Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Putin:
„Tokom 19. i 20. oktobra imao sam niz telefonskih razgovora i sa predsednikom Alijevim i sa premijerom (Jermenije Nikolom) Pašinjanom... Sve u svemu, uspeo sam da ubedim predsednika Alijeva da je moguće zaustaviti borbena dejstva, ali je njegov obavezan preduslov bio povratak izbeglica, uključujući i u grad Šuša“, rekao je Putin. Dodao je da je, za njega neočekivano, stav jermenskih partnera bio „formulisan tako da je za njih to neprihvatljivo“.

„Pašinjan mi je direktno rekao da u tome vidi pretnju interesima Jermenije i Karabaha“, dodao je predsednik.

medjunarodno pravo je sila. ima smisla samo kao opravdanje kad je sila u skladu s njim.

medjunarodno pravo je krpa, a ne uzvšeni skup pravnih akata.

ko je postavio medjunarodno pravo no velike sile i njihovo shvatanje prava?

kolege rusofobi ovde jedva dočekali da laju na rusiju nerazumevajući ni ekonomsku težinu problema. naprimer. naša robna razmena s rusijom je davne 2013 je bila oko 2.5milijarde dolara. Kolika je tek robna razmena Rusija-Azerbejdžan? :eek: A kolika je tek na dvadesetgodišnjem nivou koliko bi trajala neprijateljstva ako bi se ti odnosi narušili ? Koliko azera živi u rusiji?

verovatno je slično ali u manjem obimu i sa jermeijom.

i sad kao rusija treba da "zahebe" tolike pare zbog rusofobske logike i to ođe na forumu. :mrgreen: :nono3: i zameri se nekoj strani.

za nju sigurno nagorni ne vredi tolikih para i neprijateljstva sa bilo kojom od ove dve strane!!!

da ne govorimo o tome što tamo nije politički rešeno pitanje pa da interveniše braneći rešenje. u tom će procesu rusija moderirati i to je sve. politički pregovori su zapali u ćorsokak voljom jermenije i zato je azerbejdžanu namignuto da urazumi pašnjaka. ništa manja drugačija nije ni kod strane zapada. i tu je s jedne strane ogromna ekonomska razmena s azerbejdžanom i pašnjakovo neshvatanje mogućeg. i vojno. i politički.

--------------------------------------------------------------------------------------

Putin: Status kvo, za sada
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da će status Nagorno-Karabaha biti određen u budućnosti, a da za sada ostaje status kvo.
IZVOR: TANJUG SREDA, 18.11.2020. | 07:55

EPA-EFE Gerard Julien Pool Maxppp Out

EPA-EFE Gerard Julien Pool Maxppp Out

"Konačni status Karabaha nije rešen. Dogovorili smo se da ćemo zadržati postojeći status kvo, a šta će dalje biti, to treba da reše budući lideri, učesnici u tom procesu", rekao je juče šef ruske države odgovarajući na pitanja medija o situaciji u Nagorno-Karabahu.

Prema mišljenju Putina, ako se stvore uslovi za normalan život, za obnavljanje odnosa između Jermenije i Azerbejdžana, između ljudi, posebno u zoni sukoba, to će stvoriti uslove za odredjivanje statusa Nagorno-Karabaha, prenosi agencija Tass.

Predsednik Rusije je ukazao da je nepriznavanje Karabaha kao nezavisne države bez sumnje bio faktor koji je značajno uticao na tok dogadjaja u regionu.

Putin je podsetio da ni Jermenija nije priznavala Karabah.
Rusofobi ne mogu da shvate genijalnost ovog ruskog poteza..na jednu stranu spasili sva armenska naselja u NK izuzev Hadruta, na drugu stranu zadrzali fantasticne odnose s Azerima i instalacijom svojih vojnih snaga zadrzali ih u sferi uticaja.

Ovo je jedan od najboljih, kad tako moram reći, ratnih klipova koji sam video. Em je odlično novinarstvo, em prikazuje užas borbe iz najveće moguće blizine, tugu i bol onih koji su izgubili najbliže i na kraju humanost koju čovek poseduje za drugog čoveka, nebitno koje nacionalnosti i vere bio.

Rusofobi ne mogu da shvate genijalnost ovog ruskog poteza..na jednu stranu spasili sva armenska naselja u NK izuzev Hadruta, na drugu stranu zadrzali fantasticne odnose s Azerima i instalacijom svojih vojnih snaga zadrzali ih u sferi uticaja.
izvršio je vojnu akciju i oslobodio oblasti gde su većinski bili azeri i kurdi. imao prećutnu saglasnost putina i podršku erdogana. egzodus jermena bi ga učinio zlikovcem. glavurde rusofobske ne naučiš ništa na času humanosti i pravednosti. za njih je i tučinov imao pravo poslati vojsku na vlastiti narod.

Država sa minimalnim resursima koja je mogla bar da ima prihod od tranzita gasa je na neki volšeban način "izostavljena" - tu joj pred nosem izvor energije a oni isključeni.

Pa i nije bas tako. Ima tamo resursa i previse, inace se tamo ne bi ni ratovalo.
Zasto Englezi nikada nisu napali i opljackali Mongoliju?
Nema nekih resursa, a i ono sto ima ne mozes da izneses a da prethodno ne pitas Ruse ili Kineze za tranzit.

