RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da Erdogan grijesi u svojoj procjeni jer sigurno niko nece opljackati Libiju jer Libijsko i Iracko bogatstvo je neiscrpno tako da Irak nije opljackan nego njegovo bogatstvo lezi ispod zemlje gdje se moze u svako vrijeme pokrenuti crpljenje nafte.U Iraku nisu problem Amerikanci nego Al Kaida koja ne daje stabilnosti Iraku i koja narusava red i mir.Irak moze da obnovi ono sto je bilo u procesu i mislim da moze nastaviti da vadi naftui jer nafta nije iscrpljena nego trebaju da se nadju nove masine koje ce efikasnije da crpu naftu i plin.

A šta ako bi neki lider krenuo da ubija sopstvene podanike, da li sva ostala svetska zajednica treba samo da slegne ramenima, i da kaže da su nemoćni jer se radi o suverenoj državi?

To što su države nezavisne, ne znači blanko ček za zločine u okviru tih granica.
Korisno je da postoji neki mehanizam kojim se spolja i silom mogu rušiti ludaci kao što su Milošević & Čavez.

Plus ova intervencija je pod odobrenjem UN

Samo jos da nam objasnis gde je razlika kad "diktatori" ubijaju svoje civile i kad NATO ubija te iste civile..............i sve smo razumeli

znaci i severnu koreju bi podrzavao da se brani od "amerikanaca"?
Ti si bas skroz "na Vi" sa inteligencijom. Sta mislis, ako to nije pretezak zadatak za tebe, sto se severnokorejsko rukovodstvo ponasa kako se ponasa? sto onako grcevito trosi i poslednju paru da razvije nuklearno oruzje? Jel zato da bi samo sebi bilo vazno, ili sto ce ako ima nuklearno oruzje biti koliko toliko sigurno od "rasadjivanja demokratije" koje USRa sada praktikuje po islamskim zemljama?

postoji nesto sto se zove takticka strategiska rezerva...
zar ce koristiti najbolje sto ima na krstarece rakete..?? vidis da gadafi dobija trenutno medisku podrsku vecine u svetu...sad ga tu moraju zlotvori gadjati....
opet kazem--skoro sam ubedjen da ima sistem...pitanje je samo koliko je operativan...da je kompletan i operativan ne znam dal bi jajare udarile...mnogo toga ima sto ne znamo trenutno da bi doneli pravu procenu...sta se desava ako je krenuo lov na sistem..?? nase NEVE i KUB-ove su lovili sa po 50-tak aviona neprekidno ne bi li ih isprovocirali da dejstvuju...koga su isprovocirali taj je i unisten...glavnokomandujuci donosi odluku kad sistem dejstvuje...

Navijam za Gadafija ali iskreno zaista sumnjam u postojanje bilo kakvog modernijeg sistema. Što se tiče strategijske rezerve Gadafi ima mnogo manje kapacitete za vođenje dugotrajnog rata nego zapad. Što se tiče trošenja na tomahavke iznad Libije ne lete samo krstareće rakete već i gomila vazduhoplova. Svakim danom odugovlačenja njegov sistem PVO, sistem veza i komandovanja sve je ruiniraniji a moral trupa sve uzdrmaniji.

]pa zar mislis da je srbija upotrebljavala sav PVO potencijal 99..??[/B]
ko moze da prognozira duzinu rata..?? ko donosi odluke o uvodjenju kompletnih snaga u borbu..??
ja ne mogu biti 100% siguran da sistem postoji...ali nemam razloga da ne verujem prijatelju koji je radio godinu dana u libiskoj PVO kao instruktor da ga je video..poznavajuci coveka nemam razloga u sumnju...objasnio sam u predhodnim postovima vise..

Ne da mislim nego znam da smo upotrebili sve što smo imali.
Ostalo nam je samo još Teslino oružje ali njega čuvamo za buduće ratove.

Nema predaje Gadafi! Odavno je poznato da zapad putem UN sebi krci put do kolonizacije. Ubace svoje pobunjenike u neku drzavu, vlast te drzave reaguje i naravno oce da ocisti teroriste jer maltretiraju narod. . a onda se javlja zapad ,, U , pa to svoje civile ubijas! '' i onda dolazi resenje kroz UN - bombardovanje. Problem - Reakcija- Resenje! Konacan cilj teritorija i sva prirodna bogastva na njoj. Amerika je u dugovima, zive od kredita i nemogu sebe nositi na grbaci, zato moraju pljackati tudje narode i tudje bogastvo.

Mislim da Erdogan grijesi u svojoj procjeni jer sigurno niko nece opljackati Libiju jer Libijsko i Iracko bogatstvo je neiscrpno tako da Irak nije opljackan nego njegovo bogatstvo lezi ispod zemlje gdje se moze u svako vrijeme pokrenuti crpljenje nafte.U Iraku nisu problem Amerikanci nego Al Kaida koja ne daje stabilnosti Iraku i koja narusava red i mir.Irak moze da obnovi ono sto je bilo u procesu i mislim da moze nastaviti da vadi naftui jer nafta nije iscrpljena nego trebaju da se nadju nove masine koje ce efikasnije da crpu naftu i plin.
Mingo, sta si ovaj put trznuo, has oli extazi?
Znas li koliko su para od pocetka invazije na Irak do danas iz Iraka izvukle americke naftne kompanije, i to po sopstvenom priznanju? O kakvom ti to neiscrpnom bogatstvu pricas kkada su zemlje proizvodjaci nafte prepune iscrpenih izvora koje su pozatvarale jer su iz njih izcedile i poslednju kap nafte? Znas li ti izta o crpljenju nafte i naftnim izvorima ili si se naso pozvan da pises samo da bi nesto pisao?
O kakvoj Al kaidi pises u Iraku? Sto to Al Kaide u Iraku nije bilo pre americke invazije? Sledeci put kada popusis has ili uzmes nesto tako prvo malo odmori, sacekaj da dejstvo prodje pa nesto napisi.

