RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Русија је пропала земља у економском смислу, то под један схвати и онда ће ти све бити јасно. Ти кад си гладан нећеш ићи да браниш даљњег брата од тетке ако га неко нападне. А ако ти нападачи дају да се добро наједеш, чак ћеш им се и придружити.

Pa kad su pored onakve zemlje gladni i treba da crknu.Mogli su vetom dosta toga uraditi za Gadafija a da prstom ne mrdnu.

Hahahaha.... :worth::worth:

mg.jpg

А какве везе Путин има са ветом у СБ из '99. године? :lol:
Путин је тад био на задатку смишљања тактике за војни пуч, ако се не варам. :think:

Неки други Рус је донео одлуку да се стави вето на бомбардовање Србије.

GOVORIMO O RUSKOM VETU POVODOM AMERICKE REZOLUCIJE O PRIZNAVANJE KOSOVA ....

BESNI EGIPĆANI KAMENICAMA GAĐALI BAN KI-MUNA

KAIRO - Grupa demonstranata ljuta zbog međunarodne intervencije u Libiji blokirala je put generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu posle njegovog sastanka s predstavnicima Arapske lige u Kairu.

Ban Ki-mun je po okončanju sastanka sa Amr Musom, šefom Arapske lige, krenuo iz sedišta te organizacije u Kairu kada se na desetine demonstranata stuštilo ka njemu i njegovom obezbeđenju.

Oni su noseći slike libijskog lidera Muamera Gadafija i natpise koji kritikuju SAD i UN blokirali put generalnom sekretaru.

Nemačka novinska agencija DPA javila je i da je nekoliko stotina protivnika vazdušnih udara na Gadafijeve snage napalo generalnog sekretara UN gađajući ga kamenjem dok je izlazio iz sedišta Arapske lige.

Ban nije povređen, dodaje DPA.

Ban Ki-mun se potom vratio u zgradu i napustio je kroz drugi izlaz.

http://www.kurir-info.rs/planeta/besni-egipcani-kamenicama-gadjali-ban-ki-muna-81253.php

udrii...:super:

Ma ovo bi trebalo prakticirati svuda u svetu, nevezano za Libiju, nego za bilo koju slicnu situaciju, vrebati ih i napadati gde god se pojave, ali ne pustati nego lincovati. Kad bi se masa svud podigla, e ne bi znali gde prvo da udare i koga da bombarduju. Nema vajde na politicare cekati.

TOTALNA ISTINA I TO TVRDIM OVIM NAZOVI RUSOFILIMA SVE VRIJEME...ali su barem mogli vetom dati Gadafiju fore da se brani da je napad na njega ako ništa bez mandata UN.

Ono što Rusi imaju samo je za aeromitinge i sajmove...na terenu u realnom sukobu brali bi kožu na šiljak

Русија има нуклеарни арсенал који јој још 10 година гарантује безбедност. Уколико је нападне Америка, победиће је и освојити, али ће Њујорк, Вашингтон, Лос Анђелес, Чикаго и још бар 10 градова бити тотално уништени. Да ли се то исплати Америци?

А што се тиче Либије, чиме је она заслужила руску подршку? Да ли је у војном савезу са њом, ДА ЛИ ЈЕ ПРИЗНАЛА АБХАЗИЈУ И ЈО, да ли је купила иједан комад руског оружја од распада СССР? Није. Уместо тога Гадафи је финансирао кампању Саркозија. Да је за те паре купио бар руско оружје имао би чиме да се брани.

Русија има нуклеарни арсенал који јој још 10 година гарантује безбедност. Уколико је нападне Америка, победиће је и освојити, али ће Њујорк, Вашингтон, Лос Анђелес, Чикаго и још бар 10 градова бити тотално уништени. Да ли се то исплати Америци?

А што се тиче Либије, чиме је она заслужила руску подршку? Да ли је у војном савезу са њом, ДА ЛИ ЈЕ ПРИЗНАЛА АБХАЗИЈУ И ЈО, да ли је купила иједан комад руског оружја од распада СССР? Није. Уместо тога Гадафи је финансирао кампању Саркозија. Да је за те паре купио бар руско оружје имао би чиме да се брани.

o kakvoj podrsci pricas?
trebala je samo da se digne ruka kad se glasa protiv, rusima nista ne bi falilo a dobili bi mnogo kasnije.
sta koj moj rade u tom savetu bezbednosti kad svima idu uz ruku, chemu im sluzi pravo da uloze veto?

skoro kompletno naoruzanje mu je rusko

Све је то из периода СССР, од кад се Руска Федерација тако зове он није купио ништа. Читао сам од Лазанског да је Гадафи хтео да купи француске Рафале и уопште Француска му је била најближи савезник, војни, економски и политички.

ŽAO MI JE LIBIJSKI NAROD I GADAFIJA ŠTO SU IMALI TU NESREĆU DA VJERUJU RUSIJI I SRBIJI...I JEDNI I DRUGI SU IH OSTAVILI NA CJEDILU I SAMO MUZLI DOK SU IMALI KORISTI KROZ RAZNORAZNE PROGRAME VOJNE I EKONOMSKE SARADNJE DA JE TE POSLOVE GADAFI DAO OVIMA ŠTO GA DANAS BOMBARDUJU I DALJE BI VLADO BEZ PROBLEMA.

Управо је било обрнуто.

