Rastocenje Sovjetije - Putinova ispovest Karlsonu, jedno vidjenje

bas kao

Buduća legenda
Poruka
30.857
autorska!

Elem, u intevjuu Putko je otvoreno priznao da on ne zna zasto je sovjetsko rukovodstvo terminiralo SSSR, sovjetsku DRZAVU zajedno sa ideologijom, a zna da su hteli da se dodvore zapadu, partnerima - oponentima, jednom kada se iskljuce ideoloske protivrecnosti, i rece jos, trzisno smo se orijentisali itd

On znaci ne priznaje poraz u hladnom ratu, ne vidi zapad kao pobednika koji bi trebalo potom da rascepka i ugrabi plen najvece zemlje na svetu, jel' - ako se zapad proglasio pobednikom. On samo ne zna zasto je samo rusko rukovodstvo rastocilo tu zemlju, a napustanje komunistiocke ideologije ne dovodi u pitanje. Ali, to nije na njemu ni da zna, jer onaj koji dolazi iza njega ON ce da zna. Ne radi se onda o reviziji istorije, jel' i na zapadu se govori o imperijalnim, a ne vise komunistickim aspiracijama DRZAVE Rusije kojih su se po Putinovom priznanju sami odrekli. Sta ostaje onda ako oduzmemo komunisticku idelogiju SSSR-a? Pa CAREVINA!
Ali uz opasku, da nema teritorijalne pretenzije, jer je ionako najveca zemlja na svetu - radi se samo o zameni pogresne komunisticke ideologije, jer vide i sami sta im je ona donela tj/ Lenjin/Staljin/Hruscov, sta su komunisti napravili dodajuci Ukrajini, a oduzimajuci od carske Rusije, plus na kraju samoopredeljenje onih koje danas negiraju, kao npr. Medvedev Ukrajinu zauzimajuci kontra stanoviste zapadnom, da im je i Sibir mnogo.
 
Poslednja izmena:

Ukrajina je ‘vještačka država’


Moderna Ukrajina je zemlja koja je umjetno stvorena djelovanjem pokojnog sovjetskog vođe Josifa Staljina nakon Drugog svjetskog rata, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin američkom novinaru Tuckeru Carlsonu.​

U opsežnom i dugo očekivanom intervjuu koji je trajao više od dva sata, Putin je detaljno opisao proces kojim je Ukrajina nastala u sadašnjem obliku.


Nakon komunističke revolucije 1917. u Rusiji i još jednog rata s Poljskom, Varšava je povratila kontrolu nad velikim dijelovima zapadne Ukrajine, nastavio je Putin. Tokom 1920-ih, boljševička vlada je uspostavila sovjetsku Ukrajinu koja “nikada ranije nije postojala”.

Sovjetske vlasti su “ukrajizovale” ovu regiju, u skladu sa sličnom politikom domoroditeljstva koja je vođena u drugim oblastima, rekao je predsednik.

„Posle Drugog svetskog rata Ukrajina je, pored teritorija koje su pripadale Poljskoj, dobila i deo teritorija koje su ranije pripadale Mađarskoj i Rumuniji… Dakle, imamo sve razloge da tvrdimo da je Ukrajina veštačka država koja je bila oblikovan po Staljinovoj volji.”


Putin je dodao da ove nacije u principu imaju pravo da razgovaraju o povratku svojih bivših teritorija, ali je negirao da je o tome ikada razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Međutim, on je sugerisao da Mađari koji žive u Ukrajini žele da se “vrate u svoju istorijsku zemlju”.
 

Back
Top