RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naprimjer, imaš u svakoj knjizi Jehovinih Svjedoka, u početku, tvrdnju da to nisu konačni zaključci, nego analiza kroz trenutnu spoznaju.

Kоји је ово релативизам... СТРАШНО!

1.Најпре су Јеховини сведоци сматрали да је Исус био разапет на крст

И тврдили су да је то закључак "озбиљних истраживача Библије"
И тврдили су да је то "библијска истина"

2. Затим су Јеховини сведоци закључили да је Исус обешен о стуб, а не распет

И тврдили су да је то "закључак озбиљних истраживача Библије"
И тврдили су да је то "библијска истина"

Шта је следеће?

3. За нпр. 20 година, Јеховини сведоци доћи ће до библијске спознаје да је уместо стуба, у питању била Давидова звезда?

И тврдиће да је то закључак "озбиљних истраживача Библије"
И тврдиће да је то "библијска истина"

:dontunderstand: :roll:

Nisu Jehovini Svjedoci relativisti, nego ozbiljni istraživaći Biblije. Mi smo prije istraživačka skupina nego vjerska, no kroz proučavanje smo shvatili da smo upravo mi ti pravi kršćani u vremenu kraja, za koje Božja Riječ proriče. Prema tome, kako smo otkrivali istinu i logiku iz Pisma, tako smo mjenjali svoje stavove i mišljenja. Proučavanje se ne svodi na tjedan dana, ili nekoliko godina teološkog fakulteta i filozofije, gdje se nauči ono što je već šablonski zacrtano, nego se istražuje cijelo vrijeme. Ako smo mislili o nečemu na jedan način, a kasnije kroz proučavanje uvidjeli da trebamo misliti i vjerovati na drugi način, onda je sasvim logično da ćemo promjeniti dotadašnje vjerovanje.

Vidiš, to je velika razlika između nas i vas, jer mi smo iskreni istraživaći koji priznajemo pogreške i propuste, dok ste vi za sebe nepogrešivi i savršeni. No, nije bez veze prorečeno da će kršćanski otpad biti razotkriven tek u vremenu posljednjih dana, jer prije je bilo nemoguče. Kada su pojedinci ili manje grupacije htjeli raskrinkati lažno kršćanstvo, mnogo puta su bili ubijani, spaljivani ili utamničeni. Tada povijesno vrijeme nije bilo povoljno, dok danas kroz demokraciju, Bog razotkriva istinu od laži. Danas nema takvog pritiska, tako da djelo Jhovinih Svjedoka napreduje, i oni kao vjerska organizacija rastu, dok ostale religijske institucije slabe svoj utjecaj, i gube članove. Drugi se podlažu kompromisu sa ovim svijetom da bi opstali, ili se udružuju u ekumenistički liberalni pokret.

:heart: :bye:

Mozda? ali to opet nema veze sa .RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA:per:

Ima veze, jer je to praktičan primjer u svim današnjim religijama, da su OTPAD ( Babilon veliki ) carstvo krive religije, koje se opisuje u Bibliji, i o kome možemo da raspravljamo.

Sve dok se ne postavljaju pitanja ja objavljujem dobru vijest o Božjem kraljevstvu i otkrivam istinu o biblijskim učenjima, te očiglednu razliku između prave religijew i lažnih.

Zatvaranje crkava :rtfm:
----------------------------------
Rimokatolička nadbiskupija u Bostonu (SAD) objavila je da će zatvoriti 65 od 357 župnih crkava, što znači gotovo petinu svih svojih crkava. Šezdesetak crkava i 120 pratećih objekata bit će prodano. Te su promjene ”djelomično uzrokovane smanjenjem posjećenosti crkve te financijskim poteškoćama koje su se naglo povećale kad se svećenike počelo optuživati za seksualno zlostavljanje“, piše The New York Times. Scott Appleby, direktor Cushwa centra za istraživanje katolicizma u Sjedinjenim Državama, koji djeluje u sklopu Sveučilišta Notre Dame, rekao je da su ”skandali toliko osiromašili budžet nadbiskupije“ da ona više ne može ”pokrivati troškove župnih crkava“, pišu novine. :heart: :bye:

