Rat u Izraelu i hodočašće

Ne vjerujem da ratovima mogu da iskorjene religije.
To bi im prije uspjelo nekim virusom, na primjer da modifikuju virus koji bi pokosio samo odrasle osobe a djeca da budu imuna pa njima onda možeš servirati šta hoćeš.

Srećom takav eksperiment ne postoji, jelda? 😅

pa bolje da se uniste sveta mesta nego zivi ljudi, a, sta mislis?
Na temi smo o religiji i duhovnosti,naravno da se sa ljudskim žrtvama bilo koje nacionalnosti i veroispovesti ništa ne može meriti,samo mi se čini da svet koji znamo polako odlazi u zaborav i da dolazi neko novo doba,pa me interesuje šta ono donosi?
Nisam nikada imala prilike da posetim Jerusalim,Isusov grob,Zid placa i šta sve ne,ali pitam kao hriscanka,koliko je za hrišćane ,verujuce to bitno,stavljajuci po stranu sve ostalo za trenutak,razumete?
Ne uzimajte mi za zlo,sto se nisam u momentu dotakla ljudskih žrtava,to se ni sa čim ne može porediti,ali ovo je tema na podforumu religija i duhovnost i samo me je interesovalo kako se to odražava na verujući svet?Mi i dalje imamo svedočanstva o nekim davnim vremenima poput Luksora,Piramida,Akropolja,proročišta u Delfima itd.Imamo price o grčkoj i rimskoj mitologiji,a šta se dešava kada neko gadja prvenstveno u centar hrišćanstva,kolevke od koje sve potiče?Nadam se da razumete moja pitanja.I ne zamerajte,nikog nisam želela da vredjam.Mozda se nisam dobro izrazila ili formulisala temu.

Na koji način će uticati rat u Izraelu na hrišćanstvo i hodočašća?Sta će se desiti ako dođe do skrnavljenja i uništavanja svetih mesta?Kako će to uticati na verujuće?
Sve je naopako, sve je obrnuto. Svaki čovek, svaki ljudski život bi trebao da bude svetinja. Sveta mesta ruše i zemljotresi, cunamiji... Sve je to hrpa kamenja. Bog je na nebu, a ne u kamenim građevinama. Iranci viču: "Bog je velik", a mrze ih i žele da gurnu Izraelce u more. Izraelci se pozdravljaju sa šalom tj. mir tebi, a stalno su u ratu.
Bog je nas ljude stvorio na svoju sliku i priliku. U svakom čoveku treba videti Božju sliku i priliku. Bog nas je stvorio za sebe. Svi ovi ratovi i zločini su napad na samog Tvorca.
Ova naša planeta je cela raj, biser u Svemiru, koji sami u uništavamo. Stvarno žalosno.

Na koji način će uticati rat u Izraelu na hrišćanstvo i hodočašća?Sta će se desiti ako dođe do skrnavljenja i uništavanja svetih mesta?Kako će to uticati na verujuće?
Za mene samo Bog može biti svet. To ne znači da treba uništavati nešto što je drugi sagradio i održavao.
Ali postavlja se pitanje, kako i gde je uticaj "svetog mesta" da obustavi rat, ono nesveto.
ne ratuje iran protiv hriscana vec protiv judejaca
Iran ne ratuje ni protiv judejaca, naprotiv podržava ih. Iran ratuje protiv države Izrael koju tzv. ultraortodoksni jevreji također ne priznaju.

Ima kod po Srbiji svetinja koliko hoćeš. Manastira i crkava na sve strane. Šta fali otići u: Gomionicu, Liplje, Ozren, Žitomislić, Ostrog, fruškogorske manastire...

Samo je Jeruzalem svetinja. Trenutno nije ali će ponovo biti jer će u njemu stanovati Isus Nazarećanin. Sva proroštva Hebreja govore da će sa dolaskom MIlenijumskog kraljevstva svi narodi imati obavezu dolaziti u Jeruzalem. Prema tome samo je Jeruzalem svetinja i bit će "gora nad svim gorama svijeta".

Iran ne ratuje ni protiv judejaca, naprotiv podržava ih. Iran ratuje protiv države Izrael koju tzv. ultraortodoksni jevreji također ne priznaju.

Svaki narod ima svoje domaće izdajice. Iran predvodi muslimanske države koje ne žele nikad i nikako priznati Izrael jer su veliki protivnici Božiji. A Bog u bibliji kaže Židovima "Dat ću vam zemlju Izraelovu" čime je predskazana država Izrael nakon povratak Jevreja iz velikog progonstva u cijeli svijet. Predskazano-ostvareno. I Putin nažalost uvodi Rusiju u prokletstvo jer se protivi državi Izraelovoj i preferira nekakvu Palestinu. Ja trenutno navijam za Rusiju protiv zabludjele Ukrajine i žao mi je da Rusija ulazi u prokletstvo jer bi Božiju zemlju dali neprijateljima Izraela a Bog najavljuje svoj sud nad onima koji "dijele zemlju Izraelovu".

