RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
видим ишао си да видиш шта је понизност, па понизи се па ми реци да одем са твоје теме.

To nije poniznost o čemu ti govoriš, nego ono što sam ja nekoliko puta napravio, kada sam se ispričao svima koje sam možda slučajno uvrijedio.

Vidiš, nije teško. Međutim, ti si umjesto toga agresivno reagirao i rekao da više nikada nećeš doći na ovu temu.

Ja sam obrazložio na koji način bi bilo bolje da ne dolazite na ovu temu, a to je kroz namjeru vrijeđanja, omalovažavanja i provociranja, jer na taj način ispoljavate plodove grijeha.

Nemam ništa protiv kulturne kritičke komunikacije. Ako se neslažeš sa nečime, jednostavno to kažeš i obrazložiš svoj stav, a ne da nastaviš provokativno djelovati.

Nemoj da ti mržnja prema Jehovinim Svjedocima zasljepi razum i plodove duha, koje, nadam se, imaš.

Jakov 1:26 - Ako tko misli da na ispravan način štuje Boga, a ne zauzdava svoj jezik, nego obmanjuje svoje srce, njegovo je štovanje isprazno. :heart: :bye:

ZA ŠTO SE MOLITI KAD SE BORIŠ PROTIV UKORIJENJENE NAVIKE :rtfm:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boriš li se protiv slabosti koja se ponavlja? Kako ti molitve zabilježene u Bibliji mogu biti od koristi? Uči od Davida, koji se u različitim prilikama molio u vezi sa svojim slabostima.
David je pjevao: ”Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje“. Davidova je želja bila da Jehova Bog pronikne neispravne želje, osjećaje ili poticaje. Drugim riječima, David je pridobio Jehovinu pomoć pri izbjegavanju grijeha. No, Davida su svladale njegove slabosti, i počinio je velik grijeh. Molitva mu je i u ovom slučaju pomogla — ovog puta da obnovi svoj odnos s Bogom. Prema Psalmu 51:2, David je preklinjao: ”Operi me dobro od bezakonja mojega, i od grijeha mojega očisti me.“ I mi možemo ponizno moliti za Jehovinu pomoć da svladamo neispravne sklonosti. To će nas ojačati da svladamo ukorijenjenu slabost, a može nam pomoći i da izbjegavamo grijeh. Ako opet zapadnemo u isti grijeh, trebamo se ponovno približiti Jehovi s molitvama da nam pomogne nastaviti borbu. :heart: :bye:

Psalmi 139:23,24 - Pronikni u nutrinu moju, Bože, i upoznaj srce moje! Ispitaj me i upoznaj tjeskobne misli moje, vidi ima li u meni išta što me navodi na put pogubni i vodi me putem vječnim! :heart:

Видим да је у међувремену, мој главни саговорник који заступа ставове Јеховиних сведока одлучио да:

Vorki:
Ne komuniciram više sa De Sistijem i @saletom@, pošto provociraju, omalovažavaju i ismijavaju Jehovine Svijedoke.

Као детаљнији разлози за ту одлуку наведени су:

Vorki:
Takav način razgovora je kod vas izostao, te je prešao na PROVOCIRANJE, OMALOVAŽAVANJE I ISMIJAVANJE moje religije Jehovinih Svijedoka.

Ako se osoba ne slaže sa nekim učenjem ili mišljenjem, dovoljno je da to KAŽE NA JEDNOSTAVAN NAČIN, a ne da se ponaša bezobrazno i necivilizirano.

и

Vorki:
CINIZAM PREMA JEHOVINIM SVIJEDOCIMA

Међутим, повод за овакву одлуку било је моје интересовање у вези веродостојности превода 1.главе Посланице Јеврејима св.Апостола Павла који користе Јеховини сведоци.
Превод поменутог места који користе Јеховини сведоци:
1) драстично мења његово значење
2) значајно одступа од значења које поменуто место има за апсолутну већину хришћанских деноминација и
3) неконзистнентно је са значењем које је поменуто место имало током хришћанске историје

Из поменутих разлога, поставио сам једно прецизно питање које захтева прецизан одговор:

Hа ком ГРЧКОМ оригиналу Јеховини сведоци темеље свој превод 1.главе посланице Јеврејима, св.Апостола Павла?

Уколико саговорник, којем се обраћам, у овом питању заиста види "PROVOCIRANJE, OMALOVAŽAVANJE I ISMIJAVANJE moje religije Jehovinih Svijedoka " и "CINIZAM PREMA JEHOVINIM SVIJEDOCIMA", прекинућу своје даље учествовање на овој теми.
Ипак, лично, у свом питању не видим ништа што би на било који начин вређало мог саговорника.

Poslednja izmena:
Evo nekih osvrta o naučnom proučavanju izvornosti različitih prevoda Novoga Zaveta koji se danas koriste:

"Kritički tekst Novoga zaveta

Prvi pokušaj izdavanja kritičkog izdanja Novoga zaveta izveo je Erazmo Roterdamski 1516. Ovo je izdanje značajno samo po tome što je bilo prvo (tačnije prvo objavljeno), ali se zasnivalo na malom broju relativno loših rukopisa. Kasniji naučnici, poput već spomenutog Tišndorfa, Vestkota i Horta, Eberharda Nestlea, postigli su znatno pouzdanija izdanja grčkog Novog zaveta.

Današnji oblik kritičkog teksta rezultat je rada grupe evropskih i američkih stručnjaka na čelu s Kurtom Alandom (i njegovom ženom Barbarom), i Brusom Mecgerom, a nastavljaju se na rad Eberharda (i sina mu Ervina) Nestlea. Ovaj se rad zasniva na hiljadama rukopisa na grčkom jeziku (papirusi, unicijali, lekcionari, minuskule, citati crkvenih otaca), kao i na brojnim ranim prevodima na antičke jezike (latinski, sirijski, koptski, arminijski, gruzijski, etiopski, staroslovenski), u njihovim različitim podvrstama. Ukupno se radi o nekih 25000 rukopisa, što omogućuje pouzdanost kritičkog teksta kakvu nema niti jedan drugi spis tog perioda.

