RASPAD SAD? Najavljen referendum u Teksasu!

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.060
RASPAD SAD? Najavljen referendum u Teksasu!

РАСПАД САД? Најављен референдум у Тексасу!

Foto AP

REPUBLIKANAC Kajl Bajderman najavio je da će uskoro predložiti donošenje zakona, kojim će biti otvorena vrata referenduma za otcepljenje Teksasa od Sjedinjenih Američkih Država.

- Federalna vlada je van kontrole i ne predstavlja vrednosti za koje se zalažu stanovnici Teksasa. Zbog toga predlažem zakon o referendumu - napisao je Bajderman na Fejsbuku.

Zastupnik u parlamentu Teksasa je, takođe, rekao da je ovaj predlog u skladu sa ustavom te države.

Dnevnik Morning star iz Dalasa tvrdi da ovo nije prvi put da se ovakva inicijativa pojavljuje u javnosti, ali navodi da nije sasvim jasno da li se Teksas legalno može odvojiti od ostatka SAD.

Demokrate su oštro kritikovale Bajdermenovu najavu, dovodeći u pitanje njegov patriotizam.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/944186/raspad-sad-najavljen-referendum-teksasu

Srbija bi trebala da uvazi novu realnost na terenu , kako to imaju da kazu nasi evroatlantski "prijatelji" i da prizna nezavisni Teksas cim isti proglasi nezavisnost....

Teksas radi Vasington se gradi!

Teksaska lisnica u teksaskom dzepu!

Teksaska strojnica o teksaskom ramenu!

Poslednja izmena:
За мене је завршена прича о УСА као демократској држави. Најважнији процесу демократији су избори. И овакви какви смо, ми смо по овом питању појам демократије, као и цела Европа, за УСА.

Нема бирачких спискова, гласа ко хоће;
Гласа се без личних докумената, само на потпис;
Нема бирачког одбора који спроводи изборе и у чијем су саставу стране које учествују на изборима;
Нема записника, који су јавни, за три најбоље пласирана учесника на изборима;
Нема представника учесника на изборима у изборним комисијама на градском и републичком нивоу (код нас), а тамо нигде

Али крађе има и то на тоне гласачких листића.

Од ових избора, УСА је за мене, што се тиче демократије, банана држава.

За мене је завршена прича о УСА као демократској држави. Најважнији процесу демократији су избори. И овакви какви смо, ми смо по овом питању појам демократије, као и цела Европа, за УСА.

Нема бирачког одбора који спроводи изборе и у чијем су саставу стране које учествују на изборима;
Нема представника учесника на изборима у изборним комисијама на градском и републичком нивоу (код нас), а тамо нигде

Јесте, нарочито сте појам демократије за САД са Александром Чипуљићем који вам влада већ 30 година.

Јесте, нарочито сте појам демократије за САД са Александром Чипуљићем који вам влада већ 30 година.
Писао сам о овом " И овакви какви смо, ми смо по овом питању појам демократије, као и цела Европа, за УСА. "

Све по ставкама, на коју ставку имаш примедбу? Ако власт почива на недемократским изборима, онда је и сама недемократска. Али УСА је богата и може по сваку цену да одржава илузију демократије.

i pored toga nabrojanoga kod nas se vise krade.Vucic ti kupi kompletnu opoziviciju i ti kao glasas sa licnom kartom,overenim listicima ,... komedija

Писао сам о овом " И овакви какви смо, ми смо по овом питању појам демократије, као и цела Европа, за УСА. "

Све по ставкама, на коју ставку имаш примедбу? Ако власт почива на недемократским изборима, онда је и сама недемократска. Али УСА је богата и може по сваку цену да одржава илузију демократије.

Па ваша власт под патронатом А. Вучића и Владимира Путина почива на недемократским изборима,

не власт у САД.

Nije bas isto.
Evo obojeno ti je, zasto se u prvom primeru nisu mogli odcepiti, a zasto bi u drugom to bilo realno ako je zakonski moguce.

Pogledajte prilog 816009

Realno u majčinu

Tramp ima 52% u Texasu, da li zaista mislite da bi na nekom hipotetičkom referendumu 52% glasalo za otcepljenje
Budite realni, neće biti ni cepanja ni građanskog rata u USA, tenzije će sigurno da rastu ali sukoba kakve neki prizivaju svakako ne.

Back