Rat u Gruziji

Samo da napomenem da je Gruzija jedna od država koje su se izjasnile da neće priznati nezavisnost Kosova.
pa šta sa tim?sve države koje su nam kao prijatelji pa neće da priznaju nezavisnost kosova neće to da urade upravo zbog svojih problema sa separatistima,ništa više od toga a gruzija ima svako pravo na dozvolu amerike da napadne separatiste,dok je srbija 1998/9 po americi vršila teror na kosovu.

molim vas, da me ne vredjate, kao sto ja ne vredjam vas:think:

nije valjda , da u nedostatku argumenata ipak pribegavate oprobanom radikalskom receptu sa uvredama i psovkama:mrgreen:pa na to se niko vise ne hvata gospodine dragi;)

molim moderatore, ako ih ima na ovoj temi, da sankcionisu ovakvo ponasanje gospodina markowca

I ja isto pozivam da neko od moderatora kazni gospodina sa nikom Sloboda za vec prijavljeno vredjanje.

Samo da napomenem da je Gruzija jedna od država koje su se izjasnile da neće priznati nezavisnost Kosova.

ovde to nikog ne interesuje, a retko ko to i zna:think:

vazno je da rusi nekoga sravne sa zemljom:klap::klap::klap:

kosovo je odavno zaboravljeno od ovdasnjih patriota, pa u zamenu , eto , i nemocnom besu, bar braca da nekome daju po nosu, makar taj bio na nasoj strani:dash:

za rektalne alpiniste americkog rektuma jedno objasnjenje

u svetu nema pravde principa i prava vec ima samo sile i interesa jaceg.

interes amerike je mala razbijena i rasturena srbija.

interes rusije je velika jaka i mocna srbija.

shodno tome ja biram rusiju i ruske interese i boli me stojko koga oni tamo rokaju, pogotovo podrzavam ako rokaju americke kvislinge i merionete.

te trice i kucine zvane medjunarodno pravo , suverenitet i granice ne vrede pisljiva boba to smo mogli da vidimo prilikom americke agresije srbije, iraka , avganistana shodno tome mora da se prilagodi i rusija i vraceni smo u dobri srendnji vek

a krivicu iskljucivu za to snose amerikanci i njihovi rektalni alpinisti

za vasu informaciju srbiji se vec to dogodilo narusen je njen integritet priznavanjem nezavisnosti kosova, a tada vas nigde nije bilo . sada vidim branite integritet gruzije , americke puppet state.

za vasu informaciju principi ne vaze u modernom svetu nista. vazi samo sila i interes. stoga srbija mora da podrzi one koji je podrzavaju a to je rusija.

no vama rektalnim alpinistima je malo teze sve to objasniti :think:

znam sta se desilo srbiji, ali , eto, mojim propustom nisam bio ulogovan na ovaj forum:(
nadam se da me necete zato proglasiti izdajnikom:???:

dobro je da priznajete da principi u danasnjem svetu ne znace nista, i da ih krse amerikanci , a kako vidimo i rusi :think:sto bi podrzavali jedno gazenje medjunarodnog prava, i opravdavali drugo:???:

to ne samo da je licemerno, nego je i glupo, kada se nasa drzava nalazi u ovakvoj situaciji , gde se samo jos mozemo pozivati na to pravo, koje sada vi , u svojoj euforiji ruskim napadom na gruziju , gazite

ovde to nikog ne interesuje, a retko ko to i zna:think:

vazno je da rusi nekoga sravne sa zemljom:klap::klap::klap:

kosovo je odavno zaboravljeno od ovdasnjih patriota, pa u zamenu , eto , i nemocnom besu, bar braca da nekome daju po nosu, makar taj bio na nasoj strani:dash:

a sta vredi vise - ruska podrska ili gruzijska podrska :lol:

ko ono bese ima vetu SB UN ? Gruzija ili Rusija?

Ko ono bese nuklearna svetska sila?

ajde bre setaj ...

navijam da rusija sroka gruziju sto pre i sto vise isto kao sto ste vi demokrate navijali da amerika roka srbiju.

pa šta sa tim?sve države koje su nam kao prijatelji pa neće da priznaju nezavisnost kosova neće to da urade upravo zbog svojih problema sa separatistima,ništa više od toga a gruzija ima svako pravo na dozvolu amerike da napadne separatiste,dok je srbija 1998/9 po americi vršila teror na kosovu.

