RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I spomeni u Knjizi Merjemu: kada se od ukućana svojih na istočnu stranu povukla

i jedan zastor da se od njih zakloni uzela, Mi smo k njoj meleka Džibrila poslali i on joj se prikazao u liku savršeno stvorena muškarca.

"Utječem se Milostivom od tebe, ako se Njega bojiš!" - uzviknu ona.

"A ja sam upravo izaslanik Gospodara tvoga" - reče on - "da ti poklonim dječaka čista!"

"Kako će imati dječaka" - reče ona - "kad me nijedan muškarac dodirnuo nije, a ja nisam nevaljalica!"

"To je tako!” - reče on. "Gospodar tvoj je rekao: ’To je Meni lahko’, i zato da ga učinimo znamenjem ljudima i znakom milosti Naše. Tako je unaprijed određeno!"

I ona zanese i bremenita se skloni daleko negdje.

I porođajni bolovi prisiliše je da dođe da stabla jedne palme. "Kamo sreće a sam ranije umrla i da sam potpuno u zaborav pala!" - uzviknu ona.

I melek je, koji je bio niže nje, zovnu: "Ne žalosti se, Gospodar tvoj je dao da niže tebe potok poteče.

Zatresi palmino stablo, posuće po tebi datule svježe,

pa jedi i pij i budi vesela! A ako vidiš čovjeka kakva, ti reci: "Ja sam se zavjetovala Milostivom da ću šutjeti, i danas ni s kim neću govoriti."

I dođe ona s njim porodici svojoj, noseći ga. "O Merjemo," - rekoše oni - "učinila si nešto nečuveno!

Ej ti, koja u čednosti ličiš Harunu, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati tvoja nije bila nevaljalica."

A ona im na njega pokaza. "Kako da govorimo djetetu u bešici?" - rekoše.

"Ja sam Allahov rob" - ono reče - "meni će On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti

STVARNO ne vidim zasto Libijci zele da ruse Gadafija. Od pre 3-4 godine je poceo intenzivno da razvija drzavu, salje libijske mlade ljude na skolovanje i usavrsavanje u inostranstvu kako bi zemlja imala kadar koji ce izneti ekonomski razvoj zemlj, plate u Libiji su ubedljivo najvise od svih africkih zemalja, cak vise i od jednog dela evropskih, ..... Prosti dokaz da nije trebalo dirati Gadafija:
***Da li je Iracanima posle Sadama pod americkom okupacijom, bolje nego pre njega, velika vecina ce reci NE, jer su tada imali dzabe lekove, dzabe naftu, dzabe hleba i mnogo sto sta dzabe i ipak male plate, sada imaju jedva nesto vece plate a sve kosta mnogo vise nego dzabe, ukljucujuci i naftu i lebac i mnogo sto sta.
Libija ce ako pobunjenici pobede biti najverovatnije okupirana od strane americkie vojske i morace da deo svoje nafte daje Americi, deo ce uzeti na vlast novo-pridosli politicari koji ce sprovoditi instrukcije iz Bele Kuce koji su zeljni novca i moci koga nisu imali za vreme Gadafija, veliki deo ce otici u crne kanale zbog odredjenog perioda bezvlasca dok ponovo ne profunkcionisu institucije u drzavi i ostatak ce ici na razvoj zemlje i blagostanje naroda, sve u svemu mnogo manje nego za vreme Gadafija.

STVARNO ne vidim zasto Libijci zele da ruse Gadafija. Od pre 3-4 godine je poceo intenzivno da razvija drzavu, salje libijske mlade ljude na skolovanje i usavrsavanje u inostranstvu kako bi zemlja imala kadar koji ce izneti ekonomski razvoj zemlj, plate u Libiji su ubedljivo najvise od svih africkih zemalja, cak vise i od jednog dela evropskih, ..... Prosti dokaz da nije trebalo dirati Gadafija:
***Da li je Iracanima posle Sadama pod americkom okupacijom, bolje nego pre njega, velika vecina ce reci NE, jer su tada imali dzabe lekove, dzabe naftu, dzabe hleba i mnogo sto sta dzabe i ipak male plate, sada imaju jedva nesto vece plate a sve kosta mnogo vise nego dzabe, ukljucujuci i naftu i lebac i mnogo sto sta.
Libija ce ako pobunjenici pobede biti najverovatnije okupirana od strane americkie vojske i morace da deo svoje nafte daje Americi, deo ce uzeti na vlast novo-pridosli politicari koji ce sprovoditi instrukcije iz Bele Kuce koji su zeljni novca i moci koga nisu imali za vreme Gadafija, veliki deo ce otici u crne kanale zbog odredjenog perioda bezvlasca dok ponovo ne profunkcionisu institucije u drzavi i ostatak ce ici na razvoj zemlje i blagostanje naroda, sve u svemu mnogo manje nego za vreme Gadafija.