Све је то из периода СССР, од кад се Руска Федерација тако зове он није купио ништа. Читао сам од Лазанског да је Гадафи хтео да купи француске Рафале и уопште Француска му је била најближи савезник, војни, економски и политички.

najveci saveznik mu je bila italija, koja ga je isto bacila u kanal ovih dana.
francuska mozda tu i tamo, al uglavnom slabo, sa frnacuskom su se oni rokali po chadu, ameri ih vec jednom bombardovali, i samo da ameri kazu - no no, francuscici im ne bi prodali ni r od rafala

Teško da sam neinformisan...ako pogledate šta ima u naoružanju jasno je sa kime je pravio vojne dilove.Francuzi su ga napali jer je odbio i kupovinu Rafala zbog kupovine Su-35 ali baš zato su ga Rusi trebali podržati barem vetom, ovako su dali legitimnost agresiji nad Libijom.

I kad su to Rusi stavili veto uopšte i za koju zemlju...da nijesu možda za SRJ?

ne znam dal su rusi stavili veto zbog srj ali znam da je bombardovanje moje zemlje bilo van saveta bezbednosti.......

Teško da sam neinformisan...ako pogledate šta ima u naoružanju jasno je sa kime je pravio vojne dilove.Francuzi su ga napali jer je odbio i kupovinu Rafala zbog kupovine Su-35 ali baš zato su ga Rusi trebali podržati barem vetom, ovako su dali legitimnost agresiji nad Libijom.

За питање Косова би ставили, иако дда сам на месту Руса, ја бих признао независност Косова. Ни Србија ни Либија нису признале независност Абхазије и Јужне Осетије.

ahahahhahahah... usa da pobedi rusiju u kopnenom ratu tj osvoji rusko kopno :rotf:

to ni hitler ni napoleon nisu uspeli, pre bi rekao da ce se u vashington putovati podmornicom u tom sluchaju

Pa kad su pored onakve zemlje gladni i treba da crknu.Mogli su vetom dosta toga uraditi za Gadafija a da prstom ne mrdnu.

Руси имају врло лошу земљу, знаш ли ти каква је тамо клима, чак и у европском делу Русије? Друго ми би смо им морали бити захвални јер су ушли у Први светски рат због нас и упропастили себе за вјек вјекова. Гадафи би био бомбардован како год да је Русија гласала. СЛажем се да су Руси требали ИПАК да гласају против, зато их не оправдавам, али их ни не осуђујем јер Гадафи није заслужио никакву подршку од Русије. Либија и Србија су те које су мале и које би требале да буду лојалне Русији ако желе руску помоћ, а не да Русија буде лојална њима.

PRE GODINU - ZBOG TAMO NEKE SRBIJE .... .. MA NIJE VAZNO - RUSKA POSLA ...

TESKO DA SI INFORMISAN ... ...

NO DOBRO , ,, NASI ,, MEDIJI SU TAJ VETO ZATASKALI ... :think:

SAMO TI POSTAVLJAJ ANALIZE SA BBCa i CNNa - NISI JEDINI ... :manikir:

Taj veto je ulozen?!?! Pojma nisam imao... Ja sam mislio da je Amerika priznala, a da Rusija nije i da je to to...

Руске дипломате су Америма ставили до знања да би ставили вето уколико би до тога дошло. Кинези такође. У супротном би била донета резолуција СБ УН о независности Косова и њега сад не би признавало 70 држава већ бар 180.

Evo ti link na nemackom gde pise da su 2010 narucili najmodernije avione od Rusije.http://de.wikipedia.org/wiki/Streitkräfte_Libyens

Ispravka nisu morali da ulože veto ... samo da glasaju protiv!

А што Кинези нису гласали против, Или Немачка? Где то пише да Русија мора да подмеће своја леђа за интересе разних вукојебина. Либија је водила промашену политику СФРЈ, хтела је и са Западом и са Истоком, да и једне и друге вуче за нос. То велике силе не воле, оне су те које имају неписано право да манипулишу другима а не да мали манипулишу њима. Кад се то деси, онда и једна и друга окрену леђа и деси се распад те државе.

Libija je jedna lijepa zemlja koja daje svakome nadu u bolji zivot.Vidite li samo kako se Libijski narod drzi hrabro i kako ocekuje vojnu pomoc alijanse koja je veoma dobar i koja je bila pozeljna jer Bengaziju je prijetilo istrebljenje.Zato zahvaljujuci vojnoj intervenciji Libijski narod gaji nadu da ce postati republikom i da ce biti demokrstaka zemlja u kojoj ce mnogi turisti dolaziti da bi ljetovali u prelijepim plazama i moru a pustinja je sama prica za sebe jer svako ko posjeti pustinju izgleda ljepsim i snaznijim.Libijski narod ce opbnoviti sve sto poruseno i napravice noce zgrade i Dzamije u kojima ce dolaziti novi gradjani da zive i da se mole Allahu.Amerika je jedna nada za Libijski narod i ja licno podrzavam Ameriku da sprovede tranziciju u Libiji koja zeljno iscekuje kraj rata i p[ad gadhafija kao jednog najveceg diktatora.

А што Кинези нису гласали против, Или Немачка? Где то пише да Русија мора да подмеће своја леђа за интересе разних вукојебина. Либија је водила промашену политику СФРЈ, хтела је и са Западом и са Истоком, да и једне и друге вуче за нос. То велике силе не воле, оне су те које имају неписано право да манипулишу другима а не да мали манипулишу њима. Кад се то деси, онда и једна и друга окрену леђа и деси се распад те државе.

:ok: :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back