Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
F81RpPVasAA9ty7

ДВА ПАЛЕСТИНСКА ДЕЧКА УБИЛА ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИПрема палестинском министарству здравља: Два палестинска дечака убијена су пуцњавом израелске војске на Западној обали (Ски Невс)Покушали су да тврде да је то рат између Хамаса и Израела. Зашто се онда деца убијају на Западној обали?

Да ли мислите ако Иран и Хезболах уђу у рат да би то било само ракетирање Израела или копнени напад ? Да ли би се у тај рат укључила Саудијска Арабија и Египат ? Може ли Иран да нанесе Тел Авиву разарање као Израел Гази ?

Да ли мислите ако Иран и Хезболах уђу у рат да би то било само ракетирање Израела или копнени напад ? Да ли би се у тај рат укључила Саудијска Арабија и Египат ? Може ли Иран да нанесе Тел Авиву разарање као Израел Гази ?
Ne može sam , ali jako malo fali da se napravi jača arapska koalicija i da sprže izrael , normalno da imaju Ruske i Kineske garancija , na čemu se već radi

Израелски насељеник малтретира палестинског туристичког водича"Ти фу ** инг своје *****... ниси овде, не припадаш овде."„Нема Палестине, Палестина је готова.Биби је у влади.”Израелски досељеници илегално заузимају (краду) палестинску земљу и уместо да буду кажњени за то, израелска војска мора да их штити.Замислите да вас неко избаци из куће,Позовите полицију,А полиција чува кућу говорећи: „Сад им припада, не можете се вратити унутра“.УПРАВО таква је ситуација са израелским насељеницима.
mislis mirni ljudi a oni skoro ko hrvati

https://www.youtube.com/watch?v=5c9PkRFA3no&ab_channel=TRTBalkanBHSC

Иран поседује највећи и најразноврснији ракетни арсенал на Блиском истоку. Иранске ракетне снаге су моћно оруђе за пројекцију иранске моћи и кредибилна претња америчким и партнерским војним снагама у региону.Санкције УН против иранског ракетног програма истекле су у среду, Иран је сада слободан да продаје своје балистичке ракете и повезане технологије дугог домета својим антизападним партнерима и клијентима.
F82h1xXaUAA3a9V

Ето таман могу да досегну... добро, не Београд, али зато Краљево. Јупи.

Истражитељи за људска права су са вестима Канала 4 поделили нове информације за које кажу да доводе у сумњу неке аспекте израелског извештаја о експлозији болнице у Гази. Рецимо да је ракету вероватно испалио Израел.

Ова храбра Египћанка се супротставља Клариси Ворд из ЦНН-а, прозивајући мејнстрим медије за понављање израелских лажи, бељење израелских злочина и дехуманизацију Палестинаца у Гази.

Ова храбра Египћанка се супротставља Клариси Ворд из ЦНН-а, прозивајући мејнстрим медије за понављање израелских лажи, бељење израелских злочина и дехуманизацију Палестинаца у Гази.
Lepa je. Duša joj je lepa. Napunila je fokus kamere.

Neki rat izmedju Izraela i Irana bi verovatno krenuo razmenom raketnih udara. Dakle, nevezano ko krene prvi, ovaj drugi bi 100% odgovorio. Mislim da niko ne zna tacno sta ko tu ima i koliku stetu bi mogao da nanese. Naravno Amerika bi tu podrzavala Izrael, a nisam sigiran da bi Rusi ili Kinezi tako otvoreno podrzavali Iran.

Sto se tice kopnenog napada Izraela na Iran to mislim da je apsolutno nemoguce. A za obrnuto nisam siguran. Fakticki preko Hezbolaha Iran vec pokusava kopneno da napadne Izrael, ali za sada se cini bez ikakvog znacajnijeg uspeha.

U svakom slucaju meni se cini da Izrael zeli ovo da eskalira. Mislim da ni Amerika ne moze vise da ih obuzda. Ajd sto razaraju Gazu, ali tukli su vec po Siriji i Libanu, a na ZO su otpoceli pravi teror.

Ne iskljucujem ni mogucnost nekog gradjanskog rata u Izraelu po sirijskom scenariju, nesto tipa svi protiv svih jer Palestinci ce se sigurno dici u jednom momentu. Sigurno da im ne vredi da cekaju da ih ovi trebe na tenane.

Neki rat izmedju Izraela i Irana bi verovatno krenuo razmenom raketnih udara. Dakle, nevezano ko krene prvi, ovaj drugi bi 100% odgovorio. Mislim da niko ne zna tacno sta ko tu ima i koliku stetu bi mogao da nanese. Naravno Amerika bi tu podrzavala Izrael, a nisam sigiran da bi Rusi ili Kinezi tako otvoreno podrzavali Iran.

Sto se tice kopnenog napada Izraela na Iran to mislim da je apsolutno nemoguce. A za obrnuto nisam siguran. Fakticki preko Hezbolaha Iran vec pokusava kopneno da napadne Izrael, ali za sada se cini bez ikakvog znacajnijeg uspeha.

U svakom slucaju meni se cini da Izrael zeli ovo da eskalira. Mislim da ni Amerika ne moze vise da ih obuzda. Ajd sto razaraju Gazu, ali tukli su vec po Siriji i Libanu, a na ZO su otpoceli pravi teror.

Ne iskljucujem ni mogucnost nekog gradjanskog rata u Izraelu po sirijskom scenariju, nesto tipa svi protiv svih jer Palestinci ce se sigurno dici u jednom momentu. Sigurno da im ne vredi da cekaju da ih ovi trebe na tenane.
Od toga nema nista.Na otvoreni sukob Irana i Izraela nafta bi kroz pet minuta skocila 300% i svetska ekonomija bi dozivela kolaps

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back