NK ima lepe resurse na svojoj teritoriji, ali da ih izneses moras sa nekim da saradjujes.
Cenim da Rusija tamo nikada ne bi usla da nije bilo ozbiljnog povoda. Brzo se nasao povod u vidu "slucajno" oborenog helikoptera od strane Azera. Dogodi li se jos jedna takva "slucajnost" u sledecih 5 godina sa ljudskim zrtvama medju ruskom mirotvorcima pasce priznanje "Republike NK" sa strane Kremlja.
Novi predsednik te drzave ce zamoliti Rusiju da tu ostanu za stalno, posle cega ce:

1605725221078.png

iz regiona da krene put Moskve u ogromnim kolicinama.
Dolina Araksa u svojim nedrima krije oko 150 miliona tona sirove nafte i 250 milijardi m³ prirodnog gasa, da ne spominjemo Lachinsku Oblast i njeno ogromno bogatstvo Kopalom...
Ima tamo jos mnogo toga...ihaj...

Pa i nije bas tako. Ima tamo resursa i previse, inace se tamo ne bi ni ratovalo.
Zasto Englezi nikada nisu napali i opljackali Mongoliju?
Nema nekih resursa, a i ono sto ima ne mozes da izneses a da prethodno ne pitas Ruse ili Kineze za tranzit.

NK ima lepe resurse na svojoj teritoriji, ali da ih izneses moras sa nekim da saradjujes.
Cenim da Rusija tamo nikada ne bi usla da nije bilo ozbiljnog povoda. Brzo se nasao povod u vidu "slucajno" oborenog helikoptera od strane Azera. Dogodi li se jos jedna takva "slucajnost" u sledecih 5 godina sa ljudskim zrtvama medju ruskom mirotvorcima pasce priznanje "Republike NK" sa strane Kremlja.
Novi predsednik te drzave ce zamoliti Rusiju da tu ostanu za stalno, posle cega ce:

Pogledajte prilog 801215

iz regiona da krene put Moskve u ogromnim kolicinama.
Dolina Araksa u svojim nedrima krije oko 150 miliona tona sirove nafte i 250 milijardi m³ prirodnog gasa, da ne spominjemo Lachinsku Oblast i njeno ogromno bogatstvo Kopalom...
Ima tamo jos mnogo toga...ihaj...
Gdje si to pročitao, jesi ti neki geolog ili šta. Ja baš neki dan s kolegom geologom pričam o NK i on je mišljenja da sve tamo što ima je go turac koji ne vrijedi jednog ljudskog života. Pa me interesuje jel imaš neki izvor za ove podatke

Gdje si to pročitao, jesi ti neki geolog ili šta. Ja baš neki dan s kolegom geologom pričam o NK i on je mišljenja da sve tamo što ima je go turac koji ne vrijedi jednog ljudskog života. Pa me interesuje jel imaš neki izvor za ove podatke
Ja sam svojevreno jednom mom drugaru iz Austrije pomogao da iz Armenije organizuje kupovinu i uvoz Perlita. I do danas "Umdasch Grupa" ga "ekspandira" u Gornjoj Austriji.
Dosta se razumem u geologiju tog kraja, mada sam se ranih 90-ih bavio izucavanjem "Pegmatita" tog regiona. Sto se tice geoloske literature, uz klasicno oslanjanje na lokalne geoloske institute, dosta ti govori studija: "Sultanova i Shahsuvarova koji su jos 1960. godine istrazili ceo region i napravili publikaciju za "Azerneftneshr", Baku. Studija se zove: "Геологические экскурсии по Азербайджану".
Zazubice su tamo rasle i Amerima koji su imali jedan ceo tim strucnjaka na terenu pocetkom 2000-ih ispred "Johns Hopkins University", cenim da mogu jos da se nadju i njihove publikacije.

https://search.rsl.ru/ru/record/01008452948

Poslednja izmena:
Ja sam svojevreno jednom mom drugaru iz Austrije pomogao da iz Armenije organizuje kupovinu i uvoz Perlita. I do danas "Umdasch Grupa" ga "ekspandira" u Gornjoj Austriji.
Dosta se razumem u geologiju tog kraja, mada sam se ranih 90-ih bavio izucavanjem "Pegmatita" tog regiona. Sto se tice geoloske literature, uz klasicno oslanjanje na lokalne geoloske institute, dosta ti govori studija: "Sultanova i Shahsuvarova koji su jos 1960. godine istrazili ceo region i napravili publikaciju za "Azerneftneshr", Baku. Studija se zove: "Геологические экскурсии по Азербайджану".
Zazubice su tamo rasle i Amerima koji su imali jedan ceo tim strucnjaka na terenu pocetkom 2000-ih ispred "Johns Hopkins University", cenim da mogu jos da se nadju i njihove publikacije.
Hvala

Pa vade naravno bez duboke prerade materijala.
Sad ce Azerbaijan da ih tuzi sto su 30 godina "vadili":

nije ni Hrvatska tuzila Srbiju zbog "Djeletovaca" ili sece hrastovine pa nikom nista.Svo to "vadjenje" milijardi dolara ruda su verovatno vise nego simbolicne vrednosti ili urbani mit,u suprotnom bi se Aarcah opasno opremio da brani rudno blago

Back