pa i treba ih zatvoriti kada su zlo

Majstorski vjerski prevaranti :rtfm:
------------------------------------------------
” ’Lažni proroci investicionog svijeta‘ u proteklih pet godina izvukli su skoro 500 000 000 dolara od pobožnih Amerikanaca“, izvještava The Dallas Morning News. Prema jednom izvještaju američkih specijalista za financije, ”majstorski prevaranti koji citiraju Bibliju“ svojim vjerski orijentiranim prevarama iskorištavaju preko 15 000 Amerikanaca. Potaknuti nagomilanim novcem TV-propovjednika, iskoristili su porast vjerskih programa da bi se približili svojim žrtvama. ”Metode idu od fiktivnih fondova za ulaganje, koje nude samopostavljeni ponovo rođeni financijski savjetnici, do ’božanski inspiriranog’ savjetovališta za ulaganje u vezi kovanog novca, plemenitih metala, zemljišta i potrage za naftom“, piše taj list. :heart: :bye:

”Držite se toga u što vjerujete“ :rtfm:
-----------------------------------------------------
Jedna je grupa Svjedoka propovijedala na jednom od oko 30 otoka koji čine skupinu grčkih otoka Ciklada. Dok su dvojica Svjedoka išla niz ulicu, srela su policajca koji im je rekao da ga slijede do policijske stanice. Ubrzo je, nakon što su stigli u policijsku stanicu, zazvonio telefon. Bio je to seoski svećenik. ”Čuo sam da su Jehovini svjedoci u selu“, rekao je. ”Da, dvojica su baš ovdje“, odgovorio je policajac. ”Dolazim odmah“, rekao je svećenik. Sudeći prema onome kako je taj razgovor zvučao, braća su se malo zabrinula. Međutim, čim je došao, svećenik se nasmiješio, rukovao se s njima i sjeo na stolicu pored policajca. Kako je razgovor tekao, policajac je postajao svadljiv, dok je svećenik ostao razuman i uljudan. Rekao je policajcu da ne omalovažava Svjedoke i dodao je: ”Oni mogu odgovoriti na svako pitanje zato što se školuju u Teokratskoj školi propovijedanja. Bilo bi lakše prouzročiti propast svijeta nego promijeniti vjeru jednog Jehovinog svjedoka.“ Sljedećeg jutra dok su propovijedala, braća su ponovo srela svećenika i upitala ga: ”Zašto ste bili tako ljubazni prema nama za vrijeme razgovora u policijskoj stanici?“ Svećenik im je odgovorio da je upoznao mnoge Svjedoke na Sírosu i da već dugi niz godina čita časopise Kulu stražaru i Probudite se! Ustvari, više puta zna uzeti časopis Kulu stražaru, sakriti ga u fascikl i koristiti ga da bi održao svoju propovijed u crkvi. Napomenuo je: ”Ne vjerujem da bi vrijedilo živjeti da nisam dobio vašu literaturu. To je ono što mi daje nadu.“ Kasnije je svećenik rekao Svjedocima: ”Moram vam reći jednu stvar. Držite se toga u što vjerujete. Nemojte učiniti grešku i napustiti to. Ovo što vam sada govorim najbolja je propovijed koju sam ikada održao i ne govorim vam to samo svojim ustima nego vjerujem u to svim svojim srcem :heart: :bye:

Nisu Jehovini Svjedoci relativisti, nego ozbiljni istraživaći Biblije. Mi smo prije istraživačka skupina nego vjerska, no kroz proučavanje smo shvatili da smo upravo mi ti pravi kršćani u vremenu kraja, za koje Božja Riječ proriče. Prema tome, kako smo otkrivali istinu i logiku iz Pisma, tako smo mjenjali svoje stavove i mišljenja. Proučavanje se ne svodi na tjedan dana, ili nekoliko godina teološkog fakulteta i filozofije, gdje se nauči ono što je već šablonski zacrtano, nego se istražuje cijelo vrijeme. Ako smo mislili o nečemu na jedan način, a kasnije kroz proučavanje uvidjeli da trebamo misliti i vjerovati na drugi način, onda je sasvim logično da ćemo promjeniti dotadašnje vjerovanje.

