RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што се тиче оборених авиона Руске Федерације, треба знати да је Грузија од Украјне добила системе С300 на поклон баш за ту намену, за напад на ЈО! Не треба ни помињати да је на челу Украине био велики пријатељ и зет Америке, Виктор Јушченко, ако се не варам! Није тешко погодити у чијој је организацији и под чијим покровитељством та свињарија одрађена, мислим на организацију и напад на цивилне циљеве, градове, у рану зору, да би жртве и паника били још већи! :rtfm::eek: УЖАС!!!

Колико знам, оборени су са С-200 а не са С-300. Мада апсолутно ти верујем, не би ме изненадило, да је Украјна заиста продала С-300 Грузији.

Ево га изгледа и наш Минго.

68484221.jpg

Ево - значи ови мухамедански лудаци кренули у акцију... ужас.......:dash:

imaju...znam pouzdano...samo je pitanje da nije diverzijom onesposobljen ...
pisao sam da mi prijatelja zamalo nisu streljali jer je usao u kamp u kome su ga rusi montirali...

I ja tako znam da imaju. Istina ne baš neki veliki broj sistema, ali svakako ga imaju. Da li su ga nabavili redovnim putem ili onim drugim, ne znam, ali znam da imaju. A, zašto ga ne koriste, a e to je već enigma. Ko zna kakvu taktiku primenjuje Gadafi, i za šta ih čuva.

I ja tako znam da imaju. Istina ne baš neki veliki broj sistema, ali svakako ga imaju. Da li su ga nabavili redovnim putem ili onim drugim, ne znam, ali znam da imaju. A, zašto ga ne koriste, a e to je već enigma. Ko zna kakvu taktiku primenjuje Gadafi, i za šta ih čuva.

Ako ga imaju a ne koriste ga znači da ne umiji da ga koriste ili im hvali neki dio kao Hrvatima a to ti je kao da ga nemaju. Ja bih se kladio da ga nemaju jer ovi iz NATO-a ne bi ni kretali na Libiju u suprotnom.

raketni sistemi manjeg dometa namenjeni za odbranu s-300...
i meni ostaje samo verovanje u vladine reci...ali mi je to pricao jos tamo 95-96...gadafi je prvi kupio s-300 za 800.miliona dolara...takva su njegova saznanja...

Управо тако! Сам С300 је рањив ако није "у систему" са другим ПВО системима који му пружају непосредну заштиту од крстарећих ракета, авиона у ниском лету и сличних претњи. Није ми јасно да Гадафи није набавио покретне и стацинарне верзије артиљеријско-ракетних система типа "тугуска" који су намењени за непосредну заштиту објеката од напада из ваздуха а мобилне верзије за обезбеђивање моторизованих колона од напада хеликоптера и авиона!? Да ли Руси уопште продају те системе или их чувају за себе!? Зна ли неко? СТРАШНО!

Исто мислим.

Међутим не бих се сложио да Путин није био у полтици. Он је школовани државник. Може се рећи да се није бавио јавном политиком али је веома искусан у томе послу.

Све озбиљне државе школују своју државнике...Само банана државе попут нас доводе наставнике на државничке послове.
Таленти се обично налазе ван ускуг круга стручњака, али не треба ни сметнути са ума да је Путин од 1996. у администрацији руског председника Јељцина и то на разним дужностима.

Хтео сам да кажем претходним постом да је извучен човек из сенке и постављен као кључна фигура Русије и да то извлачење није урађено споља, већ изнутра од стране руских кругова који и креирају политичку сцену Русије.

Тако да се неки раскол који прижељкује Запад не може озбиљно узети у обзир ма колико аналитичари на Западу се трудили да оправдају своју процену уједно и своју зараду, та процена је у старту погрешна.

Ma baš su je uvukli strašno. Americi sve da se povuče ne uzevši libijsku naftu, odgovara da se otarasi viška zastarelog naoružanja kome je rok na isteku.Gubitaka od libijskog PVO neće imati velike ili nikakve...i đe je tu nešto loše po amričku ekonomiju. Može samo da joj pospješi proizvodnju.

S druge strane NATO je već uzeo Bengazi a ko drži taj grad drži libijsku naftu to je poznato. Moja pretpostavka je da će ako bude većeg natezanja i jake odbrane PVO Libije, NATO ostati na podjelu Libije ali ako vidi da može da ugazi Gadafija i osjeti krv libijske armije...ima da počne sa pripremama za invaziju i svrgavanje Gadafija.

Знаш ли ти колико кошта рат, посебно ако прерасте у копнену инвазију? Па видиш шта су Ирак и Авган урадили од америчке привреде. Налазишта нафте нису у Бенгазију већ југоисточно од Бреге и Аџдабије, управо где се воде борбе.

