Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
1918 године вас је победила Војска Краљевине Србије а 1945 године НОВЈ и Црвена армија .

Шта да се ради, пораз није пријатна ствар, ми смо вам узели само оно што нам је припадало, и после смо морали да вас спашавамо од силовитих Румуна, да вам не окупирају Будим и Пешту.
Te dve vojske nisu bile sposobne nista da zauzmu. Nacin rumunske pobede sam opisao kada su Madjarima koji su odbivsi naredenje potisnuvsi ih nazad uskratiti dotok municije i hrane kao i aktere

Ми Срби смо победили Мађаре и узели им Војводину.

Нико ништа није поклањао, све је то поштено војно освојено, и то два пута, у оба светска рата.
Niste vi pobedili ni u jednom WW, ne pravi se naivan da je AU napala sa drugom Armijom slom bi bio momentalan gradivi druge godine istorije, ali mozda ne posedujes ta saznanja. WWII nije potrebno komentarisati.

1918 године вас је победила Војска Краљевине Србије а 1945 године НОВЈ и Црвена армија .

Шта да се ради, пораз није пријатна ствар, ми смо вам узели само оно што нам је припадало, и после смо морали да вас спашавамо од силовитих Румуна, да вам не окупирају Будим и Пешту.
Kako smo ih pobedili kada nismo ni ratovali sa njima 1918.,srpska vojska se kretala na zapad da Hrvatima i Slovencima garantuje teritorije ,gde smo se mi to oruzano sukobili sa njima na teritoriji Vojvodine?Nemci i austro-Ugari su nasankani primirjem,primirje je iskorisceno da im se kasnije nametnutu zahtevi sila pobednica kada su im armije bile raspustene.Istina je da bi trebalo jos godinu dana da se oni vojnicki poraze,ali te 1918 . su navuceni
Srpska vojska nije imala potrebno ljudstvo da bi samostalno vodila rat za Vojvodinu i Baranju protiv Madjara
Zamisli situaciju da je SRJ 1999. prvo potpisala primirje pa joj kasnije SAD nametnu oduzimanje Kosova,Raske oblasti..
Pokusajte da budete realni

Poslednja izmena:
Kako smo ih pobedili kada nismo ni ratovali sa njima 1918.,srpska vojska se kretala na zapad da Hrvatima i Slovencima garantuje teritorije ,gde smo se mi to oruzano sukobili sa njima na teritoriji Vojvodine?Nemci i austro-Ugari su nasankani primirjem,primirje je iskorisceno da im se kasnije nametnutu zahtevi sila pobednica kaada su im arnmije bile raspustene.Istina je da bi trebalo jos godinu dana da se oni vojnicki poraze,ali te 1918 . su navuceni
Srpska vojska nije imala potrebno ljudstvo da bi samostalno vodila rat za Vojvodinu i Baranju protiv Madjara
Zamisli situaciju da je SRJ 1999. prvo potpisala primirje pa joj kasnije SAD nametnu oduzimanje Kosova,Raske oblasti..
Pokusajte da budete realni
Uz napomenu da ni saveznici nisu mogli, cak ni pored dovedenih svezih snaga iz Amerike, jednostavno borbe su stale na svim frontovima. Za godinu dana bi se oporavila i suprotna strana.

Ne mlati , sve su rekli , nudjena je svaka zastita Karabaha , koju je neko odbio . I dalje nema diskusije. Citas li ti vesti .
pokusaj da ne tupis.Godinama ranije situacija oko NK je pokusavana da se resi,predlozi su isli u praavcu da se Azerima kao medjunarodno priznatoj drzavi vrate teritorije u ustavno pravni poredak,pitanje je uvek bilo koliku ce teritoriju Armeni zadrzati i kakav stepen autonomije bi imali u okviru Azerbejdzana.Za Armene NK u okviru Aazerbejdzana nije dolazilo u pitanje.Sada ja pitam tebe koji citas "vesti",ako su Rusi izdali Armene jer su se montirali sorosevci u Erevanu,zasto su Rusi prodavali naoruzanje Azerima i pre sorosevaca ?Da sacekam da procitas u vestim pa ces odgovoriti ?

