RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja sam rekao svoje misljenje. Sto pre pobunjenici dodju na vlast to ce se pre razocarati narod jer ce videti da nece bolje ziveti...pa ce im posle postati sve jedno ko je na vlasti...to je proces demokratije. Zlo je kad postoji apsolutizam..A zasto je zlo? Zato sto nije prirodno da postoje bogovi i narod..a tako je sa apsolutizmom. Gadafi je imao svu mogucu moc i radio je sta je hteo, jednostavno to do*urci narodu...Ne bih ulazio u to da li je radio dobro.. Uglavnom jeste. Ali ako se uspostavi demokratija mozemo ocekivati jeftinije gorivo u svetum :) tako da je bolje da se gadafiju uzmu sve poluge vlasti..Bolje je za svet...a bolje je i za njihov narod , jer ce doziveti duhovni preobrazaj i prestace da veruju u cuda...

Taj "narod" desne Libije za sada nije ni svestan
koju je grešku napravio.
Ali, vrlo uskoro će biti svestan.
Kad se razdani.
I za čije je interese obarao vlast.
Zakucali su na velika vrata građanskog rata.
I kada Gadafi nestane (na bilo koji način),
prilike u zemlji neće se smiriti....
Naprotiv.
I najgora vlast bolja je od okupatorske čizme !

Propištaće Libijci gorko.
Ali,ko im je kriv ?
Na to su pristali !

Zašto nije pravedno, ako je tačno da zeleni režim ubija sopstvenu populaciju
ni ja ni ti ne znamo šta je tačno.
mislim da je nepravedno da bilo ko drugi procenjuje šta je dobro za neki narod.
nekom narodu tj većini naroda ako ne odgovara neki sistem promeniće ga. i to sam, bez tuđe "pomoći".
kakav narod, takav sistem i to tako i treba da bude.
siguran sam da se Irancima ne sviđa Američki sistem vrednosti
pa šta? da li to znači da je Iran kojim slučajem jači od Amerike da bi imao pravo da joj nameće sistem?

Zašto "Rat u Libiji II".Rat u Libiji je završen.Sledi obnova porušenog i uništenog i izgradnja institucija po uzoru na zapadne demokratije.Svi narodi imaju pravo na slobodu pa i narod Libije.

Očigledno je da ljudi različito doživljavaju slobodu. Neko studiranje u Londonu ili Beogradu tako doživi, neko kad ti bombarduju zemlju i uvedu svoju vlast.
Ne bih znao da kažem koja je opcija bolja jer nemam tu sreću da su mi bombardovali zemlju, kao ni da su na vlasti "njihovi" ljudi.

gomno ostaje gomno..:evil:

da ne znam ko pise uvredio bih se

svi stavovi snsa su kolaboracionisticki - nije vreme, jaci su, ne smemo da skrivamo sta se od nas trazi trt, trt

nisam se borio 5/10, necu ni sutra. ja na srbe ne idem. uvek je neka zapadna podvala i pljacka

dakle, ovo cak necu ni da prijavim za banovanje. ovo smatram suptilnim rezimskim postom

Meni uopće nije jasno šta hoće ti pobunjenici i kakav im je plan za dalje postupanje po dolasku na vlast. Stekao sam dojam da se radi o jednoj haotičnoj masi bezidejnika koji osim što žele svrgnuti Gadafija nemaju ništa pametno ponuditi narodu. Očito da je vladavina nesposobne i zatucane rulje u najavi.

Taj "narod" desne Libije za sada nije ni svestan
koju je grešku napravio.
Ali, vrlo uskoro će biti svestan.
Kad se razdani.
I za čije je interese obarao vlast.
Zakucali su na velika vrata građanskog rata.
I kada Gadafi nestane (na bilo koji način),
prilike u zemlji neće se smiriti....
Naprotiv.
I najgora vlast bolja je od okupatorske čizme !

Propištaće Libijci gorko.
Ali,ko im je kriv ?
Na to su pristali !

a cekaj, za sta je trebalo da se odluce?
da ih jase jedna familija narednih 200 godina...

niste mi jasni bre ljudi.. jednom je moralo ovo da se desi, i neka je.

u anketi - DA

i u libiji je kao i ovde

nije lako biti nacionalno svestan, i lojalan gradjanin.

lakse je sa natom krenuti na sopstvene institucije, stvar je vec priprenljena, neki ce da umrete, bice i pljacke, a kad se zasedne rezimski ljudi mogu da budu na bilo kjoj funkciji, bez kvalifikacija. cak je to i pozeljno

i u libiji je kao i ovde

nije lako biti nacionalno svestan, i lojalan gradjanin.

lakse je sa natom krenuti na sopstvene institucije, stvar je vec priprenljena, neki ce da umrete, bice i pljacke, a kad se zasedne rezimski ljudi mogu da budu na bilo kjoj funkciji, bez kvalifikacija. cak je to i pozeljno

Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се лупају.

• Podržavam
Reactions: 27E
OB-PI177_0825li_D_20110825093819.jpg

uspesna akcija pobunjenika protiv sramotnog diktatora

zvonili bi oni, al im ruke zauzete

Back