Što da ti protumačim, možda na tvoj mlin ??? Objasnio sam ti da su to citati koji SIMBOLIČNO GOVORE.
Djela apostolska 2:38 - A Petar im je rekao: “Pokajte se i neka se svatko od vas krsti u ime Isusa Krista radi oproštenja grijeha svojih i primit ćete dar svetoga duha!
Luka 11:13 - Dakle, ako vi, iako ste zli, znate davati dobre darove svojoj djeci, koliko će više Otac, koji je na nebu, dati svetog duha onima koji ga mole za to!”
Zaharija 4:6 - Tada mi je odgovorio: “Ovo je riječ Jehovina Zerubabelu: ‘“Ne vojnom silom ni snagom, nego duhom mojim”, kaže Jehova nad vojskama
Djela apostolska 4:31 - Kad su se usrdno pomolili, potreslo se mjesto na kojem su bili skupljeni, i svi su se ispunili svetim duhom te su odvažno govorili riječ Božju.
Joel 2:28,29 - Poslije toga izlit ću duh svoj na sve vrste ljudi, i sinovi će vaši i kćeri vaše proricati, starci će vaši snove sanjati, a mladići vaši viđenja vidjeti. 29 Čak ću i na sluge i sluškinje u te dane izliti duh svoj.
Efežanima 4:23...a obnavljati se u sili koja pokreće vaš um...
Djela apostolska 1:8 - ...nego ćete primiti snagu kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje.”
1. Samuelova 16:13,14 - Tada je Samuel uzeo rog s uljem i pomazao ga usred braće njegove. I duh Jehovin došao je na Davida i od toga je dana ostao na njemu
1. Petrova 4:14 - Ako vam se rugaju zbog Kristova imena, sretni ste, jer duh slave — duh Božji — počiva na vama.
Ivan 14:17 - ...duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je...
1. Korinćanima 12:13 - Doista, jednim duhom svi smo kršteni da budemo jedno tijelo — bili Židovi ili Grci, bili robovi ili slobodni — i svi smo jednim duhom napojeni.
Luka 1:15 - ...jer će biti velik u očima Jehovinim. Ali ne smije piti vina ni opojnog pića. Bit će pun duha svetoga već od utrobe majčine.
Luka 8:46 - No Isus je rekao: “Netko me dotaknuo, jer sam osjetio da je sila izašla iz mene.
Ovo su samo neki biblijski citati, koji NISU PERSONIFICIRANI, i koji jasno kazuju da je SVETI DUH SILA OD BOGA, a ne OSOBA.