Pa to što mi ne vidimo, ne znači da nema razloga. Niko normalan ne bi voleo da mu 42 na vlasti bude lik obučen ko pajac, čije ne malo potomstvo ima sve moguće povlastice itd. Gadafi je srušio libijskog kralja, a narod ga je podržao jer je iskreno verovao u ideju da nema povlašćenih ljudi. Kao što se može videti Gadafi i dalje gura tu priču da je on samo figura bez stvarne vlasti, itd. A u stvarnosti je svrgnuo kralja da bi uspostavio sopstvenu dinastiju. Nije tajna da on radi na tome da ga nasledi njegov sin (jedan od njegovih sedam sinova). Nije tajna da njegova porodica drži velik broj visokih funkcija u zemlji.

Na kraju krajeva, ovo sve je iskliznulo van kontrole Gadafijevom krivicom, a ne krivicom naroda. On je odlučio da umesto ustupaka i pregovora krene u surov obračun sa demonstrantima, uz upotrebu vojne sile. No kako mu je vojska razjedinjena i rasparčana (ovo je Gadafi namerno činio da ne bi došao u situaciju da ga vojska zbaci) desilo se najgore po njega. Vojska je delimično otkazala poslušnost, itd... Ostatak već svi znaju.

Inače u Libiji se kojekakve pobune događaju svakih 4-5 godina, ali ovaj put je izgleda ozbiljno.

Gadafi trenutno ima, mada mi se čini da je najnovijim sukobima i to ispustio, još samo jednu kartu u rukama. To je Gadafijev sin Saif al Islam, koji važi za reformatora i poznat je po oštrim kritikama vlasti svog oca. Još na početku sukoba Saif je mogao da se postavi u prvi plan i da lagano prebaci vlast iz očevih u svoje ruke. Bili bi i vuci siti i ovce na broju. No Gadafi je hteo krv svog naroda, pa eto mu krv. Da bog da mu presela, matora izlapela luda. Naravno i druge države sad gledaju da preokrenu situaciju u svoju korist... Amerika, Rusija, Kina, Iran... Ako procene da im je bolje da podrže opozicione snage zarad svoje koristi, on je ugasio.

Da nastavimo,ko se obratio kao bozji glasnik i sta je rekao i kome.

Inace Jahja a.s. je u Krscanstvu Sveti Jovan Krstitelj i on se u Islamu prikazuje kao Bozji Poslanik.Inace govor izmedju, je izmedju Merjeme i Andjela Gabrijela.Gabriel se u Kur'anu spominje kao Melek Dzibril.Inace po Islamu Allah je stvorio Isaa a.s. od blata kao i prve ljude Adema i Havu a.s. i udahnuo u njega sur a to je Bozji dah zivota i preko Meleka Dzibrila uputio je svoje stvorenje u Merjeminu utrobu.Inace mi muslimani vjerujemo da je Merjema devica i da je ona cestita zena tako da je ona rodila djecaka koji je stvoren od zemlje kao i prvi ljudi Adem i Hava a.s. (Adam i Eva).Znaci tu nema nista od pridavanja Bogu znacaja u tome da ima sina jer on nije napravio sina jer on je jedan Bog i on kad nesto napravi to je njegovo stvorenje a sva Bozja stvorenja su daleko od pripisivanja bozanstvu jer svako Bozje stvorenje sluzi Bogu i i klanja se Bogu Jedinome.

Gaddafi's forces retake Misrata, Zawiyah--Libyan TV

TRIPOLI, March 6 (Reuters) - Libyan leader Muammar Gaddafi's forces have recaptured the important coastal cities of Zawiyah and Misrata from rebels, state television said on Sunday.

It said government forces were also heading for Libya's second largest city Benghazi in the country's east, epicentre of a two-week-old revolt against Gaddafi's 41-year rule in the oil-producing North African country.

(Reporting by Maria Golovnina; editing by Mark Heinrich)

:super: :super: :super:

Novosti počele da pišu istinu o Libiji!?!?!?!?!?!