I mene to zbunjuje. Pre bombardovanja se spominjalo u javnosti da Gadafi ima S-300 i da je sa rusima u pregovorima za S-400, a sada nigde tih sistema. Juče su se pojavile neke informacije da je Gadafi sofidticitaniju tehniku povukao dublje u pustinju. Ja ne vidim čemu to. Nema mesta u pustinji koje avaksi ne mogu da snime, sem ako nisu smislili način da ometaju avaks.

Можда је набавио С-300 као Хрватска, само шасију.

moj drug vlada nije covek koji bi lagao...samo ne zna koji je sistem kupljen za odbranu s-300...dal je BUK ili TOR...ili nije kupljen u opste...to nije video...

Moguće je da nije čovek koji bi lagao ali je pitanje šta je stvarno video. Možda makete S-300 ili nešto slično.
Činjenica je da S-300 nije igla i da ga Gadafi poseduje o tome bi brujale sve svetske agencije.

21:03 Obama: NATO narednih dana preuzima komandu nad akcijom u Libiji
Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Čileu da će NATO biti uključen u koordinisanje sledeće faze vojne akcije u Libiji i dodao da će do prebacivanje komande doći u narednim danima.
NATO će biti uključcen u funkciju koordinacije zbog vanrednih kapaciteta Alijanse, rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa čcileanskim predsednikom Sebastijanom Pinjerom.
Obama je kazo da je početni fokus vojne akcije protiv Libije bio da se eliminiše njena protivvazdušna odbrana, kako bi se efikasno uvela zona neletenja a avioni i piloti koalicije ne budu izloženi pretnji dok je sprovode, a drugi vid toga je obezbeđenje da se mogu sprovesti humanitarni aspekti misije.

Interesantno je kako su sada već svi, pa i sam Zapad, zaboravili kakva je u stvari NATO organizacija. Pa, da se podsetimo, NATO je formiran kao isključivo odbrambeni vojni savez. Zbog toga, što se NATO pretvotio u fašistički, agresorski vojni savez, koji napada i okupira suverene zemlje širom sveta, ostatak slobodnog čovečanstva mora vršiti pritisak na tu alijansu, satanizovati je maksimalno, i učiniti sve da dođe do njenog raspada.
U suprotnom, za koju godinu će se svet suočiti sa situacijom sličnom onoj 1941. Ova dosadašnja zbivanja slobodno možemo uporediti sa stanjem iz 1939. i '40.

20:55 Novi napadi na Tripoli, treću noć zaredom

Novi vazdušni udari međunarodnih koalicionih snaga na libijsku prestonicu Tripoli počeli su večeras, treću noć zaredom, prenosi libijska televizija.
Nekoliko sati pošto je pao mrak u gradu se čuje i protivvazdušna odbrana, dodaje državna televizija. Još nije poznato šta je meta napada u Tripoliju.

Која су то гов*а и које су то кукавице ... ти западњаци... олош фашистички...

Колико знам, оборени су са С-200 а не са С-300. Мада апсолутно ти верујем, не би ме изненадило, да је Украјна заиста продала С-300 Грузији.

Оборени су системом "Бук-М1", којим су управљале украјинске посаде.

Ako ga imaju a ne koriste ga znači da ne umiji da ga koriste ili im hvali neki dio kao Hrvatima a to ti je kao da ga nemaju. Ja bih se kladio da ga nemaju jer ovi iz NATO-a ne bi ni kretali na Libiju u suprotnom.

И изгубио би опкладу то је сигурно! Ни једна мала земља не може имати толико савремених система да је Америка не нападне авиацијом и крстарећим ракетама уколико то процени да је исплативо, односно да је тренутак за тако нешто. Разлог сами исценирају, то није проблем! Мале земље једноставно немају капацитет да се одупру Америци (остали у НАТО пакту су ту само као миље, е да Велики тиранин није усамљен у својим злочинима). Пуковник Золтан Дани је, на питање шта би било да смо ми имали С300 1999. године, који геђа 25 циљева у ваздуху истовремено, одговорио : "НАТО би послао 26 авиона"! И то је ТО! С300 није чаробљак који ствара непробојно поље изнад земље, то је само систем ПВО који је ефикасан уколико је у ширем и добро организованом ПВО систему и ако њиме рукују добро оспособљени оператери, уколико има подршку са земље, из ваздуха, радаре за рано упозоравање, дубину територије, конфигурацију тла које му омогућава прикривање до тренутка дејства и још којешта друго... Не заборавимо да пустиња и сув ваздух погодују савременој електроници и да није исто ратовати у пустињи, у Либији и Вијетнаму, који је покривен прашумама и где је влажност ваздуха велика, рецимо. :rtfm: СТРАШНО!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back