RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da Libijski narod ima podrsku cijelog svijeta jer ta borba je humana i procjenjuje se da je to revolucija protiv diktatora koji je vec 42 godine na vlasti.Libijski narod treba biti naoruzan i treba se naoruzati tako da jedino za revolucionare ne vazi embargo jer sigurno ce Amerika prodati oruzje Libijskom narodu kako bi se mogli oduprijeti p[rotiv Gadhafijevih pristalica.Inace ovo isto ocekujem i Jemenu gdje narod polako pokazuje svoje nezadovoljstvo.Libija mora da se oslobodi Gadhafija jer Gadhafi9 je los covjek i on je pravi diktator.Libija mora postati demokratskom drzavom u kojoj ce svi imati svoja prava a Islam biti drzavna religija.Libija se mora promijenitii zato ce Libijski narod da se naoruza i krenut ce u odlucujucu bitku protiv Gadhafija i protiv Tripolija.Ocekujem da ce Libijski narod da zauzme Tripoli i da ce se zavijeriti zastava polumjeseca i zvijezde i da ce Libija postati jednom prelijepom zemljom koja ce imati svoju kulturu.Mislim da Rusija ili Kina nemaju smjelosti da prodaju neko oruzje Gadhafiju jer uveden je embargo na naoruzanje i zato Gadhafi je samo jucer mogao da ima ofanzivu a danas su stvari drugacije i mislim da ce danas Libijski revolucionari da zauzmu jos jedan grad i da ce se znatno pribliziti Tripoliju.

Mislim da lupas gluposti!!!

principijelno se slazem s tobom,ali zar nisi i protiv USA predsednika koji vode vojnu torturu,sad bez obzira sto to traje 20 godina i sto se nekoliko njih promenilo,u cemu je razlika.

Ja sam i protiv svetskog policajca br. 1, ali u gradaciji mislim da je novi svetski poredak mnogo manje zlo, nego širenje militantnog islama.

znaci, glavni problem i dalje ostaje americka flota u mediteranu... sto samo znaci da Libijcima trebaju rakete zemlja-more ili vazduh-more, sto pre to bolje

Pa u sustini oni to imaju navodeci sad post lepog bore u kojem je dat opsiran clanak na ruskom o libijskoj mornarici,naime koliko sam razumeo libija poseduje raketne camce,to je samo naziv ali u principu i bukvalnom prevodu to su brodovi koji su recima nekategorisani i manji su od klasicne raketne korvete ali se mogu svrstati u tu kategoriju,naoruzane su sa 4 rakete brod-brod p-20 i p-22 ruske proizvodnje i imaju po dva zvezdasta motora,njihova brzina u kilometrima je oko 50-do 70 kilometara na cas na moru ili vodi,naravno imaju i lakse PVO sisteme ak-230 ili dve cevi od 30 mm protivavionskih topova za blisku zastitu i to po ddve kupole koliko se secam naravno,predvidjeni su za brza dejstva po sistemu iznenadnig izlazenja iz potkopa ili zaliva i ispaljivanja plotuna raketa i brzo povlacenje,sada drugo je pitanje koliko su ispravni i koliko su posade obucene i koliko im je kadar u komandi obucen,takodje PVO rakete NEVA se mogu modifikovati za gadjanje ciljeva na kopnu i moru,najsveziji primer istig uradjenog sa jos starijim PVO raketnim sistemom je Republika Srpska koja je sistem LUNA uspesno koristila za gadjanje ciljeva na zemlji.

]Uraaaa!! Bravooo! Bravo za Libijski narod za revolucionare[/B]! Ovo je dobra vijest jer ovo je dokaz da je Libijski narod snazan i da moze slomiti otpor Gadhafijevih pristalica.Libija je jedna slatka zemlja i ona ce dati plodove svojim stanovnicima samo kad se bude Libija osl;obodila diktature.Veoma sam radostan sto su revolucionari zauzeli gtrad Ras Lanuf ujer to je dokaz da Libijski narod moze sve uciniti za svoju slobodu.

