RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ubijeni plaćenici u Misrati
U Misrati je smaknuto 85 stranaca, članova Gadafijeve vojske plaćenika, doznaje reporter Večernjeg. Među ubijenima je bilo 9 Hrvata, 12 Srba, 11 Ukrajinaca i 10 Kolumbijaca, a ostali nisu identificirani. Plaćenici koji su uhićeni u Tripoliju i drugim gradovima prebačeni su u zatvor u Benghazi i čeka ih suđenje

http://www.vecernji.hr/vijesti/ubijeni-hrvatski-placenici-misrati-clanak-326122

I šta kaže,ne može da se isključi mogućnost da ekstremisti pokušaju da iskoriste situaciju i prednost državnog i pravnog vakuma?Pa ko je mobilisao i opremio i obučavao te ekstremiste i doveo ih i sa strane da stvaraju taj vakuum i sruše državu?
I sada su oni zabrinuti.Takav cinizam stvarno niko normalan ne može da proguta.

BEOGRAD 13. 09. 2011

PRESS

POBUNJENICI LIKVIDIRAJU PO KRATKOM POSTUPKU

Streljano 12 srpskih plaćenika
Potvrda - Jedan od vojnih komandanata u Misrati potvrdio juče telefonom za Press da su pobunjeničke snage metkom u čelo likvidirale 12 Srba
Libijski pobunjenici streljali su 12 srpskih plaćenika, koji su se borili na Gadafijevoj strani, potvrdio je juče telefonom za Press jedan od pobunjeničkih komandanata u Misrati Abdelaziz Madini.
Kako Press saznaje, ovi Srbi su u Libiju došli sa raznih strana, privučeni dobrom zaradom, a radi se o prekaljenim borcima sa ratišta Republike Srpske, Hrvatske, ali i drugih ratišta širom sveta.

U Ministarstvu spoljnih poslova rekli su nam da nemaju nikakve informacije o likvidiranim Srbima.

- Videli smo u novinama tu informaciju i proveravamo je. Što se tiče petorice srpskih državljana koji su u pritvoru u Zintanu, sa njima smo u kontaktu i oni su dobro, a mi radimo sve što je u našoj moći da budu oslobođeni - kažu u MSP-u.

Razrušen čitav grad
Kako je objavio hrvatski „Večernji list", čiji je novinar Hasan Haidar Dijab na licu mesta, pobunjenici su po kratkom postupku likvidirali ukupno 85 uhvaćenih plaćenika, i to u zgradi državnog osiguranja u Misrati. Streljano je 12 Srba, devet Hrvata, 11 Ukrajinaca, deset Kolumbijaca...

Petorica zarobljenih Srba na sigurnom

Lozničanin Milan Đunić, čiji je sin jedinac Milorad (27) jedan od petorice Srba koje su pobunjenici zarobili kod Tripolija, kaže za Press da veruje u državu i našu ambasadu i od njih očekuje da ih oslobode. Napominje da iz Libije stiže toliko neproverenih vesti, da veruje samo u ono što čuje iz MSP-a.
- Moj sin je otišao da gradi puteve, ništa nije kriv i čvrsto verujem da će ga MSP vratiti kući - kaže Milan Đunić. - To nisu bili vojnici, već krvnici koji su ovde ubijali za novac. Kada smo oslobađali zgradu, mnogi od njih su poginuli, a preživelima smo presudili metkom u čelo na licu mesta. Ostali, koji su uhapšeni u Tripoliju i drugim gradovima, imaće poštena suđenja - tvrdi Madini.

Press se juče nakratko čuo i sa Haidarom Dijabom, koji je za nekoliko sekundi, na koliko smo uspostavili vezu, stigao da nam kaže da je i sam jedva izvukao živu glavu iz jednog sukoba.

Od svih gradova Libije Misrata je najgore prošla u ovom ratu jer su se tu vodili najžešći sukobi, što i sam Madini potvrđuje.
- Misrata, koja se nalazi na oko 200 kilometara od Tripolija, postala je grad duhova. U pojedinim ulicama nema više nijedne zgrade, sve su srušene do temelja - kaže jedan od komandanata pobunjenika.

Vest o likvidaciji 12 srpskih plaćenika nije iznenadila naše vojne analitičare. Njih, kako tvrde, ima svuda gde se ratuje - u svim svetskim zemljama koje su zahvaćene ratom.

