RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da Libija mora postati demokratskom zemljom i mora biti slobodna i Islamska drzava u kome ce muslimani voditi glavnu rijec.Inace nije dovoljno da samo muslimani vode glavnu rijec nego je glavno i da Islam vodi glavnu ulogu u Libijskoj buducoj drzavi koja ce biti oslobodjena od Gadhafija.Libija je lijepa zemlja i ima lijepe predjele tako da je lijepo zivjeti tamo i samo cekam moementa kad ce se Libija osloboditi da bih otisao u Libiju da zivim i da se povucem u Libijsku pustinju.Mislim da nema ljepse pustinje od Libijske pustinje koja zahvata dio Egipta i Sudana.Inace Gadhafi ne moze vise vladati Libijom jer on je izgubio svaki legitimitet i on je jedan od onih kojima ce se suditi za sve zlocine koje je pocinio taj covjek.Ustanici moraju da se izbore za Libiju i moraju imati zescu podrsku koaliconih snaga ali isto tako i ne smiju se igrati rata niti slavlja nego moraju svoje puske pravilno upotrijebiti protiv Gadhafijevih placenika koji siju smrt duz Libijske sjeverne obale.

Mislim da koalicione snage moraju zesce udariti Gadhafija i moraju mu unistiti vojsku koja djeluje i mora se znati svaki dio fronta gdje se odvijaju bitke kako bi avioni mogolu na djelu unistavati Gadhafijeve placenike.

Побуњеници истерани из Бреге
Опозиционе трупе, услед очигледног мањка дисциплине, обучености и опремљености, нису успели да преузму контролу над Брегом. У коалиционом нападу, код тог града погинуло најмање десет побуњеника. Напади НАТО-а су "злочин против човечности", рекао представник Гадафија.
22.43 - Жестоки сукоби у Мисурати. Гадафиејве снаге безуспешно покушале да уђу у град. Више погинулих, јавља Ројтерс.
На терену у Либији побуњеници не успевају да однесу победу. Након тврдњи да су заузели Брегу репортер Ројтерс-а јавља да су опозиционе снаге, ипак, биле приморане на ново повлачење на исток.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/869024/Побуњеници+истерани+из+Бреге.html

ajd nepricaj gluposti kakva zavera?Sta Francuzima treba da glume neku silu?Uleteli su prvi da prikazu Rafal u realnim uslovima nebi li ga kome prodali.Nosac aviona su jedva napravili, spucali 5 miliardi evra i naravno da troskove treba opravati.Mislis da su ga pravili za kanski festival?Dve muve jednim udarcem,pokazimo potencijanim kupcima proizvode a troskove cemo namiriti libijskom naftom

Ма да. Нафта и та прича. Ти си класичан параноик и теоритачар завере. Схвати добро једну ствар шта ћу ти рећи. Америка и Француска су најбогатије и најразвијеније државе света, зашто би они ратовали и слали своју децу да гину због тричаве нафте? Њихов главни циљ је увођење демократије и слободе за народ Либије, они то раде из филантропије и хуманизма. То је јасно сваком нормалном грађанину.

Побуњеници истерани из Бреге
Опозиционе трупе, услед очигледног мањка дисциплине, обучености и опремљености, нису успели да преузму контролу над Брегом. У коалиционом нападу, код тог града погинуло најмање десет побуњеника. Напади НАТО-а су "злочин против човечности", рекао представник Гадафија.
22.43 - Жестоки сукоби у Мисурати. Гадафиејве снаге безуспешно покушале да уђу у град. Више погинулих, јавља Ројтерс.
На терену у Либији побуњеници не успевају да однесу победу. Након тврдњи да су заузели Брегу репортер Ројтерс-а јавља да су опозиционе снаге, ипак, биле приморане на ново повлачење на исток.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/869024/Побуњеници+истерани+из+Бреге.html

Ma to je stara vest.I danas su vodjene borbe u Bregi.

Ма да. Нафта и та прича. Ти си класичан параноик и теоритачар завере. Схвати добро једну ствар шта ћу ти рећи. Америка и Француска су најбогатије и најразвијеније државе света, зашто би они ратовали и слали своју децу да гину због тричаве нафте? Њихов главни циљ је увођење демократије и слободе за народ Либије, они то раде из филантропије и хуманизма. То је јасно сваком нормалном грађанину.

Izvini ali moram ti reci da si rastao u saksiji.

E a srpski je vracanje socijalizma. Demokratija tezi da se izvrne i u fasizam i u nacizam i sta god covek radi sa njom. Socijalizam je buducnost. Demokratija je nazadna!

NEDA UKRADEN: Nisam bila ljubavnica Gadafija!
Na uho mu je pjevala u šatoru i za nagradu dobila skupocjen nakit
Libijskom vođi darovala je svoj CD

Dok libijski suveren Moamer el Gadafi proživljava, vjerojatno, zadnje dane na vlasti, mnoge poznate ličnosti, koje su ga imale priliku upoznati ili su čak prijateljevali s njim, sada bi o njemu najradije šutjele.