Mingov poslednji Alllaaaaahu Akbar!!!!! :lol:

images

ae mrsh tamo nesrećniče! :evil:

Ja sam i protiv svetskog policajca br. 1, ali u gradaciji mislim da je novi svetski poredak mnogo manje zlo, nego širenje militantnog islama.

Pa ceo novi svetski poredak je zasnovan prvenstveno na militantnosti i sprovodi se nasilnim nametanjem upotrebom oruzanih snaga iako generalno ne mogu da se slozim sa nametnutom cinjenicom zbvanom teroristi ili militantni islam trenutno,jer upravo taj militantni islam stoji kao jedna od prepreka novom svetskom poretku i u tom slucaju njihovo pravo ime su borci za slobodu kako to zapad voli da kaze.

Pa neka pošalje, nemam ništa protiv

Pa i ja kažem ali ti si malo pre rekao neće i da nije baš toliko glup, Ne radi se tu o gluposti jednostavno može mu se, ima preko svoje teritorije ruski gasovod koji snadbeva Evropu gasom, ima Rusku zaštiti i šta ga boli patka za sankcije UN a što je najbitnije dobro će zaraditi, kad može Zapad da zarađuje na ratovima i sukobima može i on

Mislim da Libijski narod ima podrsku cijelog svijeta jer ta borba je humana i procjenjuje se da je to revolucija protiv diktatora koji je vec 42 godine na vlasti.Libijski narod treba biti naoruzan i treba se naoruzati tako da jedino za revolucionare ne vazi embargo jer sigurno ce Amerika prodati oruzje Libijskom narodu kako bi se mogli oduprijeti p[rotiv Gadhafijevih pristalica.Inace ovo isto ocekujem i Jemenu gdje narod polako pokazuje svoje nezadovoljstvo.Libija mora da se oslobodi Gadhafija jer Gadhafi9 je los covjek i on je pravi diktator.Libija mora postati demokratskom drzavom u kojoj ce svi imati svoja prava a Islam biti drzavna religija.Libija se mora promijenitii zato ce Libijski narod da se naoruza i krenut ce u odlucujucu bitku protiv Gadhafija i protiv Tripolija.Ocekujem da ce Libijski narod da zauzme Tripoli i da ce se zavijeriti zastava polumjeseca i zvijezde i da ce Libija postati jednom prelijepom zemljom koja ce imati svoju kulturu.Mislim da Rusija ili Kina nemaju smjelosti da prodaju neko oruzje Gadhafiju jer uveden je embargo na naoruzanje i zato Gadhafi je samo jucer mogao da ima ofanzivu a danas su stvari drugacije i mislim da ce danas Libijski revolucionari da zauzmu jos jedan grad i da ce se znatno pribliziti Tripoliju.

Опет си се нагутао таблета чим лелечеш за исламском државом. Не могу да схватим да си толико празноглав ПА НАВИЈАШ ДА ЛИБИЈЦИ ГИНУ - БЕЗ ОБЗИРА СА КОЈЕ СУ СТРАНЕ...

Proverena informacija, pisalo je u Kuriru:hahaha:

Kurir je inače kopija engleskog tabloida Sun koji se bavi lažima & primitivizmom.

Jedan primer → 2008. je Kurir objavio naslov "ZAVRŠENO." i taj članak je rekao da
su Nikolić i Vučić već dogovorili i zacementirali vladu sa SPS-om, i nema tu više šta da se priča.

Kad ono - nije tačno. What a surprise...

Ma ne, kako ne shvataš. To nije Libijac kome je dokurčio Muamer posle 42 godine,
već je na slici Amer iz Alabame koji je došao po kantu "besplatne nafte" !!

Zar i oni imju LDP, pa da se prodaju tako jeftino:eek:

Proverena informacija, pisalo je u Kuriru:hahaha:

Kurir je inače kopija engleskog tabloida Sun koji se bavi lažima & primitivizmom.

Jedan primer → 2008. je Kurir objavio naslov "ZAVRŠENO." i taj članak je rekao da
su Nikolić i Vučić već dogovorili i zacementirali vladu sa SPS-om, i nema tu više šta da se priča.

Kad ono - nije tačno. What a surprise...