Poslednja izmena:
Uz napomenu da ni saveznici nisu mogli, cak ni pored dovedenih svezih snaga iz Amerike, jednostavno borbe su stale na svim frontovima. Za godinu dana bi se oporavila i suprotna strana.
Ne bi,Nemcima je bilo previse ratovanja jer su oskudevali u sirovinama,nedostajala je i hrana sto je dovodilo do protesta unutar Nemacke .Istina je da Nemci nisu bili vojnicki porazeni,na zapadnom frontu nije doslo do proboja fronta koji bi doveo do vojnickog sloma.Cetiri godine za obicnog vojnika u kaljaguma Francuske i Belgije je zaista previse,narocito kada se kraj rata ne nazire. 1.Sv.rat je bio rat proste matematike,ako oni imaju milion vojnika mi cemo imati 1,5. miliona,oni ce izgubiti 300 000. mi cemo 400 000,. na kraju cemo pobediti prosto vecim resursima i ljudskim potencijalom
ipak se treba drzati ermena i azera

Nagorno-Karabakh conflict: Armenians flee area as Russian peacekeepers meet Azeri soldiers in Shusha

Lepo je videti rusku armiju u Shushi, konacno dolazi mir u NK.
Vec su formirali 4 vojne baze, zatvorili nebo kako bi predupredili incidente slicnih onom rusenju malajzijskog lajnera iznad Ukrajine.

1605463990989.png

Vise nece niko leteti iznad zone u sledecih 5 godina izuzev VKS RF.

pokusaj da ne tupis.Godinama ranije situacija oko NK je pokusavana da se resi,predlozi su isli u praavcu da se Azerima kao medjunarodno priznatoj drzavi vrate teritorije u ustavno pravni poredak,pitanje je uvek bilo koliku ce teritoriju Armeni zadrzati i kakav stepen autonomije bi imali u okviru Azerbejdzana.Za Armene NK u okviru Aazerbejdzana nije dolazilo u pitanje.Sada ja pitam tebe koji citas "vesti",ako su Rusi izdali Armene jer su se montirali sorosevci u Erevanu,zasto su Rusi prodavali naoruzanje Azerima i pre sorosevaca ?Da sacekam da procitas u vestim pa ces odgovoriti ?
Ne pricam moje misljenje, nego sto je objavio sputnik, da li citas vesti.

Ne bi,Nemcima je bilo previse ratovanja jer su oskudevali u sirovinama,nedostajala je i hrana sto je dovodilo do protesta unutar Nemacke .Istina je da Nemci nisu bili vojnicki porazeni,na zapadnom frontu nije doslo do proboja fronta koji bi doveo do vojnickog sloma.Cetiri godine za obicnog vojnika u kaljaguma Francuske i Belgije je zaista previse,narocito kada se kraj rata ne nazire. 1.Sv.rat je bio rat proste matematike,ako oni imaju milion vojnika mi cemo imati 1,5. miliona,oni ce izgubiti 300 000. mi cemo 400 000,. na kraju cemo pobediti prosto vecim resursima i ljudskim potencijalom
ipak se treba drzati ermena i azera
Ne moras meni objasnjavati uzroke i posledice se proucavaju iz vise izvora naravno stampanih tokom celog perioda od 100 god. Nisu slucajno doveli sveze snage iz Amerike, ali iako su bili mahom dobrovoljci ni njima nije bilo do ratovanja, svi su bili iscrpljeni rat najverovatnije ne bi nikada bio nastavljen. Potpisivanje "loseg mira" nije slucajnost, ali objasniti to nekome...... Da nije bilo prevare najverovatnije bismo ziveli u boljem svetu.

Ne moras meni objasnjavati uzroke i posledice se proucavaju iz vise izvora naravno stampanih tokom celog perioda od 100 god. Nisu slucajno doveli sveze snage iz Amerike, ali iako su bili mahom dobrovoljci ni njima nije bilo do ratovanja, svi su bili iscrpljeni rat najverovatnije ne bi nikada bio nastavljen. Potpisivanje "loseg mira" nije slucajnost, ali objasniti to nekome...... Da nije bilo prevare najverovatnije bismo ziveli u boljem svetu.

To se odmah znalo,znalo se da ce ponizenje Nemacke dovesti do novog rata. 2.Sv.rat je posledica loseg mira i neresnih pitanja po okoncanju 1.Sv. rata

Ja gledam ove Jermene što se pakuju i odlaze, i primetim kola, šta voze, odeću i kako su obučeni, i čitav taj opšti utisak da kažem, i bukvalno kao da gledam neke scene pre 20 godina.
Kao da je vreme stalo još u prošlom ratu i nije se pomerilo. Neka tiha jeza što bi rekli.

Back