Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nema od toga ništa, medutim Iran je definitivno regionalna sila koja podržava odredjene frakcije u regiji.I to jeste velika opasnost jer Iran danas i pre 30 godina nebo i zemlja.U pitanju je ozbiljna vojna industrija.Izrael je svjestan te priče ali nema kapacitet da se sam kolje sa Iranom.Tu onda dolazi SAD do izražaja.Medutim od kako su počela s*ranja po Siriji i Ukrajini imamo i ruski faktor koji nije zanemarljiv pogotovo od rusko-ukrajinskog sukoba gdje Rusija više i ne krije da sa Iranom prelazi na novi nivo vojne saradnje.A to znači možda čak i nuklearno oružje u skorije vrijeme.
Do sada nije zabeležen slučaj otvorenog ustupanja nuklearne tehnologije jedne zemlje drugoj. SAD je pomogao Francuskoj i Britaniji da razviju svoje oružje. Rusi su pokrali SAD preko špijuna, kao i Izraelci Francuze.

Invazija jevreja na Palestinu traje već više od 100 godina i ono što se sad događa u Palestini konkretno u Gazi jeste pokuašaj završetka tog više od jednog veka dugog osvajačkog pohoda.Agresor i osvajač uvek nađe izgovor.
I gle čuda, budale im dale savršen izgovor da poravnaju Gazu. Zamisli da su im Palestinci dijelili cvijeće po kibucima, šta bi onda siroti Židovi. Lako ovako kada kolju i otimaju djecu od 9 mjeseci.

samo nisu primili judaizam, tj, njihovog jahvu, izmedju fenicana i filistejaca/palestinaca
jahve im dao kanaan i nece stati dok ove ne istrebe, arape nije briga

The Israelite ethnic identity had originated, not from the Exodus and a subsequent conquest, but from a transformation of the existing Canaanite-Philistine cultures.[33]
Sreo sam dosta palestinaca koji su mi ispricali da je u toku nekog krstaskog rata da bi se prosirio broj vojnika , upravnik neke granicne oblasti nalozio da samo muslimani mogu zivjeti tu, te je velik broj Jevreja i Hriscana bio prisiljen uzeti Islam. Nakon 25 god ukinuli su tu zabranu i otprilike cetvrtina jevreja se vec identifikovala s novom vjerom i nije se vratila u staru vjeru. Inace oblast Palestine je do dugo nakon krstaskih ratova bila hriscanska, tako da je samo prica Arapi dosli i naselili se tu. Naravno da je dosao odredjeni broj Arapa i pomijesao se sa lokalnim ali kasnije su dolazili mnogi drugi i mijesali se s njima, (cak i iz Bosne je bilo migracija ). Na kraju krajeva i jevreji su se izmijesali sa svakim.

Nije tema al nesto se desava i u Africi.
Neko je ispalio rakete na Maroko
Screenshot_2023-10-29-02-40-52-407_com.twitter.android.jpg

Arapi su dosli na prostore Palestine u isto vrijeme kad i juzni Sloveni na Balkan. I zauzeli zemlju od iste drzave - Vizantije. Sad su Arapi dosli na tudju zemlju a ti nijesi. Kako to?

Have you heard of Herodotus? He wrote a book Histories, more than 500 pages and he mentions the Palestinians and Arabs in the mid 5th century BC but no Judean, no Hebrews no word about them, they did not existed.

The name Palestine following Herodotus was used to designate the region after Roman emperor Hadrian reorganized the regional government.

You ziobots confuse Jew mythology for Jew history. Exodus [myth], Exile [myth], Kingdom Of David [myth].Moses [myth]....that is the problem

Critical thinking is not your strong suit. Try reading a real book, not a Jew book of fables

Sreo sam dosta palestinaca koji su mi ispricali da je u toku nekog krstaskog rata da bi se prosirio broj vojnika , upravnik neke granicne oblasti nalozio da samo muslimani mogu zivjeti tu, te je velik broj Jevreja i Hriscana bio prisiljen uzeti Islam. Nakon 25 god ukinuli su tu zabranu i otprilike cetvrtina jevreja se vec identifikovala s novom vjerom i nije se vratila u staru vjeru. Inace oblast Palestine je do dugo nakon krstaskih ratova bila hriscanska, tako da je samo prica Arapi dosli i naselili se tu. Naravno da je dosao odredjeni broj Arapa i pomijesao se sa lokalnim ali kasnije su dolazili mnogi drugi i mijesali se s njima, (cak i iz Bosne je bilo migracija ). Na kraju krajeva i jevreji su se izmijesali sa svakim.
pa, to je i bio cilj pravljenja islama, da se napravi bafer i otklon od judaizma; meni ih je zao sto su iskorisceni, potom i turci, da kazemo da su se svi junacki borili, ali vreme im je isteklo, amerika drzi stranu judeo-hrisacanstva, anglo-cionista, krstasa...

Have you heard of Herodotus? He wrote a book Histories, more than 500 pages and he mentions the Palestinians and Arabs in the mid 5th century BC but no Judean, no Hebrews no word about them, they did not existed.

The name Palestine following Herodotus was used to designate the region after Roman emperor Hadrian reorganized the regional government.

You ziobots confuse Jew mythology for Jew history. Exodus [myth], Exile [myth], Kingdom Of David [myth].Moses [myth]....that is the problem

Critical thinking is not your strong suit. Try reading a real book, not a Jew book of fables
Da, izrazio sam se slobodno , misleci jasno je da pod Arapima, mislimo na Arape muslimane osvajace Levanta u srednjem vijeku. Inace, poznato mi je da su toj oblasti postojale arapske dinasmije Jos u trecem vijeku- Gasanidi i da od njih potice mnogo Palestinaca, u prvom redu hriscana.

nalupace ga englezi i ameri, ovaj put ga putin nece spasti ali erdogan radi tacno ono sto samo ocekivali, i ja licno, voda nadolazi na moju religioznu vodenicu

ali to je ujedno i kraj sadasnjeg natoa, sledi reorganizacija... srdacni pozdravi iz dzumerike i forumskim ujkama i sipcima, izdajnik AV broji poslednje dane, hehehe

Do sada nije zabeležen slučaj otvorenog ustupanja nuklearne tehnologije jedne zemlje drugoj. SAD je pomogao Francuskoj i Britaniji da razviju svoje oružje. Rusi su pokrali SAD preko špijuna, kao i Izraelci Francuze.
De šta ti je pa šta misliš kako su Kinezi razvili nuklearni pogram, Indija, Pakistan, kako je Izrael neformalno došao u pristup vojnoj nuklearnoj tehnologiji.Naravno da se vodi pod iranski nuklearni program medjutim jasno je ako nemaš istoriju neklearnog programa da ti se stručnjaci edukuju tamo gdje postoji takav program.Zapitaj se ko danas prodaje nuklearnu energiju za svrhu civila.Kome je Turska dala zeleno svjetlo za gradnju nuklearne elektrane pored silnih nato saveznika?Iran ima operativnu nuklearnu elektranu od 2011 godine samo uz pomoć Rusa.

Budi realan ni veća sila poput SAD se nije usudila direktno napasti a bilo je prilike nije da nije.Iranski vojni nuklearni program nije završena priča.Ne bih ja njih podcenio nikada, nevezano za političke prilike i totalno radikalan sistem islamske vlasti u vojnom smislu Iran sada i pre 30 godina nebo i zemlja.Ladno imaju svemirski program već cc 15-ak godina, lansirali vojne i civilne satelite...
https://english.alarabiya.net/News/.../Tehran-launches-rocket-into-space-Iran-media
..ali nikako da naprave avion......:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back