Rast cena nekretnina u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
У Србији су цене некретнина пренадуване. Мислим, да ће цене видно пасти после следеће кризе на западу.

Velika steta, Beograd ima toliki potencijal kao svetska prestonica nocnog zivota.

Mnogo stranaca moze to da potvrdi.

Mislim da je nasa jedina sansa da odbacimo komunjarizam i da napravimo neku vrstu poreskog raja gde je otoriti firmu moguce za sat vremena ( a zatvoriti pola sata).

To, turizam i promocija su nasa jedina sansa.

Ali kirije su pale to je problem, jel se secas kolike su bile u periodu 2002-2008-ma.

Lepa vremena....

- - - - - - - - - -

Nego meni je neverovatno sta se desava u Vankuveru.

Za neupucene:

-Bogati Kinezi peru pare preko ulaganja u nekretnine

-Dobijaju drzavljanstvo preko zakona koji daje isto svakom ko ulozi odredjenu sumu

-Kuca koja je vredela par stotina hiljada dolara sada vredi preko milion ipo dolara i sl.

-Kinezi dolaze a domaci stanovnici ne mogu da zive u svom gradu usled rasta cena

bacite pogled na ovaj sajt>

http://www.crackshackormansion.com/

Bila bi fora da jedom i kod nas dodju Kinezi i pokupuju masovno par hiljada stanova u Bg-u, stan od 50.000e ti preko noci vredi 300.000e heheheeh:D

Mislim da je Kina uvela da se sme imati najviše dve nekretnine.. A višak para koje kineski poduzetnici prave će se ulagati negde..

Ja pak znam da se velika većina kaje bilo da su kupili stan ili pravili kuću u Srbiji a žive u CH. (za one koji žive u Srbiji druga je stvar)
Nije mi jasno zbog cega bi se kajali?Njihova deca zive svoje zivote,a oni pod svajcarskom penzijom ima da zive ko kraljevi u Srbiji.Jednog dana kada umru,nekretninu prodaju ako zele njihovi potomci i uzmu suvu lovu,a ako zele mogu da u penziji prozive kao sto su proziveli i njihovi stari.Dakle,ne vidim problem!!!???

Nije mi jasno zbog cega bi se kajali?Njihova deca zive svoje zivote,a oni pod svajcarskom penzijom ima da zive ko kraljevi u Srbiji.Jednog dana kada umru,nekretninu prodaju ako zele njihovi potomci i uzmu suvu lovu,a ako zele mogu da u penziji prozive kao sto su proziveli i njihovi stari.Dakle,ne vidim problem!!!???

To je jednostavno za objasniti.Ljudi su nekada pravili kuće ili bolje rečeno vile.Danas kada imaju te (navodno velike) penzije one su male za ovamo ali su
male i za tamo.Tačno je da deca imaju neki svoj put,ali i penzioneri neku svoju želju.Penzionerima treba u starosti medecina a tamo ne postoji takva
usluga koju bi mogli dobiti ovde bez obzira kolika im je penzija.Kuće jeste da su velike i komotne,ali kada ljudi ostare vole da se igraju sa unucima ili
praunucima.Sve te generacije učile su ovde školu,bolje govore ovaj jezik nego svoj maternji.Ti stari ljudi kada su sami hvata ih strah uveče može neko da
ih poseti kako bi "dobili svoj deo"penzije.Ukoliko je neko dugo ovde taj se manje više "klimatizovao" na ovaj način života,a on je prilično drugačiji.
Priznajem u Srbiji bi moglo biti mnogo bolje nego u CH kada bi malo država bila zainteresovana za te svoje građane recimo u CH.
Imao bi puno da Vam napišem o tome kako vidim a i kako neki drugi gledaju da to nije baš jednostavno ako neko ima samo pare.

