RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да те не заварају, као што су и Фарисеји својом спољашношћу заваравали друге "Јер ко од људи зна шта је у човеку осим духа човекова који је у њему?"

Ali vidiš prijatelju, ti uspoređuješ Farizeje sa Jehovinim Svjedocima, a puno više se podudaraju sa svećenicima crkava, kako Katoličke tako i vaše.

Napravi paralelu, budi iskren, pa ćeš uvidjeti veoma veliku slučnost, a Jehovini Svjedoci imaju sličnosti sa kršćanima prvoga stoljeća, koji su tada bili sekta, kao i mi danas, kako nas nazivate.

Farizeji ( duhovne vođe ondašnje službene religije ) = Svećenici ( duhovni vođe današnje službene religije ).

Kršćani prvoga stoljeća ( sekta ili sljedba ) = Jehovini Svjedoci ( sekta ili sljedba ).

Farizeji ( posebno obućeni, ravnanje po predajama ) = Svećenici ( posebno obućeni, ravnanje po predajama ).

Kršćani prvoga stoljeća ( kulturno obićno obućeni ) = Jehovini Svjedoci ( kulturno obićno obućeni ).

Farizeji ( ljudi odlaze njima u sinagoge ) = Svećenici ( ljudi odlaze njima u crkve ).

Kršćani prvoga stoljeća ( propovjedaju odlazeći ljudima ) = Jehovini Svjedoci ( propovjedaju odlazeći ljudima ).

Ovo je samo jedan mali dio sličnosti, a ti ako si iskren onda nisi slijep.

Matej 7:28,29 - A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj iza čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci. :heart: :bye:

Razumijem tvoju sumlju ali JS nikako nebi usporedio sa farizejima samo zbog njihovih dijela koji su nepobitni,kažem ponovo poznajem puno JS i neki od njih su najbolji ljudi koje sam upoznao u životu!:bye:

То није никакав доказ о исправности и тачности њиховог учења тј. њихове вере, јер има и међу атеистима и међу другим конфесијама такође добрих људи...нпр. неки, по мени, најбољи људи које познајем су муслимани...

Ali vidiš prijatelju, ti uspoređuješ Farizeje sa Jehovinim Svjedocima, a puno više se podudaraju sa svećenicima crkava, kako Katoličke tako i vaše.

Napravi paralelu, budi iskren, pa ćeš uvidjeti veoma veliku slučnost, a Jehovini Svjedoci imaju sličnosti sa kršćanima prvoga stoljeća, koji su tada bili sekta, kao i mi danas, kako nas nazivate.

Farizeji ( duhovne vođe ondašnje službene religije ) = Svećenici ( duhovni vođe današnje službene religije ).

Kršćani prvoga stoljeća ( sekta ili sljedba ) = Jehovini Svjedoci ( sekta ili sljedba ).

Farizeji ( posebno obućeni, ravnanje po predajama ) = Svećenici ( posebno obućeni, ravnanje po predajama ).

Kršćani prvoga stoljeća ( kulturno obićno obućeni ) = Jehovini Svjedoci ( kulturno obićno obućeni ).

Farizeji ( ljudi odlaze njima u sinagoge ) = Svećenici ( ljudi odlaze njima u crkve ).

Kršćani prvoga stoljeća ( propovjedaju odlazeći ljudima ) = Jehovini Svjedoci ( propovjedaju odlazeći ljudima ).

Ovo je samo jedan mali dio sličnosti, a ti ako si iskren onda nisi slijep.

Matej 7:28,29 - A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj iza čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci. :heart: :bye:

И Сотона имитира Христа у нечему...тако, да ово горе није никакав доказ.

Хришћани првог стољећа су веровали у Христа Бога, а ЈС верују да је Христос творевина.

То није никакав доказ о исправности и тачности њиховог учења тј. њихове вере, јер има и међу атеистима и међу другим конфесијама такође добрих људи...нпр. неки, по мени, најбољи људи које познајем су муслимани...

Točno prijatelju, ima dobrih ljudi u svim granama života, no postavlja se pitanje, DALI SU POSLUŠNI ???

Jedno je biti dobar, a drugo je biti poslušan.

