Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Srpskom narodu kroz tamnički prozor" nije delo koje je napisao Nikolaj Velimirović.
To je pamflet u izdanju ljotićevskog autora, lažno potpisan Nikolajevim imenom

Emihs, fraze bez činjenica su besmislene.
Којих чињеница да је фалсцификат?Ниси ми избацио доказ а ја теби могу да је званични став СПЦ да је ово његова књига.
Онај ко је читао Николаја, препознаје стил, мени ништа ово није ново, већина Светих Отаца не пише али и не држи бесједе у фазону некаквих слаткорјечивих балада о јеврејима.Вијековни став Цркве је поприлично у корелацији са овом књигом.Само је проблем у тумачењу терминологије јер он није заиста антисемита.Као што није ни Црква.Али не можемо занемарити житије светитеља пострадалих посредно или непосредно због Јудејаца.Онај ко је прочувао јудејско-хришћанске односе после распећа Христа може комфорно закључити да не постоје исправне или криве стране већ само жртве и џелати на обе стране. Да скратим треба читати његову Речи о свечовеку.Мени је Николај одличан писац али и ванвременски теолог.Прича се и да су му бесједе биле одличне, Златоусти има своје мејсто у историји српског народа.
Не видим апсолутно ни један разлог да се сада његове књиге и теолошка тумачења доводе у питање звог недоказивих теорија и квази ревизија.

Којих чињеница да је фалсцификат?Ниси ми избацио доказ а ја теби могу да је званични став СПЦ да је ово његова књига.

Nikolaj je preživeo Drugi svetski rat i nikada nije pisao delo niti rekao nešto sa referencom na tu knjigu.
Knjiga je objavljena MNOGO nakon njegove smrti, za razliku od ostalih dela
Онај ко је читао Николаја, препознаје стил, мени ништа ово није ново, већина Светих Отаца не пише али и не држи бесједе у фазону некаквих слаткорјечивих балада о јеврејима.Вијековни став Цркве је поприлично у корелацији са овом књигом.Само је проблем у тумачењу терминологије јер он није заиста антисемита.Као што није ни Црква.Али не можемо занемарити житије светитеља пострадалих посредно или непосредно због Јудејаца.Онај ко је прочувао јудејско-хришћанске односе после распећа Христа може комфорно закључити да не постоје исправне или криве стране већ само жртве и џелати на обе стране. Да скратим треба читати његову Речи о свечовеку.Мени је Николај одличан писац али и ванвременски теолог.Прича се и да су му бесједе биле одличне, Златоусти има своје мејсто у историји српског народа.
Не видим апсолутно ни један разлог да се сада његове књиге и теолошка тумачења доводе у питање звог недоказивих теорија и квази ревизија.
Ovo nije dokaz u prilog autentičnosti Tamničkog prozora, već opšti zaključak.
Doduše, ti voliš opšte stvari, zato ti se čini da je dokaz

A da se bonbarduju bolnice škole civilne zgrade
da se zatvara voda i gasi stuja dvomilionskom gradiu ???
To se sme valjda i to je lepo
pa pravila ratovanja i zenovska konvencija su vise samo okviri koji ne moraju da se postuju. Pravo sile vlada. Priroda je surova, bila je surova i prema jevrejima kad su bili slabija grupa. A oni nemaju rezervnu domovinu gde ih cekaju radna mesta i stanovi na dedinju poput RSK.

Kakva su goveda ovi nacionalisti. Prosto kad cujes da su negde dosli na vlast budi siguran da je toj drzavi odzvonilo.

Pogledajte sam militantni Ben-Gvir Bibijev ministar bezbednsti je kao mladic dosao do Rabinovih kola i kad ga je sklonilo obozbedjenje rekao je: sad smo ti dosli do kola sledeci put do tebe. Za mesec dva Rabin je ubijen.

A gde je to debelo krme bilo da predvidi napad Hamasa sto mu je bio posao? Nigde. Citao Toru.

