RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Библија о душама и о проповедању Јеванђеља умрлима...

"Зато се наиме и мртвима проповеда Јеванђеље, да на људски начин буду осуђени у погледу тела, а да духом по Богу живе"(2.Петр.4,6)

"Јер је Христос једном умро за грехе, праведник за неправеднике, да нас приведе Богу, тело су му додуше убили, али је духом оживљен: њим је сишао и проповедао духовима који су били у тамници"(1.Петр.3,18-19)

1. Petrova 3:18,19 - Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu. Tako je otišao i propovijedao duhovima u tamnici...:heart:

Što je ovdje rečeno prijatelju ? :bye:

Душе умрлих људи

1. Petrova 3:18-20 - Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu. Tako je otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim...:heart:

2. Petrova 2:4,5 - Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se čuva za sud. I nije poštedio drevni svijet...:heart:

Juda 6 - I anđele koji nisu zadržali svoj prvobitni položaj, nego su napustili svoje pravo obitavalište, u vječnim okovima u gustoj tami čuva za sud velikoga dana. :heart:

Malo prouči prijatelju, ovdje se govori o anđelima koji su uzeli ljudska tijela, tako da Isus nije imao posla sa dušama ljudi, jer one ne postoje. :bye:

1. Petrova 3:18-20 - Pa i Krist je jednom zauvijek umro za grijehe, pravedan za nepravedne, da bi vas doveo k Bogu, on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu. Tako je otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim...:heart:

2. Petrova 2:4,5 - Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se čuva za sud. I nije poštedio drevni svijet...:heart:

Juda 6 - I anđele koji nisu zadržali svoj prvobitni položaj, nego su napustili svoje pravo obitavalište, u vječnim okovima u gustoj tami čuva za sud velikoga dana. :heart:

Malo prouči prijatelju, ovdje se govori o anđelima koji su uzeli ljudska tijela, tako da Isus nije imao posla sa dušama ljudi, jer one ne postoje. :bye:

Е мој Ворки, па из тих цитата се уочљиво види да Христос уопште није имао потребе да Јеванђеље проповеда демонима...:confused: А ипак Библија наводи да је Јеванђеље(Блага вест) проповедана духовима у тамници тј. душама свих људи који су помрли од Адама до Васкрсења...:)

И још се наводе душе људи који су помрли у потопу за време Ноја.

Poslednja izmena:
нека нова стратегија?
раније смо били демони
а сад би
да нас потакнете.

Ivan 13:34,35 - Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedan drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga! Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedan drugoga.” :heart:

Ja te volim prijatelju, jer znam da neznaš. :bye:

Ako ti nije teško objasni šta je ovo. Ja mislim da je ovo sinonim za pakao ali JS kažu da nema pakla pa...:dontunderstand:

Ivan 13:34,35 - Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedan drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga! Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedan drugoga.” :heart:

Ja te volim prijatelju, jer znam da neznaš. :bye:

видим
мериш и судиш
да сам место тебе не би се радовао армагедону.

Е мој Ворки, па из тих цитата се уочљиво види да Христос уопште није имао потребе да Јеванђеље проповеда демонима...:confused: А ипак Библија наводи да је Јеванђеље(Блага вест) проповедана духовима у тамници тј. душама свих људи који су помрли од Адама до Васкрсења...:)

И још се наводе душе људи који су помрли у потопу за Ноја.

Znaš prijatelju, Isus je PROPOVJEDAO ( osudio ), no NE evanđelje.

Jasno se vidi po ova tri biblijska citata, da se odnose na pale anđele.

Duše ljudi su SAMI LJUDI.

1. Petrova 3:20 -...koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu. :heart:

:heart: :bye:

Poslednja izmena:
Ako ti nije teško objasni šta je ovo. Ja mislim da je ovo sinonim za pakao ali JS kažu da nema pakla pa...:dontunderstand:

Tartar je stanje nalik zatočeništvu u kojem se mogu naći samo duhovna stvorenja, ali ne i ljudi. To je stanje potpune duševne tame u kojem nije moguće razumjeti Božje divne naume, a za one koji se nalaze ondje nema nikakve nade. Bog je neposlušne anđele bacio u tartar još u Noinim danima. Oni će ostati u tom stanju najdubljeg poniženja sve dok ne budu uništeni. :heart: :bye:

Znaš prijatelju, Isus je PROPOVJEDAO, no NE evanđelje.

Jasno se vidi po ova tri biblijska citata, da se odnose na pale anđele.

Duše ljudi su SAMI LJUDI.

1. Petrova 3:20 -...koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu. :heart:

:heart: :bye:

Како болан не видиш да је горе реч о људима који су били Нојеви савременици, а не реч о палим анђелима...:dash:

видим
мериш и судиш
да сам место тебе не би се радовао армагедону.

Normalno da se radujem HARMAGEDONU, jer će tada biti uništeni svi ZLI ljudi, a Sotona i njegovi demoni će biti zatočeni.

Ako se ti NE raduješ uništenju ZLA, hmm, to je onda tvoj problem.

Otkrivenje 22:11 - Tko je nepravedan, neka i dalje čini nepravdu. Tko je okaljan, neka se i dalje kalja. A tko je pravedan, neka i dalje čini pravdu. I tko je svet, neka i dalje bude svet. :heart:

Normalno da se radujem HARMAGEDONU, jer će tada biti uništeni svi ZLI ljudi, a Sotona i njegovi demoni će biti zatočeni.

Ako se ti NE raduješ uništenju ZLA, hmm, to je onda tvoj problem.

Otkrivenje 22:11 - Tko je nepravedan, neka i dalje čini nepravdu. Tko je okaljan, neka se i dalje kalja. A tko je pravedan, neka i dalje čini pravdu. I tko je svet, neka i dalje bude svet. :heart:

значи сад поред тога што не знам још сам и зао.
само настави.
ипак се није променила стратегија.

Tartar je stanje nalik zatočeništvu u kojem se mogu naći samo duhovna stvorenja, ali ne i ljudi. To je stanje potpune duševne tame u kojem nije moguće razumjeti Božje divne naume, a za one koji se nalaze ondje nema nikakve nade. Bog je neposlušne anđele bacio u tartar još u Noinim danima. Oni će ostati u tom stanju najdubljeg poniženja sve dok ne budu uništeni. :heart: :bye:

Tartar beše sos sa jajima i kiselim krastavcima?

Како болан не видиш да је горе реч о људима који су били Нојеви савременици, а не реч о палим анђелима...:dash:

Gle prijatelju, imaš i ostala dva biblijska citata, a ti ako ne vidiš istinu, ja ti stvarno ne mogu pomoći.

Po kojoj osnovi tvrdiš da se radi o ljudima, kada se može odnositi i na ljude i na anđele ?

No, ja ti potvrđujem sa ostalim PODUDARNIM citatima, jer se sva tri odnose na NEPOSLUŠNA DUHOVNA STVORENJA, kojima se sudi riječima.

U 1. Petrovoj kaže...propovijedao duhovima u tamnici...nekoć bili neposlušni

U 2. Petrovoj kaže...je bacio u tartar...mračne jame da ih se čuva za sud...

U Judi kaže...u gustoj tami čuva za sud... :heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back