2. Korinćanima 6:14-18 - Ne uprežite se u nejednak jaram s nevjernicima. Jer što je zajedničko pravednosti i bezakonju? Ili kakvo zajedništvo ima svjetlo s tamom? Nadalje, može li vladati sklad između Krista i Belijala? Ili što je zajedničko vjerniku i nevjerniku? I kako se hram Božji slaže s idolima? Jer mi smo hram Boga živoga, kao što je Bog rekao: “Prebivat ću među njima i biti među njima i bit ću Bog njihov, a oni će biti narod moj.” “‘Zato iziđite iz njihove sredine i odvojite se’, kaže Jehova, ‘i ne dotičite više ništa nečisto’, ‘i ja ću vas primiti.’” “‘I bit ću vam otac, a vi ćete mi biti sinovi i kćeri’, kaže Jehova, Svemogući.” :heart: :bye:

Normalno da si u pravu kad kažeš da ima svuda dobrih ljudi,ali bitna su djela koja su u skladu sa krščanstvom (Isusovim učenjem),znači slijediti Njegov primjer 100% 24 sata na dan a ne biti krščanin 1 dan tjedno!

Још ако се сами стално хвале да тако живе, е онда ми то говори да су заиста "прави" хришћани..

И Сотона имитира Христа у нечему...тако, да ово горе није никакав доказ.

Хришћани првог стољећа су веровали у Христа Бога, а ЈС верују да је Христос творевина.

Pa nisu prijatelju kršćani prvoga stoljeća baš vjerovali da je ISUS BOG, nego da je njegov Sin, prorečeni Mesija.

Ivan 1:34 - Ja sam to vidio i svjedočim da je on Sin Božji.” :heart: :bye:

Ne prijatelju,iza njih stvarno stoje djela!Jedini su od tisuća religijskih organizacija u svijetu koji propovjedaju od kuće do kuće,nerade ni za kakvu materijalnu korist niti dobitak,stvarno se drže Biblije kao jedinog autoriteta i apsolutno se je pridržavaju u privatnom životu!Vidim to već godinama i nemogu biti slijep na to!

Pa nisu prijatelju kršćani prvoga stoljeća baš vjerovali da je ISUS BOG, nego da je njegov Sin, prorečeni Mesija.

Ivan 1:34 - Ja sam to vidio i svjedočim da je on Sin Božji.” :heart: :bye:

Син и Отац као и Свети Дух су само називи за личне односе...а и по логици, син мора да буде исте природе као и његов отац...Ако је дакле Отац Бог, онда је и његов Син Бог, јер има исту Божанску Очеву природу...

1. Ivanova 4:4

Vi potječete od Boga, dječice, i pobijedili ste te ljude, jer onaj koji je uz vas veći je od onoga koji je uz svijet. 5 Oni potječu od svijeta, i zato govore ono što dolazi od svijeta i svijet ih sluša. 6 Mi potječemo od Boga. Tko pozna Boga, sluša nas, a tko ne potječe od Boga, ne sluša nas. Po tome prepoznajemo je li neka izjava nadahnuta istinom ili zabludom.

Vorki

kako je moguce da neki ljudi koji takodje istrazuju Bibliju, ali neovisno od crkve - istu knjigu tumace potpuno razlicito od JS ?
zasto mislis da ti tu knjigu razumijes jer si u savezu sa svetim duhom - a niko drugi ne ?

Božja riječ nam OTKRIVA da postoje SAMO dvije grupe ljudi na zemlji. Jedna grupa je pod Sotonom, i oni su dio ovoga svijeta, a druga grupa je pod Jehovom i njegovim sinom, te su oni odvojeni od ovoga svijeta. Biblija objašnjava da su ljudi iz Đavolove grupe u većini i da na njih Sotona djeluje, preko uma, tako da nevide i neprepoznaju istinu od laži, dok drugu grupu Bog štiti i otkriva im istinu putem volje izbora i svetoga duha. :bye:

2. Korinćanima 4:3,4 - A ako je i zastrta dobra vijest koju objavljujemo, zastrta je onima koji odlaze u propast, onima kojima je bog ovoga svijeta zaslijepio umove nevjerničke, da do njih ne prodre svjetlost slavne dobre vijesti...:heart:

1. Ivanova 5:19 - Znamo da potječemo od Boga, a cijeli je svijet pod vlašću Zloga. :heart:

1. Ivanova 4:4

Vi potječete od Boga, dječice, i pobijedili ste te ljude, jer onaj koji je uz vas veći je od onoga koji je uz svijet. 5 Oni potječu od svijeta, i zato govore ono što dolazi od svijeta i svijet ih sluša. 6 Mi potječemo od Boga. Tko pozna Boga, sluša nas, a tko ne potječe od Boga, ne sluša nas. Po tome prepoznajemo je li neka izjava nadahnuta istinom ili zabludom.