U tome je i razlika između dobrog političara i balkanske jajare. Gruzici koji imaju isti problem kao i mi sebi nisu dopustili luksuz da ih se hvata u raskoraku. Sa jedne strane da kukaju zbog svojih separatista, a sa druge da podržavaju separatiste po svjetu.

mnogo me zabole. a el ima ta gruzija veto u SB UN ? Nema . Znaci setnja montenegrinske komunjare i ostali americki rektalni alpinisti

izvinite, ali ne mogu da ne primetim da vam rektum ne izlazi iz usta i glave:???:

imate neki , svoj , licni problem sa rektalnom supljinom, pa je pominjete u svakom postu, :???:

mozda da zovete nekog rusa da vam zapusi tu , tako vam dragu rektalnu supljinu:???::???:

znam sta se desilo srbiji, ali , eto, mojim propustom nisam bio ulogovan na ovaj forum:(
nadam se da me necete zato proglasiti izdajnikom:???:

dobro je da priznajete da principi u danasnjem svetu ne znace nista, i da ih krse amerikanci , a kako vidimo i rusi :think:sto bi podrzavali jedno gazenje medjunarodnog prava, i opravdavali drugo:???:

to ne samo da je licemerno, nego je i glupo, kada se nasa drzava nalazi u ovakvoj situaciji , gde se samo jos mozemo pozivati na to pravo, koje sada vi , u svojoj euforiji ruskim napadom na gruziju , gazite

Zvučiš kao glas razuma, ali uzmi u obzir da ima još mnogo forumaša koji
slično razmišljaju, a euforija prema krvoproliću prozlazi od svega tri četiri forumaša koji
imaju gotovo sve postove na poslijednjim stranama.

shodno tome ja biram rusiju i ruske interese i boli me stojko koga oni tamo rokaju, pogotovo podrzavam ako rokaju americke kvislinge i merionete.

te trice i kucine zvane medjunarodno pravo , suverenitet i granice ne vrede pisljiva boba to smo mogli da vidimo prilikom americke agresije srbije, iraka , avganistana shodno tome mora da se prilagodi i rusija i vraceni smo u dobri srendnji vek

Davno nisam čuo bolji vic

Čovječe, pa svi koji su u zadnjih 100 godina imali bilo kakve državne i vojne saveze sa Rusima, sada bježe od njih ko đavo od tamjana. jedino mi koji smo imali to zadovoljstvo da nikad ne upoznamo toplinu Ruske bratske ljubavi im trčimo u zagrljaj.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

definitivno imate problem , gospodine :mrgreen:
da vas nisu kao maloga zvali , rektum:???:

aha samo sto je Srbija daleko od Rusije i okruzena je NATO drzavama i americkim bazama za razliku od Gruzije tako da je rusofilija i "biranje Rusije" u Srbiji jednako pametno kao i biranje NATOa od strane Gruzije ili biranje komunizma i SSSRa od strane Kube ,samo sto je jos gore jer su te drzave iako su se zayebale bar su imali neku podrsku od mentora koje su izabrali dok Rusija na Srbiju gleda samo kao na obicnu musteriju za za svoje proizvode kao i bilo koju drugu evropsku zamlju.

Zvučiš kao glas razuma, ali uzmi u obzir da ima još mnogo forumaša koji
slično razmišljaju, a euforija prema krvoproliću prozlazi od svega tri četiri forumaša koji
imaju gotovo sve postove na poslijednjim stranama.

Jasno mi je , da samo manjina moze podrzavati napad rusije na gruziju:think:
ali, to nam se tako desava godinama , na ovim prostorima:roll:

budale su uvek malobrojnije, ali mnogo glasnije od pametnih, sto smo videli poslednjih godina na celoj teritoriji bivse jugoslavije

sto rece nas nobelovac DOCI CE VREME DA PAMETAN UCUTI , BUDALA PROGOVORI, A FUKARA SE OBOGATI:think:

a ja mislio , da su ta vremena prosla:eek:

@sloboda

dakle, slozili smo se:ok:

srbija nema pravo da se pojavi na kosovu, jer nato ima puno pravo da nas sravni sa zemljom
rusija , po istom scenariju , ima pravo da sravni gruzijce sa zemljom:think:

samo ne razumem jos jedno, izgleda da je vama vaznije i milije , da rusi nekoga sravne sa zemljom, koliko god to sa druge strane pravi alibi natou da sledecih sto vekova, ako hoce moze da sedi na okupiranom kosovu:think:

cudan neki patriotizam:???:da niste vi , kolega rus:???:

Drazha mi je jaka Rusija od jake Srbije, jer bez jake Rusije, nema jake Srbije.