Razlike u rukopisima obuhvataju otprilike 1% teksta, a 90% tih razlika uopšte nisu supstancijalne prirode. Tamo gdje imamo bitnih razlika (a radi se o 0,1% teksta), imamo vrlo stroga pravila koja određuju prihvaćenost teksta. Ta su pravila prilično komplikovana za laika, no dovoljno je znati da pomoću njih bivaju razrešene praktično sve nedoumice o izvornom tekstu. Sve razlike u čitanjima donose se u fusnoti i nabrajaju se izvori koji podupiru jedno od mogućih (prosečno tri) različita čitanja. Prihvaćeni tekst dobija ocenu od A (nedvosmislen) do D (vrlo dvosmislen). Posljednji su slučajevi najređi i nikada ne sačinjavaju doktrinarni problem. Primer teksta vrijednosti D je Rimljanima 14,19 gde Pavle kaže “Težimo" (imperativ, odn. konjunktiv) ili “Težimo” (indikativ) ili “Težite” (i u grčkom isti je oblik za indikativ i imperativ) "za onim što pridonosi miru".

Iz svih je ovih razmatranja potpuno jasno da nam savremena kritička izdanja Novoga zaveta donose nepromenjen i potpuno (99,9%) očuvan tekst kakav je bio napisan od strane novozavetnih pisaca. Na ovome su polju skeptici definitivno izgubili bitku.

http://www.biblija.rs/pages/biblija_kriticki_tekst_biblije.html
:bye:

Volela bih i molila bih uvaženog Vorkija da pored potkrepljivog odgovora na De_Sistijevo pitanje o originalu Grčkog prevoda kojim se služe Jehovini Svedoci, takođe dobijem odgovor na ovaj moj post, i to koje su originale Grčkih i aramejskih prevoda Jehovini svedoci koristili u prevođenju Biblije i pogotovo Novog Zaveta, koji nisu dostupni svim naučnicima u Americi i Evropi koji su sproveli gore navedeno istraživanje autentičnosti svih raspoloživih prevoda Biblije koji su danas u upotrebi.Hvala unapred na odgovorima.:bye:

Volela bih i molila bih uvaženog Vorkija da pored potkrepljivog odgovora na De_Sistijevo pitanje o originalu Grčkog prevoda kojim se služe Jehovini Svedoci, takođe dobijem odgovor na ovaj moj post, i to koje su originale Grčkih i aramejskih prevoda Jehovini svedoci koristili u prevođenju Biblije i pogotovo Novog Zaveta, koji nisu dostupni svim naučnicima u Americi i Evropi koji su sproveli gore navedeno istraživanje autentičnosti svih raspoloživih prevoda Biblije koji su danas u upotrebi.Hvala unapred na odgovorima.:bye:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10132498&postcount=4045

Pisao sam već o tome. Ovo je samo jedan dio orginala i ranih prepisa s kojima su se služili Jehovini Svjedoci u stvaranju Biblije Novi Svijet.

Nemam informaciju iz kojeg spisa je prepisivano 1. poglavlje poslanice Hebrejima, no kroz proučavanje konteksta, naš prijevod je sa smislom, i nije proturiječan kao većina drugih.

Koji su prijevod pravoslavni koristili za 1. poglavlje poslanice Hebrejima ???

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10131729&postcount=4026

Meni nije problem kulturno raspravljati na temelju Pisma, nego se ne želim nadmetati, i ne želim sudjelovati u namjernom provociranju, koje se povremeno dešava.

:heart: :bye:

Видим да је у међувремену, мој главни саговорник који заступа ставове Јеховиних сведока одлучио да:

Као детаљнији разлози за ту одлуку наведени су:

и

Међутим, повод за овакву одлуку било је моје интересовање у вези веродостојности превода 1.главе Посланице Јеврејима св.Апостола Павла који користе Јеховини сведоци.
Превод поменутог места који користе Јеховини сведоци:
1) драстично мења његово значење
2) значајно одступа од значења које поменуто место има за апсолутну већину хришћанских деноминација и
3) неконзистнентно је са значењем које је поменуто место имало током хришћанске историје

Из поменутих разлога, поставио сам једно прецизно питање које захтева прецизан одговор:

Hа ком ГРЧКОМ оригиналу Јеховини сведоци темеље свој превод 1.главе посланице Јеврејима, св.Апостола Павла?

Уколико саговорник, којем се обраћам, у овом питању заиста види "PROVOCIRANJE, OMALOVAŽAVANJE I ISMIJAVANJE moje religije Jehovinih Svijedoka " и "CINIZAM PREMA JEHOVINIM SVIJEDOCIMA", прекинућу своје даље учествовање на овој теми.
Ипак, лично, у свом питању не видим ништа што би на било који начин вређало мог саговорника.

Neka ti bude, povod za ovakvu odluku je tvoje pitanje na koje ja nemam odgovor, a ne nekršćansko ponašanje.

Jesi li sada sretan ?

Ponavljam, PRAVI KRŠĆANI se prepoznaju po PLODOVIMA, a ne po teološkim filozofijama.

Ja znam da su Jehovini Svjedoci MEĐUNARODNO BRATSTVO koje se zasniva na MEĐUSOBNOJ LJUBAVI.

Sve se prepoznaje po djelima, pa tako i Božji narod. Kršćani trebaju biti JEDINSTVENI, istih misli i istoga duha, a ne samo deklerativno prisutni.

Da jednu zemlju tvore Jehovini Svjedoci, u postotku naprimjer 90%, u toj državi bi vladala ljubav, pravda i mir.

Pravi Isusov sljedbenik nemože biti deklarirani kršćanin, a izvan toga dio ovoga nemoralnog svijeta, jer je to LICEMJERSTVO, koje crkva dopušta bez ikakvih sankcija.

Ponovno se svima ispričavam, ako sam koga uvrijedio svojim riječima, jer poniznost mi nije strana kad posjedujem ljubav u srcu.

Jakov 3:13 - Tko je mudar i razborit među vama? Neka uzornim životom pokaže svoja djela s blagošću koja je svojstvena mudrosti. :heart: :bye:

Slijedi Isusov primjer :rtfm:
--------------------------------------
’Dao sam vam primjer, da i vi činite onako kako sam ja učinio vama‘ (IVAN 13:15).