Stvarno, kad se zavrsi ovo ludilo bice vesanje po Izraelu.

https://nltimes.nl/2023/10/13/jewish-schools-amsterdam-closed-today-hamas-protest-call

Зашто морају затварати јеврејске школе по Европи ако Хамас и Палестинци не мрзе Јевреје већ само ционисте како нам стално говоре? :confused:
Зато што религиозни јевреји имају секуларце као алиби да нису ционисти (иако јесу)... сада тога више нема, јер је и код јеша распцеп, па је нормално да се због безбедности школе затворе, јер Хамас лако може да убија и по Европи, ако ово потраје... то је паметан јеврејски потез да се школе затворе и умањи ризик...

Довољан је један терориста из Хамаса, па да направи белај недужној јеврејској деци, под ко зна каквим причицама и лагаријама... А тек фолс-флег ради кидања Европе или нека друга варијанта ... никако

Праћење џамија уништених израелским ударима у Гази. #Израел #ГазаУндерАттацк (Нев Иорк Тимес)

Kako se ovo zove u doktrini ratovanja i medjunarodnom pravu ?????
Ko je ovo još radio sem Albanaca i Izraelaca
Ovisi, ako čuvaš vojsku i raketne sustave u džamiji, onda je u mom selu zovemo kasarnom

Podvukla sam ti ovaj deo, da probas opet da "dobro" shvatis.
Da li se bombarduje Zapadna Obala?
U prvoj recenici si kontradiktoran, kazes "mora im se dati drzava". A onda "pa vise drzava je priznalo". Nekad odgovara da su drzava, nekada ne.

Iz ovog statusa u kome su sad, koji god da je, nece ici ka ucvrscivanju drzavnosti sa Hamasom, jer je Hamas teroristicka organizacija proglasena sada od svih tih koji bi "trebali da daju" drzavu, i nece je dati Hamas koljacima. Kapiras vrlo prostu stvar? Ali posto Hamas nece odstupiti sa vlasti zato sto ga je neko lepo zamolio, odstupice ratom. I to je jedini nacin, da se skloni ta vlast, da bi se narod pacifikovao i u buducnosti imao neku normalniju vlast koja moze da ih povede u resavanje njihovog pitanja a ne u sprovodjenje sumanute ideologije.
Пази можемо ми овдје млатити у празно , навијати шта год али кључ је да се Палестина и Израел договоре.
Дакле тек када Израал призна Палестину и обнрутно ма колика она била( мисолим на границе) можемо причати о миру.
тТај принцип се користи и код нас, није ово сада моје фантазирање.Шта каже САД?
Нормализација односа КИМ - Србија и обострано признање.
До тада имаш енклаве које је већина свијета признала, зашто морамо питати њих зар не?

Meni ovo liči kao kad je Holbruk došao da preda ultimatum miloševiću
Одлично ако је то тако... Мада мислим да ће сад и Бибија да нагазе, јер је врло поларизована подршка свуда у свету, и нема преваге јавног мњења ни код кога...

Kakva su goveda ovi nacionalisti. Prosto kad cujes da su negde dosli na vlast budi siguran da je toj drzavi odzvonilo.

Pogledajte sam militantni Ben-Gvir Bibijev ministar bezbednsti je kao mladic dosao do Rabinovih kola i kad ga je sklonilo obozbedjenje rekao je: sad smo ti dosli do kola sledeci put do tebe. Za mesec dva Rabin je ubijen.
Сво око Бибија су трговци оружијем који окрећу велике паре и бургијају Америку и Европу, и баш их брига за обичне јеше и тамо неке рабине којих има ко кусих паса у Израелу...

A gde je to debelo krme bilo da predvidi napad Hamasa sto mu je bio posao? Nigde. Citao Toru.

Stvarno, kad se zavrsi ovo ludilo bice vesanje po Izraelu.
Не да неће, него треба баш код јевреја спречити поларизацију, јер тек ће онда лудаци да ухвате говорницу на ТВ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back