RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gle prijatelju, imaš i ostala dva biblijska citata, a ti ako ne vidiš istinu, ja ti stvarno ne mogu pomoći.

Po kojoj osnovi tvrdiš da se radi o ljudima, kada se može odnositi i na ljude i na anđele ?

No, ja ti potvrđujem sa ostalim PODUDARNIM citatima, jer se sva tri odnose na NEPOSLUŠNA DUHOVNA STVORENJA, kojima se sudi riječima.

U 1. Petrovoj kaže...propovijedao duhovima u tamnici...nekoć bili neposlušni

U 2. Petrovoj kaže...je bacio u tartar...mračne jame da ih se čuva za sud...

U Judi kaže...u gustoj tami čuva za sud... :heart: :bye:

Причаш сад о демонима, ато није исто... тамо је била реч о људима који су умрли у време Нојево... Не видиш, жао ми је:sad2:

па зар нисам арогантан, зар то није зло?
па зар нисам сатаниста, зар то није зло?...............да не набрајам има тога много.

Arogantan i zao su dva različita pojma, a sotonista, to nisam rekao.

Neznam zašto guraš riječi koje NISAM izgovorio u moja usta ?

Psalmi 91:14 - “Zato što mi je privržen, izbavit ću ga, zaštitit ću ga jer poznaje ime moje. :heart:

Molit ću se za tebe ! :bye:

Arogantan i zao su dva različita pojma, a sotonista, to nisam rekao.

Neznam zašto guraš riječi koje NISAM izgovorio u moja usta ?

Psalmi 91:14 - “Zato što mi je privržen, izbavit ću ga, zaštitit ću ga jer poznaje ime moje. :heart:

Molit ću se za tebe ! :bye:
рече ја да не набрајам, али ако инсистираш могу ти дати један мали подсетник.

Причаш сад о демонима, ато није исто... тамо је била реч о људима који су умрли у време Нојево... Не видиш, жао ми је:sad2:

Prijatelju, ljudi se spominju malo niže u citatu.

1. Petrova 3:19,20 - Tako je otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu.

1. Petrova 3:19,20 - ...propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni...( o demonima )

1.Petrova 3:20...u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša...( o ljudima )

:heart: :bye:

Što znače riječi iz 1. Petrove 3:19, 20 ? :rtfm:
-----------------------------------------------------------------
O Isusu ondje stoji: “Tako je [u duhu, nakon svog uskrsnuća] otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša [“ljudi”, Ru], spasilo prošavši kroz vodu.” (Jesu li ti “duhovi u tamnici” bile duše ljudi koji nisu marili za Noino propovijedanje prije općeg potopa? Je li im Isus sada omogućio odlazak na nebo? Usporedba 2. Petrove 2:4 i Jude 6 s 1. Mojsijevom 6:2-4 pokazuje da su ti duhovi bili anđeoski Božji sinovi koji su se u Noino vrijeme materijalizirali i ženili ljudskim kćerima. Grčka riječ koja je u 1. Petrovoj 3:19, 20 prevedena izrazom “duhovi” glasi pneumásin, dok riječ prevedena izrazom “duše” glasi psykhái. Ti “duhovi” nisu bili bestjelesne duše, nego neposlušni anđeli; “duše” koje se ovdje spominju bili su živi ljudi — Noa i njegova obitelj. Prema tome, “duhovima u tamnici” Isus je očigledno propovijedao osudu.) :heart: :bye:

Poslednja izmena:
Prijatelju, ljudi se spominju malo niže u citatu.

1. Petrova 3:19,20 - Tako je otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu.

1. Petrova 3:19,20 - ...propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni...( o demonima )

1.Petrova 3:20...u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša...( o ljudima )

Лепо пише да су то духови тј. душе људи који су у време Ноја били непослушни... Не видиш, шмрц:(

Лепо пише да су то духови тј. душе људи који су у време Ноја били непослушни... Не видиш, шмрц:(
Žao mi je prijatelju, različite su grčke riječi koje imaju različito značenje, a kontekst je očigledan i ostali biblijski citati.

Ja idem na spavanje, sutra u jutro idem u propovjedanje dobre vijesti o Božjem kraljevstvu.

Tebi laku noć, Božji blagoslov i mir u secu ! :heart: :bye:

Ja ti se IZVINJAVAM ako sam ikada o tebi govorio bilo što ZLO.

Međutim, veselim se uništenju svih ZLIH LJUDI.

Ipak, SUD ostavljam Bogu Jehovi i izvršitelju Isusu Kristu.

не мораш ти мени да се извињаваш.

а није ти пало напамет да се помолиш за све те зле људе или ћеш се молити само за мене?

Žao mi je prijatelju, različite su grčke riječi koje imaju različito značenje, a kontekst je očigledan i ostali biblijski citati.

Ja idem na spavanje, sutra u jutro idem u propovjedanje dobre vijesti o Božjem kraljevstvu.

Tebi laku noć, Božji blagoslov i mir u secu ! :heart: :bye:

Опет?!
Немој више да им проповедаш оно што није истина, чувај се:bye:

Interesuje me kako Jehovini svedoci opovrgavaju ovo: ,,Jer je troje sto svedoci na nebu: Otac, Logos (Rec), i Sveti Duh; i ova trojica su jedno (1Jn 5,7). Pre nego sto se JS dohvate za prevod Novog Sveta i ne nadju ovaj stih tamo (posto braci iz Bruklina to ne odgovara) reci cu im da ovaj stih postoji u svim bitnim kodeksima (Aleksandrijski, Sinajski, Vatikanski...), i u prevodima Itale, Vulgate, Nestle/Aland - Novum Testamentum Graece (najbolji grcki prevod), i da napomenem da poseduju prevod Luje Bakotica koji ne poseduju ovaj stih, ali se taj prevod nigde i ne koriste osim kod njih. Pozdrav svima.

Interesuje me kako Jehovini svedoci opovrgavaju ovo: ,,Jer je troje sto svedoci na nebu: Otac, Logos (Rec), i Sveti Duh; i ova trojica su jedno (1Jn 5,7). Pre nego sto se JS dohvate za prevod Novog Sveta i ne nadju ovaj stih tamo (posto braci iz Bruklina to ne odgovara) reci cu im da ovaj stih postoji u svim bitnim kodeksima (Aleksandrijski, Sinajski, Vatikanski...), i u prevodima Itale, Vulgate, Nestle/Aland - Novum Testamentum Graece (najbolji grcki prevod), i da napomenem da poseduju prevod Luje Bakotica koji ne poseduju ovaj stih, ali se taj prevod nigde i ne koriste osim kod njih. Pozdrav svima.

Kao i sve ostalo.
Pogresno:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back