Kako znaju da su plaćenici, možda su se borili iz uverenja, protiv NATO smradova :think:

lepo reko covek:" nisu to vojnici nego krvoloci, " a krvolocima se tako , bez sudjenja , presudjuje...Proglasis , recimo, komsiju za krvoloka, i presudis mu...to tako ide u civilizovanom svetu, cemu stremi Nova Libija...
Tesi me samo sto ce uskoro smak sveta(mora jednostavno da ga bude, toliko ga prizivaju raznorazni proroci...)pa ce da izvrsi dezinfekciju...

Jaguare,jasno je da se raduješ,ali smanji malo doživljaj,kao da tvoji "pobunjenici" koji su došli takođe iz drugih zemalja nisu "plaćenici",kao ni "savetnici i instruktori"okupatorskih snaga.
To jeste ratni zločin i nemašta da se objašnjava.A to sa snajperistima najbolje pamtimo iz našeg iskustva.

Стиже нови Џагуаркин аватар:

tfjjv.jpg

znači kada dođe do smene vlasti u Srbiji ja uhvatim vas trojicu odozgo , vežem vas i svakom po metak u čelo i nikome ne odgovaram za to :)
da li je tako?
Pa ja nisam Combatant

Samo čist šljam ide po drugim zemljama da ubija za pare

Trebalo je da ih još drastičnije kazne,
da ne bi padalo na pamet kasnijim generacijama "arhitekti" iz naše zemlje da rade kao snajperi Džamahirije.

Pogrešno tumačiš, barem ono što sam ja napisao .

Umjesto metka, mogli su i ovako da ih poubijaju .

http://www.bestgore.com/beheading/dagestan-massacre-1999-video-worst-beheading/

Ako imaš slabe živce, nemoj da gledaš .

naravno da nemam zivce za zverstva, ako je to u pitanju

ne opravdavam ubijanje zarobljenika. pa jos masovno.

zapad je te zlikovce pomogao vojno i ekonomski i svakako. dal onda oni to cine u ime zapada i po naredjenju instruktora. znaci po analogiji zapad odobrva ratne zlocine ako mu odgovarju. kao kod nas

Pogrešno tumačiš, barem ono što sam ja napisao .

Umjesto metka, mogli su i ovako da ih poubijaju .

http://www.bestgore.com/beheading/dagestan-massacre-1999-video-worst-beheading/

Ako imaš slabe živce, nemoj da gledaš .
nisi ti shvatio šta je on hteo da kaže
vojnik se bori dok se bori , kada se preda on se predao , on više nije vojnik već je zarobljenik , sudi mu se pošteno i ako je napravio neki ratni zločin dorobija svoje i ili u nekom slučaju ga ubiju , da li si ti ćuo za ženevsku konvenciju i prava zarobljenika uopšte.?
Da je taj vojnik računao da će ga ubiti nikada se ne bi predao valjda ti je to jasno kao dan , borio bi se do zadnjeg metka i zadnjeg daha i zadnji metak bi ostavio za sebe.
ovim ubistvima je samo poslata poruka vojnicima koji se i dalje bore - niko se živ više neće predavati , svako će čuvati makar zadnji metak ili granatu pa kada ga okruže onako ranjenog da digne i sebe i njih u vazduh , samo majmuni mogu da opravdaju ubistvo zarobljenika.

vojnik se bori dok se bori , kada se preda on se predao , on više nije vojnik već je zarobljenik , sudi mu se pošteno i ako je napravio neki ratni zločin dorobija svoje i ili u nekom slučaju ga ubiju , da li si ti ćuo za ženevsku konvenciju i prava zarobljenika uopšte.?
Da je taj vojnik računao da će ga ubiti nikada se ne bi predao valjda ti je to jasno kao dan , borio bi se do zadnjeg metka i zadnjeg daha i zadnji metak bi ostavio za sebe.
ovim ubistvima je samo poslata poruka vojnicima koji se i dalje bore - niko se živ više neće predavati , svako će čuvati makar zadnji metak ili granatu pa kada ga okruže onako ranjenog da digne i sebe i njih u vazduh , samo majmuni mogu da opravdaju ubistvo zarobljenika.

Upravo!

ko sve ne zivi pored nas, jel vidis

pa ovi bre sve potencijalni ratni zlocinci. ne bi da brane srbiju, ali bi malo da ubijaju ratne zarobljenike, a to kad krene nema kraja krkaj sta god ti padne u ruke, zene, deca.

mene je strah od njih

On je napisao ovo :
"evo troje se naredjase. opravdavaju ratni zlocin"

Zbog čega smatraš da su mi potrebna dodatna pojašnjenja ?

Ja u onom što sam napisao ne opravdavam ubijanje zarobljenika .

Back