Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kako mi se čini, Jermeni su u goroj situaciji od nas...mi imamo i neke potencijalne saveznike na Balkanu, mada bi nas ti saveznici očerupali prvom prilikom

Ми немамо никога. Баш никога.

Ни Јермени немају никога, и још плус имају несрећу да буду окружени јачим непријатељским државама.

Koliko ja razumem predsednika ovde su elitne jedinice i divizije odbile da se bore što je izdaja za vojni sud.

MEĐUTIM formalno pravno nije izdaja jer Jermenija nije napadnuta i nije zvanično ušla u rat.

To je ono o čemu sam juče pričao, Jermenija se kurvala, te bi ratovala, te ne bi, sve čekajući da im neko drugi reši pitanje očuvanja NK i ratuje umesto njih.

Azeri su imali izuzetno dobru obaveštajnu procenu da Jermenija ratovati neće jer verujem da ne bi rizikovali i kretali da su mislili da može doći do totalnog rata

Azeri su maestralno odigrali. I na vojnom i na diplomatskom polju. Pokazali ozbiljnost kao drxava i narod.

Armeni su narod kojima sada preti nestanak

trolu, naravno, opet nisi odgovorio šta te se pitalo.

a već ti je rečeno da tvoje slaganje s pobedonoscevim govori samo o vašem karakteru. sličnosti vaših mentalnih dosega.

pitan si bio da pokažeš taj član o nedeljivosti pa eto da završimo raspravu u kojoj ti nisi upratio ni zašto je početa.

a diskusija je počela oko azerbejdžanskog pozivanja na međunarodno pravo ("svoju teritoriju")...i mog posta o tome kako titin i staljinov ustav, pa i medjunarodno pravo, nisu pravni akti koji su pisani po meri najviših ljudskih vrednosti i besprekorne logike pa se tim brisoguzima od ustava, zakona, kao i medjunarodnog prava ne mogu rešiti sporovi medju ljudima već više služe kao opravdanje za rat i svađanja i stradanja uključujući i naš slučaj.

Pobedonoscev je u pravu. Čak bi se moglo reći i da je bio blag.

Bilo nekad sada se pripoveda.

Sve je to uzrocnoposledicno. Da si perspektivna drzava, ne bi nikada dosao u situaciju da ratujes. Posto si izgubljen u prostoru i vremenu, drzava ti je raspad sistema, onda ti je i narod raspad sistema pa se lozi na te price, mi, rat, teritorije, istorija, ne damo dedovinu. Kad krene suocavanje sa realnoscu, onda se i taj naboj ispumpa brzinom svetlosti, pa castan narod shvati da bolje da gine ko imigranti na putu ka EU nego braneci koridor Lachin. Surovo, ali tako.
Da si perspektivna drzava, ne bi nikada dosao u situaciju da ratujes. Posto si izgubljen u prostoru i vremenu, drzava ti je raspad sistema, onda ti je i narod raspad sistema pa se lozi na te price, mi, rat, genocid,teritorije, istorija, ne damo dedovinu. Kad krene suocavanje sa realnoscu, onda se i taj naboj ispumpa brzinom svetlosti,..........u potpunosti si opisao bošnjačku mahalu u šeher sarajevu.

nijedna evropska zemlja nema tamo ambasadu...kada je doneta rezolucija Generalne Skupštine UN 2017, kojom se osuđuje američka odluka o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, glasalo je protiv 128 zemalja...i Srbija je bila protiv...ako mi sami kršimo tu rezoluciju, što bi se onda poštovala i rezolucija 1244...

Što ti brineš te brige ?
Nemamo ni mi još, a što se tiče evropskih zemalja - jaka ekipa , sve moj do mojega

Сада када су се смириле страсти мало, дало би се и прокоментарисати на ту тему.

Изузетно ми је жао Јермена у НК-у што су доживели практично идентичну судбину као крајишки Срби.

Постављани пред улитматуме, жешће осакаћени од непријатеља док их је ''савезник'' оставио на цедилу.

Путин је урадио исто што и Милошевић '95, само је Милошевић пустио РСК и Западну босанску Крајину низ воду да би био ''фактор мира'' на Балкану, док Путково шуровање са Брком са Босфора има друге мотиве.

Болна рана за јерменски народ и слободно треба рећи да се могу поздравити са овом територијом.

Оваква шах партија Путина, како је то описао колега Сумњиво лице, требала би да забрине и људе из Доњецка и Лугањска, да се не опусте прерано.

Када се Володја позвао на међународне повеље у случају НК-а, не би ме чудило да нешто слично буде у Донбасу.

Изузетно ми је жао Јермена у НК-у што су доживели практично идентичну судбину као крајишки Срби.
subinu istu. ali bitnija je ova rzlika.

rsk je u svom satavu držala zemlju gde je srpski narod bio većina. možda sporadično deo većinsko hrvatski, onoliko koliko je granična linija fronta zahtevala. dakle nije bio okupator. već svoj na svome.

dok su jermeni brutalno zauzeli dva do tri puta više tuđeg. te odbijali kompromisno rešenje. i sad neko ko pretenduje da vodi besprekornu politiku na svetskoj sceni tako što treba da podrži? pa nema smisla brate. vidi, alijev je upravo stao tamo gde je trebalo. da je isterao sve jermene bio bi šuga.

Poslednja izmena:
Jermeni bi da šuruju sa NATO-om a da Rus gine za njih?
Ajmo neke druge primere da isprobamo da zamislimo kako bi drugi reagovali... oni koji "brane svoje saveznike"

- Kako bi 3. Rajh reagovao da je NDH i Pavelićeva vlast krenula u integracije sa SSSR i Crvenom Armijom?
- Tokom Iračko-Iranskog rata, kako bi Sadam reagovao protiv svojih generala koji bi stali na stranu Irana (imajte na umu da je pobio preko 300 generala zbog loših rezultata na bojnom polju, šta bi tek radio pri izdaji)
- Šta bi Norvežani i ceo svet pričali za nekog Vidkuna Kvislinga? O čekaj... 🤔 to znamo.

To je to, Alijev je jedan naivko, kakav trijumf Armena iz bezizlazne situacije.

Alijev je jednostavno dobio ponudu koju je nemoguce odbiti ))) ...

Srusio je Ruski helikoter nad teritorijom Jermenije ( ili mu je podmetnuto - nebitno ) , sto je po svim medjunarodnim zakonima Casus belli ..... to sto su ovde neki laprdali da je priznanje, izvinjenje i obecana kompenzacija dovoljno da zadovolji Ruse je tipicna forumaska glupost ....Vec sutradan se to i potvrdilo ....

p.s. Uostalom , bolje upuceni znaju da su neposredno posle pada helikoptera dejstvovali Iskanderi sa duplim raketama ( koje osim Rusa niko nema , ne eksportuju ih ) .. gde su zavrsili ?? .. muk ... Ok , par njih ce reci na nekim njivama i pasnjacima )) .... ali ocito da nisu tamo .....

p.s.sps. Alijev je dobio 5+2 regiona gde su pre sukoba 1994 vecinski ziveli Azeri + Susi .... treba da bude veoma zadovoljan .... ostalo ce raditi diplomatija ... vec se ukljucuju ostali garanti Madridskog sporazima - juce francuska , sutra amerika ....

Poslednja izmena:

Back