Растурачица бракова

Ок, али шта бисте рекли својим ћеркама да вам дођу са причом:''Мама, ја сам већ дуго са ожењеним човеком, он се разводи и живећемо заједно кад се све то регулише''?

Једно је наш став о некој појави, а друго је кад се хтели-не хтели нађемо у таковј ситуацији. Да ли бисте ћерку назвали растурачицом нечијег брака?

Najpre bih je posavetovala da se uzdrži od dalje veze sa tim čovekom, koliko god je moguće, dok se on ne razvede. Jer ako njegov brak ne funkcioniše, neka ga razvede mimo učešća neke druge žene. To je, u najmanju ruku, fer.

Najpre bih je posavetovala da se uzdrži od dalje veze sa tim čovekom, koliko god je moguće, dok se on ne razvede. Jer ako njegov brak ne funkcioniše, neka ga razvede mimo učešća neke druge žene. To je, u najmanju ruku, fer.

Ali,ako je ona vec neko vreme sa ozenjenim covekom,zasto bi se uzdrzavala sada,kada je brak u fazi razvoda?
Sta je fer?z:mrgreen:

Nisu samo zene "rasturacice" brakova. Do "rastura" dolazi iz mnogo razloga, nezadovoljstva, hladjenja odnosa, prevare ... i naravno nove ljubavi. A brak se ne moze rasturiti sam po sebi. Za takav cin potrebni su i muskarac u zena.
I nema nista protiv ako se devojka, razvedena ili udata zena zaljube u ozenjenog ili muskarca pred razvodom pod uslovom da je cilj ljubav. Ako je neki drugi interes, a naravno a ih ima, onda osudjujem "rasturace".

"kriva" je što se u oženjenog zaljubila,to da...al njega niko nije terao da ostavi svoju ženu il šta već..:)

Možda ga je naterala ta "ostavljena"? Nije automatski onaj ko je ostavljen svetac, a onaj ko ostavlja negativac...bilo kog pola. Šta se događa u jednom braku znaju samo dvoje..i svaki brak je priča za sebe. I ne može niko spolja da ga pokvari...uvek su uzroci unutar braka.

Mada, još uvek egzistira "stav" mediokriteta da je ostavljena žena zato ostavljena, jer: "Da je valjala, ne bi on otišao", a ako je ona ta koja ostavlja, onda: " Besna, traži preko 'leba pogače"... i sl. smajlikojipovraća

Nisu samo zene "rasturacice" brakova. Do "rastura" dolazi iz mnogo razloga, nezadovoljstva, hladjenja odnosa, prevare ... i naravno nove ljubavi. A brak se ne moze rasturiti sam po sebi. Za takav cin potrebni su i muskarac u zena.
I nema nista protiv ako se devojka, razvedena ili udata zena zaljube u ozenjenog ili muskarca pred razvodom pod uslovom da je cilj ljubav. Ako je neki drugi interes, a naravno a ih ima, onda osudjujem "rasturace".[/quote

Prilično si u pravu, osim boldovanog...ne može doći do nove ljubavi, ako stara nije prestala....Dešava se, samo, da ljudi ostaju u nepostojećem ili prividnom, ili kako god ga nazvali, braku, zbog inercije ili samozavaravanja, ili drugih raznih razloga, pa tek kada se ponovo zaljube, shvate da nema svrhe dalje održavanje privida braka, koji to odavno više nije - i onda ta nova ljubav biva označena kao "rasturačica braka".

Ako ikada budem imala cerku nastojacu da nash odnos bude takav da mi o svojim vezama pricha od samog pochetka a ne tek onda kada je odluku vec donela, bojim se da tada vishe nishta ne bi moglo da utiche na njenu odluku i svako meshanje bi sa sobom donelo grizhu savesti u stilu: eh da sam :(
Uostalom znam milon primera gde su roditelji pogreshili utichuci na dete da promeni odluku. Bila bih uz nju, podrzhala je ako je to shto chini ono shto zaista zheli i ako je srecna.

Možda ga je naterala ta "ostavljena"? Nije automatski onaj ko je ostavljen svetac, a onaj ko ostavlja negativac...bilo kog pola. Šta se događa u jednom braku znaju samo dvoje..i svaki brak je priča za sebe. I ne može niko spolja da ga pokvari...uvek su uzroci unutar braka.

Mada, još uvek egzistira "stav" mediokriteta da je ostavljena žena zato ostavljena, jer: "Da je valjala, ne bi on otišao", a ako je ona ta koja ostavlja, onda: " Besna, traži preko 'leba pogače"... i sl. smajlikojipovraća

i ja to mislim,brak nije bio dobar sam po sebi...a ta "rasturačica" je možda samo ubrzala njegov razvod...ma ko će ga znati:)

Одгајили сте децу, задовољни сте децом и њиховим успесима у животу...а онда, једног дана дође вам ваша, рецимо, двадесетпетогодишња ћерка и каже:''Мама, морам да ти признам, ја сам већ дуже време у вези са једним ожењеним човеком. Старији је од мене 10 година, има дете... Виђали смо се тајно, а јуче је поднео захтев за развод брака. Решили смо да почнемо да живимо заједно када он регулише сву процедуру око развода. Добро сам промислила о свему. Волимо се и дивно се слажемо. Немој да ме одговараш, ја сам одлучила!''