Vidiš, to je velika razlika između nas i vas, jer mi smo iskreni istraživaći koji priznajemo pogreške i propuste, dok ste vi za sebe nepogrešivi i savršeni. No, nije bez veze prorečeno da će kršćanski otpad biti razotkriven tek u vremenu posljednjih dana, jer prije je bilo nemoguče. Kada su pojedinci ili manje grupacije htjeli raskrinkati lažno kršćanstvo, mnogo puta su bili ubijani, spaljivani ili utamničeni. Tada povijesno vrijeme nije bilo povoljno, dok danas kroz demokraciju, Bog razotkriva istinu od laži. Danas nema takvog pritiska, tako da djelo Jhovinih Svjedoka napreduje, i oni kao vjerska organizacija rastu, dok ostale religijske institucije slabe svoj utjecaj, i gube članove. Drugi se podlažu kompromisu sa ovim svijetom da bi opstali, ili se udružuju u ekumenistički liberalni pokret.

:hahaha1:Vi ste shvatili ? pa shvatiti nesto i zaista to biti nije isto.

Samo onaj ko ima Duha Svetoga jeste Boziji a samim tim i Hristov, ili obrnuto, a nikako samovoljno i to sa takvim egoizmom tvrditi nesto,
Jer je mudrost ovoga sveta ludost pred Bogom.

Nepravoslavno ponašanje :rtfm:
---------------------------------------------
Jedan grkopravoslavni svećenik uhapšen je prošle jeseni tokom jedne operacije federalne vlade SAD zbog toga što je podmitio porezne službenike sa ukupno 500 000 dolara, ”a za uzvrat je likvidirano 2,1 milijuna dolara prihoda, zaostatka, isplatnog novca, zajedničkog prihoda i poreza na neuloženi novac koje je dugovao on i tridesetorica drugih“, izvještava Tax Analyst iz Arlingtona u Virginiji. Iako se svećenik u početku složio da surađuje u vladinoj istrazi, okružni sudac SAD Richard Owen ”odmah ga je osudio na kaznu zatvora kad je saznao... da je svećenik prekršio ugovor s vladom i nije priznao sav novac koji je zaradio“, izvještava Tax Analyst. Kako se nadalje navodi u izvještaju, svećenik je podmitio tajnog agenta ”u svetištu Sv. Gerazima grčke pravoslavne crkve“ u New Yorku dok je bio odjeven u svećeničku odoru. :heart: :bye:

:hahaha1:Vi ste shvatili ? pa shvatiti nesto i zaista to biti nije isto.

Samo onaj ko ima Duha Svetoga jeste Boziji a samim tim i Hristov, ili obrnuto, a nikako samovoljno i to sa takvim egoizmom tvrditi nesto,
Jer je mudrost ovoga sveta ludost pred Bogom.

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart: :bye:

cekaj malo...

sta su JS? sad mi nije jasno

istrazivaci ili verska organizacija?

cekaj malo...

sta su JS? sad mi nije jasno

istrazivaci ili verska organizacija?

I jedno i drugo.

Prvo smo se zvali Istraživaći Biblije, no kada smo kroz proučavanje uvidjeli da se u tom vremenskom perijodu trebaju pojaviti pravi kršćani, što je prorečeno, analizirali smo sve religijske grupacije i shvatili da smo upravo mi ti koji želimo objaviti istinu svijetu. Znači, preko te istraživačke grupe Bog se poslužio da ponovno uspostavi zajednicu pravog obožavanja, koja se ugasila dolaskom kršćanskog otpada, postepeno od kraja prvoga stoljeća do početka četvrtog stoljeća. Tada je uspostavljeno učenje koje se baziralo na filozofiji, ljudskoj predaji, dogmatici i Bibliji, te je stvoren miks iskrivljenog učenja. Bog je prorekao da će otpad vladati sve do posljednjih dana, našega vremena, te da će se u tom vremenu pojaviti pravi iskreni kršćani, ljudi koji teže za istinom i koji u svome srcu teže za ljubavi, dobrotom i pravdom. :heart: :bye:

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart: :bye:

Tako je , recice svima koji svojim istrazivackim umom zele da dokuce tajne Bozije i sami sebe predstavljaju kao Bozije.
A oni koji sa smirenjem i molitvom i predstavom da sami od sebe ne mogu nista ciniti, e takvi ce biti opravdani od Boga.

Секта, да извиниш... И да извини Ворки..

Nemam što da ti opraštam, jer jesmo sekta za ovaj svijet, a prava religija kršćanstva za Boga.

Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu sljedbu poznato da se posvuda protiv nje govori.” :heart:

I za kršćane prvoga stoljeća se govorilo da su sekta ili sljedba, dok su bili pravi Božji narod, te je nešto slično i danas za nas, pravi Božji narod.

