Rat u Gruziji

Ti mislis da je to kraj...A gde je istocna Ukrajina, Nagorno Karabah, Republika Srpska, (ma cela BiH je na staklenim nogama) ,severno Kosovo, Pridnjestrovlje, ma ceo svet ne samo SSSR i bivsa SFRJ....

Pa Rusija drzi i procepu, gomilu drzava bivseg SSSR, koji imaju zapadnjacka rukovodstva...

Ovo je samo pocetak, i tu nece biti nikakvih, pravila....

Mi u svakom slucaju smo u teskoj poziciji i trebamo da furamo nasu pricu, sve dok Rusi ne stignu u Bugarsku ili Rumuniju (pod ovim podrazumevam okretanje tih zemalja Rusiji), a to verovatno nece skoro...

Down with usa!! AVE Teheran!!!:heart::heart::heart:

nesto se presabiram a koje ono jos zemlje oce u nato.pitam jer ocu da znam koju ce sledecu zemlju rusi napasti.
mislim da ce se na kraju i nato umesati jer ovo sto rusi rade je bacanje bele rukavice amerima u lice.natou je dosao kraj jer evropa ne zeli rat sa rusiju.

e toliko je trajala nezavisna kosovska republika.kako neko rece do jeseni 2008

Iz tvojih usta u Medvedeve usi!:super::super:

Ti mislis da je to kraj...A gde je istocna Ukrajina, Nagorno Karabah, Republika Srpska, (ma cela BiH je na staklenim nogama) ,severno Kosovo, Pridnjestrovlje, ma ceo svet ne samo SSSR i bivsa SFRJ....

Pa Rusija drzi i procepu, gomilu drzava bivseg SSSR, koji imaju zapadnjacka rukovodstva...

Ovo je samo pocetak, i tu nece biti nikakvih, pravila....

Mi u svakom slucaju smo u teskoj poziciji i trebamo da furamo nasu pricu, sve dok Rusi ne stignu u Bugarsku ili Rumuniju (pod ovim podrazumevam okretanje tih zemalja Rusiji), a to verovatno nece skoro...

Jos jedna utopija....

Ne kazhem ja da ih NATO nije naoruzhavao za eventualni rat sa Rusijom. Samo da ne verujem da su se oni sastali pre mesec dana, da bi im ovi rekli : "8. 8. 2008. u toliko, i toliko, napadnite Juzhnu Osetiju."

Mada, moguce da je moj skepticizam u vezi toga posledica toga shto ja ne mogu da poverujem da neko mozhe biti toliko glup. Za ovog Sakashvilija je i Miloshevic - Oto fon Bizmark.
Sve gluplji potez do glupljeg. Josh - objaviti rat Rusiji. Umesto da mole Boga da se ovaj rat ogranichi na teritoriju Juzhne Osetije, oni daju opravdanje Rusima za pretvaranje Gruzije u pepeo.

Ako je sve to detaljno planirano uz razmatranje svih opcija i posledica uchinjenog, a ne spontano kao shto rekoh, onda stvarno... :dash:

nije gluplji od mishka..mishko je ochekivao pomotj od rusa, a sahashvili od amera..malo su se kockali i izgubili..tako ti je to kad mali rachunaju na pomotj mentora koji gledaju svoje interese i boli ih uvo za "saveznike" ako bi to njima donelo velike gubitke..

Trapped

More than 150 people remain trapped under the rubble of the city hospital. It was destroyed on the first day of the hostilities. That's according to local officials.

---------

150 ljudi se nalazi pod rusevinama bolnice u Cinvaliju koje su gruzijske snage unistile prvog dana sukoba!

pa mislim da amerika oce da u ceo svet odvoji oni narodi koji su indoktrinirani od svoji placeni politicari da pridju americi od oni ciji su politicari nepotkupljivi.i tu nisu vazne granice vec prostori koje drzi opozicija il vlast.po tom ce se svet deli na oni koji su uz ameriku i oni protiv i bice iljade novih granica koje ce definisati opozicija i vlast u te zemlje.ameri okrecu narodi protiv narodi.evo i kod nas u srbiju je slucaj da ce deo naroda koji oce nato ameriku i evropu da se otcepi od oni koji to nece.daklem u vecinu sveta opozicija i vlast ce podeliti zemlju koja ce se delom prikljuciti americi a delom ostati slobodna il eventualno biti sa politicki protivnik u gradjanski rat koji ce trajati doveka.
to je cilj globalizacije.sto vise naroda otrgnuti od nacionalnih vlada i staviti pod americku vlast a ko to ne zeli imace rat.
dakle amerika vodi otvoreni rat za osvajanje svetanikakve integracije ni globalizacije ni demokratizacije ni unije vise ne mogu sakriti ono sto amerika radi.osvaja svet ratom i mi to prihvatamo jer mnogi od vas i ne znaju da je to svetski rat koji vodi jedna zemlja protiv svih.

