Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (4)

Da li će Izrael u potpunosti poraziti Hamas, Hezbolah i Hute?

• Ukupno glasova
    57
жУрНаЛИстИ
1754915177484.png

Vijesti iz Palestine
Oporuka šehida, novinara i dopisnika Al Džazire za sjeverni dio Pojasa Gaze, Enesa al-Šerifa:

Ovo je moja oporuka i moja posljednja poruka.

Ako su vam ove riječi stigle, znajte da je Izrael uspio u ubistvu i utišavanju mog glasa.
Na početku, Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!

Znajte da je Bog svjedok svega što sam mogao učiniti svojim glasom i perom, te da sam bio oslonac i glas svom narodu još od trenutka kad sam otvorio oči na život među ugnjetenim i ranjenim u izbjegličkom kampu Džabalija. Nadao sam se da ću dočekati kraj svog života u zagrljaju svoje porodice i svoje sestre u našem izvornom gradu Askalanu, okupiranom od strane cionističkog neprijatelja, ali Božija volja je prethodila i Njegova presuda se izvršila.

Ostavljam vas dok Gaza pati od bola, gladi i gubitka, iako nisam umoran od prenošenja slike i glasa. Nisam
posustao, jer sam vjerovao da će Bog dati olakšanje i pobjedu našoj naciji. Iako nas neprijatelj pokušava slomiti, nastavljamo buditi djecu, žene i starce da ne zaborave pravo povratka i ne pristanu na život pod okupacijom.

Oporučujem vam Palestinu, krunu muslimanske časti i puls svakog srca u ovom svijetu.
Oporučujem vam djecu potlačenih koja još nisu razumjela značenje života, da ih zaštitite i učinite sigurnima.

Naša tijela su poderana hiljadama bombi i izraelskih projektila; krv nam je potekla, a udovi su nam se rasuli po zidovima.

Oporučujem vam da ne pristanete na okove i da ne predajete granice. Budite most ka oslobađanju zemlje i ka povratku dostojanstva i slobode našoj napaćenoj domovini.

Oporučujem ti, moja voljena kćeri Šam, koju nisam uspio vidjeti kako odrastaš kao što sam sanjao.

Oporučujem ti, moj voljeni sine Salah, kojem sam želio biti oslonac i saputnik dok ne izrasteš, da nastaviš moj put i dovršiš poruku.

Oporučujem ti, moja majko draga, čija je dova bila moj štit dok me nije stigla. Molim Allaha da ti učvrsti srce i nagradi te najljepšom nagradom.

Oporučujem i mojoj životnoj saputnici, majci Salaha i Šam, koja nas je ratnim danima pratila strpljenjem i vjerom, bila poput maslinovog stabla koje se ne povija, čuvarica povjerenja, snage i vjere.

Oporučujem vam da ne ostavljate put istine, da budete oslonac jedni drugima, da ne zaboravite naš princip i da svjedočite da ova zemlja pripada svom vlasniku, ma koliko dugo potrajala okupacija.

Allahu, primi me među šehide, oprosti mi moje grijehe i učini moju krv svjetlom za oslobađanje mog naroda i domovine.

Nemojte me zaboraviti u svojim dovama za oprost i prihvatanje.

Enes Džemal Al-Šerif

Ovo je ono što je oporučio voljeni šehid Enes prije svog šehadeta (06.04.2025.)
💔39😭113😢1🕊1
t.me/NajnovijevijestiGaza/74320

Posljedice bombardovanja novinarskog šatora od strane okupacionih snaga ispred medicinskog kompleksa Šifa u gradu Gazi sinoć, čime je počinjen novi masakr nad novinarima tokom kontinuiranog genocida nad Pojasom Gaze.
😢24💔9
t.me/NajnovijevijestiGaza/74333
Шта, престала глад, па је сад тема геноцид над "новинарима"?

KRIZA NA BLISKOM ISTOKU Novi napadi na Gazu: Izrael bombardovao Zejtun i Kan Junis, poginulo najmanje 11 ljudi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu neće pristati na pregovore o delimičnom prekidu vatre i dogovoru o oslobađanju talaca sa Hamasom, već je spreman da razgovara isključivo o sveobuhvatnom sporazumu koji bi, pod njegovim uslovima, okončao rat i obezbedio oslobađanje preostalih talaca, prenosi Kanal 12, pozivajući se na neimenovane izvore. Istovremeno, predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da ne veruje da bi Hamas pristao na dogovor o oslobađanju talaca i prekidu vatre u trenutnim okolnostima u Gazi. Tramp je takođe odbio da se izjasni o nedavno odobrenom planu izraelskog premijera o preuzimanju kontrole nad Gazom.

Ključni događaji:

Kanal 12: Netanjahu neće pristati na pregovore o delimičnom prekidu vatre sa Hamasom
Tramp: Ne verujem da bi Hamas trenutno pristao na oslobađanje talaca i primirje
Smotrič: Netanjahuov plan o vojnoj kontroli Gaze je isuviše ograničen
Izrael ubio pet članova novinarske ekipe Al Džazire u Gazi
Makron: Netanjahuova ideja za Gazu je katastrofa koja čeka da se dogodi

KRIZA NA BLISKOM ISTOKU Najmanje sedam Palestinaca ubijeno jutros u centralnoj i severnoj Gazi

Izrael je pojačao bombardovanje Gaze, pri čemu je u poslednja 24 sata ubijeno 89 Palestinaca, uključujući najmanje 15 ljudi koji su stajali u redu za hranu, uprkos globalnim protestima zbog smrti šest novinara u toj oblasti prethodnog dana. Civilna zaštita Gaze saopštila je da su izraelski vazdušni napadi na grad Gazu intenzivirani u tri dana nakon što je bezbednosni kabinet Benjamina Netanjahua odobrio planove za proširenje rata u tom području. Prijavljeno je da je još pet osoba, uključujući dvoje dece, preminulo od gladi, dok su ministri spoljnih poslova 24 zemlje, među kojima Velika Britanija, Australija, Francuska, Španija i Japan, upozorili da je „humanitarna patnja u Gazi dostigla nezamislive razmere“. Ministri i šefica spoljne politike EU, Kaja Kalas, pozvali su izraelsku vladu da odmah dozvoli ulazak humanitarne pomoći i omogući rad ključnim humanitarnim organizacijama u Gazi.

Ključni događaji:

Savet Evrope pozvao države članice da zaustave isporuke oružja Izraelu
Najmanje 89 Palestinaca poginulo u izraelskim napadima na Pojas Gaze za 24 sata
Egipat: Sa Katarom i SAD radimo na 60-dnevnom prekidu vatre i oslobađanju talaca
Ministarstvo zdravlja Izraela: Taoci pretrpeli seksualno uznemiravanje i ponižavanje
Meloni razgovarala sa Bin Salmanom, pozvala na prekid sukoba u Gazi

Зашто опет шириш пропаганду којом се деца БОЛЕСНА од разних болести приказују као изгладнела?
Да ли си приметио да више ту децу ни не приказују са родитељима?
Наиме, у почетку пропаганде глади су приказивали и добро ухрањене очеве и мајке, па је било чудно како им деца умиру од глади.

Back