Raspada se Beograd na vodi!

X puta sam prolazio pored zgrada na BNV i ono mi izgleda nebezbedno, iako nisam građevinski stručnjak. Zgrade iznad vode, tu zgrade moraju vremenom tonuti jer voda podriva temelje. Na mjestu na kome je BNV ne bi ni mačke spavale.

Postoji nacin gradnje u takvim uslovima i na takvom tlu, sprovodi se vec decenijama uspesno u Holandiji, u Hamburgu, i raznim manjim mestima na severozapadu Nemacke.
I sve te zgrade traju i trajace.

E, sad, fora je sto u Bgd/H20 nije ispostovana procedura za gradnju na takvim mestima.
Bice tu velikog srannja....

X puta sam prolazio pored zgrada na BNV i ono mi izgleda nebezbedno, iako nisam građevinski stručnjak. Zgrade iznad vode, tu zgrade moraju vremenom tonuti jer voda podriva temelje. Na mjestu na kome je BNV ne bi ni mačke spavale.
Ма не, имамо зграде на Дунаву на Дорћолу и земунској кеју, уз саму воду, па стоје деценијама без проблема.

Ja sam do skora naivno mislila da su Bg na vodi gradili po višim standardima gradnje nego sve ostalo, ali izgleda da to baš i nije slučaj
Неко је преварио председника, ал не сумњам да ће он пронаћи и казнити штеточине. Уосталом, као што је и до сада радио. :mrgreen:

1000007552.jpg

Ovo sam već bila postavljala. Tc galerija, knjižara, kaplje voda sa plafona.
To nisam videla ni u jednom tc.
A u podrumu na parkingu nije urađena ventilacija, bilo sigurno 40 step i jedva se disalo.

isti oni koji placaju i za palatu albanija
A ko to mene pita jel želim finansijski da učestvujem u tom performansu?
Problem je što se ovaj grad napunio pridošlim ljudima koji su željni svetla i betona. Njima nije problem što se neka zelena površina pretvori u betonski parking Ali ti ljudi ne shvataju da se to sve plaća iz našeg džepa.

Problem je što se ovaj grad napunio pridošlim ljudima koji su željni svetla i betona. Njima nije problem što se neka zelena površina pretvori u betonski parking Ali ti ljudi ne shvataju da se to sve plaća iz našeg džepa.
Svi sve shvataju, nemoj da se naivna. Ali kako ćeš tačno bilo šta da promeniš?

...i ti si napunio Novi Beograd betonom pa kome da se žale oni ljudi koji su zbog tebe ostali bez zelenila i stanova i nova i svega

Stare kuce od blata catmare pravili su po 15 -20 ljudi ..danima dovlacili kamen stubove prave grane po nekoliko volovskih kola mesali blato slamu nabijali rukama merili koncem...Drvenim alatom malterisali umesenim blatom i slamom...E to je kostalo, trebalo je i mnogo hrane za akciju... ali te kuce dan danas stoje ako im je krov dobar suve okrecene.. Danas je tehnologija trt pufff plljas i gotovo . nema tu kvaliteta.Menjao sam stolariju ..Dosli majstori nemogu da povade stare prozore ukovani masivni jaki...Ovi novi upadaju labavo naprskao majstor penu dva tri srafa ..gotovo.(cist cu**c)..ali ajde kao dihtuju ...

Back