OTKAKO ljudi postoje samo jedna osoba nije nijednom sagriješila u cijelom svom životu. Ta osoba je Isus. Izuzev njega, ”nema čovjeka koji ne griješi“. Zbog toga iskreni kršćani Isusa smatraju savršenim uzorom koji trebaju oponašati. Četrnaestog nisana 33. n. e., kratko prije svoje smrti, sam Isus je rekao svojim sljedbenicima da to čine. Kazao im je: ’Dao sam vam primjer, da i vi činite onako kako sam ja učinio vama‘. Posljednje noći svog života Isus je spomenuo na koje ga sve načine kršćani trebaju nastojati oponašati. U ovom članku obradit ćemo neke od njih. :heart: :bye:

Trebamo biti ponizni :rtfm:
-------------------------------------
Kad je Isus poticao svoje učenike da slijede njegov primjer, govorio je upravo o poniznosti. Svoje je sljedbenike u više navrata savjetovao da budu ponizni, a u noći 14. nisana i sam je pokazao koliko je ponizan tako što je oprao noge svojim apostolima. Nakon toga je rekao: ”Ako sam ja, premda sam Gospodin i Učitelj, oprao vama noge, i vi trebate prati noge jedan drugome“. Nakon toga je rekao svojim apostolima da slijede primjer koji im je dao. A dao je uistinu divan primjer u pokazivanju poniznosti! Apostol Pavao nam kaže da je Isus, prije nego što je došao na Zemlju, ”postojao u Božjem obličju“. No odrekao se sebe i postao običan čovjek. Osim toga, ”ponizio se i postao poslušan sve do smrti, i to smrti na mučeničkom stupu“. Razmisli malo o tome. Isus, po važnosti druga osoba u svemiru, pristao je biti manji od anđela, roditi se kao bespomoćno dijete, rasti i biti poslušan svojim nesavršenim roditeljima te na kraju umrijeti kao prezreni zločinac. Kakva poniznost! Je li moguće imati takav stav i razvijati takvu poniznost? Jest, ali to nije lako. Suprotnost poniznosti je ponos . Ponos je doveo do Sotonine propasti . On se lako ukorijeni u ljudskom srcu, a kad jednom dospije tamo, teško ga je otkloniti. Ljudi su ponosni na svoju domovinu, rasu, nacionalnost, imovinu, obrazovanje, svjetovna postignuća, društveni status, izgled, sportske talente i mnoge druge stvari. Pa ipak, Jehovi ništa od toga nije važno . Ako postanemo ponosni na te stvari, narušavamo svoj odnos s njim. ”Uzvišen je Jahve, ali gleda na ponizna, a oholicu izdaleka poznaje“. :heart: :bye:

Pokazivati poniznost među braćom :rtfm:
-----------------------------------------------------------
Ništa što činimo i postižemo u Jehovinoj službi, čak ni odgovornosti koje imamo u skupštini, ne bi u nama smjelo stvarati ponos. Zapravo, što su naše odgovornosti veće, to bismo morali biti ponizniji. Apostol Petar je poticao starješine da ne ’gospodare nad onima koji su Božje nasljedstvo, nego da budu primjeri stadu‘. Starješine su imenovani da budu sluge i primjeri, a ne vladari i gospodari. Ne trebaju samo starješine pokazivati poniznost. Mlađim muškarcima, koji su možda ponosni na svoju oštroumnost i snagu kad se usporede sa starijima, Petar je napisao: ’Opašite se poniznošću jedan prema drugome, jer Bog se suprotstavlja oholima, a nezasluženu dobrohotnost daje poniznima‘. Da, poniznost kakvu je pokazivao Krist važna je za sve nas. Poniznost nam je potrebna da bismo propovijedali dobru vijest, naročito kad nailazimo na ravnodušnost ili neprijateljski raspoložene ljude. Poniznost je potrebna i da bi se prihvatilo savjet ili pojednostavilo život i potom više sudjelovalo u službi. Osim toga, poniznost, hrabrost i vjera potrebne su nam kad se putem sredstava javnog informiranja loše govori o nama, kad se protiv nas vode pravne bitke ili kad nas se fizički napada tokom progonstva. Kako pobijediti ponos i svojim postupcima pokazati da ’u poniznosti smatramo druge većima od sebe‘? Gledajmo na sebe onako kako Jehova gleda na nas. Isus je rekao kakav stav trebamo imati o sebi: ”I vi, kad izvršite sve za što ste zaduženi, recite: ’Mi smo beskorisni robovi. Učinili smo ono što smo bili dužni učiniti‘“. Ne zaboravi da se ništa što učinimo ne može usporediti s onim što je Isus učinio. Unatoč tome, Isus je bio ponizan. Nadalje, možemo moliti Jehovu da nam pomogne razvijati ispravno gledište o sebi. Poput psalmista, možemo se moliti: ”Nauči me razumu i znanju, jer u zapovijedi tvoje vjerujem“. Jehova će nam pomoći da razvijamo razumno, uravnoteženo gledište o sebi te će nagraditi našu poniznost. Isus je rekao: ”Tko se god uzvisi, bit će ponižen, a tko se god ponizi, bit će uzvišen“. :heart: :bye:

Rajko Dujmic, Zagreb

Nekadašnji frontmen “Novih fosila” Rajko Dujmić u pravoslavnom manastiru uspeo da se izleči od opake bolesti

U međuvremenu, odneli ste pobedu u borbi protiv teške bolesti.
- Imao sam karcinom na debelom crevu veličine muške šake! To je bilo pre tri godine i, evo, uspeo sam da preživim. To nije plod medicinske umešnosti, već jednog čudesnog isceljenja, koje se dogodilo u pravoslavnom manastiru Lepavina, gde po predanju postoji čudotvorna Gospa Lepavinska. Medicina je mogla samo da odreže karcinom i da čekamo kad će opet da poraste. Ostalo mi je samo da se molim Bogu, i samo nebu mogu da zahvalim što sam preživeo tu bolest. Imam problema i sa srcem. To je neki sindrom koji je imao i svetski teniski šampion Bjern Borg. Ne smeta mi, ali ne smem mnogo da se nerviram.