Ви тада.....

Шта?

Sta drugo nego da je podrzim.
Ako su njih dvoje srecni, neka budu zajedno ako stvore okolnosti.
Inace, mislim da bi meni cerka rekla tata...
Ako me bude zvala mama, nece mi biti bas prijatno...

Ja sam moju ćerku uvek podržavala u raznim njenim "poduhvatima" z:), pa verujem da bih i u takvoj situaciji.
Uvek sam joj skretala pažnju na moguće teškoće, i pitala je da li ih je uzela u obzir, i kako misli da sa eventualnim problemima izađe na kraj. Obično je ona već i sama dobro razmislila, pre nego što je donela odluku...pa verujem da bi to učinila i u ovakvom slučaju.
Moramo shvatiti da su naša deca odrasle osobe, i da moramo da ih pustimo da sama odlučuju o svom životu.
A pošto ih volimo, stavljamo im na raspolaganje naše životno iskustvo, ljubav i podršku.I nadamo se najboljem. To je sve što možemo.
Oduvek sam izbegavala zabrane i osude u vaspitavanju deteta, da se ne bi dogodilo da zapadne u ozbiljnu nevolju, i da se ne oseća slobodnom da se obrati meni za pomoć, strahujući od osude...da ne bude sama u nevolji....

Imam dve cerke. Mislim da imam lep odnos snjima. Obe su uvek donosile odluke same,i kad su znale da necu nesto odobriti rekle su mi. To je uvek bilo pravilo. Zive samostalno.Zive svaka svoj zivot,ali i dalje sam upoznata sa nacinom njihovog zivota.Nisam uvek bila zadovoljna sa njihovim odlukama, ali sam ih naucila da uz odluke koje donose same ide i licna odgovornost. Uvek kazemo jedna drugoj sta mislimo o nekoj dilemi. Jedino sto znam da su iz doma ponele dobre osnove o moralu. Bila sam sigurna da Nece napraviti u zivotu teske greske ili odabrati gubitnike. Jer covek , ma kakav da je brak iza njega je gubitnik. Takav im na pocetku zivota nebi bio interesantan ni za drustvo.

Imam dve cerke. Mislim da imam lep odnos snjima. Obe su uvek donosile odluke same,i kad su znale da necu nesto odobriti rekle su mi. To je uvek bilo pravilo. Zive samostalno.Zive svaka svoj zivot,ali i dalje sam upoznata sa nacinom njihovog zivota.Nisam uvek bila zadovoljna sa njihovim odlukama, ali sam ih naucila da uz odluke koje donose same ide i licna odgovornost. Uvek kazemo jedna drugoj sta mislimo o nekoj dilemi. Jedino sto znam da su iz doma ponele dobre osnove o moralu. Bila sam sigurna da Nece napraviti u zivotu teske greske ili odabrati gubitnike. Jer covek , ma kakav da je brak iza njega je gubitnik. Takav im na pocetku zivota nebi bio interesantan ni za drustvo.
e, sad kreće lavina....rekoh i ja jednom za čoveka koji ima brak iza sebe da je polovnjak (u smislu da se deli na bivšu i sadašnju porodicu), ali....bokte, to je bilo kao da sam ja keva supermoralista.
daleko od toga. mislim da baš ''meni'' mož' da se desi takva sitaucija.....

Jer covek , ma kakav da je brak iza njega je gubitnik. Takav im na pocetku zivota nebi bio interesantan ni za drustvo.

Па ето, штета! Ти и ја никада нећемо имати прилике да се дружимо јер сам ја губитница, и стога ти не могу бити интереснатна за друштво!

А баш чезнем да се дружим са добитницима попут тебе који су изузетно интересантни за друштво само зато што су остали у првом браку, какав год да је. z:(

z:poz:
Па ето, штета! Ти и ја никада нећемо имати прилике да се дружимо јер сам ја губитница, и стога ти не могу бити интереснатна за друштво!