Ниси одговорио...Јел Исус творевина или није?
Чекам одговор још мало, па морам да идем...

Син и Отац као и Свети Дух су само називи за личне односе...а и по логици, син мора да буде исте природе као и његов отац...Ако је дакле Отац Бог, онда је и његов Син Бог, јер има исту Божанску Очеву природу...

Pričali smo već o tome stotinu puta.

Ako je PRIRODA vrsta bića, a ne osobnost, onda se slažem.

Čovjekova priroda je da je čovjek, a Bog je TITULA, tako da NIJE PRIRODA.

Priroda je DUHOVNA OSOBA, tako da su na taj način iste prirode, no različite su osobe, jer je jedan STVORITELJ, a drugi je njegovo STVORENJE.

Ovo je Biblijska nauka, dok je vaše filozofsko-dogmatska nauka. :heart: :bye:

Ivan 20:17 - A Isus joj je rekao: “Nemoj me više držati, jer još nisam uzašao k Ocu, nego pođi mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu. :heart:

Ezekijel 3:17-21

Sine čovječji, postavio sam te za stražara domu Izraelovu. Slušaj riječi iz usta mojih i opominji ih u ime moje! 18 Kad kažem zlome: ‘Umrijet ćeš’, a ti ga ne opomeneš i ne progovoriš kako bi odvratio zloga od zlog puta njegova i sačuvao mu život, on će umrijeti zbog prijestupa svojega, jer zlo čini, ali krv ću njegovu tražiti iz tvoje ruke. 19 Ali ako opomeneš zloga, a on se ne odvrati od zloće svoje i od zlog puta svojega, on će umrijeti zbog prijestupa svojega, a ti ćeš izbaviti dušu svoju. 20 Isto tako, ako se pravednik odvrati od pravednosti svoje i počne činiti nepravdu te ja postavim pred njega kamen o koji će se spotaknuti, on će umrijeti jer ga nisi opomenuo. Umrijet će zbog grijeha svojega i neće se pamtiti pravedna djela koja je učinio, ali krv ću njegovu tražiti iz tvoje ruke. 21 Ali ako opomeneš pravednika, ako upozoriš pravednika da ne griješi, i on prestane griješiti, ostat će na životu jer je primio opomenu, a ti ćeš izbaviti dušu svoju.”

Ниси одговорио...Јел Исус творевина или није?
Чекам одговор још мало, па морам да идем...

Ок.. преузимам даље ;)

Опет се враћамо на разликовање између створеног и рођеног

-Оно што је створено НЕ МОРА бити исте природе (суштине) као и његов створитељ
Пример: вајар(створитељ) и скулптура(створено)... створитељ је човек у овом случају, живо биће... а створено је нежива ствар,

-Оно што је рођено, МОРА бити исте природе суштине као и онај који га рађа.
Пример: мајка рађа дете... И рођено (дете) и онај ко рађа (мајка) су жива бића, људска бића...

погледајте како Апостол Павле прави разлику:

Посланица Јеврејима

5 Jer kome je od anđela ikad rekao: »Ti si Sin moj, ja sam te danas rodio«, i opet: »Ja ću mu biti Otac i on će mi biti Sin«? 6 A za vreme kada će Prvorodnoga uvesti u svet, govori: »I da mu se poklone svi anđeli Božiji«. 7 A za anđele govori: »Koji vetrove čini svojim anđelima i plamenove ognjene svojim slugama«. 8 Za Sina pak: »Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i žezlo pravosti je žezlo tvoga carstva. 9 Zavoleo si pravednost i omrzao si bezakonje; zato te, o Bože, Bog tvoj pomaza uljem radosti više nego tvoje drugove«, 10 i: »Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju i nebesa su dela tvojih ruku. 11 Ona će proći, a ti ostaješ; i sva će oveštati kao haljina, 12 i savićeš ih kao ogrtač, kao haljinu, i izmeniće se. A ti si uvek isti i tvojih godina neće nestati«. 13 A kome je od anđela ikad rekao: »Sedi meni s desne strane dok položim tvoje neprijatelje kao podnožje tvojih nogu«? 14 Nisu li to sve službeni duhovi poslani da služe onima koji će naslediti spasenje?