“Goloruki“ Libijci jaki kao avioni

Po izveštaju Si-En-Ena, Gadafijeve trupe automatskim oružjem pucale po civilima u Zaviji, ali ih je „stanovništvo“ zatim oteralo na periferiju grada

GADAFIJEVE trupe u subotu su pokrenule veliku akciju protiv pobunjenika, i na istoku i na zapadu zemlje, a pukovnik je preduzeo akciju i na diplomatskom planu, poslavši novog ambasadora u Ujedinjene nacije, pošto ga je prethodni izdao.

Posebno je burno bilo u gradu Zaviji, samo 50 kilometara od prestonice Tripolija, gde su pristalice Gadafija u subotu prvo zauzele tamošnji Trg mučenika, a zatim se, prema tvrdnji protivnika, vratile na svoje položaje na periferiji mesta. Si-En-En ne odustaje od opisa događaja u Libiji u svom stilu: „Svedok kaže da su pro-Gadafijeve snage ušle u stambenu gradsku zonu i pucale bojevom municijom i automatskim oružjem na stanovnike po ulicama“. Da li su stanovnici, potom, „ćorcima“, petardama ili praćkama oterali naoružane uljeze, nije precizirano...

BRAVO ZA NOVOSTI!!!!!!!

:cepanje::cepanje::cepanje:.... у ствари, кад боље размислим, ИНТЕРНЕТ им је "сјеб'о знање"--- Гугл и Фејбук су их УНИШТИЛИ и тотално им растурили њихове УХОДАНЕ ШПИЈУНСКЕ/НОВИНАРСКЕ ИЗВЕШТАЈЕ И ИЗВЕШТАЧЕ... само се брукају све више...

Управо пренели на вестима, позивају се на "reuters".....Ослобођено више градова на истоку, међу којима и Тобрук, тако да је пресечена веза са Египтом одакле се увозила "револуција". Ако Бенгази буде брзо ослобођен побуна је сломљена! :ok: Е, затим следе РЕФОРМЕ... Ако тога не буде Гадафи је "угасио начисто"! СТРАШНО!

Inace Jahja a.s. je u Krscanstvu Sveti Jovan Krstitelj i on se u Islamu prikazuje kao Bozji Poslanik.Inace govor izmedju, je izmedju Merjeme i Andjela Gabrijela.Gabriel se u Kur'anu spominje kao Melek Dzibril.Inace po Islamu Allah je stvorio Isaa a.s. od blata kao i prve ljude Adema i Havu a.s. i udahnuo u njega sur a to je Bozji dah zivota i preko Meleka Dzibrila uputio je svoje stvorenje u Merjeminu utrobu.Inace mi muslimani vjerujemo da je Merjema devica i da je ona cestita zena tako da je ona rodila djecaka koji je stvoren od zemlje kao i prvi ljudi Adem i Hava a.s. (Adam i Eva).Znaci tu nema nista od pridavanja Bogu znacaja u tome da ima sina jer on nije napravio sina jer on je jedan Bog i on kad nesto napravi to je njegovo stvorenje a sva Bozja stvorenja su daleko od pripisivanja bozanstvu jer svako Bozje stvorenje sluzi Bogu i i klanja se Bogu Jedinome.
plagijatori:lol:

Управо пренели на вестима, позивају се на "reuters".....Ослобођено више градова на истоку, међу којима и Тобрук, тако да је пресечена веза са Египтом одакле се увозила "револуција". Ако Бенгази буде брзо ослобођен побуна је сломљена! :ok: Е, затим следе РЕФОРМЕ... Ако тога не буде Гадафи је "угасио начисто"! СТРАШНО!

тачно, ројтерс је јавио вест, није либијска тв.
а реформе ће уследити сигурно, ал то неће бити реформе какве неки очекују.
биће то реформе војске и обавештајних служби на првом месту, да се овакви догађаји не би поновили.

Poslednja izmena:
Gledam pre neko vece na CNN-u ili BBC-u izvestaj iz Libije....lik prvo roka iz kalasnjikova a zatim daje izjavu kako eto trupe lojalne diktatoru Gadafiju napadaju na njih mirne demonstrante ahaahahhahh!!!!!!!!! A baja gruva iz kalasha sve u 16 .

Cujem pucalo se u Tripoliju u blizini Gadafijeve rezidencije!

istovremeno i vest o zarobljenim britanskim specijalcima!

verovatno su americke i britanske specijalne jedinice pokusale operaciju ubistva Gadafija pa su potuceni do nogu i u toj bici su zarobljeni ovi SAS-ovci

NABIJAJ NA KOLAC TO GADAFI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back