Rat u Gruziji

uz opstenarodni veselje sa narodnim igrama i specijalitetima.

inace taj lik daleko prevazilazi putina po zelji za izgradnjom kulta licnosti. nisam sigurna ni koliko je nacisto sa stvarnoscu.

videcemo. :cool: :mrgreen:

Hm... Poshto sam sve to vec proshao, mogao bih da odem tamo kao instruktor... Dobre parice bih mogao zaraditi... :think:

Naravno, idesh i ti sa mnom... Zanimljiv je taj Kavkaz za tebe, arheologa... :think:

Hm... Poshto sam sve to vec proshao, mogao bih da odem tamo kao instruktor... Dobre parice bih mogao zaraditi... :think:

Naravno, idesh i ti sa mnom... Zanimljiv je taj Kavkaz za tebe, arheologa... :think:

kavkaz je predivan, kadtad cu damo svratiti pa eto meni i prilike. :think:

treba citati ljermontova kako bi se skontala bar malo sutacija tamo, za kasnije preporicujem paradzanova i stagod nadjete od kavkaske kinematografije imaju i gruzini odlicnih filmova.

kavkaz je predivan, kadtad cu damo svratiti pa eto meni i prilike. :think:

treba citati ljermontova kako bi se skontala bar malo sutacija tamo, za kasnije preporicujem paradzanova i stagod nadjete od kavkaske kinematografije imaju i gruzini odlicnih filmova.

Hm... Znash kako je teshko objasniti ljudima ovde da su Oseti Rusi? :think:

Ne kontaju to Balkanci nikako... :think:

Mozhda bi ti mogla pokushati...?

Ово је почетак 3. светског рата ( ако већ није и почео ), само сада чекам потез амера, али они су пи***, не смеју сада ниста да кажу Русима, јер знају да су уз Русе и Кинези и Индијци и Иранци и Лат. Америка. . . А након што се отарасе америке и натоа, крвави обрачун ислама и хришћанства, што нас ни у ком случају не може да заобиђе, баш као што је рекао Нострадамус. . .

Original postavio Donqihote
E, a zamisli da, ne daj Bože, dođe do otvorenog rata Rusije i NATO.
Tadić bi sigurno proglasio mobilizaciju za meso NATO snagama.

Morao bi, jer bi mu to Ameri naredili, i tu bi pokazao svu svoju izdajničku ulogu.
Samo ne znam ko bi mu se odazvao na mobilizaciju.

Pa bogami da je mobilisao za Avganistan javilo bi se celokupno clanstvo LDP-a.

Bilo bi lepo da ih mobiliše na Rusiju, pa da nas baćuške oslobode šljama, samo da ne nose naše kokarde na kapama. Neka nakače nešto drugo. Npr. sliku nataše Kandić, a na rukavu, umesto srpske zastave, da imaju onu u duginim bojama sa parada za koje se zalažu.

Hm... Znash kako je teshko objasniti ljudima ovde da su Oseti Rusi? :think:

Ne kontaju to Balkanci nikako... :think:

Mozhda bi ti mogla pokushati...?

ako bih imala rezervni zuvot na tracenje ovaj bih rado posvetila mentalno unesrecenima ali *** nema se vremena.

identitet svih koji se danas smatraju rusima je prilicno komplikovana, interesantna prica ali mi zakljucani u ovom prilicno zapadnom i romanticarskom konceptu nacije nismo bas opremljnei za razumavanje tihstvari.

citajte ljudi, gledajte filmove, upoznajite razlicite ljude ako imate prilike, ovaj svet je sacinjen od toliko divnih i istinski inspirativnih sadrzaja da je zaaaista zalosno na sta vi trosite vreme koje vam je dato na zajednickojnam planeti.

(@pobedonoscev: procitala sam olimp, podseti me da prodiskutujemo kada se vratim, nekada. valjda uskoro. ;) :mrgreen: )

Poslednja izmena:
Kušner predlaže rešenje za Osetiju
11. avgust 2008. | 01:36 -> 11:35 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Njujork, Moskva, Beograd, Tbilisi -- Gruzijski predsednik "prihvatio je skoro sve predloge" EU i OEBS-a za okončanje sukoba sa Rusijom, izjavio je Bernar Kušner.