Takva, međutim, nije Neda Ukraden, koja je prije pet godina imala priliku posjetiti ga u njegovu čuvenom šatoru, pa čak mu i zapjevati na uho.

Neda je kod Gadafija došla u gospodarsko-kulturnoj delegaciji tadašnje Srbije i Crne Gore. Zajedno s estradnim kolegama Marinkom i Nikolom Rokvićem te Oljom Karleušom otpjevala mu je 'Đurđevdan'. Potom mu je na uho otpjevala sevdalinku 'Emina' i svoju nezaobilaznu pjesmu 'Zora je'.

Neki srpski mediji čak su objavili da mu je bila ljubavnica, na što se Neda grohotom nasmijala i demantirala, kako kaže, tu običnu besmislicu.

- Gadafi me je facinirao svojom karizmom i neposrednošću. S oduševljenjem je slušao dok sam mu pjevala - prisjeća se Neda.

Kasnije je u razgovoru izrazio žaljenje zbog raspada Jugoslavije, koju je vodio njegov veliki uzor Tito, i rekao kako mu je želja nastaviti suradnju sa zemljama koje su nastale njezinim raspadom.

Istaknute članice delegacije, među kojima i Neda Ukraden, po Gadafijevu nalogu, od libijskog državnog protokola dobile su skupocjen zlatni nakit, od naušnica i broševa do lančića, narukvica i ogrlica. Neda se niti ne usudi izraziti novčanu vrijednost tih darova, koji su joj utoliko draži što dolaze od čovjeka na čiji je šarm 'pala'.

Ne želi ulaziti u političke ocjene i procjene sadašnjeg stanja u Libiji, koja joj je ostala u lijepom sjećanju:

- Libija je na mene ostavila dojam bogate zemlje i činilo mi se kako se tamo puno bolje živi nego prije 25 godina kad sam prvi put dolazila i pjevala za naše gastarbajtere. Mislila sam da je dugogodišnji embargo ostavio posljedice, ali po raskoši viđenoj u Tripoliju, činilo mi se da im više nego dobro ide. Libijci su bili sretni što imaju takvog vođu kakav je Gadafi, a na ulicama nisam vidjela besposlenih ljudi, prosjaka i sirotinje. Zaista je veliki državnik, ali i filozof, pravi politički brand - zaključila je Neda Ukraden.

Mustafa Topčagić

http://mojzagreb.info/images/sized/images/uploads/vijesti/1-Neda_daje_CD_Gadafiju-543x253.jpg

http://www.google.com/imgres?imgurl...Fswaw26HOBQ&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0

Poslednja izmena:
:rotf::rotf::rotf:ti mora da si onaj lik sto je sve lozio sa "slatka",inace nema drugog objasnjenja za tvoje stanje svesti:rotf::rotf::rotf:

Mislim da koalicione snage moraju zesce udariti Gadhafija i moraju mu unistiti vojsku koja djeluje i mora se znati svaki dio fronta gdje se odvijaju bitke kako bi avioni mogolu na djelu unistavati Gadhafijeve placenike.
Gadafi je opismenio narod i dao mu hleb, žene su dobile ulogu kakva im pripada u savremenom društvu, a ovi kanibali pokušavaju da Libiju vrate u srednji vek, gde se žene tretiraju kao stoka.

Колико год да те плаћају да овако лупеташ и брукаш се - мало је! Једино што си на форуму са аватаром а не са својом сликом па ти је тим лакше. Али мислим да ти овде и не износиш своје мишљење него само "убијаш рецке", колико си постова послао, радиш на норму као физикалац! Ко год се мало бавио историјом, макар и на средњошколском нивоу, зна да су од Крсташких ратова па до данас ти твоји, такозвани демократи, покретали пљачкашке походе под разноразним изговорима али УВЕК и само ради ПЉАЧКЕ! То што имају погинулих њих не забрињава, напротив, капитализму ОДГОВАРА да се, с'времена на време, тако ослободи вишка радне снаге и смањи социјалне тензије и притиске на фондове. Имају они доста "раје да гине на земљи" док синови оних који те ратове планирају и спроводе безбедно седе у штабовима или високо изнад земље лансирају ракете. А неки се само појаве на три - четири дана, сликају да имају доказа о "херојском учешћу у рату" као Буш млађи, који се сликао у Вијетнаму на патролном чамцу на реци а посада није ни знала ко је он. Једва су се сетили да је неко долазио када су се те слике појавиле у предизборној кампањи! И тако, да не давимо скуп, куцкај те своје глупости, имаш минга, анимир "даму", трабуњала,...."убијајте" постове и надајте се наплати ако буде пара.... :rtfm::dash: СТРАШНО!!!

od kada su preuzeli bombardovanje od amerikanaca francuzi ubijaju samo pobunjenike ....................valjda to tako treba ,kazu nova operacija "..Sarkozijeva jaja..."

francuzi i umesnost ratovanja.....
koliko sam upucen, jedini rat koji su samostalno dobili je onaj koji se vodio tokom francuske revolucije.
islo im je u prilog sto su ratovali sami sa sobom.

The Complete Military History of France

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back