NEDA UKRADEN: Nisam bila ljubavnica Gadafija!
Na uho mu je pjevala u šatoru i za nagradu dobila skupocjen nakit
Libijskom vođi darovala je svoj CD
Dok libijski suveren Moamer el Gadafi proživljava, vjerojatno, zadnje dane na vlasti, mnoge poznate ličnosti, koje su ga imale priliku upoznati ili su čak prijateljevali s njim, sada bi o njemu najradije šutjele.
Takva, međutim, nije Neda Ukraden, koja je prije pet godina imala priliku posjetiti ga u njegovu čuvenom šatoru, pa čak mu i zapjevati na uho.
Neda je kod Gadafija došla u gospodarsko-kulturnoj delegaciji tadašnje Srbije i Crne Gore. Zajedno s estradnim kolegama Marinkom i Nikolom Rokvićem te Oljom Karleušom otpjevala mu je 'Đurđevdan'. Potom mu je na uho otpjevala sevdalinku 'Emina' i svoju nezaobilaznu pjesmu 'Zora je'.
Neki srpski mediji čak su objavili da mu je bila ljubavnica, na što se Neda grohotom nasmijala i demantirala, kako kaže, tu običnu besmislicu.
- Gadafi me je facinirao svojom karizmom i neposrednošću. S oduševljenjem je slušao dok sam mu pjevala - prisjeća se Neda.
Kasnije je u razgovoru izrazio žaljenje zbog raspada Jugoslavije, koju je vodio njegov veliki uzor Tito, i rekao kako mu je želja nastaviti suradnju sa zemljama koje su nastale njezinim raspadom.
Istaknute članice delegacije, među kojima i Neda Ukraden, po Gadafijevu nalogu, od libijskog državnog protokola dobile su skupocjen zlatni nakit, od naušnica i broševa do lančića, narukvica i ogrlica. Neda se niti ne usudi izraziti novčanu vrijednost tih darova, koji su joj utoliko draži što dolaze od čovjeka na čiji je šarm 'pala'.
Ne želi ulaziti u političke ocjene i procjene sadašnjeg stanja u Libiji, koja joj je ostala u lijepom sjećanju:
-
Libija je na mene ostavila dojam bogate zemlje i činilo mi se kako se tamo puno bolje živi nego prije 25 godina kad sam prvi put dolazila i pjevala za naše gastarbajtere. Mislila sam da je dugogodišnji embargo ostavio posljedice, ali po raskoši viđenoj u Tripoliju, činilo mi se da im više nego dobro ide. Libijci su bili sretni što imaju takvog vođu kakav je Gadafi, a na ulicama nisam vidjela besposlenih ljudi, prosjaka i sirotinje. Zaista je veliki državnik, ali i filozof, pravi politički brand - zaključila je Neda Ukraden.
Mustafa Topčagić
http://mojzagreb.info/images/sized/images/uploads/vijesti/1-Neda_daje_CD_Gadafiju-543x253.jpg
http://www.google.com/imgres?imgurl...Fswaw26HOBQ&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0