Ma ne, kako ne shvataš. To nije Libijac kome je dokurčio Muamer posle 42 godine,
već je na slici Amer iz Alabame koji je došao po kantu "besplatne nafte" !!

Ma pusti Gadaffija i Mingha,

nego ko ti je ova riba na slici?

Ne reci da si ti ova plavusha!! :sad2:

Opet smatram da se trebaju nastaviti sukobi i da se treba ici na tome da se zauzme Tripoli od strane revolucionara.Mislim da je ovo Dzihad i da ljudi koji poginu na ovom putu su sretni jer ulaze u Dzennet medju djevicama.Zato je dobro da se nastave sukobi i da se tjera do osvajanja Tripolija jkoja je vazna tacka u svrgavanju Gadhafija kao najveceg diktatora.Mislim da se Libijski narod treba dobro naoruzati i da krenu u jednu ofanzivu u kome bi bi pobili puno Gadhafijevih pristalica.To sto ima Gadhafi su sve placenici iz Africkih zemalja i Srpki i Ruski placenici tako da Libijski narod zeli rascistiti s tim i sa tim placenicima koji ubijaju Libijski narod.Mislim da tu nema nikakvog primirja i da se treba ici do kraja do osvajanja Tripolija jer oni koji poginu su poginuli na Bozjem putu jer poginuli su radi oslobodjenja Libije i radi stvaranja Islamske Libije.

15:09
Najmanje 30 ljudi, većinom civila, ubijeno je u sukobima snaga lojalnih libijskom vođi Moamaru Gadafiju i pobunjenika u zapadnom gradu Zavija. "Više od 30 ljudi ubijeno je danas. Riječ je većinom o civilima", rekao je ljekar iz klinike u centru grada i dodao da je broj poginulih sigurno mnogo veći. U međuvremenu, prostorije naftne kompanije "Harudž" u Ras Lanufu, glavnom naftnom terminalu, su napuštene nakon što su pobunjenici zauzeli ovaj grad, na istoku zemlje. Pobunjenici su većinom zauzeli istok Libije, u kome je koncentrisana naftna industrija, ali većina naftnih postrojenja ne radi ili je smanjila proizvodnju. Neki pobunjenici zaplijenili su vozila naftnog postrojenja u Ras Lanufi. "Imamo pravo da zaplijenimo ova vozila, pa i mnogo više. Gadafi je ukrao od naroda i sada to narod ponovo uzima sebi", rekao je jedan pobunjenik. Snage lojalne Moameru Gadafiju noćas su bombardovale skladište vojne opreme i municije, koje se nalazi na periferiji Bengazija.

Poceo da ulazi sa malim jedinicama pesadije i oklopnomehanizovanih jedinica,dobro je,a pobunjenici se stekovali u stambene zgrade,i izlozili time civile,no mingo je za nastavak sukoba,a s druge strane prvi medju cabistima.

15:09
Najmanje 30 ljudi, većinom civila, ubijeno je u sukobima snaga lojalnih libijskom vođi Moamaru Gadafiju i pobunjenika u zapadnom gradu Zavija. "Više od 30 ljudi ubijeno je danas. Riječ je većinom o civilima", rekao je ljekar iz klinike u centru grada i dodao da je broj poginulih sigurno mnogo veći. U međuvremenu, prostorije naftne kompanije "Harudž" u Ras Lanufu, glavnom naftnom terminalu, su napuštene nakon što su pobunjenici zauzeli ovaj grad, na istoku zemlje. Pobunjenici su većinom zauzeli istok Libije, u kome je koncentrisana naftna industrija, ali većina naftnih postrojenja ne radi ili je smanjila proizvodnju. Neki pobunjenici zaplijenili su vozila naftnog postrojenja u Ras Lanufi. "Imamo pravo da zaplijenimo ova vozila, pa i mnogo više. Gadafi je ukrao od naroda i sada to narod ponovo uzima sebi", rekao je jedan pobunjenik. Snage lojalne Moameru Gadafiju noćas su bombardovale skladište vojne opreme i municije, koje se nalazi na periferiji Bengazija.