To je jednostavno za objasniti.Ljudi su nekada pravili kuće ili bolje rečeno vile.Danas kada imaju te (navodno velike) penzije one su male za ovamo ali su
male i za tamo.Tačno je da deca imaju neki svoj put,ali i penzioneri neku svoju želju.Penzionerima treba u starosti medecina a tamo ne postoji takva
usluga koju bi mogli dobiti ovde bez obzira kolika im je penzija.Kuće jeste da su velike i komotne,ali kada ljudi ostare vole da se igraju sa unucima ili
praunucima.Sve te generacije učile su ovde školu,bolje govore ovaj jezik nego svoj maternji.Ti stari ljudi kada su sami hvata ih strah uveče može neko da
ih poseti kako bi "dobili svoj deo"penzije.Ukoliko je neko dugo ovde taj se manje više "klimatizovao" na ovaj način života,a on je prilično drugačiji.
Priznajem u Srbiji bi moglo biti mnogo bolje nego u CH kada bi malo država bila zainteresovana za te svoje građane recimo u CH.
Imao bi puno da Vam napišem o tome kako vidim a i kako neki drugi gledaju da to nije baš jednostavno ako neko ima samo pare.

Znaci da skratimo pricu
-Ko je gradio palatu u nekim pizdincima, se naravno zahebao posto kuca ne vredi ni 50% ulozenog

-Posle Svajcarske i penzionerima nije zgodno da se sele u pizdince

-Bolje da su kupili stan u centru Bg-a za sve ulozene pare i bili relativno sigurni od kradje (anonimnost je mnogo veca od selendre gde se sve zna)

Znaci da skratimo pricu
-Ko je gradio palatu u nekim pizdincima, se naravno zahebao posto kuca ne vredi ni 50% ulozenog

-Posle Svajcarske i penzionerima nije zgodno da se sele u pizdince

-Bolje da su kupili stan u centru Bg-a za sve ulozene pare i bili relativno sigurni od kradje (anonimnost je mnogo veca od selendre gde se sve zna)

Sve to je stvar ukusa, kao i šta bi ko mogo da počne sa kućom u "pizdince" ili sa stanom u Beogradu.Što se mene tiče ja bi pre birao kuću negde
u "pizdince" nego dva stana u Beogradu.Da napomenem živim u troiposobnom stanu u Cirihu i davno mi dosadilo da živim u ta 4 zida.Nekada je moj
prijatelj napustio četvorosobni stan u gradu a otišo je sa decom da živi u "pizdincima" mogu samo da dodam da sam bio ljubomoran jer on živi u
"pizdincima" a ja u trosobnom stanu može se reći u nekoj "konzervi".

Sve to je stvar ukusa, kao i šta bi ko mogo da počne sa kućom u "pizdince" ili sa stanom u Beogradu.Što se mene tiče ja bi pre birao kuću negde
u "pizdince" nego dva stana u Beogradu.Da napomenem živim u troiposobnom stanu u Cirihu i davno mi dosadilo da živim u ta 4 zida.Nekada je moj
prijatelj napustio četvorosobni stan u gradu a otišo je sa decom da živi u "pizdincima" mogu samo da dodam da sam bio ljubomoran jer on živi u
"pizdincima" a ja u trosobnom stanu može se reći u nekoj "konzervi".

А где живе ти швајцарски пензионери што су правили палате у "пиздинцима"?

А где живе ти швајцарски пензионери што су правили палате у "пиздинцима"?

Zavisi kako ko je ko odlučio.Jednog znam večito sanjao da živi u Srbiji i imao je više stanova sada ima jedan u Novom Sadu inače je rođen
osamnestog januara 1933 godine.Samo da dodam svremena na vreme još kad kad sanja o nekom životu u Srbiji,drugog znam on bio pametniji
i na vreme ispoklanjao sve što je imao.Ima puno raznih slučajeva ali gomila je ovdi i Srbija neće ni da čuje za njih tako da hteli ne hteli moraju
ovde da ostanu dok ne završe poso sa ovim svetom i ne odu na onaj.Ima slučajeva gde neće ni pasoš da im Srbija dozvoli pa moraju da ostanu
ovde.

Back