RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

РТС треба да промени ословљавање, јер то нису више никакви Устаници, него сада званична војска слободне Либије

Ово је све што је остало од једног Гадафијевог поручника

68952863.jpg

РТС треба да промени ословљавање, јер то нису више никакви Устаници, него сада званична војска слободне Либије

Ово је све што је остало од једног Гадафијевог поручника

68952863.jpg

U pravu si. Oslobođena od slobode, para, nafte i hiljada života.

00.49 - Najamnje četiri ustanika ubijena, 40 ranjeno u četvrtak poslepodne.

Pobunjenici su se još jednom povukli pred očajničkim otporom Gadafijevih snaga u samom centru Sirta, čime je okončan još jedan dan već dva meseca duge opsade rodnog grada Moamera Gadafija, koji je od arhitektonskog čuda Mediterana sveden na gomilu ruševina.

Ustanici su se nadali da će bitku za Sirt okončati do sumraka u četvrtak, posebno jer su veći deo dana bili čvrsto uvereni da je zarobljen komandant odbrane grada Mutasim Gadafi, ali su se stvari komplikovale kako je dan odmicao.

Prvo se ispostavilo da Mutasim Gadafi nije zarobljen, da bi zatim prethodnice ustanika naletele na mitraljeska gnezda "zelenih" u već čuvena "poslednja dva kvadratna kilometra", pa su se povukli na bezbednu udaljenost.

Predaja, kako se čini, ne dolazi u obzir između ostalog i zbog činjenici da se ustanici nisu proslavili u poštovanju međunarodnih konvencija, dok borci koji su iz Misurate i Bengatija došli u Sirt već danima govore kako će "ubiti svakog čoveka kod koga pronađu oružje".

Amnesti internešenel zatražio od pobunjenika da odmah zaustavi nelegalno pritvaranje i zlostavljanje zatvorenika, navodeći da su ustanici mučili tarobljenike na svakakve načine u 11 centara u Tripoliju i Zaviji.

Istražioci Amnestija su naveli da su tokom istrage iz ćelija čuli krike zatvorenika, koji su premlaćivani kako bi se od njih iznudila priznanja.

А зашта се боре они, реци ми. За то да исти лудвиг буде на власти још 50 година? Глупа идеологија.
Сада се боре за своје животе.Слава им а разним идиотима желим да једног дана дођу у исту ситуацију у којој су они сад.

Jos je gluplje da se bore da narednih 50 godina budu kolonija NATO-a i Al Kaide.
Па ни ми не желимо Нато, ту нема никаквог неслагања.

Све Нато трупе треба да се изгубе што пре

Подсетићу да је Гадафи вршио своја убијања и пре Нато интервенције,
што доказује да је мотивисан влашћу, а није мотивисан прогоном Нато трупа.

Наравно за Ал Гаиду се не слажем -- они морају остати, да учврсте своју државу у Либији.

Као што је Умар ибн ал-Хатаб, radhiallahu anhu имао Калифат у Либији пре 1500 година.

Наравно за Ал Гаиду се не слажем -- они морају остати, да учврсте своју државу у Либији.

Као што је Умар ибн ал-Хатаб, radhiallahu anhu имао Калифат у Либији пре 1500 година.

Na tebe treba da obrate paznju organi reda zbog promovisanja teroristickih organiazacija...

mi smo se predali kumanovskim sporazumom a to Gadafi vrlo dobro zna da ne sme tako da se oni bore do oslobodjenja..... zato kad opet dodje ovde do sukoba sa Nato formacija ja se iskreno nadam da cemo se i obracunati kao sto si ti izdajica svog roda zivis u zemlji Srbiji a seres i pisas po..... znas ono kad kazu u balkanskom spijunu STALJIN VAS JE UBIJAO ALI VAS NIJE UBIJAO DOVOLJNO hahahahahha

Ja sam se nadao da ce Gadafi uspeti da izadje na kraj sa "pobunjenicima" ali od toga sada nema nista. Svi su priznali "pobunjenike",cak i Rusija. Mogli smo,mozda, da se ne izjasnjavamo za sada ali bi priznavanje doslo kad tad.

Џагуарка је у праву (зна се шта добије онај ко је у праву....ал' не од мене),шта Гадафи уради од оне лепе Идризове метрополе и направи од Триполија обичну "селендру":

i sta ti sad hoces da kazes ? da su mir, ljudski zivoti, sloboda, ekonomski i drustveni prosperitet, vazniji od demokracije ?

msm, stvarno lupas...

inace, kola, zgrade, sistem... mi o zivotu kakav su oni nesrecni imali mozemo samo da sanjamo...

Прва жртва УК Министар одбране Фокс поднео оставку (вод'о стилисту "а ла НАТЕРАСИ на сл.путеве и ваљда користио 1кревет због "трошкова"...али ?)
14 October 2011 Last updated at 15:37 GMT Share this pageEmailPrint
554
ShareFacebookTwitter
Liam Fox quits as defence secretary
COMMENTS (158

Прва жртва УК Министар одбране Фокс поднео оставку (вод'о стилисту "а ла НАТЕРАСИ на сл.путеве и ваљда користио 1кревет због "трошкова"...али ?)
14 October 2011 Last updated at 15:37 GMT Share this pageEmailPrint
554
ShareFacebookTwitter
Liam Fox quits as defence secretary
COMMENTS (158
Страшно!!!
Повика на Гвида, кад оно Лајам!!!

16.51 - Густ дим изнад западног дела Триполија. Осим у насељу Абу Салим, Гадафијеве присталице пуцале на устанике и у још неким четвртима. Размере сукоба за сада тешко проценити.

16.01 - У току битка између педесетак Гадафијевих бораца и устаника у Триполију. У део града назван Абу Салим раније данас дошла група наоружаних људи и узвикивала пароле у славу Моамера Гадафија.

12.58 - План устаника је да у наредна 24 часа бомбардују положаје "зелених снага" и затим крену у одлучујући напад. Тенкови постављени тако да више не могу да погоде остале јединице устаника, што је био случај претходних дана.

Kako da vam kazem.. ko je ocekivao raspad jednog sistema i pobedu drugog medju ovim nasim drugosrbijancima u koje spada ovaj dzeguar al-kaida spavac, grdno su se zeznuli...

Dobili smo dzeguara al-kaida vojnika koji nesmetano prdi, a da je normalna drzava to bi bilo brzo sanirano...

Back