Чекај, да ли се побуњеници боре ЗА ДЕМОКРАТИЈУ или ЗА НАФТУ ??? :lol:

U Hrvatskoj dva hleba koštaju kao i kilogram piletine
Blic - Pre 2 sata i minut
ZAGREB - Osam od deset hrvatskih domaćinstava živi ispod svojih očekivanja, a koliko je standard žitelja te zemlje pao dovoljno govori i činjenica da dve vekne hleba koštaju kao kilogram piletine, piše zagrebački "Večernji list".

Analitičari, na čije mišljenje se poziva zagrebački list, veruju da će cene hrane u svetu u iduće dve-tri godine poskupeti još 25 posto i navode da u Hrvatskoj, tokom poslednjih pet godina, stagniraju samo cene mesa, dok su hleb, žitarice, ulja, masti i povrće poskupeli više od 30 posto. U Slavoniji je, na primer, ove godine polubeli hleb poskupeo 100 odsto, a on čini polovinu pekarske proizvodnje.

Tanjug

koliko je kod pobunjenika kilo leba,eto prilike za nase tajkune da zarade,da li nce i oni postovati odluku UN-a o sankcijama,i pogadjaju li te sankcije civile pod kontrolom pobunjenika i kako to UN pomazu narodu s tim sankcijama ima li ko objasnjenje samo da nije ko mingovo.

Bravo Pukovnice, :super:

iskoristi sva demokratska sredstva pravne drzave i zastiti ustavni poredak Libije!!

Samo radi kako bi USA umirila pobunjenike u svojoj drzavi,
ni manje ni vise!!:ok:

Gadafijeva vojska tenkovima guši nemire u Zaviji

Blic, Agencije | 05. 03. 2011. - 10:14h izmena vesti 17:54h | Foto: Beta | Komentara: 8

TRIPOLI, NJUJORK - Režim libijskog lidera Moamera Gadafija zatražio je od Saveta bezbednosti UN da suspenduje sankcije uvedene prošle subote protiv njega, njegove porodice i najbližih saradnika zbog represije nad opozicijom. U međuvremenu, oružane snage lojalne Gadafiju preuzele su kontrolu nad Zavijom, na zapadu zemlje, i tom prilikom ubile najmanje 30 ljudi.

121535_gadafi-beta_f.jpg

17.43 Pariz traži proglašenje zone zabranjenog leta

Francuski ministar spoljnih poslova Alan Žipe rekao je da njegova zemlja pokušava da isposluje rezoluciju Savjeta bezbednosti UN o uvođenju zone zabranjenog leta iznad Libije. "U saradnji sa Britancima pokušavamo da isposlujemo rezluciju UN kojom će biti definisana vazdušna zona zabranjenog leta kako bi se izbegla bombardovanja", rekao je Žipe. Francuski šef diplomatije je dodao da je taj potez neophodan kako bi se Gadafi sprečio da bombarduje svoj narod.

"Pretnja da će Gadafijev režim bombradovati civilno stanovništvo i građane je neprihvatljiva i mi moramo da sprečimo takav razvoj događaja. Zato je Francuska odobrila da NATO planira šta bi bila zona zabranjenog leta iznad Libije", rekao je Žipe.

16:55 UN: Radnici iz Afrike u beznadežnoj situaciji
Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice Antonio Gutereš izjavio je danas televiziji Al Džazira da su među strancima koji pokušavaju da pobegnu iz zemlje najvećoj opasnosti izloženi afrički radnici. "Nekoliko stotina hiljada afričkih radnika je u Libiji i vrlo malo njih se pojavilo na granici. Primili smo telefonske pozive ljudi koji su u beznadežnoj situaciji, u strahu da napuste svoje domove. Naša najveća briga sada je situacija u tim afričkim zajednicama", istakao je zvaničnik UN. On je dodao da je to što Gadafi koristi afričke plaćenike protiv naroda stvorilo sumnju prema svakome iz podsaharske Afrike. Broj ljudi koji iz Libije odlaze u Tunis je, prema njegovim rečima, opao sa oko 15.000 dnevno na 1.800 u petak, dok je danas granicu prešao "relativno mali" broj ljudi.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/239518/Gadafijeva-vojska-tenkovima-gusi-nemire-u-Zaviji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back