Pripadnici oružanih snaga Južne Osetije (FoNet)
"Potrebno je da ponovo zavlada mir, kako bi civilno stanovništvo bilo zaštićeno. U tom smislu je predsednik Sakašvili prihvatio skoro sve predloge koje smo mu izneli", rekao je šef francuske diplomatije, koji boravi u Tbilisiju. Kušner je najavio humanitarnu pomoć za ugrožene krajeve i ocenio da je ključ rešenja problema u političkom dijalogu, a ne u vojnim sukobima.

"Prvo, uspostaviti primirje. Drugo, pomoći nastradalima. Treće, da obe strane povuku svoje trupe. To podrazumeva da nam trebaju posmatrači koji će nadgledati taj proces i četvrto, kao najvažnije, da se vratimo političkom procesu kojim bi posredovali EU i OEBS, a videćemo za Ujedinjene nacije da li će se priključiti. Moramo pronaći ključ problema, i to dijalogom, a ne vojnim sukobom. To su četiri tačke koje vode do rešenja", naveo je ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner.

Kušner je, tokom sastanka, rekao da su avioni sa humanitarnom pomoći spremni i da će biti upućeni i u Gruziju i u Rusiju, odnosno Severnu Osetiju, gde se nalazi veliki broj izbeglica.

On je naveo i da će francuski predsednik Nikola Sarkozi sutra možda da otputuje u Moskvu, u nastojanju da se "finalizuje" sporazum o prekidu vatre.

Sarkozi je juče predložio plan rešavanja krize u tri tačke: zajedničko povlačenja snaga na stanje od 6. avgusta, okončanje oružanih sukoba i prisustvo mirovnih snaga u zoni konflikta.

"Ako predsednik Sarkozi sutra ide (u Moskvu), što će biti potvrđeno u toku dana, možda ću sačekati predsednika" kako bismo se sastali sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim, kazao je Kušner.

Ministar spoljnih poslova Francuske je rekao i da EU mora da bude u prvim redovima u rešavanju rusko-gruzijskog konflikta, jer su "SAD na izvestan način deo konflikta".

"Govorite o Amerikancima, očigledno je da su oni deo konflikta na izvestan način, zato treba u prvi plan staviti prisustvo i snage EU", rekao je on.

Kako piše Frans pres, SAD su vrlo prisutne u Gruziji, bivšoj sovjetskoj republici, gde od 2002. godine obučavaju i snabdevaju gruzijsku vojsku.

Agencija je javila, pozivajući se na izvore u Kušnerovoj delegaciji, da će ministar posetiti gruzijski grad Gori i obići žrtve oružanog sukoba.

Kušner ide u Gori, grad nedaleko od Južne Osetije koji je ruska avijacija bombardovala u više navrata, rečeno je u delegaciji.

Šef finske diplomatije Aleksandar Stub, koji sa je sa Kušnerom juče doputovao u Tbilisi, najavio je susret sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

Kušner i Stub, čije zemlje predsedavaju EU i OEBS-u, trebalo bi danas iz Tbilisija da otputuju za Moskvu.

Izveštaj o rezultatima pregovora Kušner će predstaviti šefovima diplomatije Unije na vanrednom sastanku koji će se održati u sredu u Briselu.

I ako Rusi neprihvate, šta onda??? Milosrdni anđeo??? E, i to da vidim....

d ima rezervni zuvot na prosenje ovaj bih rado posvetila mentalno unesrecenima ali *** nema se vremena.

identitet svih koji se dans smatraju ruima je prilicno komplikovana, interesantna prica ali mi zakljucani u ovom prilicno zapadnom i romanticarskom konceptu nacije nismo bas opremljnei za razumavanje tihstvari.

citajte ljudi, gldajte filmove, ovaj svet je sacikanjen od toliko divnih i zaista inspirativnih sadrzaja da je zaaaista zalosno na sta vi trosite vreme koje vam je dato na zajednickojnam planeti.

Moram ti se pohvaliti da sam odgledao jedan izuzetno pouchan film koji je umnogome promenio moje shvatanje zhivota.

Zove se : "Meet Dave." :mrgreen:

Uz to sam gledao : "Meet the Spartans" i "Superhero movie."

Oseti su Rusi! :otkacio:

Rusi su Srbi! :otkacio:

Proveri na :

www.kadtijakazhem.com

Rusi su Rusi! :otkacio:

funny_cats_3.jpg

nego sta je bre ovo demokrate cute kao zaliveni da ne kazem neku tezu rec?

ja sam ocekivao da upute makar 3-4 bataljona dobrovoljaca LDP-a, DS-a i Natase Kandic da se bore protiv ruskog imperijalizma kad ono cvrc, nista?

Back