Rat u Gruziji

sto se bre plasis.pa amerika nije mogla ni vijetnam da pobedi.sta vijetnam.ni nikaragvu ni gvatemalu.drzavice po par milioni stanovnici a ce pobedi rusiju.
nay.ebali bi oni i sa nama da nam vrhovni komandant nije bio sloba.

Ma budimo Realni ja mrzim Ameriku i mrzim ceo Zapad ali i oni su veoma mocni,nekazem da su jaci od Rusije jer ako bi se taj sukob desio ceo svet bi zaratio.

Eh, znači našli smo krivca za rat u Gruziji?
mladjan.jpg

Chek, chek za pola sata ce utvrditi da je ipak rech o Tadicu. :think:

Bre ljudi, jeste li vi sluzili vojsku?
Znate li kako to ide?
Ako je ratno stanje, ti okrenes pusku na drugu stranu i zna se sta dobijes kao poklon. Bez cekanja.

Jedino kako to moze da se desi je da trenutno imas rukovodeci kadar vojske koji to vec planira da uradi, a rat im je idealan za to. A to je vec priprema drzavnog udara, pa ne verujem da se to bas ne zna.

Kako gruzini to ne uradise do sada?
Sta cekaju?

systemofadown!
Ja sam cesto putujem u istocnu Ukrajinu i znam da je 90% rukovodeceg kadra Ruske nacionalnosti,a da nepricam o tome da ima i gradica (kako to oni kazu za gradove 100 000-150 000 ljudi) koji su potpuno Ruski.

Bre ljudi, jeste li vi sluzili vojsku?
Znate li kako to ide?
Ako je ratno stanje, ti okrenes pusku na drugu stranu i zna se sta dobijes kao poklon. Bez cekanja.

Ti si bre mnogo naivan...Ti mislis da su Rusi retardi, i da ne mogu da naoruzavaju i organizuju svoje ljude u Ukrajini do zuba...ako to i sad ne rade...Ni sad vlasti u Kijevu ne mogu da kontrolisu onaj proruski deo...Sta mislis kako Gruzine docekuju Abhazi i Oseti..A ovde je rec o 45% populacije jedne zemlje

Zamisli koliko je lakse kad napadas jednu zemlju kod koje te pola stanovnika ocekuje kao oslobodioca....i koliko je tesko nekoj vosci da brani svoju granicu na prakticno neprijateljskom terenu i to od Rusije..Zemlja puca na pola, ne moraju Rusi tu mnogo ni da se mesaju, stvara se otvoren konflikt

Mislim jedino ce da im sacuva integritet ako pocne WW3 izmedju NATO i Rusije, pa ako pobede posle desetina miliona zrtava i razrusenih gradova po Evropi, ali onda ce i Moskovska oblast da bude u NATO paktu:lol:

Ne verujem da ce se ici toliko daleko da tako nestabilnu Ukrajinu neko primi u NATO..Ameri skoro nikad ne rade..ni sa jednom tako nestabilnom zemljom, to si trebao da primetis...do sada, i da rizikuju takav konflikt;)

Poslednja izmena:
Ma budimo Realni ja mrzim Ameriku i mrzim ceo Zapad ali i oni su veoma mocni,nekazem da su jaci od Rusije jer ako bi se taj sukob desio ceo svet bi zaratio.

pa dobro si video kako ameri izazivaju ratovi koga koriste u ti ratovi kako vode ratovi.jednostavno americki stratezi nemaju cilj da pobede vec da otvore ratna zarista pa da onda dozirano odrzavaju isporuke oruzja vlastitim trupama kao i onima koji su uz njih naivno misleci da ce ih ameri dovesti na vlast i tamo u miru odrzati.nema mir di su ameri jer mir njima ne odgovara.zato oni za ovi 50 godina nisu ni naucili da pobedjuju jer im je cilj rat a kraj rata i njiova pobeda znaci prestanak proizvodnje i prodaje oruzja
i ti ratovi ne vodi amerika i americki narod ni nato ni evropa vec cetvorica americko izraelskih multimilijardera koji proizvode ratnu opremu.oni ce i napraviti treci svetski rat ubiti milijarde ljudi samo da bi inkasirali stotine milijardi dolara profita od ratnu opremu.
a mogu da su bogati i sa par milioni dolari.prosto neverovatno u sta se pretvori covek kada oboli od glad za pare

Primetio sam da Rusi hoce nacisto da razbiju Gruzijku vojsku,koliko god Gruzija da se povlaci opet Rusi napadaju i proteruju ih iz Gradova koje su predhodno osvojili sto je i razumljivo.Ali neverujem da Gruzija uopste ima bilo kakvu mornaricu,cuo sam samo da Rusi neca da blokiraju uvoz nafte u Griziju.

Najnovije vesti na ruskoj tv Planeta:

Ranjen ruski general, komandant ruskih snaga u J. Osetiji. Rusi su zbog toga "zdravo" besni.

Abhazija- U zonu sukoba Abhaza i Gruzina upućene ruske desantne jedinice. Izgleda da je desant jedini način da se uzme onaj klanac.

Back