1. Ivanova 3:13 - Ne čudite se, braćo, što vas svijet mrzi! :heart:

Nemože nas svijet voljeti, pošto je to jasno prorečeno, jer je svijet pod bogom ovoga svijeta, Sotonom.

Tako je , recice svima koji svojim istrazivackim umom zele da dokuce tajne Bozije i sami sebe predstavljaju kao Bozije.
A oni koji sa smirenjem i molitvom i predstavom da sami od sebe ne mogu nista ciniti, e takvi ce biti opravdani od Boga.

Ovdje je opis religija koje se bave natprirodnim djelovanjem, a među nama ne postoje takvi ljudi, jer u Jehovinim Svjedocima nema iscjeljitilja, egzorcista, raznih čuda i sl.

Potraži ih među svojima. :heart: :bye:

Anglikanski svećenici i njihov ljudskom rukom načinjeni bog :rtfm:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Nedavno je Engleska crkva otpustila jednog svog svećenika. Isti je otvoreno naučavao nevjerovanje u natprirodnog Boga, u autoritet Biblije i Isusa kao spasitelja. Usprkos njegovom otvorenom nepoštivanju biblijskih učenja i crkvenih doktrina, njegovo otpuštanje izazvalo je suosjećanje kod drugih svećenika. Sedamdeset i pet svećenika Engleske crkve potpisalo je otvoreno pismo u kojem je zahtijevalo da se čovjeku o kojem je riječ dozvoli da i dalje radi kao svećenik. Neki svećenici tvrde da postoje stotine anglikanskih svećenika koji ne vjeruju u natprirodnog Boga. :heart: :bye:

Novo ekumensko crkveno tijelo u Australiji :rtfm:
----------------------------------------------------------------------
Godine 1946, brojne crkve u Australiji oformile su Australski savjet crkava. Rimokatolička crkva nije postala članom ove organizacije, ali je godinama imala status promatrača. Sada je, skoro 50 godina kasnije, savjet dobio novo ime: Nacionalno vijeće crkava u Australiji. Njegovo članstvo povećalo se za samo jednog člana — a to je Katolička crkva. Luteranska je crkva bila pozvana da pristupi ovom novom tijelu, no odbila je to, budući da unutar nje same nije bilo dovoljno onih koji su bili za taj potez. The Sydney Morning Herald navodi da je David Gill, koji je nominiran za generalnog sekretara ovog novog vijeća, govorio o njima kao o onima koji se ”mole kao ludi“ te da je dodao: ”Pretpostavljam da je to samo po sebi određena promjena.“ Mislio je na ”nekako politički imidž“ prethodnog savjeta. ”Naglasak je“, bilo je rečeno, ”čini se, bio na socijalnoj pravdi umjesto na širenju Radosne Vijesti.“ List je dodao: ”Neuspjeh da se upusti u ono što evangelici nazivaju ’pitanje evanđelja‘ stvorio je veliki jaz, koji je još uvijek nepremošten.“ :heart: :bye:

Svetište dobilo jackpot :rtfm:
------------------------------------------
Malen, relativno nepoznat otok na jugu Japana odjednom je postao slavan i to zahvaljujući imenu mjesnog šintoističkog svetišta. Ime tog svetišta, Hoto, znači ”stecite blago“ a jedna gradska komisija za razvoj iskoristila je to, postigavši rezultate koji nadmašuju njihove najluđe snove. Organizirali su da svetište prodaje vrećice u koje bi ljudi mogli stavljati svoje listiće lutrije. Korištenje ovih ”sretnih vrećica“ kupljenih u svetištu, rekli su, jamči dobru sreću na lutriji. Otada ”mnoštva ljudi koji se nadaju dobiti velike svote novca na lutriji hrle u Svetište Hoto“, kaže Asahi Evening News. Međutim, jackpot nisu dobila ova mnoštva ljudi već svetište, koje prodaje vrećice po cijeni od 10 i 30 američkih dolara po komadu. :heart: :bye:

I jedno i drugo.