А баш чезнем да се дружим са добитницима попут тебе који су изузетно интересантни за друштво само зато што су остали у првом браку, какав год да је. z:(

Nisam za to da se ostane u braku po svaku cenu. Samo mislim da mi je bila duznost da cerke upozorim da se ne flertuje sa svima redom. Tesko je zapoceti zivot da si odmah nekome maceha. Mislim da je uvek bolji dobar razvod, nego los brak.I ne mislim da samo zena moze da trpi u braku. Ako imas cerku nadam se da joj neces dati savet da je sve jedno skim se druze. Mislim da je zena veci gubitnik od muskarca prilikom razvoda,ali da su oboje gubitnici, jesu.Izgubili su svoje mladalacke snove.I jos mnogo ,stosta.
Helen Vasi postovi mi se dopadaju i drago mi je kad vasu kvockicu primetim na stranici,jer znam da cu nesto pametno procitati.z:poz:

Чекај, хоћеш да кажеш да су рзаведени људи - људи другог реда? Мање вредни од оних који нису (још) разведени???

А знаш да се сутра то може десити свакоме, и теби или твојој ћерци? И да можеш да дочекаш да ти неко каже да твоја ћерка није занимљива ни за дружење само зато што није остала у лошем браку?? ''Није свеједно са ким се друже''??? Разведени људи су непожљени за друштво јер су лош пример, или шта?

Како би се осећала да сутра неко тако каже за твоје дете и да свом детету саветује да се не дружи са твојом ћерком јер је разведена?
Развод је нека заразна болест?

rekoh.....šta će biti.
hellen, reci joj da pročita malo ranije postove.

Ја некако видим разлику између онога што си ти рекла, а што јесте чињеница (да треба предочити ћерци да ће јој живот бити на неки начин тежи јер ће тај човек остати некако подељен између ''старе'' и ''нове'' деце, старе и нове породице, и да треба бити унапред спреман на неке проблеме које други немају) и онога што је рекла Ничија (да су разведени свакако губитници и да стога нису интересантни ни као друштво, да ћерка треба да ''пази са ким се дружи'')...

Мени ово друго звучи дискриминишуће.

Чекај, хоћеш да кажеш да су рзаведени људи - људи другог реда? Мање вредни од оних који нису (још) разведени???

А знаш да се сутра то може десити свакоме, и теби или твојој ћерци? И да можеш да дочекаш да ти неко каже да твоја ћерка није занимљива ни за дружење само зато што није остала у лошем браку?? ''Није свеједно са ким се друже''??? Разведени људи су непожљени за друштво јер су лош пример, или шта?

Како би се осећала да сутра неко тако каже за твоје дете и да свом детету саветује да се не дружи са твојом ћерком јер је разведена?
Развод је нека заразна болест?

Ne ljudi drugog reda,nego ljudi sa teskim zivotnim iskustvom.I Mislim da si temu zapocela sa cerkom od 24.g. Svaki pocetak je tezak,a kamoli kad vas nema dvoje nego odmah cetvoro. Ne kazem da sam dobro savetovala cerke, ali sam ih savetovala da beze od takvih iskusenja.Kako si napisala razvod je u toku i ja cu ziveti sa njim. Covek umeo da namamimlado i neiskusno. To sto si se ti u svemu tome osetila prozvanom, zao mi je. Ako imas cerku savetuj je da se sa ozenjenim ne druzi. Veruj mi nije mu mesto sa devojkama nego sa njegovom zenom i decom. A mislim da razvedenoj zeni nemoze biti drstvo neke mlada siparicaz:poz: koja nema obaveze prema svojoj deci. Kako bi to bilo da decu ostavi nekome na cuvanje a ona svako vece u provod. E to spada u srusene snove. Tuzno , ali tako je.I mislim da zena razvodom preuzima jako veliku zrtvu i odgovornost na sebe i u vecini slucajeva je majka hrabrost jer od malo koga moze da ocekuje pomoc.

Ja nemam nista protiv razvedenih zena ni muskaraca jer,Boze moj to moze sutra i meni da se desi.U mojoj familiji ima tri razvedene z:lol:.Nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc.Ali nijednoj devojci ne bih preporucila brak za coveka koji ima decu iz prethodnog,jer ce ga ta deca uvek vezivati za bivsu zenu hteo to ili ne,a svakoj bi bilo krivo da se ime te zene spominje a to je neminovno kada si takvom braku.
A znam puno zena koje godinama zive u losem braku i posmatram ih kao gubitnike zato sto ne umeju da se izbore za bolji zivot.To su za mene pravi gubitnici jer su svoj zivot stavile u ruke coveku koji moze da radi s njim sta hoce.I na kraju,kad ostare zapitace se gde im je prosao ceo zivot,kao i da nisu zivele.

A znam puno zena koje godinama zive u losem braku i posmatram ih kao gubitnike zato sto ne umeju da se izbore za bolji zivot.To su za mene pravi gubitnici jer su svoj zivot stavile u ruke coveku koji moze da radi s njim sta hoce.I na kraju,kad ostare zapitace se gde im je prosao ceo zivot,kao i da nisu zivele.

Neće se takve žene nikada zapitati ... zato što je njima jedini cilj da budu u braku.

Gospodja supruga
picture.php

i rasturacica braka

picture.php

Slika govori vise od reci. Sta reci, c'est la vie...

Back