Poslednja izmena:
Ок.. преузимам даље ;)

Опет се враћамо на разликовање између створеног и рођеног

-Оно што је створено НЕ МОРА бити исте природе (суштине) као и његов створитељ
Пример: вајар(створитељ) и скулптура(створено)... створитељ је човек у овом случају, живо биће... а створено је нежива ствар,

-Оно што је рођено, МОРА бити исте природе суштине као и онај који га рађа.
Пример: мајка рађа дете... И рођено (дете) и онај ко рађа (мајка) су жива бића, људска бића...

погледајте како Апостол Павле прави разлику:

Посланица Јеврејима

5 Jer kome je od anđela ikad rekao: »Ti si Sin moj, ja sam te danas rodio«, i opet: »Ja ću mu biti Otac i on će mi biti Sin«? 6 A za vreme kada će Prvorodnoga uvesti u svet, govori: »I da mu se poklone svi anđeli Božiji«. 7 A za anđele govori: »Koji vetrove čini svojim anđelima i plamenove ognjene svojim slugama«. 8 Za Sina pak: »Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i žezlo pravosti je žezlo tvoga carstva. 9 Zavoleo si pravednost i omrzao si bezakonje; zato te, o Bože, Bog tvoj pomaza uljem radosti više nego tvoje drugove«, 10 i: »Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju i nebesa su dela tvojih ruku. 11 Ona će proći, a ti ostaješ; i sva će oveštati kao haljina, 12 i savićeš ih kao ogrtač, kao haljinu, i izmeniće se. A ti si uvek isti i tvojih godina neće nestati«. 13 A kome je od anđela ikad rekao: »Sedi meni s desne strane dok položim tvoje neprijatelje kao podnožje tvojih nogu«? 14 Nisu li to sve službeni duhovi poslani da služe onima koji će naslediti spasenje?

Hebrejima 1:5-14 - Jer kojemu je od anđela Bog ikada rekao: “Ti si sin moj, ja sam danas postao otac tvoj”? I još: “Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin”? A o vremenu kad opet uvodi svojega Prvorođenca u svijet kaže: “Neka mu se poklone svi anđeli Božji!” Za anđele kaže: “Anđele svoje duhovima čini, a sluge svoje plamenom ognjenim.” A za Sina kaže: “BOG JE PRIJESTOLJE TVOJE u svu vječnost i žezlo kraljevstva tvojega žezlo je pravičnosti. Ljubio si pravednost i mrzio bezakonje. ZATO TE BOG, BOG TVOJ, pomazao uljem radosti više nego drugove tvoje.”I još: “Ti si, Gospodine, u početku položio temelje zemlji i nebesa su djelo ruku tvojih. Njih će nestati, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostarjeti i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i bit će zamijenjeni. A ti si isti i godinama tvojim nema kraja.” A za kojeg je od anđela ikada rekao: “Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim”? Nisu li svi oni duhovi kojima je dužnost služiti i koji su poslani da služe onima koji će naslijediti spasenje? :heart: :bye:

Hebrejima 1:5-14 - Jer kojemu je od anđela Bog ikada rekao: “Ti si sin moj, ja sam danas postao otac tvoj”? I još: “Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin”? A o vremenu kad opet uvodi svojega Prvorođenca u svijet kaže: “Neka mu se poklone svi anđeli Božji!” Za anđele kaže: “Anđele svoje duhovima čini, a sluge svoje plamenom ognjenim.” A za Sina kaže: “BOG JE PRIJESTOLJE TVOJE u svu vječnost i žezlo kraljevstva tvojega žezlo je pravičnosti. Ljubio si pravednost i mrzio bezakonje. ZATO TE BOG, BOG TVOJ, pomazao uljem radosti više nego drugove tvoje.”I još: “Ti si, Gospodine, u početku položio temelje zemlji i nebesa su djelo ruku tvojih. Njih će nestati, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostarjeti i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i bit će zamijenjeni. A ti si isti i godinama tvojim nema kraja.” A za kojeg je od anđela ikada rekao: “Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim”? Nisu li svi oni duhovi kojima je dužnost služiti i koji su poslani da služe onima koji će naslijediti spasenje? :heart: :bye:

kakav je ovo cudan prevod?

ja sam koristio prevod Emilijana Carnica za koji sam video da je merodavan i za vas, Vorki..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back