Prvo smo se zvali Istraživaći Biblije, no kada smo kroz proučavanje uvidjeli da se u tom vremenskom perijodu trebaju pojaviti pravi kršćani, što je prorečeno, analizirali smo sve religijske grupacije i shvatili da smo upravo mi ti koji želimo objaviti istinu svijetu. Znači, preko te istraživačke grupe Bog se poslužio da ponovno uspostavi zajednicu pravog obožavanja, koja se ugasila dolaskom kršćanskog otpada, postepeno od kraja prvoga stoljeća do početka četvrtog stoljeća. Tada je uspostavljeno učenje koje se baziralo na filozofiji, ljudskoj predaji, dogmatici i Bibliji, te je stvoren miks iskrivljenog učenja. Bog je prorekao da će otpad vladati sve do posljednjih dana, našega vremena, te da će se u tom vremenu pojaviti pravi iskreni kršćani, ljudi koji teže za istinom i koji u svome srcu teže za ljubavi, dobrotom i pravdom. :heart: :bye:

znaci istrazivacko verska organizacija

vi mislite da ste vi pravi hriscani ?
kako je nastalo hriscanstvo i kada?
zasto se pojavljujete mnogo mnogo kasnije? gde ste bili pre?
pa ne tezite samo vi za istinom....
:dontunderstand:

I jedno i drugo.

Prvo smo se zvali Istraživaći Biblije, no kada smo kroz proučavanje uvidjeli da se u tom vremenskom perijodu trebaju pojaviti pravi kršćani, što je prorečeno, analizirali smo sve religijske grupacije i shvatili da smo upravo mi ti koji želimo objaviti istinu svijetu.

Наведи цитат у Библији где се каже да ће половином 19 века да се појаве прави "кршћани" којих није било 16 векова?:rtfm:

Ви сами утврдили да сте ви истинити? :dontunderstand:

Отприлике у исто време (половина 19.века), појавили су се и адвентисти и исто то тврдили...:whistling:

Znači, preko te istraživačke grupe Bog se poslužio da ponovno uspostavi zajednicu pravog obožavanja, koja se ugasila dolaskom kršćanskog otpada, postepeno od kraja prvoga stoljeća do početka četvrtog stoljeća.

Угасило се до почетка 4.века? Аха...:think:

Ви користите Свето Писмо чији је садржај књига утврђен 325.године на Сабору у Никеји, за који ви кажете да је отпаднички.

Значи, своје "библијске истине" темељите на књигама које је утврдио "кршћански отпад"? :dontunderstand:

Bog je prorekao da će otpad vladati sve do posljednjih dana, našega vremena, te da će se u tom vremenu pojaviti pravi iskreni kršćani, ljudi koji teže za istinom i koji u svome srcu teže za ljubavi, dobrotom i pravdom. :heart: :bye:

Пошто се Јеховини сведоци кажу да се стриктно држе Светог Писма, очекујем библијску потврду за ову изјаву...

Nemam što da ti opraštam, jer jesmo sekta za ovaj svijet, a prava religija kršćanstva za Boga.

Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu sljedbu poznato da se posvuda protiv nje govori.” :heart:

I za kršćane prvoga stoljeća se govorilo da su sekta ili sljedba, dok su bili pravi Božji narod, te je nešto slično i danas za nas, pravi Božji narod.

1. Ivanova 3:13 - Ne čudite se, braćo, što vas svijet mrzi! :heart:

Nemože nas svijet voljeti, pošto je to jasno prorečeno, jer je svijet pod bogom ovoga svijeta, Sotonom.

Gde si ovo procitao?
I kakav je sotona po tebi bog ,

Neki svećenici tvrde da postoje stotine anglikanskih svećenika koji ne vjeruju u natprirodnog Boga.
To ne važi samo za anglikanske svećenike, ima i pravoslavnih a i svih ostalih. U neko doba života, kad svećenik shvati da bogovi i natprirodna bića ne postoje, a da životni poziv kojim se bavi donosi solidnu dobit - šta će čovek nego da nastavi da se bavi pozivom za koji se školovao... ne može u četrdesetoj ili pedesetoj da menja profesiju!

znaci istrazivacko verska organizacija

vi mislite da ste vi pravi hriscani ?
kako je nastalo hriscanstvo i kada?
zasto se pojavljujete mnogo mnogo kasnije? gde ste bili pre?
pa ne tezite samo vi za istinom....
:dontunderstand:

Imaš li Bibliju ?

Ako hoćeš detaljne odgovore na ova pitanja, mogu ti pomoći na PP, tako da se tamo detaljno bavimo ovom problematikom.

Slažeš li se ?

Najbitnije je da čovjek sam dođe do odgovora, a ne prihvačajući nečije mišljenje zdravo za gotovo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back