Из писма захвалности Рајка Дујмића...:)
Лк. 17,11-19

Rajko Dujmic, Zagreb

Nekadašnji frontmen “Novih fosila” Rajko Dujmić u pravoslavnom manastiru uspeo da se izleči od opake bolesti

U međuvremenu, odneli ste pobedu u borbi protiv teške bolesti.
- Imao sam karcinom na debelom crevu veličine muške šake! To je bilo pre tri godine i, evo, uspeo sam da preživim. To nije plod medicinske umešnosti, već jednog čudesnog isceljenja, koje se dogodilo u pravoslavnom manastiru Lepavina, gde po predanju postoji čudotvorna Gospa Lepavinska. Medicina je mogla samo da odreže karcinom i da čekamo kad će opet da poraste. Ostalo mi je samo da se molim Bogu, i samo nebu mogu da zahvalim što sam preživeo tu bolest. Imam problema i sa srcem. To je neki sindrom koji je imao i svetski teniski šampion Bjern Borg. Ne smeta mi, ali ne smem mnogo da se nerviram.

Из писма захвалности Рајка Дујмића...:)
Лк. 17,11-19

Što misliš prijatelju, tko je izlječio Rajka ?

Znaš li tko je jedino POSREDNIK između ljudi i Bog ?

Zašto se neki izlječe, a mnogi drugi ne ?

“Ozdravljenje” — čije je to djelo? :rtfm:
--------------------------------------------------------
Neki stručnjaci s područja medicine već godinama preispituju tvrdnje iscjelitelja vjerom da uspješno liječe ljude. Što su ustanovili? U londonskom Daily Telegraphu objavljena je izjava jednog liječnika iz Engleske koji je 20 godina istraživao “čudesna ozdravljenja”: “Izvještaji karizmatika o čudesnim ozdravljenjima nisu potvrđeni nijednim medicinskim dokazom.” Unatoč tome, mnogi iskreno vjeruju da su ih izliječile čudotvorne moći relikvija, svetišta ili iscjelitelja vjerom. Jesu li oni žrtve prijevare? :heart: :bye:

Isus je u svojoj poznatoj Propovijedi na gori rekao da će mu vjerski varalice govoriti: “Gospodine, Gospodine, nismo li (...) u tvoje ime mnoga silna djela činili?” a on će im odgovoriti: “Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! Apostol Pavao je upozorio na to od koga su takvi pojedinci dobili moć, rekavši: “Bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem i svakom nepravdom i prijevarom”. :heart: :bye:

Osim toga, “ozdravljenja” koja su povezana s relikvijama, svetim slikama i kipovima ne mogu biti Božje djelo. Zašto? Zato što Božja Riječ strogo zapovijeda: “Bježite od idolopoklonstva!” i “Čuvajte se idola!” Takva su “ozdravljenja” samo jedna od Ðavlovih smicalica kojima odvraća ljude od služenja pravom Bogu. U Bibliji stoji: “Sam Sotona pretvara se da je anđeo svjetla”. :heart: :bye:

Izbjegla sam religioznu prevaru 1. dio :rtfm:
--------------------------------------------------------------
SJEĆAM SE prvog ”čuda“ koje sam vidjela. Bila sam stara šest i pol godina. Bila sam s majkom na sastanku Pentekostalaca u jednoj kući. Propovjednik je pjevao i dobio je duh, onako kako to Pentekostalci čine kad pjevaju. Bila je zima i nasred prostorije je bila velika okrugla peć. Vidjela sam ga kako stavlja ruku u peć, i dalje pjevajući i pomalo povikujući, i kako uzima veliki užareni komad ugljena. Držao ga je u rukama, nosio ga po prostoriji i ispuštao one male pobjedničke povike i pjevao. Za sve to vrijeme drugi su pjevali i uzvikivali i plesali oko njega. Nakon sastanka svi su gledali u njegove ruke da bi vidjeli da li su spržene. Na njima nije bilo ni mrlje! To je bilo samo jedno od obilježja Pentekostalne crkve u Kentuckyju, gdje je odlazila moja majka. Oni su vjerovali u 10. poglavlje evanđelja po Marku, od 17. retka nadalje, gdje se govori o govorenju jezicima, liječenju bolesnih, uzimanju zmija i pijenju otrova. (Ovi reci su umetnuti, naime nema ih u najstarijim rukopisima Biblije.) Ne vjeruju sve Pentekostalne crkve u te stvari. Ali, kad vidite da se to događa, pomislite: pa, Bog je sigurno u crkvi koja može činiti takve znakove a da ljudi nisu ozlijeđeni. :heart: :bye:

Zatim smo se preselili u Indianu. Krštena sam 1953, kad sam imala 12 godina. Naučila sam svirati gitaru i pratiti grupno pjevanje na sastancima. Mislila sam da je to dio moje službe Bogu — upravo tim pjevanjem Pentekostalci dobivaju duh. Kad sam ja dobila duh i govorila jezicima, nisam znala što govorim, ali bio je to lijep osjećaj. Sama nikad nisam držala zmije, ali ’sjećam se kako sam jednog vikenda posjetila crkvu u Kentuckyju u koju sam nekad odlazila. Jedan gostujući propovjednik dobio je duh i iz kutije izvukao jednu veliku zvečarku koju je donio sa sobom. Omotao ju je oko ruke i vikao. Ja sam bila iza njega na podiju zajedno s pjevačima i sjećam se kako mu je krv počela curiti između prstiju. Zatim je propovjednik kojeg sam godinama ranije vidjela kako drži žeravicu dobio duh, prišao, uzeo zmiju iz ruke drugog propovjednika i stavio je natrag u kutiju. Ali, čovjeku koji je ujeden nije pozlilo. Sjećam se, međutim, da je troje ljudi koje sam poznavala, a koje je ujela zmija, umrlo. Jedan od njih bio je i moj poočim. :heart: :bye:

Kad sam imala 19 godina udala sam se za jednog mladog čovjeka koji je tvrdio da je spašen. Ali, on nije bio uvjereni Pentekostalac. Vidjela sam ga jednom kako drži zmije, ali nije imao duh koji je bio u skladu s mojim. Jedno vrijeme je bio dobar Pentekostalac, a zatim je prekinuo, počeo pušiti i činiti druge stvari u koje nismo vjerovali. Međutim, ta stvar s duhovima me uznemirila. Kad su Pentekostalci dobili duh, duhovi nisu uvijek bili isti. Neki su bili jači, a neki nisu bili usklađeni, a neki su se čak sukobili s drugima.
Nikad to nisam mogla razumjeti. Zato sam se pitala zašto ima toliko različitih duhova. Sjećam se da sam se sve vrijeme dok sam bila Pentekostalka molila: ”Ovo je jedina vjera za koju znam, Bože, da bi mogla biti ispravna. Ali, ako ti ne služim na način koji se tebi dopada, Bože, želim da to znam. Ako ovo nije prava religija, molim te pokaži mi koja jest“. Mnogo puta sam se ovako molila. :heart: :bye:

