RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
09:13 | 22.08.2011.

France 24 prenosi izvješće svoje novinarke uživo koja potvrđuje da su pobunjenici izgubili nadzor nad Zelenim trgom u Tripoliju.

U svojem izvješću napominje, također, da je grad prepun glasina, te je teško utvrditi kakvo je stvarno stanje na terenu u ovom dvomilijunskom gradu.

Gadafi mora da ode. Nije moralo da dodje do ovog rata. Mogao je mirno otici prepustiti vlast, i uzivati u svom ``steku`` negde na neka ostrva. Ovako izgine narod, tolika deca. .jos je huskao zene da nose oruzje. Jadnik!

Jel ovog?
images

Isti Alek Boldvin sunce ti kalajisano :lol:

dr.mr,gde si ti to video da se narod digao na ustanak?Razmisli malo svojom,a ne CNN glavom.Ako smatraš da je višemesečno bombardovanje,naoružavanje i skupljanje stranih palćenika,"instruktora","humanitaraca" i ostalog taloga i ljudskog šljama,potvrda o ustanku i njegvoj uspešnosti onda ti,stvarno, nema pomoći.

da..da ..tako je i nas milion bilo 5. oktobra ispred skupstine i svi smo bili strani placenici...

Коментари с другог форума...

Гадафи је изградио бесплатно својим номадима, који су до тада ишли кроз пустињу за својим стадима камила и оваца, куће, окућнице, увео струју, гас, телефоне, воду, опремио намештајем, изградио улице, поклонио пољопривредне машине и све што треба за малу привреду, сточарство и земљорадњу. Струју не плаћају, воду и телефон такође, гориво добијају по симболичним ценама, школовање и здравствена заштита су бесплатни. Он је своје номаде који су спавали под шаторима увео у куће и цивилизацију, а америчка буржоазија је свој цивилизован народ опљачкала, одузела станове, куће, остали су без посла и сада попут некадашњих пустињских номада спавају под шаторима или испод картона. Дао је Либији много. Ако га сруше са власти - тек тад ће народ Либије схватити шта је изгубио.Али тада неће моћи да врате време, зато што ће добити свог Тадића, Динкића, Дачића, Чанка, Чеду, Бисерко, Кандићку, ...

• Podržavam
Reactions: 27E
Pobunjenici, kojima se pridružilo nekoliko stotina pristaša iz ovog dva milijunskog grada, noćas su slavili na glavnom Zelenom trgu u Tripoliju,
Slavlje je ustupilo mjesto napetosti na vijest kako su Gaddafijeve trupe na putu, što je mogući znak da borba za Tripoli još nije gotova, javlja jutros CNN

Libija je konacno slobodna tako da je to jos jedna zemlja poslije Tunisa i Egipta koja oslobodjena diktatorskog jarma.Ono na sto se treba fokusirati je Sirija, kojoj se treba hitno pomoci.Sirijskom narodu se treba sto hitnije pomoci, kako se ne bi unistio revolucionarini duh Sirijskog naroda.Mislim da Sirijci mogu uzeti uzor u hrabrom Libijskom narodu, koji je uspio u svojoj zelji da unisti diktaturu.Ono sto je dobro u ovoj prilici je da NATO nije kopneno intervenirao u Libiji i da su sami Ustanici osvojili Libiju koja treba sada sto prije da se oporavi od rata.Inshallah ponovo ce Libija biti lijepa za svakoga i za sve turiste koji budu htjeli posjetiti tu zemlju.Mi Bosnjaci imamo puno Bosnjakinja koje su udate u Libiji i mislim da ce takvih brakova biti jos i da ce se Bosnjacka i Arapska krv i dalje mijesati.
Mislim da je ovo znacajan period za muslimane i za njihovu buducnost jer ovo vrijeme ima da se pamti u Islamskoj historiji.Ovi ljudi koji su izveli revoluciju u Tunisu, Egiptu i Libiji ce biti proglaseni Mudzahedinima a Inshallah to ce biti i sa Sirijskim narodom. Ovo je velika prekretnica za muslimane i za Islam tako da dolazi nova era za Islam koja ce biti obiljezena jednim blagostanjem.Mislim da bolji dani dolaze za Islam i smatram da je Islam u usponu.Ovo su sada neki novi Mudzahidi koje cemo voljeti i koje ce nase potomstvo rado spominjati.

Jedna poruka Libijskom narodu:uzivajte u plodovima demokracije!!

Коментари с другог форума...

Гадафи је изградио бесплатно својим номадима, који су до тада ишли кроз пустињу за својим стадима камила и оваца, куће, окућнице, увео струју, гас, телефоне, воду, опремио намештајем, изградио улице, поклонио пољопривредне машине и све што треба за малу привреду, сточарство и земљорадњу. Струју не плаћају, воду и телефон такође, гориво добијају по симболичним ценама, школовање и здравствена заштита су бесплатни. Он је своје номаде који су спавали под шаторима увео у куће и цивилизацију, а америчка буржоазија је свој цивилизован народ опљачкала, одузела станове, куће, остали су без посла и сада попут некадашњих пустињских номада спавају под шаторима или испод картона. Дао је Либији много. Ако га сруше са власти - тек тад ће народ Либије схватити шта је изгубио.Али тада неће моћи да врате време, зато што ће добити свог Тадића, Динкића, Дачића, Чанка, Чеду, Бисерко, Кандићку, ...

Ja komentare imam uvek u svojij glavi nisu mi potrebni neki sa ovako
genijalnih foruma, a sve smo to znali poodavno.

Nego ja bih tebi postavila pitanje da li ti uopste znas biografiju tog coveka?

Pazi,on je uveo struju,skole ,zdravstvo,gradio bolnice itd?
Libijci ne placaju Gadafiju benzin i struju: Ti si stvarno odlepio totalno.
Pa zasto bi Libijac kome takodje pripada deo bogatstva nekakvom budalstom
Gadafiju trebalo da ljubi noge sto eto taj Gadafi kasira
svu lovu , a onda kao dobrocinitelj da neku kintu i starosedeocima i drzavljanima
Libije.

Gadafi pravi putch 1969 , do 1979 nekakav je vladar tamo, onda postaje
revolucionarni vodja, Libiju vode njegovi puleni,kasnije deca,ponasaju
se kao da su oni vlasnici i nafte,ljudi,koza,kamila.
Gadafi je obozavao Nasera, otisao je da studira prava,batalio to odmah, posle
je otisao u Englesku na Vojnu akademiju (nije u Egipat ili YU).

Znaci da je Gadagfi bio nesto kao Tito,a li Tito je bio covek koji je voleo
zivot ,uzivao u zivotu, njegova deca,zene,unucici ga nisu zanimali,
nije krao od jednih da bi davao svojoj deci.

Znaci samo je trebao mirno da preda Libiju na tacni, naftu i ostala bogatstva. Slazem se, bio bi veci demokrata od Obame, tako bi bilo i sa Slobom, da je odmah dao Kosmet, ali nisu bili izdajice, to je jednog kostalo, a drugog kosta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back