Rat u Gruziji

Ukrajina moze da se raspadne zbog toga, ima tamo mnogo Rusa i proruski nastrojenih Ukrajinaca, a zna se i gde je crnomorska flota
Irak, Avganistan, Izrael, Iran, je li moze Amerika jos da podnese vojnih ucesca, ili ce vecinom Evropljani da krvave za ''demokratsku'' Ukrajinu u NATO

Kad bi mi samo neko objasnio taj koncept raspada koji se pominje sve cesce...

Kako mislite da se raspadne Ukrajina ili neka druga zemlja blizu konflikta?

Gruzija nije srce Evrope-ali je Rusija vodeca sila Evrope..
Trgovina izmedju EU i Rusije je u velikom porastu poslednjih godina-sto jaca Rusiju i EU-rublju i evro..
Mozda hoce USA da EU zbog rata uvede sankcije Rusiji-sto je lose i za Rusiju i za EU.

Pa nije to Srbija koju moze svako da ebe kako hoce i da uvodi sankcije.

Cim EU zavisi od ruskog gasa, nema od te price nista.

Nema to pojma da se desi.
Koliki god da su sateliti Amerikancima, evropljani nisu bas tolike budale.

Zato sto ako dodje do oruzanog konflikta izmedju Rusije i Ukrajine, pola Ukrajinaca okrecu puske prema Kijevu, a ne prema Moskvi..i to oni sto su uz granicu Rusije, a a ne Poljske

Kao i mi kad smo ''napali'' BiH...samo sto Rusija nije Srbija i ne mogu Ameri da im tako diktiraju uslove...

Samo Zapadna Ukrajina zeli ulazak u NATO..
To je Juscenko koji ima podrsku oko 14% gradjana Ukrajine..
Istocna Ukrajina i Krim su proruski orijentisani..
Oko 20% gradjana Ukrajine su Rusi-veliki broj je mesovitih brakova-10% Ukrajinaca zivi u Rusiji..

Gruzija nije srce Evrope-ali je Rusija vodeca sila Evrope..
Trgovina izmedju EU i Rusije je u velikom porastu poslednjih godina-sto jaca Rusiju i EU-rublju i evro..
Mozda hoce USA da EU zbog rata uvede sankcije Rusiji-sto je lose i za Rusiju i za EU.

snakcije. e jesi lud.u taj slucaj evropa propada za par dana.pa koja ce evropska zemlja potpisati svoju propast.

samo spekulisem

ameri organizuju stvari i uplate milione dolara gde treba kao u cg, srbiji ili ukrajini i gruzije da vecinski narod bude pola-pola

zatim se miniraju sve inicijative o nacionalnom pomirenju i samo se izazivaju incidenti koji produbljuju razdor i muti lokalna politicka situacija sa nestabilnim i konfliktnim vladama

kako je pola-pola sve postaje moguce, zrtve ionako nisu americke, a posle se ameri pojave kao donosioci mira i demokratije, mamu im nosatu

Ma nedaj boze i da zarate NATO i RUSIJA to bi bila ogromna katastrofa,ali jako mi je drago sto je Rusija pokazala jedan deo svoje moci.NEKA ZAPAD ZADRHTI

sto se bre plasis.pa amerika nije mogla ni vijetnam da pobedi.sta vijetnam.ni nikaragvu ni gvatemalu.drzavice po par milioni stanovnici a ce pobedi rusiju.
nay.ebali bi oni i sa nama da nam vrhovni komandant nije bio sloba.

Pa nije to Srbija koju moze svako da ebe kako hoce i da uvodi sankcije.

Cim EU zavisi od ruskog gasa, nema od te price nista.

Nema to pojma da se desi.
Koliki god da su sateliti Amerikancima, evropljani nisu bas tolike budale.
Nemcima i Italijanima ne odgovara prekid saradnje sa Rusijom-dok Francuzima i Englezima je to manja steta..
Ipak je Zapadna Evropa satelit USA-najvaznije odluke donosi USA i NATO..

kako nismo mirodjija,kad je dinkic pre par godina slao oruzje gruziji.
ako gresim neka me neko ispravi.:confused:
zar ga niko nije upozoravao na to da bi to oruzje moglo biti iskoristeno za rat protiv osetije?:???:
Eh, znači našli smo krivca za rat u Gruziji?
mladjan.jpg

Zato sto kad dodje do konflikta izmedju Rusije i Ukrajine, pola Ukrajinaca okrecu puske prema Kijevu, a ne prema Moskvi..i to oni sto su uz Rusiju, a ne uz Poljsku

Kao i mi kad smo ''napali'' BiH...samo sto Rusija nije Srbija i ne mogu Ameri da im tako diktiraju uslove...

Bre ljudi, jeste li vi sluzili vojsku?
Znate li kako to ide?
Ako je ratno stanje, ti okrenes pusku na drugu stranu i zna se sta dobijes kao poklon. Bez cekanja.

Jedino kako to moze da se desi je da trenutno imas rukovodeci kadar vojske koji to vec planira da uradi, a rat im je idealan za to. A to je vec priprema drzavnog udara, pa ne verujem da se to bas ne zna.

Kako gruzini to ne uradise do sada?
Sta cekaju?

kako nismo mirodjija,kad je dinkic pre par godina slao oruzje gruziji.
ako gresim neka me neko ispravi.:confused:
zar ga niko nije upozoravao na to da bi to oruzje moglo biti iskoristeno za rat protiv osetije?:???:

A kad smo izvozili Iraku, arapskim zemljama i bivshim sovjetskim republikama, to je bilo u mirnodopske svrhe.:hahaha:
Inache, najvishe oruzja prodaju ljudi na crno, a ne drzave....primer, pogledati film Lord of war.

Back