Dok sam još bila u prvom braku po prvi puta sam vidjela časopise Kulu stražaru i Probudi se! Godine 1962. preselili smo u Cincinnati i Jehovini svjedoci su došli na naša vrata. Moj suprug je volio s njima razgovarati, ali ja nisam. Kad su došli, ja bih ostala u kuhinji. Moj se suprug pretplatio na časopise, iako ih nikad nije čitao. Ali, ja sam ih čitala. Znala sam da ne bih trebala, osjećala sam se krivom kad sam ih čitala, ali nisam mogla podnijeti da nešto stoji a da se ne pročita. Bacila bih čak časopise u smeće, a kasnije sam ih izvadila i pročitala! Čitala sam u Kuli stražari i Probudi se! o planeti Zemlji koja će trajati zauvijek — o zemaljskom raju koji će biti ispunjen pravednim ljudima. To je bilo nešto najbolje što sam ikada čula. To me se jako dojmilo, jer mi Pentekostalci nismo vjerovali to u vezi Zemlje. Sjećam se kako sam čitala o rajskoj Zemlji koja će biti zauvijek nastanjena, i mislila sam: ’To nije točno!‘ Ali, voljela sam to čitati. U meni se odvijala prava borba. Molila sam se. Konačno sam zamolila supruga da prestane uzimati časopise, i on je to učinio. :heart: :bye:

Što misliš prijatelju, tko je izlječio Rajka ?

Znaš li tko je jedino POSREDNIK između ljudi i Bog ?

Zašto se neki izlječe, a mnogi drugi ne ?

1. Св. Тројица
2. Исус Христос је посредник, али то се посредништво састоји у томе што је "самога себе дао као откуп за многе"(1.тим.2,6) "Он је жртва помирења за наше грехе, не само за наше него и за грехе целог света"(1.јн. 2,2)
У том смислу је Он посредник између Бога и људи, јер такву жртву помирења нико осим Њега није принео.
3. То је већ питање плана Божијег о ономе који му се за помоћ обраћа. Ако Бог сматра да му је болест на корист, неће га исцелити:)

Izbjegla sam religioznu prevaru 2. dio :rtfm:
--------------------------------------------------------------
Moj se suprug spetljao s nekom drugom ženom, pa smo se nakon sedam godina braka razveli. Sa svoja dva sina preselila sam kod Olene, jedne dugogodišnje prijateljice koja se udala za mog ujaka. Ona je bila izvrsna pjevačica, pa smo zajedno odlazile na sastanke Pentekostalaca i pjevale u raznim crkvama. Olene je bila kćerka propovjednika koji je držao žeravicu. Dvaput sam bila ”izliječena“. Prvi puta je to bilo onda kad sam imala pobačaj i krvarila. Unatoč tome, otišla sam na sastanak Pentekostalaca. Bila sam toliko slaba da sam se bojala da ću morati otići. Zatim sam začula kako su Olene i njen otac počeli pjevati. Dobili su duh. Uhvatili su se jedno drugome za ramena. Prišli su mi i položili ruke na mene. Odmah sam ostala bez svijesti. Kad sam došla k sebi, osjećala sam se dobro! Krvarenje je prestalo! Drugi puta je to bilo kad sam imala oboljenje desni. Od svoje 15. godine nosila sam protezu. Sada tri mjeseca nisam nosila zube i jela sam samo tekuću hranu. Postala sam očajna i otišla kod liječnika. Pogledao mi je usta i rekao: ”Vi ne trebate mene, nego zubnog kirurga“. Rekao je da se bolest zove papilomatoza i preporučio mi zubara. Nikada nisam otišla. Olene i ja otišle smo u crkvu u Kentuckyju. Kasnije te večeri ja sam pjevala i bila vrlo duboko u duhu. Olene je položila na mene ruke, izgubila sam svijest i pala na pod. Kad sam došla k svijesti, ispljunula sam kao komadiće suhog, sažvakanog mesa. ’Kad sam došla kući, mogla sam staviti svoju protezu. Otada više nikad nisam imala s tim problema. :heart: :bye:

Olene je mnogo čitala Bibliju. Ubrzo nakon što sam se kod nje preselila, pozvala me u sobu gdje je čitala. Imala je jedno pitanje. Pročitala je Propovjednika 1:4: ”Naraštaj jedan odlazi i drugi dolazi, a zemlja stoji u vijek“. Zatim je rekla: ”Objasni mi taj citat. Mi to ne vjerujemo. O čemu onda govori!?“ Jako sam se uznemirila. ”Želim znati“, rekla je, ”zašto si toliko uznemirena u vezi ovog citata. To je citat iz Biblije i mi moramo znati što to znači?“ Ja sam objasnila: ”Čitala sam o tome u Kuli stražari i Probudi se! i nisam htjela da znaš da sam čitala te časopise koje izdaju Jehovini svjedoci“. Odmah je htjela ići u potragu za Jehovinim svjedocima. ”Bez brige“, rekla sam. ”Ako budemo ovdje duže živjeli, oni će doći na naša vrata. Oni te uvijek pronađu“. Kad sam dva tjedna kasnije došla s posla, čekala me na vratima, sva nasmijana. ”Pogodi tko je bio ovdje danas?“ Nisam imala pojma. ”Jehovini svjedoci. Ugovorila sam biblijski studij za nas obje!“ Ostala sam bez riječi. Ja nisam htjela s njima proučavati. Bojala sam ih se. :heart: :bye:

Ali, proučavali smo. Pozvali su nas na sastanke. Olene nije voljela tamo ići, ali ja jesam. Tada je moj najstariji sin imao oko tri godine, i mi smo išli u Kraljevsku dvoranu. U to vrijeme dovršili smo na biblijskom studiju knjigu Istina, pa smo i Olene i ja shvatile da je Penetekostalna crkva neispravna. No, Olene je prekinula studij, pa sam isto učinila i ja.
To je bilo 1972. godine. Godine 1974. Olene mi je telefonirala — tada više nismo skupa živjele. Upitala me da li bih se htjela udati za njenog oca — čovjeka koji je držao žeravicu kad sam ja imala šest i pol godina. Moj brak s prvim mužem bio je okončan prije sedam godina, pa sam se u januaru 1975. udala za Oleninog oca. On je živio u Kentuckyju, u blizini one iste Pentekostalne crkve u koju sam odlazila kao dijete. Kad sam se udala za njega, rekla sam mu da se više nikada neću vratiti Pentekostalcima i da ću, ako ikada opet budem u nekoj religiji, biti s Jehovinim svjedocima. On se složio s tim. Ali, tek smo bili nekoliko mjeseci u braku kad je počeo tražiti od mene da idem s njim na sastanke u Pentekostalnu crkvu. Jednom sam otišla. Nisam mogla ostati sjediti do kraja. Demona je bilo posvuda! U to vrijeme sam naučila da Sotona, njegovi demoni i njegovi sluge ovdje na Zemlji mogu činiti znakove i čuda i da je kršćansko ratovanje protiv takvih demonskih sila na nebeskim položajima. Isto tako, naučila sam da su čudesni darovi rane kršćanske crkve bili u tu svrhu da je se učvrsti u njenom začetku, i da su kasnije, odlaskom apostola, takvi darovi trebali prestati. Naprimjer, obzirom na dar govorenja jezicima, pisano je: ”Jezici? Oni će umuknuti“. Ljubav, vjera i nada sada su glavna uporišta zrele kršćanske crkve. :heart: :bye:

Moj suprug je pokušao nagovoriti me da ponovo idem kod Pentekostalaca i zajedno s njim pjevam i sviram gitaru. Umjesto toga, ja sam ponovo počela odlaziti u Kraljevsku dvoranu. Kad bi on nakon vikenda tokom kojeg je propovijedao po Pentekostalnim crkvama došao kući, bacio bi lisnicu punu novaca dobivenog od priloga koje su Pentekostalci skupili za njega. Smijao se što su mu ljudi dali sav taj novac, a nije ništa učinio da ga zaradi. Konačno je i moj mlađi sin išao na sastanke sa mnom i postao djelotvorni Svjedok. Moj suprug se veoma uznemirio kad bih ja došla kasno kući sa sastanaka. Jedne sam večeri došla kući oko deset sati i suprug me zaključao van kuće. Moj sin i ja morali smo provesti noć u automobilu. To se dogodilo nekoliko puta. On je u svom automobilu nosio pištolj, i kad me pronašao da čitam ili proučavam otišao je po svoj pištolj i četiri ili pet puta opalio ispod moje stolice. Kad sam u vrt nosila piće, on bi pucao u boce. Nije me htio ubiti, samo me htio izludjeti. Ali, ja sam se molila Jehovi i ostala mirna, a to je njega izludilo. :heart: :bye:

Jednog dana kad sam se spremala za sastanak, on me upitao: ”Zar ćeš zaista postati Jehovin svjedok? Zar ćeš stvarno lunjati okolo od vrata do vrata i propovijedati?“ A ja sam rekla: ”Da, hoću“. ”Pa“, rekao je, ”onda ti dajem dva tjedna da odeš iz ove kuće“. Tako smo moj sin i ja preselili. Preselili smo u jednu malu kuću u kojoj nitko nije godinama živio. Bili smo bez tekuće vode, s vrlo malo namještaja, i bez novaca. Ali, bilo je tako lijepo imati slobodu i odlaziti na sastanke bez brige da li ćeš biti zaključan van ili u kući, te biti u mogućnosti služiti Jehovi propovijedajući od vrata do vrata. Kad god sam na vratima naišla na Pentekostalce, osjetila sam prisustvo demona. Tada bih rekla: ”Jehova, ja znam da si ti jači od demona. Ja znam da imaš moć pomoći mi, i trebam tvoju pomoć. Potreban mi je tvoj sveti duh da se mogu s ovim nositi“. I on mi je uvijek pomogao.
Krštena sam u septembru 1976. Moj sin je kršten u julu 1977. Moja sestra je predani Svjedok. Moja majka je proučavala i počela propovijedati od vrata do vrata. Dakle, imam mnogo ohrabrenja od strane svoje obitelji i mnogo pomoći od Jehove i njegovog naroda. Jehova je bio toliko strpljiv sa mnom. Neka bude isto tako strpljiv s milijunima drugih koje ”dobrota Božja na pokajanje vodi. (Ispričala Ireta Clemons) :heart: :bye:

1. Св. Тројица
2. Исус Христос је посредник, али то се посредништво састоји у томе што је "самога себе дао као откуп за многе"(1.тим.2,6) "Он је жртва помирења за наше грехе, не само за наше него и за грехе целог света"(1.јн. 2,2)
У том смислу је Он посредник између Бога и људи, јер такву жртву помирења нико осим Њега није принео.
3. То је већ питање плана Божијег о ономе који му се за помоћ обраћа. Ако Бог сматра да му је болест на корист, неће га исцелити:)

Pa zar ga nije izlječila Gospa Lepavinska ?

Što označava riječ posrednik ?

Zar nije onda nepravedno od Boga da jedne liječi, a druge ne ?

Pa zar ga nije izlječila Gospa Lepavinska ?

Što označava riječ posrednik ?

Zar nije onda nepravedno od Boga da jedne liječi, a druge ne ?

1. Она је замолила свога Сина и измолила исцељење...:heart:
2. Већ сам ти објаснио...:heart:
3. Није, јер некога исцељује да се на њему види "слава Божија" као што каже Писмо, а некога не, јер Бог жели да се тај кроз болест очисти...:heart:

1. Она је замолила свога Сина и измолила исцељење...:heart:
2. Већ сам ти објаснио...:heart:
3. Није, јер некога исцељује да се на њему види "слава Божија" као што каже Писмо, а некога не, јер Бог жели да се тај кроз болест очисти...:heart:

Hoćeš da kažeš da je Gospa Lepinska bila posrednik između ljudi i Isusa ?

Ako je po vašem uvjerenju Bog trojstvo, tada je Gospa Lepinska bila posrednik između ljudi i Boga, a to je KONTRA PISMA.

Postoje ljudi koji su dobri a bolesni, što se takav čovijek ima čistiti ?

Nemože biti Božja pravda, da se izljeći osoba koja je samo deklarirani vjernik, dok vjernik koji je bolestan, a živi vjeru, ostane NE IZLJEČEN.

