Rat u Gruziji

Hrvati o Staljinu...

Njegov drugi govor na početku prve petoljetke kraljem dvadesetih godina dvadesetog stoljeća pokazao se potpuno istinit: "U deset godina mi moramo dostići Europu ili nas neće biti."

Ovom ubrzanom industralizacijom Sovjetski Savez uvećao je industrijsku proizvodnju za nekoliko tisuća posto. Država koja je 1922. godine posjedovala samo 13 posto industrijskih kapaciteta zaostale carske Rusije, 1941. druga je svjetska industrijska sila. Bez toga bi SSSR izgubio Drugi svjetski rat.

A i bolje da se to desilo. Ne bi danas Jevreji vladali Rusijom., vec Nemci.

Шта мислите, хоће ли Русија и Кина бранити Иран у случају агресије САД_

Mozda nece direktno,ali indirektno hoce svakako.Tu pre svega mislim u modernom naoruzanju,a to je ono sto je potrebno Iranu.A,i nije tajna da su pokupovali i dobili od Rusa mnogo sto-sta,tako da ce u svakom slucaju biti velikog sranja

Шта мислите, хоће ли Русија и Кина бранити Иран у случају агресије САД_

Mislim da će biti dovoljna logistika i pomoć u snabdevanju, a Iran ima snage da se odupre. Rusija pod obavezno mora očuvati Iran. To je od najvišeg ruskog interesa. A, ni Kini ne bi bilo svejedno da im USA zađe za leđa.

Moja procena: Biće to dugi i neočekivano iscrpljujući rat za NATO bandu, a možda i kratak kad skontaju na šta su se namerili. SDad ono glavno. dakle, moja procena je sotonska Amerika će tamo popušiti k.určinu.

Mislim da će biti dovoljna logistika i pomoć u snabdevanju, a Iran ima snage da se odupre. Rusija pod obavezno mora očuvati Iran. To je od najvišeg ruskog interesa. A, ni Kini ne bi bilo svejedno da im USA zađe za leđa.

Moja procena: Biće to dugi i neočekivano iscrpljujući rat za NATO bandu, a možda i kratak kad skontaju na šta su se namerili. SDad ono glavno. dakle, moja procena je sotonska Amerika će tamo popušiti k.určinu.

Мислим да ће агресија на Иран бити почетак једног великог рата, јер Русија, али и Кина овај пут не сме да дозвзволи да се сад коначно утоличе у Каспијском басену, који је пребогат нафтом и другим енергентима.

nece oni osvajati Iran samo ce ga vratiti u kameno doba sa bezbedne udaljenosti nesto kao SRJ 99. samo ce biti mnogo kraci i mnogo razorniji udari na njihova vojna postrojenja , moguce i nuklerani i tu ce glavni formalno biti Izrael a ne SAD , tako da ce Iran uciniti mocnim i strateski uticajnim u svetu kao sto je Madagaskar ili Burundi ,a posle mozda instaliraju i neku proamericku vlast ,kad narod vidi da im sa islamistima bas nema srece.

nece oni osvajati Iran samo ce ga vratiti u kameno doba sa bezbedne udaljenosti nesto kao SRJ 99. samo ce biti mnogo kraci i mnogo razorniji udari na njihova vojna postrojenja , moguce i nuklerani i tu ce glavni formalno biti Izrael a ne SAD , tako da ce Iran uciniti mocnim i strateski uticajnim u svetu kao sto je Madagaskar ili Burundi ,a posle mozda instaliraju i neku proamericku vlast ,kad narod vidi da im sa islamistima bas nema srece.

E,moj druze problem je sto Iran ima mnogo bolje PVO,nego mi,tako da nece bas moci sve ici po tom scenariju

Ne znaš ti Perzijance.

A, rakete... Raketa Iranu, raketa Izraelu, Saudi Arabiji, itd.

Кина поседује у Ирану значајан број нафтних поља...

Кина је велики светски потрошач нафте и других енергената и даљи прекид снабдевања нафтом би погоршао експанзију њене индустрије. Такође и Русији не одговара инвазија САД на Иран. Бојим се да ће то бити велики рат.

A to da, znachi da su izdajnici, Medvedev bar, ali to ne znachi da su Jevreji. Koliko znam Putin je veliki germanofil, shto znachi da verovatno nije Jevrej. Ako je Jevrej, shto je hapsio Hodorkovskog i Nevzlina?

Da si pratio ruske patriotske sajtove minulih godina znao bi podatak da je devojacko prezime Putinove majke 'Shelomova' i da je to tipicno jevrejsko prezime, ne Rusko. Druga stvar: Pa kako objasnjavas cinjenicu da ga je postavio B. Jeljcin, a pre toga ga je postavio za direktora FSB ( Naslednika nekadasnjeg KGB )...onako iznebuha...i to bas Putin?

A Hodorkovski i Nevzlin su samo fasada, "da se Vlasi ne dosete"...

Nece smeti koristiti nuklearne rakete, inache ce i Rusija upotrebiti svoje. Konvencionalni rat ce biti zajeban, zbog konfiguracije terena Irana. Ja josh ostajem pri stavu da Amerika nece napasti Iran vec Rusiju. Primice Ukrajinu u NATO, a Rusija ce se morati umeshati.

stim sto iran ima mnogo jaku vojsku a americka vojska im se nalazi u iraku i avganistanu , neposrednom susedstvu i to ce biti u najmanju ruku regionalni rat a iran ima sasvim dovoljno resursa da takav rat izdrzi i mogucnost snabdevanja preko kavkaza i kaspijskog mora

САД и Израел намеравају да употребе нуклеарно оружје.
Наравно да ни у лудилу не би смели да нападну Иран конвеционалним оружјем.
Улог је огроман, као и ризик у шта би се све то претворило, и шта би на крају остало од Израела.

Da si pratio ruske patriotske sajtove minulih godina znao bi podatak da je devojacko prezime Putinove majke 'Shelomova' i da je to tipicno jevrejsko prezime, ne Rusko. Druga stvar: Pa kako objasnjavas cinjenicu da ga je postavio B. Jeljcin, a pre toga ga je postavio za direktora FSB ( Naslednika nekadasnjeg KGB )...onako iznebuha...i to bas Putin?

A Hodorkovski i Nevzlin su samo fasada, "da se Vlasi ne dosete"...

Boris Jeljcin nije bio toliki izdajnik, a ne verujem da je bio i Jevrej, prosto je bio glup i nesposoban.

Back