RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
У данашњем "Економисту" /енг. има одличан текст о садашњој и ев.будућој ситуацији у Либији,где на крају један стари Бербер/побуњеник описује становнике Триполитаније " као змије...који у
једном џепу носе тробојку,а у другом зелену заставу...." !?

http://www.economist.com/node/21526959

У данашњем "Економисту" /енг. има одличан текст о садашњој и ев.будућој ситуацији у Либији,где на крају један стари Бербер/побуњеник описује становнике Триполитаније " као змије...који у
једном џепу носе тробојку,а у другом зелену заставу...." !?

http://www.economist.com/node/21526959

Za Berbere su zaduzeni Alzirci ... vec su usli u pogranicni deo Libije da ih urazume ...

Očigledno je da ljudi različito doživljavaju slobodu. Neko studiranje u Londonu ili Beogradu tako doživi, neko kad ti bombarduju zemlju i uvedu svoju vlast.
Ne bih znao da kažem koja je opcija bolja jer nemam tu sreću da su mi bombardovali zemlju, kao ni da su na vlasti "njihovi" ljudi.

Neće im uvesti svoju vlast kao što ni ovde nisu uveli svoju vlast nego je tu vlast izabrala većina onih koji su izašli na izbore.

Испред амбасаде Либије у Москви сукобиле се присталице Гадафија и прелазног националног савета
Тагови: Вести

26.08.2011, 16:05

Амбасада Либије у Москви припрема се за свечану церемонију подизања нове заставе Прелазног националног савета. Ово су за Итар-Тас саопштили данас либијски грађани који су посетии дипломатско представништво. Они нису навели тачан датум подизања нове тробојке, истакавши истовремено да у самој згради дипломатског представништва није остало никакве атрубутике везане за Гадафијеву епоху. Како извештава дописник Итар-Таса, у току „дежурстава“ испред Либијске амбасаде многобројних руских и страних новинара десила су се вербална кошкања између присталица и противника Гадафијевог режима. Између осталог, група која се назива Интернет-удружење за Гадафија и његов народ преградила је пут у амбасаду присталицама Прелазног националног савета. Амбасаду чувају ојачани одреди руске полиције.

Поред оноликог лобирања Америке,уз полтроне Нигерију и Етиопију,уз противљење ЈАР /Зума остао доследан/,само 20 од 54 Афричке земље признало "Бенгази Репубљик" на мини самиту у
Адис Абеби !? Ипак је наша срећа да БоТа није учествовао !

vd:

ko ima vlast u Libiji?
mi samo treba da priznamo realnost
ako je to Gadafi, OK priznavaćemo njega, ali ako nije valjda ćemo priznati onoga ko jeste
nije na nama da biramo onoga ko nam se više sviđa
Dobro, a ko je na vlasti? Ne zna se i nece se znati dok se neka vlast ne uspostavi, onda koga mi to zurimo da priznamo, par Americkih (NATO i oni DRUGI) namestenika.

Razumem ja Libijce sto se bune, al fora je sto na kraju praviti pukovnika od blata, koliko god im je lose sad bice im 10 puta gore posle Gadafija...

Koga Ameri i Englezi oslobadjaju taj se nikad nije usrecio...

Dobro, a ko je na vlasti? Ne zna se i nece se znati dok se neka vlast ne uspostavi, onda koga mi to zurimo da priznamo, par Americkih (NATO i oni DRUGI) namestenika.
rekoh već
nema potrebe da bilo ko ovu prepisku shvata lično
političari bi valjda trebali da gledaju malo unapred
živi bili pa videli ko je pogrešio u proceni...

Ко жели да погледа дејство Либијског ПВО-а, чује се да се веселе али нисам нажалост сигуран да је у питању Б-2 како је у наслову :(

Пријатно гледање :ok:

Ко жели да погледа дејство Либијског ПВО-а, чује се да се веселе али нисам нажалост сигуран да је у питању Б-2 како је у наслову :(

Пријатно гледање :ok:

Ma nema šanse da je to B2 , ebiga on leti do ivice stratosfere i može da dejstvuje odatle , u akciji čisto sumnjam da se spušta niže od 10000 stopa.

Neće im uvesti svoju vlast kao što ni ovde nisu uveli svoju vlast nego je tu vlast izabrala većina onih koji su izašli na izbore.

Nešto se ne sećam da je pred peti oktobar tako izbrojeno. Ali se sećam paljenja i krađe. Bio i video, a mislio sam da idemo zbog svih nas... ispalo je da smo išli zbog malog broja onih koji sad izvršavaju zadatak.

gaddafi-dead-or.jpg

Naši izbori nisu sasvim pošteni ali birači imaju mogućnost da se upoznaju sa stavovima stranaka.Ne znam kako je u Avganistanu i Iraku.To su neki poludivlji narodi ...

Na žalost mi nemamo ni jednu stranku koja ima program. Ljudi, oni koji izlaze na izbore, glasaju za ličnosti i nemaju pojma šta one zastupaju, pa ni u kakve će nakaradne koalicije da uđu. A to nam jasno pokazuje i novi zakon o tome ko je nosilac poslaničkog mesta.
Živimo u laži i prevari, kao što će da žive i ovi nesrećnici u Libiji.

Back