Svaki narod ima svoje domaće izdajice. Iran predvodi muslimanske države koje ne žele nikad i nikako priznati Izrael jer su veliki protivnici Božiji. A Bog u bibliji kaže Židovima "Dat ću vam zemlju Izraelovu" čime je predskazana država Izrael nakon povratak Jevreja iz velikog progonstva u cijeli svijet. Predskazano-ostvareno. I Putin nažalost uvodi Rusiju u prokletstvo jer se protivi državi Izraelovoj i preferira nekakvu Palestinu. Ja trenutno navijam za Rusiju protiv zabludjele Ukrajine i žao mi je da Rusija ulazi u prokletstvo jer bi Božiju zemlju dali neprijateljima Izraela a Bog najavljuje svoj sud nad onima koji "dijele zemlju Izraelovu".
To je samo mit. Osim toga prema tom biblijskom mitu Izrarel bi se ustanovio božanskom intervencijom i to nakon dolaska Mesije, dok kako jevreji kažu, sadašnja država Izrael je ljudska tvorevina cionista (koje smatraju jereticima) i zato je ne priznaju niti prihvataju vojsku iste. Za njih su domaće izdajice upravo oni koji šuruju sa tom državom.

haredim-iran.jpgrabi-islam-conference.jpg

To je samo mit.

Ništa oko Izraela nije mit...sve je racionalno i proročki ostvareno ili je u ostvarivanju....i sve je puno velikih čuda. Sam povratak Židova u svoju zemlju nakon 2000 godina je preveliko čudo i ono je proročki najavljeno u detalje. Čak se opisuje način povratka-brodovima, a nakon toga avionima. Bog slikovito kaže za taj zračni povratak; "Tko to plovi poput oblaka, tko to poput goluba vraćase u svoje gnijezdo". I sami pobjedonosni ratovi su najavljeni i opisani. I MIzraelska drežava je proročki realizirana "u jednom danu" kroz Ujedinjene narode, a Bog kaže za povratak "Zar da vas uvedem u trudove poput žene a da vam ne dam ploda van" ...ukazujući da će uz povratak tu biti ubrzo i država. No Bog za posljednje vrijeme predskazuje strašne loše stvari za Izrael i svijet...rat posljednji u kojem će 2/3 Židova nastradati. A svijet ulazi u još veća zla; toliko će naroda nastradati brzo da neće imati tko da ih sve pokopa.
+
Osim toga prema tom biblijskom mitu Izrarel bi se ustanovio božanskom intervencijom i to nakon dolaska Mesije,
Neznaš i pišeš površno.

dok kako jevreji kažu, sadašnja država Izrael je ljudska tvorevina cionista (koje smatraju jereticima) i zato je ne priznaju niti prihvataju vojsku iste. Za njih su domaće izdajice upravo oni koji šuruju sa tom državom.

Ti Židovi ne poznaju proroštvo kao ni ti. Ja ne idealiziram ponašanje današnjih Židova ali znam koji blagoslovi leže na njihovom duhovnom buđenju. S time se nije igrati, a ti se igraš.

Ti Židovi ne poznaju proroštvo kao ni ti. Ja ne idealiziram ponašanje današnjih Židova ali znam koji blagoslovi leže na njihovom duhovnom buđenju. S time se nije igrati, a ti se igraš.
Igraj se i ti, ko ti brani... :patkica:
Ništa oko Izraela nije mit...sve je racionalno i proročki ostvareno ili je u ostvarivanju
Najpre se ostvari, pa se onda napiše mit.
Ili ajde nije mit, nego je legenda.

Najpre se ostvari, pa se onda napiše mit.
Ili ajde nije mit, nego je legenda.

To je ideja jednog bezveznog analitičara kao ti. Ja imam bibliju staru 170 godina koja je kao i današnja biblija starog zavjeta. U toj bibliji piše (kao i današnjoj) da će se Židovi masovno vratiti u svoju domovinu kao "zemlju kanansku". Prva stvar je veliko čudo da su Židovi 2000 godina po cijelom svijetu opstali kao zaseban narod sa zasebnom sviješću i jezikom 2000 godina. To se nije dogodilo niti sa jednim narodom u svijetu. Druga stvar je masovni povratak Židova u Izrael koji se je počeo odvijati pred 100 godina a posebno od 1948. godine. Sve biblije pisane pred više od 1000 godina kao i moja bilblija od 170 godina pišu da će se to dogoditi i dogodilo se. A ti kažeš da se prije ostvari pa se napiše mit? Ti si bezveznjaković za našu raspravu i imaš veliki problem sa savješću i drugim umnim stvarima.

Samo je Jeruzalem svetinja. Trenutno nije ali će ponovo biti jer će u njemu stanovati Isus Nazarećanin. Sva proroštva Hebreja govore da će sa dolaskom MIlenijumskog kraljevstva svi narodi imati obavezu dolaziti u Jeruzalem. Prema tome samo je Jeruzalem svetinja i bit će "gora nad svim gorama svijeta".
U budućnosti neće biti nikakvog milenijumskog kraljevstva. Ono je pri kraju, ako već nije prošlo.

Back