RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Јел ти то Шорош рекао или је интерпретација ЦНН-а?!?
Па буди искрен, у доста су доброј физичкој форми да би били архитекте.

Тих 5 ухапшених архитеката такође сви носе брадице које су модерне у Либији, то је да би се маскирали.

kolega sa foruma je kvalitetnije preveo tekst, pa evo boljeg prevoda. sustina je ista

Цитат: Данас је постало јасно да специјалне снаге НАТО-a учествују у копненим операцијама у Либији на страни побуњеника. Новинари су открили један од kомандних центара са французима и британцима који координишу побуњенике. Представник команданта либијске опозиције признао је да је операција за заузимање главног града је била планирана од стране НАТО. Британски медији потврђују да су НАТО специјалне снаге играле главну улогу у нападу на Tриполи. По свему судећи следи велики међународни скандал. Међу најгласнијим критичарима НАТО је и Москва која одавно наглашава да резолуција Савета безбедности УН, коју мора да поштује и НАТО, забрањује употребу копнених снага.

i u cemu je tu problem, diktatorski olos se mora ukloniti..a sto se tice onih pijanih budala njih niko ne uzima za ozbiljno..oni isto terorisu neduzan cecenski narod, izvrsili genocid i uveli poslusnike i izdajnike na vlast..okupirali teritoriju druge drzave

bajazite, jel tebe tata dirao u detinjstvu?? ili si prirodno deflorisan u zoloskom vrtu??

Osim što vređaš druge forumaše nisi nešto ni preterano pismen? Piše se zoološki vrt. Rečenica se počinje velikim slovom. Takođe se i ime piše velikim početnim slovom.
Što se teme tiče, upitao bih te da li poznaješ ovu petoricu ili imaš neke informavije koje su nama nedostupne, kad tvrdiš da su idioti (a iz tvog pisanja se može videti da ih smatraš i plaćenicima)?

i u cemu je tu problem, diktatorski olos se mora ukloniti..a sto se tice onih pijanih budala njih niko ne uzima za ozbiljno..oni isto terorisu neduzan cecenski narod, izvrsili genocid i uveli poslusnike i izdajnike na vlast..okupirali teritoriju druge drzave
Чеченија је део Русије и тамо је уведен рад, рад и дисциплина.
Требало је сличним методама већ одавно увести ред на Косову и Метохији, но почетак дисциплиновања биће на необичном месту.
Надам се да ћеш као дерпе бити присутан на паради, а игранка је спремна...

Видим да је Колонел послао у Алжир 2.жену,ваљда 2сина са породицама /потврђено из више извора/,затим непотврђена информација о погибији Камиса /тврде побуњеници,али и они...???),а ови
ЦНН и ББЦ се једанпут опекоше,па ни не наговештавају,сем "ал Џазире" која помиње да су побуњеници одбачени у нападу на Сирту,тобоже већ 2 дана им продужавају рок (?)да положе оружје !?
У Мисрати дошло до сукоба међу побуњеницима,пошто су у Триполију постављена 2 гадафијевца на неке водеће положаје. Делује да игранка још траје,поготово што је Гаша послао део фамилије
у Алжир,мада се тамо почиње да буни део побуњених Либијаца и екстремни фракционаши,којих има тамо. Западни ментори су сад у дилеми од кога више да стрепе : Гадафија или "ал Каиде"
која је узела власт у Бенгазију,а руководство НТЦ се не осећа сигурно у Триполију,где је требало да се смести,па се налази на француском војном броду (прпа!!!)?!

auuu izvini, ja sam zaboravio da se to zove demokratija.

A demojratija na tvoj nacin je ovo

Libijski pobunjenici zarobili su 19-ogodišnju djevojku, snajperistu, koja je priznala da je ubijala za Moamera Gadafija, piše danas Dejli mejl. Nisren Mansur al-Forgani sada se nalazi u vojnoj bolnici u Tripoliju, lancima vezana za krevet.

Riječ je o jednoj od 1.000 djevojaka koje su regrutovane u Gadafijevu žensku miliciju, a sada su ih zarobili pobunjenici. Nisren tvrdi da je ubijala pod pritiskom i velikim prijetnjama, a za Dejli mejl je rekla da su je stariji oficiri seksualno zlostavljali uključujući i komandanta elitnih snaga koje su čuvale Gadafija.

- Rekla sam pobunjenicima šta sam radila. Oni su bijesni, ne znam šta će sada biti, ispričala je Nisren.

Ta djevojka je završila u vojsci na nagovor majčine prijateljice pošto je napustila školu da bi se brinula o teško bolesnoj majci. Nisren je u kampu za obuku mladih djevojaka obučena za snajperistu. Ona je ispričala da su ih u vojsci plašili različitim pričama da djevojke ne bi bježale.

- Govorili bi mi da ubijem svakoga ko kaže nešto protiv pukovnika pa makar se radilo i o mojoj majci. Svaki dan su dovodili djevojke koje su silovali komandanti i ja sam bila jedna od njih. Prijetili su mi smrću ako bih nekome rekla za to, rekla je ta 19-godišnja djevojka.

Nisren je ispričala da je zarobljene pobunjenike ubijala je u dvorištu zatvora u kojem su ih držali. Ona tvrdi da je pokušavala sve kako bi ih promašila ali da joj je onda rečeno da će je morati ubiti ako ne izvrši zadatak.

