Rasprava sa gastarbajterima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odakle ti ideje za ove teme hahahhaha

Ima nekoliko vrsta gastarbajtera.

Oni koji idu zato što su krajnji materijalisti bez pročitane knjige u životu(to su najgrdji), ima onih koji odu iz nužnosti i čiste muke, i ima onih, koji bi kao ja, otišli zato što ne žele da gledaju izgradnju Beograda u magli.

U zavisnosti od motiva odlaska, različita su i iskustva u raspravama.

Oni koji idu zato što su krajnji materijalisti bez pročitane knjige u životu(to su najgrdji), ima onih koji odu iz nužnosti i čiste muke, i ima onih, koji bi kao ja, otišli zato što ne žele da gledaju izgradnju Beograda u magli.

inspirisala ga ruzna ko lopov alia paranormalna

iste su ovo teme ko, ko je veci seljak, seljaci sto dolaze u BG ili BG, ili dali je chat, sms iskvario jezik kod tinejdjera
dal internet pravi asocijalne ljude i otudjuju od realnosti, i takva slicna sranja

Prilično dobro profilisanje:)
Odakle? Ponekad se osećam kao internet ratnik samo zbog toga shto sam hteo napisati dva posta :(

inspirisala ga ruzna ko lopov alia paranormalna

iste su ovo teme ko, ko je veci seljak, seljaci sto dolaze u BG ili BG, ili dali je chat, sms iskvario jezik kod tinejdjera
dal internet pravi asocijalne ljude i otudjuju od realnosti, i takva slicna sranja

borio sam se za ovu zemlju, i za to vreme zaposlise dezertere koji su platili vojnom odseku da ih ne regrutuju. kad sam se vratio, iako sam bio priv na listi na birou rada, zaposlili su dezertere sa mamama i tatama koji su radili po opstinama.
noz u ledja ne opraqstam, otisao sam jer nisam imao izbora.

zovite me gastos slobodno... za dva koplja sam bolji od vas. u svemu

- - - - - - - - - -

i kad kao gastos gledam moju generaciju u srbiji, pa ko dede su, debeli, stomachine, chelavi i prostaci do koske. so **** off.

kolko ono bese zaradjuju gradzani iz unutrasnjosti? 200 evra, kolko zuba zene ovde u glavi imaju?

zar tako o meni?

gde se ti u napisanom vidis?

- - - - - - - - - -

borio sam se za ovu zemlju, i za to vreme zaposlise dezertere koji su platili vojnom odseku da ih ne regrutuju. kad sam se vratio, iako sam bio priv na listi na birou rada, zaposlili su dezertere sa mamama i tatama koji su radili po opstinama.
noz u ledja ne opraqstam, otisao sam jer nisam imao izbora.

zovite me gastos slobodno... za dva koplja sam bolji od vas. u svemu

- - - - - - - - - -

i kad kao gastos gledam moju generaciju u srbiji, pa ko dede su, debeli, stomachine, chelavi i prostaci do koske. so **** off.

kolko ono bese zaradjuju gradzani iz unutrasnjosti? 200 evra, kolko zuba zene ovde u glavi imaju?

cime cemo da merimo srecu i ispunjeni zivot?
znam nekoga ko se iz kanade vratio i rekao - nikad vise
znam drugog koji je tamo zoveo 5 godina i sad grebe i rukama i nogama da opet ode

28

- - - - - - - - - -

znam drugog koji je tamo zoveo 5 godina i sad grebe i rukama i nogama da opet ode

28

pogresio je u planovima. taj tvoj.
ne odlazi se nazad bez ustedjevine, sredjenih papira i pogotovo zalupis vrata iza sebe.

i dalje radim za kanadsku firmu, postoji skajp drop box, email,, cisco pa do najgrdjeg fttp plus svasta nesto.

i da, gastos jesam, nisam ni ovde ni tamo, mesto me ne drzi, samo chka moze da me shebe al sad malo manje.

pozdrav od gastosa!

baj baj!

Poslednja izmena:
Jako je bitno kad su otišli, koliko poznaju svoj maternji jezik, a naročito semantički smisao napisanog.
Inače je kao da pričaš sa semaforom.
Vaša iskustva?
:malav:
Немој да збуњујеш свет... :)

Прво се треба речи да постоје две групе гастајбајтера, комуњаре по задатку, и Они који су отишли трбухом за крухом.

Разлика је драстична, а примере имаш и овде на Форуму... :)

- - - - - - - - - -

28

5 godina,? tako ga i racunaj, u petogodisnjaka gastosa.
nije umeo jer nije sposoban ni tamo ni ovde. sigurno prica engleski ko indijac.

ja sam gastos 21 godina staza, tri kontinenta, sad sam i ovde stranac i gastos, znam sta radim. + 3 pasosa, ne moram nista da grebem

Jako je bitno kad su otišli, koliko poznaju svoj maternji jezik, a naročito semantički smisao napisanog.
Inače je kao da pričaš sa semaforom.
Vaša iskustva?
:malav:

Nista cudno,s kim si takav si.sta gledas to postajes...
Npr. iz licnog iskustva znam da je na zapadu,u mom slucaju Holandjanima i Nemcima i pored poznavanje njihovog jezika u barem 60 posto slucajeva neke stvari nemoguce objasniti,kao da pricas sa semaforom....
Mozes da pricas i objasnjavas 2 sata oni te nista zivo nece razumeti....
E sada ``nas``covek ako je tamo proveo neko duze vreme,ne znam zbog cega se to desava,pocne da se ponasa isto tako...Ti mu pricas i pricas a on nista ne razume....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back