Nemogu prihvatiti taj PARADOKS, žao mi je prijatelju. :heart: :bye:

Tijelo se može samo izliječiti :rtfm:
---------------------------------------------------
“Ljudski organizam može sam izliječiti 60 do 70 posto svih svojih bolesti”, kaže profesor dr. Gustav Dobos iz Rudarske bolnice u Essenu (Njemačka). Smatra se da tijelo proizvodi 30 do 40 vrsta “lijekova”, kao što su kortizon i tvari koje sprečavaju nastanak bubrežnih kamenaca. Znanstvenici su istražili neke procese koji su uključeni u taj prirodni način liječenja, no još uvijek ima mnogo toga što trebaju otkriti. Uviđaju da se radi o “složenom uzajamnom djelovanju hormona, citokina i stanica ubojica” pri kojem “emocije i raspoloženja također igraju određenu ulogu”, piše časopis Vital te dodaje da stres i životni problemi mogu “mjesecima štetno utjecati na imunitet”. :heart: :bye:

Krivotvorena čuda :rtfm:
-----------------------------------
Jedan doktor u Engleskoj proveo je oko 20 godina ispitujući tvrdnje o čudima koja izvode karizmatične i evangeličke crkve u toj zemlji. Njegov je zaključak, prema londonskom Daily Telegraphu: ”Karizmatski izvještaji o čudesnim izlječenjima nisu poduprti niti jednim jedinim medicinskim dokazom.“ Dr. Peter May je pred sinodom Anglikanske crkve opisao svoje ponavljane pokušaje tokom godina da od ”iscjelitelja“ dobije dokaze za različita čuda za koja oni tvrde da su ih izveli. ”Obično“, kaže on, ”uopće ništa ne ponude, a slučajevi koji se iznesu nikad nisu ono što izgledaju na prvi pogled.“ On je javno osudio časopise i videofilmove koji izvlače profit od opisivanja čuda koja se očito nikada nisu dogodila. Prema Telegraphu, dr. May je usporedio svoje pronalaske sa pronalascima mnogih kolega. ”Nitko od njih“, kaže on, ”nije mogao dokumentirati niti jedan jedini slučaj koji bi se mogao usporediti sa Kristovim čudima.“ :heart: :bye:

Je li moguće da moć kojom se vrše čuda dolazi od nekog drugog, a ne od pravog Boga? :rtfm:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mojsije i Aron došli su k egipatskom faraonu i zatražili da dopusti Izraelcima otići u pustinju kako bi ondje prinijeli žrtve Jehovi. Da bi potvrdili da govore u Božje ime, Mojsije je zapovjedio Aronu neka baci na tlo svoj štap, i štap se pretvorio u veliku zmiju. To je čudo bilo izvršeno Božjom silom. No i egipatski svećenici koji su se bavili magijom bacili su na tlo svoje štapove, pa su se i oni pretvorili u velike zmije. Čijom su silom oni učinili to čudo? U današnje vrijeme neki svećenici kršćanskih crkvi provode takozvano liječenje vjerom. Među ne-kršćanskim religijama nalazimo vudu svećenike, vračeve, čarobnjake i druge koji također liječe. Pri tome se često služe magijom i vračanjem. Neki iscjeljitelji kažu da njihovo liječenje nema nikakve veze s religijom. Da li u svim tim slučajevima moć iscjeljivanja dolazi od pravoga Boga? Mat. 24:24: “Ustat će lažni Kristi i lažni proroci i činit će velike znakove i čuda kako bi, ako je moguće, zaveli i izabrane.”
Mat. 7:15-23, bilješka: “Čuvajte se lažnih proroka. (...) Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga čuda činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje!” :heart: :bye:

Hoćeš da kažeš da je Gospa Lepinska bila posrednik između ljudi i Isusa ?

Ako je po vašem uvjerenju Bog trojstvo, tada je Gospa Lepinska bila posrednik između ljudi i Boga, a to je KONTRA PISMA.

Postoje ljudi koji su dobri a bolesni, što se takav čovijek ima čistiti ?

Nemože biti Božja pravda, da se izljeći osoba koja je samo deklarirani vjernik, dok vjernik koji je bolestan, a živi vjeru, ostane NE IZLJEČEN.

Nemogu prihvatiti taj PARADOKS, žao mi je prijatelju. :heart: :bye:

Е мој Ворки, толико стихова знаш, али их не разумеш...Зашто Бог на некога допушта болест, а на некога не допушта, па то су питања која могу да поставе само атеисти и њих бих разумео, али ти да не знаш да су "Путеви Божији неиспитани"(Рим.11,33) као што каже Апостол Павле, то ми није јасно...:think:

Krivotvorena čuda :rtfm:
-----------------------------------
Jedan doktor u Engleskoj proveo je oko 20 godina ispitujući tvrdnje o čudima koja izvode karizmatične i evangeličke crkve u toj zemlji. Njegov je zaključak, prema londonskom Daily Telegraphu: ”Karizmatski izvještaji o čudesnim izlječenjima nisu poduprti niti jednim jedinim medicinskim dokazom.“ Dr. Peter May je pred sinodom Anglikanske crkve opisao svoje ponavljane pokušaje tokom godina da od ”iscjelitelja“ dobije dokaze za različita čuda za koja oni tvrde da su ih izveli. ”Obično“, kaže on, ”uopće ništa ne ponude, a slučajevi koji se iznesu nikad nisu ono što izgledaju na prvi pogled.“ On je javno osudio časopise i videofilmove koji izvlače profit od opisivanja čuda koja se očito nikada nisu dogodila. Prema Telegraphu, dr. May je usporedio svoje pronalaske sa pronalascima mnogih kolega. ”Nitko od njih“, kaže on, ”nije mogao dokumentirati niti jedan jedini slučaj koji bi se mogao usporediti sa Kristovim čudima.“ :heart: :bye:

Ја том Енглезу не верујем, већ верујем људима који су исцељени, а неки су били исцељени и на моје очи:)

SVEDOCANSTVO 14

"U razgovoru sa prijateljicom sam cula za manastir Lepavinu i cudotvornu ikonu Presvete Bogorodice. U devetom mesecu 1996. godine smo prvi put posetili manastir i od tada ga redovno posecujemo svaki mesec. Meni licno su se dogodile neobicne pojave. Ja sam R. P., imam 43 godine, verujem u Boga, po veroispovesti sam rimokatolkinja. Moj muz je pravoslavne vere. Postujemo i jedne i druge svetke, slavimo dva Uskrsa i dva Bozica.