Po završetku smaknuća koja su trajala nekoliko dana, Nisren je uspjela da pobjegne iz tog kompleksa, skočila je s drugog sprata i slomila nogu, a na ulici ju je udario i kamion. Nisren je ipak uspjela da se udalji od vojnog kompleksa nakon čega su je našli pobunjenici i odveli u džamiju.

http://www.srpskacafe.com/planeta/35132.html

Сад се побуњеници питају што их Афр.Унија одбија да призна,поред тортуре над становницима Афричких земаља које проглашавају "плаћеницима",уништавају у Триполију имовину и оштећују
њихове Амбасаде,да о њиховој судбини,ни "непристрасна" ал Џазира не може да не прикаже (осећам кад питају ко им то ради,прозивајући намерно и гадафијевце,знајући да су људи у таквој
ситуацији застрашени,док она јадница напомиње:..да пре тога није било..већ сад ови наоружани, са ножевима и мачетама (??)..су их нападали,отимали,и...):

Сад се побуњеници питају што их Афр.Унија одбија да призна,поред тортуре над становницима Афричких земаља које проглашавају "плаћеницима",уништавају у Триполију имовину и оштећују
њихове Амбасаде,да о њиховој судбини,ни "непристрасна" ал Џазира не може да не прикаже (осећам кад питају ко им то ради,прозивајући намерно и гадафијевце,знајући да су људи у таквој
ситуацији застрашени,док она јадница напомиње:..да пре тога није било..већ сад ови наоружани, са ножевима и мачетама (??)..су их нападали,отимали,и...):

1. "neumes" se piše odvojeno. Nije loše da ponekad ubaciš veliko slovo, tačku, zarez... Toliko o čitanju i pismenosti.
2. Ovo je članak britanskog ,,Dejli mejla". Dakle, zemlje predvodnika agresije na Libiju.
3. Ili si ograničen ili zlonameran pa namerno izostavljaš autentični izvor. Rekao bih ovo prvo.

Isto tako si tvrdio da oni zarobljeni nisu Srbi .

Sorry ali Pravda ce to objavit za par dana

„SASOVCI" U ODEĆI „POBUNJENIKA"

ŠTA SE STVARNO DOGODILO 21. AVGUSTA U TRIPOLIJU ?

Komentari nezavisnih blogera po internetu postali su tekovina čak i tzv. „nezavisnih" zapadnih medija, pa se već na stranicama desetina uticajnih evropskih i američkih novina otvoreno piše da su u napadu na Tripoli neposredno učestovale specijalne jedinice Engleske, Francuske, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Faktički, re; je bila o kopnenoj operaciji tih zemalja protiv libijskih oružanih snaga. Desant na Tripoli izvršio je Drugi puk francuske Legije stranaca, i uopšte se ne radi ni o kakvim „mirovnim specijalnim operacijama" ili o pružanju „pomoći" tzv. „pobunjenicima", već o obuhvatnoj kopnenoj agresiji Zapada.

Nije zapadna štampa na iznenađujući način „progledala" niti je poželela da govori istinu, nego su „slobodni" i „nezavisni" mediji dobili instrukciju da promene izveštavanje o događajima u Libiji. Nova instrukcija usledila je zato što je iskrcavanje koalicionih komandosa 21. avgusta doživelo krah, pa su ulice Tripolija bile posejane leševima okupatora koji nisu imali sreće. Bilo ih je u tolikom broju da je to bilo nemoguće prikriti.

http://standard.rs/vesti/41-svet/82...stvarno-dogodilo-21-avgusta-u-tripoliju-.html

1. "neumes" se piše odvojeno. Nije loše da ponekad ubaciš veliko slovo, tačku, zarez... Toliko o čitanju i pismenosti.
2. Ovo je članak britanskog ,,Dejli mejla". Dakle, zemlje predvodnika agresije na Libiju.
3. Ili si ograničen ili zlonameran pa namerno izostavljaš autentični izvor. Rekao bih ovo prvo.

Можда би му требало објаснити,пошто верује Џазири,као оно кад је мед.сестра плачним гласом објашњавала како су Ирачани набадали бебе на бајонете у Кувајту,па место свега испаде да је за
Кувајт веже само рођење,а од струке јој је то да је ћерка Кувајског Амбасадора у УСА,тако да је беспредметно са таквим дискутовати,а да му још објасниш са колико муке је Џазира ово пустила,
само би требао да погледа коментаре испод снимка.

Па сад ово у Мисурати што на своју несрећу преноси "Гвардијан" показује да истина полако,уз много медијске помпе,монтаже филмова у Катару ,испливава на вадело,што је за нас мало касно,
али ако се потрудимо да бомбардујемо свет преко "Фејса" и "Твитера"ипак се да нешто урадити (као нпр.онај снимак из логора у Босни,са оним аскетом од 35кг,иза бодљикаве жице, и наћи још
сличних,могуће да би помогло,што би се рекло:..истина је спора али испливава).

http://www.guardian.co.uk/world/2011/aug/29/misrata-rebels-defy-libya-regime

монтаже филмова у Катару
Те приче су неутемељене

на своју несрећу преноси "Гвардијан"

http://www.guardian.co.uk/world/2011/aug/29/misrata-rebels-defy-libya-regime
Ту пише да се народ буни што је Савет поставио неког ко има везе са бившим режимом.
Кажу да нема разлога да се поново именују Гадафијеви кримоси, и да су потребни нови кадрови

Back