Kad Kina postane vodeca svetska sila, do 2030te sigurno cemo uci na Kosmet.

ako ste citali demografska istrazivanja, te, 2030 cemo biti jos manji , i to mnogo, narod u odnosu na siptare:think:

a sta cemo ako kina postane vodeca svetska sila 2050:???:

i kako to , da ste ubedjeni da ce kina biti na strani srbije u tom masakru:???::???:

rekao vam omiljeni kineski prodavac u bloku 70:???:onaj kod kog se oblacite, ili onaj kod koga kupujete sapun:???:

znaci, da bi videli pravu istinu , treba da gledamo televiziju jedne od zaracenih strana u sukobu:hahaha:

to je sigurno , najtacnija i najrealnija informacija koju mozemo dobit, ako krenemo od prefiksa da rusi ne lazu nikada :mrgreen:i da ruskinje ne prde:???:

Ako hocesh objektivnost, gledaj kinesku televiziju. CNN,BBC su takodje televizije zaracenih strana.

:mrgreen:
e6unvr.jpg

Какав фанатични амерољуб!?

ašvili uveo ratno stanje u Gruziji
Autor: Agenicje - Blic online | Foto: Reuters | 09.08.2008. - 09:38

Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili proglasio je ratno stanje u zemlji. Ruska agencija RIA Novosti dodaje da je Sakašvili o tome izvestio Savet za bezbednost Gruzije. Komandant kopnene vojske Rusije Vladimir Boldirjev izjavio je danas da su ruski vojnici "očistili" glavni grad Južne Osetije od jedinica gruzijskih snaga. Ruski mediji izveštavaju da je glavni grad Južne Osetije Činvali potpuno razrušen.

Skupština Gruzije potvrdila je ukaz predsendika Mihaila Sakašvilija o uvođenju ratnog stanja na teritoriji cele Gruzije sa rokom od 15 dana, javili su danas po oznakom "hitno" ruski mediji iz Tbilisija. Ukaz je u parlamentu potvrđen jednoglasno.
Prema rečima Boldirjeva, tokom 24 sata jedinice 58. ruske armije Severnokavkaskog vojnog okruga, vazdušno-desantnih snaga i specijalnih snaga, stigli su u oblast vojnih dejstava.
"Trenutno su bataljonske taktičke grupe u potpunosti oslobodile Činvali od gruzijskih orgužanih snaga i pristupili istiskivanju gruzijskih jedinica iz zone odgovornosti mirovnih snaga", rekao je ruski general. Borbe se istovremeno nastavljaju, sa ciljem oslobođenja cele zone odgovornosti mirovnjaka, rekao je on.
Rukovodstvo Ministarstva odbrane Rusije je danas kategorički demantovalo informacije Gruzije da su ruski vojni avioni bombardovali gruzijska naselja. Kako je izajvio zamenik načelnika Generalštava Vojske Rusije Anatolij Nagovicin, Rusija sa "mirnim gradovima ne ratuje i sa civilnim stanovništvom ne vidi borbena dejstva ".
"Ispunjavamo samo mirovne funkcije", rekao je general, koji je, međutim, istovremeno potvrdio da su oborena dva ruska aviona tokom operacije podrške mirovnjacima i stanovništvu u Južnoj Osetiji.
Prema njegovim rečima, Rusija svoje mirovne zadatke razdvajanja snaga i prinude na mir ispunjava "po mandatu UN", a odluka o primeni sile doneta je 8. avgusta kada je gruzijska vojska zauzela dva kampa ruskih mirovanjaka.
Nagovicin je rekao da Rusija nije u ratnom stanju sa Gruzijom i demantovao da je ruska vojska napadala Tbilisi, kako su to javili pojedini zapadni mediji.

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je ranije danas da su ruski mirovnjaci i ruska vojska u zoni gruzijsko-južnoosetijskog konflikta počeli operaciju kako bi prinudili Tbilisi na mir. Ruski avioni gađali su vojne ciljeve u gradu Gori u centralnoj Gruziji, u blizini granice sa Južnom Osetijom. Gruzijski zvaničnici kažu da su ruski avioni nekoliko puta promašili ciljeve i da su ubili 60 civila u stambenim zgradama, prenosi BBC.
Premijer južnoosetijske vlade Jurij Morozov je rekao da stotine dece, koja su već drugi dan u podrumima Činvalija, stradaju bez vode, a gruzijski snajperisti pucaju po izvorima vode za piće.
Medvedev je danas je opisao situaciju u Južnoj Osetiji kao "humanitarnu katastrofu", javile su ruske agencije.
"Ljudi koji su odgovorni za tu humanitarnu katastrofu moraju da prezumu odgovornost za ono što su učinili", rekao je Medvedev na sastanku sa najvišim ruskim vojnim zvaničnicma.
Ruska agencija Interfaks prenela je danas izjavu zvaničnika Južne Osetije da je u protekla tri dana u toj separatističkoj gruzijskoj oblasti poginulo 1.600 ljudi. Ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da je do sada bilo 1500 žrtava, ali da taj broj raste.
Nijedna oblast u Gruziji sa koje se napada Osetija neće biti bezbedana - saopštilo je ministarstvo u Moskvi. Zamenik ruskog premijera Sergej Sobijanjin izjavio je tokom sastanka Medvedeva sa ruskim vojnim vrhom da je u poslednjih 36 sati više od 30.000 ljudi izbeglo u Rusiju, bežeći od ratnog poprišta u Južnoj Osetiji.