Kada sam prvi put bila u manastiru, od o. Gavrila sam dobila dve kopije cudotvorne ikone Majke Bozije Lepavinske, jednu manju, a drugu vecu. Ovu vecu drzim na nocnom ormaricu u spavacoj sobi. Jedne noci, bilo je to posle prve posete manastiru, probudila sam se oko dva sata posle pola noci. Nesto me je vuklo da se okrenem i pogledam ikonu. Na njoj sam videla Isusov lik, ali u starijoj zivotnoj dobi (kao u manastiru na desnoj strani), kako pokrece ruku kao da me zove k Sebi. Ja sam tada bila potpuno budna i nekih desetak minuta nisam mogla doci k sebi, ali se nisam bojala.

Drugi dogadjaj se zbio nakon drugog odlaska u manastir (bili smo u manastiru 13. oktobra 1996.), a na samu Svetu Petku (27. oktobra). Probudila sam se oko pola devet ujutro, ali mi se nije ustajalo. Mislila sam: jos cu se samo malo odmoriti, pa onda ustati. Medjutim, zadremala sam i usnula o. Gavrila. Bio mi je okrenut ledjima i posvecivao je moju kcer, koja je lezala u necemu slicnom kovcegu. Kad je posvetio, ona se podigla i srecno se smesila. U tom casu sam zacula strasnu eksploziju, trgnula se i odmah pogledala na sat - bilo je 9 casova i 10 minuta. Sedela sam ukocena od straha u krevetu i mislila da nam je u dvoristu eksplodirala bomba. Pitala sam muza da li je on sta cuo, rekao je da nije. Kasnije sam pitala i svoju susedu, ali ni ona nije nista cula. Tada sam zakljucila da mi se nesto time htelo reci, ali ni danas ne znam sta.

Treci put smo bili u manastiru Lepavini u novembru. Prisustvovali smo liturgiji, posle koje nam je o. Gavrilo citao molitvu ispred cudotvorne ikone Majke Bozje. Kuci smo stigli oko sest sati posle podne. Posto imam problema sa cirkulacijom, bila sam dosta umorna te sam legla da spavam. Oko 45 minuta posle ponoci spustila mi se krv na nos i curila negde do 1 cas i 20 minuta. Iscurilo mi je dosta krvi i ponovo sam se osecala umornom. Curenje krvi mi se ponavljalo kroz citavu sedmicu i po danu i po noci. U nedelju mi se krv spustila poslednji put, a tada sam tokom noci imala jos jedan cudan dogadjaj. Legla sam da spavam, a oko pola noci me je probudilo suskanje iz pravca nocnog ormarica na kome drzim ikonu Majke Bozje Lepavinske. Zvuk je bio slican suskanju brokatnih haljina. Okrenula sam se prema ikoni da vidim sta to suska. Primetila sam neku senku koja se udaljavala od ikone Majke Bozje.

Nastojali smo da redovno jednom mesecno posecujemo manastir Lepavinu, a zadnji put smo bili sedam dana pre katolickog Uskrsa. O. Gavrilo nam je procitao molitvu ispred ikone Majke Bozje i uzeli smo osvecenu vodu. Meni je lekarka dala uputnicu za vadjenje krvi i rekla da moram biti na dijeti. Ja sam nekako zaboravila na dijetu, a vec sam prekosutra trebala ici na vadjenje krvi. Razmisljala sam da odustanem, ali ipak sam otisla. Vece i dan pre vadjenja krvi popila sam oko jednu i po litru vode iz manastira. Sutradan sam otisla na vadjenje. Nalazi su bili iznenadjujuci. Pokazivali su mi normalnu kolicinu masnoca u krvi (1,30, dok sam pre imala izmedju 3,60 i 5,60).

Nedugo nakon toga pojavio mi se na oku jecmenac, velicine pola zrna psenice. Do podne sam ga cetiri-pet puta namazala vodom iz manastira, da bi popodne ostala samo crvena mrlja. Sutradan je i ona nestala.

Jednoj mojoj prijateljici, koja je imala ruznu ranu na nozi, takodje sam dala vodu iz manastira, da maze ranu. Ona je ranu vec lecila raznim mastima i prascima, ali bez rezultata. Nakon cetiri dana ispiranja rane sa manastirskom vodom, ostala je samo crna mrlja, koja je za neko vreme potpuno nestala.

Malu ikonicu Presvete Bogorodice stalno nosim sa sobom u novcaniku. Ja, moja deca i muz se svaku vece molimo pred ikonom Presvete Bogorodice. Kad drzim ikonu u rukama, osecam da mi srce pocinje brze kucati. Mislila sam da je to slucajno, ali nije. Merila sam pritisak pre molitve i posle, i obavezno je posle povisen, a otkucaji srca brzi za 15 otkucaja.

Zahvalna sam Bogorodici Lepavinskoj i sve te dogadjaje tumacim na pozitivan nacin. Dolazicu u manastir Lepavinu kad god budem mogla, skupa sa mojim muzem i mojom decom. Zahvalni smo i o. Gavrilu na njegovim molitvama".

Е мој Ворки, толико стихова знаш, али их не разумеш...Зашто Бог на некога допушта болест, а на некога не допушта, па то су питања која могу да поставе само атеисти и њих бих разумео, али ти да не знаш да су "Путеви Божији неиспитани"(Рим.11,33) као што каже Апостол Павле, то ми није јасно...:think:

Da, to je jedini odgovor za nelogičnost, da su Božji putevi tajna.

Bog nikada ljude ne iskušava sa zlom, to bi ti moralo biti jasno, jer samo Pismo govori o tome.

Jakov 1:13 - Neka nitko, kad se nađe u kušnji, ne govori: “Bog me iskušava.” Jer Boga se ne može zlom iskušavati, a ni on nikoga zlom ne iskušava. :heart:

Job 34:10 - Stoga me poslušajte, ljudi srca razborita! Daleko od toga da bi pravi Bog zlo činio, da bi Svemogući nepravedno postupao! :heart:

Sama Biblija ti kazuje, da bi bilo nepravedno da Bog bolešću osobe radi nešto pravedno, ili korisno za tu osobu.

:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back