Rat u Gruziji

The Prime Minister has accused Washington of undermining Russia’s attempts to restore peace in the South Ossetian conflict zone. Vladimir Putin said a decision by the US military to fly 900 Georgian soldiers from Iraq back to Georgia showed America was ‘trying to get in the way’.

The Prime Minister has accused Washington of undermining Russia’s attempts to restore peace in the South Ossetian conflict zone. Vladimir Putin said a decision by the US military to fly 900 Georgian soldiers from Iraq back to Georgia showed America was ‘trying to get in the way’.

Ma mesaju se indirektno, jer ako bi usli u otvoren sukob sa Rusijom u Gruziji dobili bi packu!

Mozda je i nasa nesreca na Balkanu,sto se lasno prestavljamo Sloveni!Kome Srbi lice,gruzijcima naravno!A vamo bi svi izginuli za Kosovo.gruzija 5 krstova na zastavi brale!Ja volim Tursku,Pakistan,Tunis zato sto imaju polumjesec.nevolim Iran ,Irak zato sto su sekta i nemaju polumjesec i zvjezdu na zastavi!I vi imate krst na grbu srbije,a Rusi nemaju!Bar zvanicno.

Mozda je i nasa nesreca na Balkanu,sto se lasno prestavljamo Sloveni!Kome Srbi lice,gruzijcima naravno!A vamo bi svi izginuli za Kosovo.gruzija 5 krstova na zastavi brale!Ja volim Tursku,Pakistan,Tunis zato sto imaju polumjesec.nevolim Iran ,Irak zato sto su sekta i nemaju polumjesec i zvjezdu na zastavi!I vi imate krst na grbu srbije,a Rusi nemaju!Bar zvanicno.

A sta sa Kuvajtom, Katarom, Bahreinom, Jordanom, Palestinom, Sirijom, Saudijskom Arabijom...

'98. Klinton reche da smo ubili 100 000, i proterali 2 miliona.

Medjutim, najnovija saznanja su pokazala da je Klinton bio zapravo velikosrbin, pa je namerno umanjivao broj nastradalih Albanaca.

Mislim da je krajnje vreme da priznamo: Ubili smo 10 miliona, a proterali preko milijardu Šiptara. Usput smo silovali oko 100 miliona Šiptarki.

a Srbin,udri udri udri.Dok nedde jaci pa ga slomim iz jednog poteza!Al udaraju dok nedode jaci,i onda stanu(obicno se pokrve izmedu sebe jer su nemocni).Citaj radikali i demokrate,pa opet tu niko se nedrzi icega!Pobili ste muslimane u Srebrenici,sto niste i Hrvate tako?

Gruzijska vojska je noćas pokrenula sveobuhvatnu akciju na Južnu Osetiju pod nazivom "Uspostavljanje ustavnog poretka".

Sukobi u toj pobunjenoj pokrajini traju već nekoliko dana, ali sve do ove noći je to bila umerena razmena vatre.
Međutim, noćas je gruzijska vojska krenula u opštu ofanzivu, koja je "replika" hrvatske "Oluje" na Krajinu.
Glavni grad te pokrajine je pod vatrom teške artiljerije, dok se borbe vode duž cele linije razdvajanja.

Gruzijska strana tvrdi da to nije dugo planirana i pripremana akcija za osvajanje J. Osetije, već reakcija na Osetijske provokacije od pre koji dan.
Osetijska strana tvrdi da nije prva počela da puca, i time isprovocirala ofanzivu Gruzijaca, već da su Gruzijci prvi počeli da pucaju. Da su oni čekali prvih 40 min. nebi li pucnjava prestala, da su prve na vatru odgovorile ruske mirovne snage, a tek onda i osetijska vojska.

Da li ćemo gledati reprizu Krajine iz 1995. ili će Oseti uspeti da pruže otpor i neće biti izdani i napušteni od matice Rusije, kao Krajišnici od Srbije?

mislim da ce od oluje biti samo povetarac (sa guzijske strane)... budimo realni, to je zemlja sa predsednikom protiv kojeg je u toku postupak protiv korupcije, njegov nastup u medijima povodom onoga sto se desava u njegovoj zemlji vise deluje kao ljubazna prica o pravima komaraca (sudeci po njegovom osmehu i opustenom stavu). sakasvili (ispravite me ako gresim u tacnom prezimenu) ceka nato (koji nece doci), ceka rezoluciju UN (koja se nece doneti), ceka...

zatezanje odnosa sa rusima traje po mojim informacijama barem godinu dana, a problemi i duze. taj deo je naseljen ljudima koji hoce da se pripoje rusiji (back to the future... lol)

Ja izbrojah sedam krstova na grbu Rusije...Jedan na svakoj od tri krune, tri na zezlu i jedan na saru..A na stitu je Sveti Djordje koji ubuja azdaju....Jos dvoglavi urao je preuzet iz vizantijske (hriscanske, ali i starorimske) tradicije..

Sad kakve bre veze ima heraldika, sa politikom neke drzave...:dash::lol:

Donqihote:
Usput smo silovali oko 100 miliona Šiptarki.

Prethodno smo ih pojeli, streljali, obesili, kamenovali, i josh jednom pojeli.

@moje srce

Secash se one nashe kratke diskusije o obesmishljavanju termina?
Ova tema je savrshen primer toga. Odnosno, uglavnom Markowchevi postovi na njoj.
Sakashvili je za 2 dana postao izdajnik, kvisling, prodana dusha, fashista, nacista, i shta sve ne josh...

@moje srce

Secash se one nashe kratke diskusije o obesmishljavanju termina?
Ova tema je savrshen primer toga. Odnosno, uglavnom Markowchevi postovi na njoj.
Sakashvili je za 2 dana postao izdajnik, kvisling, prodana dusha, fashista, nacista, i shta sve ne josh...
:lol: nisam procitala sve... ima dve teme od kojih jedna ima preko sto strana... znas, utesno je (ili strasno) sto ljudi uopste ne razmisljaju... samo etiketiraju i to po povrsnim "znakovima kraj puta"...
covek je politicar (a malo je i krao pa treba da odgovara u sopstvenoj drzavi), koji hoce na nato stranu. nato nece protiv rusije, to je valjda jasno.
tako da ce juzna o. i abhazija (?) da odu rusima nazad (u manje-vise zamotanoj bombonici samouprave) i mirna bosna (dobro, los termin ovde)... mediji ce te likove da nazovu separatistima, zaboravice na kosovo kao analogiju, i to je to... americki potrosac-glasac je jedini koji pamti krace nego srbin. :mrgreen:

Back