Tako je! SMRT AMERICI !!!

ko je naoruzao gruziju i poslao joj instruktore za rat?

ko daje posle izraela gruziji najvecu vojnu pomoc?

amerika

ona ih je nahuskala i naoruzala

gruzijski vojnici koriste oruzje regularne americke vojske kao sto su puske m16 i m4

americi smeta jacanje rusije pa zato tera svoje satrape i sluge u rat protiv rusije

tacno.nesto mi poznat recept.
ocekujem ubrzo da se i u gruziju dogodisrebrenica
inace amerima propade plan da otmu gruziju u nato.poslem neke nove srebrenice francuzi i nemci nece se suprostaviti americkom planu da ugrabe gruziju u nato.
daklem braco uskoro cete videti uzasne ruske zlocine u gruziji i uno odnosno nato mora intervenisati

Niko se ne stavlja ni na koju stranu, samo realno sagledavamo stvari. Shvatamo da su neke stvari jednostavno - utopija. Trenutno nemamo načina da se odbranimo kako valja, a kako Sloboda reče, treba sačekati da se stvari u globalu malo promene, pa onda da se na srbovanje.
A tek to što me plaši....:neutral:

Управо би реалност изгледала другачије да у нас није толико „реализма”, читај дефетизма.
Иначе наравно да и ја знам како изгледа стање на терену, али бих волео да се оно промени. А предуслов за то је да се променимо сами и да међу нама завлада мало више поноса. Што се тиче „србовања”, па мени ако срце и душа хоће ја ћу да србујем и у металним оковима. Онај ко чека повољан тренутак да постане Србин је класичан превртљивац који ће сутра да србује, а прекосутра опет да пева другу песму, ако затреба. Србији требају постојани и поуздани родољуби, иначе нас никакав повољан тренутак неће спасти.

Rusima nije cilj da zavladaju svetom i Rusi ne napadaju zamlje pod idiotskim izgovorima kao sto su ameri napali Irak i sto sada hoce na Iran....
Rusi nisu ratovali sa 50% zamalja sveta....

kazi im sinko.
i plus ja mislim da su amerikanci isprovocirali ovaj rat sto znaci rusi ne izazivaju ratovi a pravo na odbranu ima svako.amerika je napala rusiju i ona se mora braniti.

Abhazija: Opšta mobilizacija

Savet bezbednosti gruzijske separatstičke republike Abhazije odobrio je danas odluku predsednika Sergeja Bagapša da se uvede opšta mobilizacija u toj republici, zbog sukoba sa gruzijskim snagama.

U skladu sa ustavom te nepriznate republike, u roku od 24 sata odluku treba da odobri parlament, kako bi stupila na snagu, rekao je agenciji Interfaks predstavnik predsednika Abhazije, Kristian Bžanija.

Predsednik Sergej Bagapša je zatražio od Rusije, sa kojom ta republika ima tesne veze, da pojača žastitu njene morske granice.

"Mirovna misija, u skladu da utvrdjenim mandatom, treba da se realizuje i u vazduhu i na kopnu i na vodi", kazao je Bagapša.

:whistling:

Ne zanosite se.
Ovaj sukob se nece shiriti van granica Gruzije.
Amerikanci su vetj na samom startu rekli da nece intervenisati jer i da hotje (da zaboravimo implikacije otvorenog sukoba Amerika/Rusija shto bi bilo pa..kraj sveta) odakle i chime?
Isto vazi i za NATO jer to mu dodje 2 strane jedne medlje
Za okupaciju Iraka su se spremali maltene godinu-dve.Ka Kavkazu mogu jedino preko Turske.
Jedina vojska koju ajde da kazemo Amerika kao igrach ima i imatje u Gruziji je Gruzijska vojska.

Kakve slichnosti:
Srbija 98-99 krenula da na Kosovu sprovede svoju vlast
Gruzija to chini sa Osetijom

Nato bombarduje Srbiju zbog toga
Rusija bombarduje Gruziju

Albanci sa Kosova beze i proglashava se humanitarna katastrofa
Isto to chine i Oseti, a isto proglashavaju Rusi.

Zakljuchak:
Rusi i Amerikanci su fashisti.

Хладни рат

Последњи корак трансформације Црвене армије од револуционарне милиције у регуларну армију суверене земље дат је 1946, променом имена у Совјетска армија. Број војника Совјетске армије пао је са 13 милиона на приближно 5 милиона.[1] Величина војске током Хладног рата је остала између 3 и 5 милиона, према западним проценама. Совјетски закон је тражио да сви способни мушкарци служе војску најмање две године. Као резултат тога, Совјетска армија је остала највећа активна армија у свету од 1945. до 1991.[1] Јединице Совјетске армије које су ослободиле земље источне Европе од немачке власти остале су у њима да би осигурале режиме у новонасталим сателитским земљама и одвратиле НАТО снаге од евентуалних планова преузимања власти у тим земљама. Највеће совјетско војно присуство је било у Источној Немачкој.

Траума од немачке инвазије из 1941. утицала је на совјетску хладноратовску доктрину да се бори са непријатељима на њиховој територији или у зони под совјетским утицајем, али у сваком случају да спречи рат да дође до совјетске територије. Да би осигурала совјетске интересе у источној Европи, Совјетска армија је угушила антисовјетске побуне у Источној Немачкој (1953), Мађарској (1956) и Чехословачкој (1968).

Супростављање САД и НАТО током хладног рата се највише заснивало на узајамном застрашивању нуклеарним оружјем. Совјетски Савез је много инвестирао у нуклеарне капацитете армије, нарочито у производњу балистичких ракета и нуклеарних подморница које би их носиле. Отворена непријатељства су замењена борбама у земљама Трећег света кроз подршку режимима или побуњеничким покретима.[1]

Istorija se ponavlja...

Back