Rat u Gruziji

Istina je da je Abhazija primorska oblast, ali ne verujem da je toliko bitna da bi Rusiji neshto preterano znachila. Rusi vec imaju veliku obalu odmah pored Abhazije.
Uostalom, vidi i sama : (ukoliko vec nisi)
si, znam geografski polozaj gruzije i ovih provincija... samo sam htela da kazem da im je abhazija bitnija od juzne o. ne i da im je nesto zivotno bitna.

hvala za ostala pojasnjenja.

Занимљив плакат

Prilozi

• saki raki.jpg
    saki raki.jpg
    48,7 KB · Pregleda: 20
USA approves Georgia’s aggression against South Ossetia and Russia

US presidential runoff John McCain said that Russia should not interfere in the conflict in South Ossetia. The pro-Georgian propaganda in the US media testifies to the same opinion. It brings up the idea that the Georgian aggression against the unrecognized republic of South Ossetia has been coordinated with the US administration. Nevertheless, all arguments of US politicians and experts (Pravda.ru interviewed some of them) do not withstand any criticism.

ma predizborna kampanja republikanca mc cain-a... videcemo sta ce reci NAKON sto bude izabran... :lol:
obama (drugi kandidat koji, verovatno i nazalost nece biti izabran za novog SAD predsednika) je rekao samo da se GRUZIJA i RUSIJA uzdrze od dalje eskalacije sukoba... dakle, na prvo mesto je stavio gruziju... :lol:

ma predizborna kampanja republikanca mc cain-a... videcemo sta ce reci NAKON sto bude izabran... :lol:
obama (drugi kandidat koji, verovatno i nazalost nece biti izabran za novog SAD predsednika) je rekao samo da se GRUZIJA i RUSIJA uzdrze od dalje eskalacije sukoba... dakle, na prvo mesto je stavio gruziju... :lol:

Ma samo potpaljuju i loze Gruzijance da bi sto vise opljuvali Ruse

Не бој се Марковац, овај чедоид и онако још није жив, а питање да ли ће икада бити - локација: Srbija u EU.
Ерго, на трагу ти је нека утвара :)

Ja izbrojah sedam krstova na grbu Rusije...Jedan na svakoj od tri krune, tri na zezlu i jedan na saru..A na stitu je Sveti Djordje koji ubuja azdaju....Jos dvoglavi urao je preuzet iz vizantijske (hriscanske, ali i starorimske) tradicije..

Sad kakve bre veze ima heraldika, sa politikom neke drzave...:dash::lol:

Nije im to zastava na olimpijadi nego trobojka!

si, znam geografski polozaj gruzije i ovih provincija... samo sam htela da kazem da im je abhazija bitnija od juzne o. ne i da im je nesto zivotno bitna.

hvala za ostala pojasnjenja.

Da, slazhem se oko toga. Bilo bi logichno barem da im je bitnija.

moje srce:
ma predizborna kampanja republikanca mc cain-a... videcemo sta ce reci NAKON sto bude izabran...
obama (drugi kandidat koji, verovatno i nazalost nece biti izabran za novog SAD predsednika) je rekao samo da se GRUZIJA i RUSIJA uzdrze od dalje eskalacije sukoba... dakle, na prvo mesto je stavio gruziju

Ne bih se slozhio oko toga ko ima vece shanse za pobedu. No, videcemo.

Shto se tiche samog Mekejna, svako ko se imalo razume u americhku politiku i americhko drushtvo, nije nishta drugo ni ochekivao od njega.
On je tipichni - Russia : Big Evil konzervativni tip. Veci deo njegovog zhivota je obelezhio Hladni rat.
Uz to, ide na kartu najvece boljke americhkog, pa i Zapadnog uopshte, drushtva, kad su slichne situacije u pitanju.
A to je da uvek podrzhe slabijeg. Bez obzira ko je kriv, oni su na strani slabijeg.

Three major US naval strike forces due this week in Persian Gulf

August 11, 2008, 10:37 AM (GMT+02:00)

.........................................

5. While a massive deployment of this nature calls for long planning, its occurrence at this time cannot be divorced from the flare-up of the Caucasian war between Russia and Georgia. While Russia has strengthened its stake in Caspian oil resources by its overwhelming military intervention against Georgia, the Americans are investing might in defending the primary Persian Gulf oil sources of the West and the Far East.

Ko veruje u slucajnosti?:think:
:mrgreen::mrgreen:

Ne bih se slozhio oko toga ko ima vece shanse za pobedu. No, videcemo.
ja stvarno ne mogu da zamislim ameriku sa mladim, crnim predsednikom, kome je ime, kako mek kejn ne propusta da kaze ni u jednom od svojih politickih govora Barak Husein Obama... imam utisak da bi pao atentat jos pre polovine mandata... ali dobro, ja sam cinicna jedna osoba...:mrgreen:
salu na stranu, demokrate su se kasno ujedinile i jos nisu zvanicno izbacile obamu kao jedinstvenog kandidata... mislim da ce biti matori mekj kejn, i tako ce amerika dobiti zvanicno najstarijeg predsednika u svojoj istoriji (ako se ne varam)... ali sa najmladjom zenom :lol:

NATO: Prekomerna sila Rusije

Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer optužio je danas Rusiju da u sukobu u Južnoj Osetiji koristi "prekomernu silu" i krši teritorijalni integritet Gruzije.

"On je ozbiljno zabrinut što Rusi upotrebljavaju prekomernu silu i ne poštuju teritorijalni integritet Gruzije", izjavila je Sheferova portparolka Karmen Romero.

Južna Osetija smatra da bi trebalo da dobije nezavisnost od Gruzije na osnovu kosovskog presedana.

NATO i EU, međutim, smatraju da je otcepljenje Kosova od Srbije bio "jedinstven slučaj" koji se ne može ponoviti nigde drugde u svetu.

:whistling:

Русија и друге земље би требало да формирају неки, рецимо суд у Минску, где би се судило грусзијским властима за злочине против човечности, геноцид итд...

Peacekeepers` ultimatum

11 August Mon 2008

The Commander of the Russian-led CIS Peacekeeping forces in Abkhazia, General Sergey Chaban, has given an ultimatum to Zugdidi police to lay down their weapons against the Russian forces until 10pm tonight.

If Georgian police in the region don't comply, Chaban warned that the Russian peacekeepers in Abkhazia would take these weapons by force.

According to Georgian media sources the Georgian police in the region have refused to lay down their weapons in an effort to continue protecting the local population.

Temur Iakobashvili, the State Minister for Reintegration, offered harsh criticism to Chaban's ultimatum in a press briefing:

"First of all, General Chaban is a person non grata. Second, he is operating outside the mandate of the Russian peacekeepers, which does not include such acts as disarming local police. Finally, Georgia does not have any armoured forces in the region, just police forces. Russian soldiers do not have any right to undertake such actions."

According to Iakobashvili, the Georgian side has informed the UN about the ultimatum and is calling upon Russia to stop such acts of aggression.

Back