Ne znam ali cisto sumnjam da je nafta iz Iraka iscrpljena jer mislim da Irak ima nafte da se crpi i da je bogat naftom i rudama.Samo se treba to pokrenuti i poceti sa crpljenjem nafte kako bi se Irak obogatio. Mozda su Amerikanci pokupili rezerve iz perioda Sadama ali cisto sumnjam da se iz zemlje Iraka iscrpjela nafta jer ta nafta se ne moze iscrpjeti jer Irak je bogat naftom kao sto je Europa bogata vodom.Ne znam za taj podatak da je Iracka zemlja ostala bez nafte jer to se nije desilo ni u jednoj drzavi Bliskog Istoka i Afrike da je iscrpljena nafta jer Irak samo treba pokrenuti masine kako bi mogle da crpu naftu i kako bi se od nule pocelo sa sakupljanjem i stvaranjem rezervi nafte iz Iracke zemlje.

Prosto ne mogu da verujem i na b92 posetioci na forumu mahom podrzavaju Gadafija, a okrenuli se protiv zapada.Sta se menja u Srbiji od kako je poceo rat u Libiji, da li je narod progledao?

Poslednja izmena:
LJUDI LEPE VESTI GADAFI OSLOBODIO MISRATU ZESTOKI PORAZ NATO NACISTICKE SOLDATESKE

Gaddafi's forces regain control of Misrata

Print Email

TONY JONES, PRESENTER: Despite continued coalition air strikes, forces loyal to Colonel Gaddafi have regained control of Misrata, Libya's third largest city. The offensive has trapped thousands of Egyptian and sub-Saharan African workers who are trying to flee the fighting.

Meanwhile, NATO members are meeting in an attempt to resolve the problem of who will ultimately be in charge of the military operations against Libya.

Middle East correspondent Ben Knight reports from Tobruk.

http://www.abc.net.au/lateline/content/2011/s3173188.htm

Australian Broadcasting Corporation

Broadcast: 24/03/2011

Reporter: Ben Knight

Jel ides u predskolsko,razmisljanje ti je na tom nivou?

U Americi velika pobuna protiv Obame u senatu i kongresu zato sto sse prvo nije konsultovao sa njima za pokretanje rata a drugo zato sto i ta agresija predstavlja krsenje americkog ustava

vise o tome

http://edition.cnn.com/2011/POLITICS/03/24/libya.obama.criticism/

sve u svemu republikanci su digli pobunu protiv Obame

Another key House Republican called Wednesday for a withdrawal of U.S. forces, arguing that Obama had failed to rally public support for military action.

"Mr. President, you have failed to state a clear and convincing explanation of the vital national interest at stake which demands our intervention in Libya," said Rep. Candice Miller, R-Michigan. "You have failed to state a clearly defined mission for our military to defend that interest. ... I believe you must pull our forces from the coalition immediately."

Rep. Tom McClintock, R-California, sent his own letter to Obama on Wednesday, contending the president violated the 1973 War Powers Act and other constitutional restrictions against authorizing military action.

"With all due respect, I can only conclude that your order to United States Armed Forces to attack the nation of Libya on March 19, 2011 is in direct violation of the War Powers Resolution and constitutes a usurpation of constitutional powers clearly and solely vested in the United States Congress and is accordingly unlawful and unconstitutional," McClintock's letter said.

Gadafi je dobro opravdanje ovim belosvetskim jajarama i lopovima da krenu u pljacku,istrose zastarelo naoruzanje,pokrenu samim tim svoju vojnu i ratnu industriju,i priblize se na opravdan nacin Iranu sa sve svojom vojnom silom kojom raspolazu.A to im je jedini cilj,IRAN,Gadafi je samo kolatelarna steta.

Privreda [uredi]

Iračka privreda se temelji na proizvodnji nafte. Proizvodnja nafte trenutno je ograničena zbog oštećenja infrastrukture za ekstrakciju i transport i nesigurnosti u zemlji.

Wikipedia

http://bs.wikipedia.org/wiki/Irak

Ovdje mozete vidjeti da je Irak bogat naftom ali da je u pitanju zastarela infrastruktura zato sto Irak ne moze sa velikim kapacitetom da proizvodi naftu.Kad se bude opremila infrastruktura za crpljenje nafte opet ce Irak biti glavni izvoznik nafte i ovdje na wikipediji je naveden razlog bezbjednosti Iraka koji je meta napada Al Kaide.Znaci nista nije opljackano ta nafta je u zemlji i ona spremno ceka na daljnje crpljenje.

Poslednja izmena:
Ovdje mozete vidjeti da je Irak bogat naftom ali da je u pitanju zastarela infrastruktura zato sto Irak ne moze sa velikim kapacitetom da proizvodi naftu.Kad se bude opremila infrastruktura za crpljenje nafte opet ce Irak biti glavni izvoznik nafte i ovdje na wikipediji je naveden razlog bezbjednosti Iraka koji je meta napada Al Kaide.Znaci nista nije opljackano ta nafta je u zemlji i ona spremno ceka na daljnje crpljenje.

a, sto vredi sto je irak bogat jos naftom ,kad iracani od toga ne vide ni kap koristi ?
zar ne vidis da su americki sejtani sve okupirali i uzeli !??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back