Abhazija počela vojnu operaciju
Predsednik nepriznate Abhazije Sergej Bagapš izjavio je danas da je Abhazija započela oružanu operaciju u gornjim delovima Kodorskog klanca, jedinog dela abhaske teritorije koju kontrolišu u toj otcepljenoj republici gruzijske snage.
"Naša avijacija sada sprovodi operaciju u gornjem delu Kodorskog klanca Abhazije, koju kontroliše gruzijska strana', rekao je Interfaksu Bagapš, dodajući da će operacija biti nastavljena. Agenciji Itar-Tas je ministar inostranih poslova Abhaizje Sergej Šamba izjavio u vezi sa agresijom Gruzije na Južnu Osetiju, da je 8. avgusta uveče Suhumi je doneo odluku o "otvaranju drugog fronta".
Pokrenute su abhaske snage ka granici sa Gruzijom, ali su zbog zahteva komande mirovnih snaga Zajednice Nezavisnih Država, u kojima su ruski vojnici, zaustavljene kod granice u zoni odgovornosti mirovnjaka.
"Ako Gruzija ne odustane od svojih agresivnih planova, po svemu sudeći biće otvoren drugi front", rekao je Šamba, dodajući da se "aktivnosti Gruzije drugačije osim varvarskom agresijom protiv civila ne može nazvati".
Tokom oružanog konflikta u Abhaziji, koji je završen 30. septembra 1993. godine, iz republike je izbeglo više od 200.000 ljudi, pretežno Gruzina. Pregovori o rešavanju konflikta prekinuti su u julu 2006. nakon što su gruzijske vlasti izvele policijsku operaciju u Kodorskom klancu i uvele specijalne jedinice na tu teritoriju.

SB danas nastavlja sednicu o Južnoj Osetiji
Savet bezbednosti UN nastaviće danas sednicu o situaciji u Južnoj Osetiji, pošto po drugi put u petak nije uspeo da se dogovori o zajedničkom saopštenju. Predsedavajući Saveta bezbednosti UN, belgijski ambasador Jan Grauls rekao je da će sastanak biti nastavljen u subotu. Savet bezbednosti UN se sastao u petak, po drugi put u razmaku od nekoliko sati, kako bi razmotrio situaciju u Južnoj Osetiji i pokušao da usaglasi tekst saopštenja u kome bi pozvao na prekid sukoba. Iako su uoči sastanka diplomate rekle da se nadaju da će Savet bezbednosti jednoglasno pozvati na primirje u toj gruzijskoj separatističkoj oblasti, članice Saveta nisu uspele da se dogovore o zajedničkom saopštenju. Gruzijski ambasador u UN Irakli Alasanija je optužio na sastanku Moskvu da je "počela vojnu invaziju" na Gruziju. Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin rekao je da je Tbilisi isključivo odgovoran za produbljavanje sukoba i dodao da je "napad Gruzije na Južnu Osetiju izveden u dosluhu sa nekim članicama Saveta bezbednosti UN". Francuski otpravnik poslova Žan-Pjer Lakroa pozvao je "sve strane da odmah krenu putem pregovora". "Imamo jednostavnu poruku za Osete, Gruzine i za Ruse: vojni put je bezizlazan", rekao je on.

grafika_v.jpg

nema razloga da se vredjamo, kolega:think:

upravo vi radite u korist svoje stete, time sto opravdavate situaciju ,koja se sutra moze desiti i u srbiji, a vec se jednom i dogodila. time sto dajete legitimitet ruskom napadu na gruziju , dajete i legitimitet nato agresiji na srbiju:evil:

da li vi to ne razumete, ili vam je rusija draza od srbije, ne ulazim u to, ali je vrlo naivno, da ne kazem zlonamerno prema srbiji

Nije to isto. Srbija je napadnuta bez odluke SB UN.

Back