RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po tom principu su NATO snage trebale da napadnu i Srbiju nakon demonstracija protiv homoseksualne agresije u Beogradu. I oni su se usudili da izađu na ulicu noseći transparente protiv onih koji su nosili transparente za rušenje države i koje je predvodio pedofil.

A policija je pucala po huliganima koji su polomili pola Beograda? Nije, zar ne?

Baš jadno poređenje. Vrhunac licimurja.:lol:

Opozicione snage se približavaju Ras Lanufu.:klap::super::klap:

Opozicija se protiv vlasti bori demokratskim metodama, a teroristi napadaju teškim naoružanjem.
I hteo bih da primetim nešto, nije mi jasno zašto se ti veseliš što neko nekoga napada i ubija? Nisam bio i Libiji, ne poznajem nikoga odatle, nemam nekih ličnih interesa za tu oblast, čak i ne volim tu istočnu kulturu previše, smatram napad NATO država agresijom i velikim bezobrazlukom, ali se ne radujem ničijoj nevolji. Ni nevolji legalnih državnih snaga, ni terorista.

To napiši onima koji su vikali "Gadafi, ubijaj gomna" i "pobij ih što više".

Nisam primetio da si njima napisao ovako nešto, licimuru.

Ako se ne varam, oni brane državu i legalni režim, dok ovi drugi ubijaju zarad preuzimanja vlasti i moći.
Da je JNA uradila ono što joj je bila dužnost, mi bi sad vodili drugačije živote. To je posao države, policije i vojske.
Ti si se svrstao na jednu stranu iz nekih ličnih političkih ili ekonomskih razloga, u to ne ulazim. Ja nisam, meni su i jedni i drugi daleki, ali sam objektivan po pitanju razbijanja jedne legalne države i njenog prava da se odbrani. Ako to podrazumeva upotrebu sile, i to je legalan način. Problem nastaje onog trenutka kad se umešaju države sa strane i mobilišu, obuče i naoružaju teroriste, pošalju ih da ruše vlast i kasnije se same uključe u taj rat.

Ako se ne varam, oni brane državu i legalni režim, dok ovi drugi ubijaju zarad preuzimanja vlasti i moći.
Da je JNA uradila ono što joj je bila dužnost, mi bi sad vodili drugačije živote. To je posao države, policije i vojske.
Ti si se svrstao na jednu stranu iz nekih ličnih političkih ili ekonomskih razloga, u to ne ulazim. Ja nisam, meni su i jedni i drugi daleki, ali sam objektivan po pitanju razbijanja jedne legalne države i njenog prava da se odbrani. Ako to podrazumeva upotrebu sile, i to je legalan način. Problem nastaje onog trenutka kad se umešaju države sa strane i mobilišu, obuče i naoružaju teroriste, pošalju ih da ruše vlast i kasnije se same uključe u taj rat.

Kakvi ekonomski razlozi? Zar neko mora da bude plaćen, čim ima različito mišljenje
od tvog?

Možda si ti takav i imaš neki stav samo kada te neko plati, ali nisu svi takvi.

A što se objektivnosti tiče, ne bi je ti prepoznao sve da ti ista padne na glavu
sa desetog sprata. Nemaš ti O od objektivnosti.

Nisu bili naoružani na početku demonstracija. Kada su gadafijevci počeli da pucaju,
demonstracije u prerasle u opštu pobunu.

Imaš li još neko pitanje?

Овиме си само избегао одговор, додуше провидно! Питање је одакле преко ноћи у рукама "мирних демонстраната и цивила" ПА топови, ракетни лансери за ПО и ПВА борбу (противтенковске и противалионске ракете, да не буде забуне), тешки митраљези, ракетни бацачи,.... За калашњикове нико и не пита, то је обележје "мирних демонстраната", исто као транспаренти, заставе,....

Да се неко тако супротстави власти у било којиј земљи НАТО пакта или њима поданичким земљама тог тренутка би био убијен од стране војске или полиције и НИКО неби одговарао за његову смрт! Да је тако, а тако је, може се видети и из Правила службе америчке Националне гарде где дословно пише да сваки гардиста има право да пуца да би УБИО сваког учесника у немирима (демонстрацијама) на тлу Америке, "а и шире", уколико му се УЧИНИ да демонстрант показује намеру да употреби силу или оружије против власти! Даклем, ако неко од демонстраната стави руку у џеп да би одатле извадио марамицу, цигарете, пиштаљку или било шта друго, или се то само учини претставнику Власти у САД-у, овај има пуно право да "пуца да би убио"! Зашто би то право било резервисано САМО да би се заштитио РЕЖИМ У САД-у? Мислиш ли да је тамо свима лепо, да је за милионе Американаца њихова власт изабрана демократски? Па сведоци смо какве су малверзације радили на претпрошлим изборима, како су крали гласове, које су "мртве душе" гласале и слично! А да не говоримо о изборном систему који ОНЕМОГУЧАВА НЕПОСРЕДНО бирање Претседника САД-а него бирају неке електоре који, у крајњем, уопште не морају да изаберу онога ко је добио највише гласова, тако да амерички гласачи НИСУ у прилици да сами, без посредника, изаберу свог Претседника.... И то онда називамо демократијом? И они у име правде и човекољубља убијају по целој планети, истребљују народе а преживеле претварају у савремено робље! Достојно Нерона, Калигуле,..... УЖАС!

Kakvi ekonomski razlozi? Zar neko mora da bude plaćen, čim ima različito mišljenje
od tvog?

Možda si ti takav i imaš neki stav samo kada te neko plati, ali nisu svi takvi.

A što se objektivnosti tiče, ne bi je ti prepoznao sve da ti ista padne na glavu
sa desetog sprata. Nemaš ti O od objektivnosti.

Откуд стингери ,,мирним и ненаоружаним" демонстрантима.
Иначе Либијска војска нема стингере???
Откуд теби стингер на аватару???
:mrgreen:
:sad2:

Овиме си само избегао одговор, додуше провидно! Питање је одакле преко ноћи у рукама "мирних демонстраната и цивила" ПА топови, ракетни лансери за ПО и ПВА борбу (противтенковске и противалионске ракете, да не буде забуне), тешки митраљези, ракетни бацачи,.... За калашњикове нико и не пита, то је обележје "мирних демонстраната", исто као транспаренти, заставе,....

Otuda što je jedan deo vojske otkazao poslušnost Gadafiju. Otuda što plemenske
starešine (od kojih su mnoge na strani opozicije) imaju sopstveno naoružanje
(najviše automatskih pušaka AK-47). Otuda što su demonstranti opljačkali vojna
skladišta i kasarne, pogotovo na istoku Libije.

Imaš još neko pitanje ili slabije kapiraš, pa treba da ponovim?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back