Raspad SSSR moguci scenario za raspad Jugoslavije!?

Pogađam. Zato što ne želimo tamo, koruptivni projekti su slađi nego da svoju državu i narod izvedete na pravi put ;)
Ноги би желели. али за Србе тамо нема места. Веж су примили кога су хтели, или морали. Треба мало да путујеш и уопшзнаш света. И реци намм, зашто они држе овде Вучића по сваку цену. Зашто су поставили овде Ђинђића, па после Тадића. Шта то није испунио Тадић, па су га западњаци заменили Вучићем. Прво Томом, па после Вучићем. Какав је улога Микија Ракића, у свему томе. Јеси ли ти са крушке пао, или си можда интравенозно накачен на НДХ 1, Данас и Пешчаник. Корпција је иначе. светска ствар.

Gospodo, razmislite o situaciji da je srpski narod u dva svetska rata prolio krv da bi oslobodio prostor Jugoslavije.
A onda neko potezom olovke podeli taj prostor, i podeli srpski narod unutar njega, i kaže: to može i dalje da se dezintegriše bez obzira na mišljenje srpskog naroda.

E, da je nečiji potez olovke svetinja, veća od prolivene srpske krvi, to baš nije lako prihvatiti.
Mi smo naterani da to prihvatimo, ali treba da zadržimo pravo na ceo prostor ex Jugoslavije ili na delove koje je moguće ponovo integrisati u srpsku državu!
Ima smisla jedino ako je srpska drzava razvijena kao Holandija.

Ako je razvijena kao Belorusija i Rusija, sa mafijaskim diktaturama, niko normalan nece hteti dobrovoljno da bude deo te drzave.

Srbi nece da budu dobrovoljno deo te drzave.

Sad, mozes ti na silu da nateras ljude da budu deo te Drzave, sto su Sloba i Sluzba pokusali 90ih, ali to se obicno zavrsi jako lose cak i na krace staze.

Osim ako nisi Kina, a i za njih je pitanje kako ce to biti na duze staze.

Bez SSSR-a, amerika je usla u period ludarije i haranja po celom svetu, bez ikakve opozicije lupaju sankcije, ugovore bombardovanje, pripreme kontrolu resursa i svakakve gluposti. Niko ih nije mogao zaustaviti, te su obesmislili medjunarodno pravo kompletno.

Mi smo bili samo jedna od mnogih zrtava tog nagona imperijalizma. ******, bilo je proslo je, idemo sad dalje

Misljenja sam da:
Smo trebali uraditi nesto kao SSSR 1991.
Ok, Jugoslavija ocigledno vise ne funkcionise idemo u mirno razilazenje iskljucivo bez rata, da se tako uradilo dosta drugacija situacija bi sada bila. Mogli smo takav scenario tada vojno osigurati bez ikakvih problema, otvoriti vrata izbeglicama odnosno nasim ljudima koji nece da zive u novonastalim drzavama.

Medjutim mi smo bez mnogo razmisljanja krenuli u rat kako bi zadrzali sve teritorije pod nasom vlasti gde zive nasi ljudi, to u modernoj istoriji nikom nije poslo za rukom i to je nemoguce. U tom ratu smo izgubili mnogo resursa, jer smo ratovali na mnogim stranama. Na kraju smo dobili Republiku Srpsku i to opet u sastavu druge drzave, a izgubili smo mnogo, mnogo, mnogo toga, raseljeno nam je stanovnistvo sa vekovnih ognjista ko zna gde sve ne, to se vise nikad nece vratiti na staro, sa svim komsijama smo na noz i uopste ne treba cuditi ako opet negde pukne. Ne kazem da smo mi krivi za sve, apsolutno mislim da nismo, ali zar se nije moglo drugacije politicki uraditi da ne dodje do silnih krvoprolica do kojih je doslo, da se rat izbegne po svaku cenu, u tom kao i ovom trenutku smo bili lideri u regiji, mogli smo to drugacije sve izvesti!?
Распад СССР није прошао без оружаних сукоба:

- Рат у Нагорно Карабаху;
- Рат у Приндњестровљу;
- Рат у Таџикистану;
- Рат у Чеченији;
- Рат у Јужној Осетији;
- Рат у Абхазији;
- Сукоби у Дагестану;
- Рат у Украјини.

Данак у крви је историјска чињеница.

Odvođenje najjače dece na školovanje i karijerni razvoj možeš i tako nazvati. Samo da znaš roditelji tog doba nisu tako razmišljali.

Као и набијање на колац.

Da, bilo je toga po feudalnoj Evropi, rastrgavanja konjima za repove, spaljivanja na lomači, kod nas nabijanja na kolac ... Da, bilo je.

И права прве брачне ноћи је било, али локално. ОД Субаше до Субаше.

Kurčeviti su bili feudalci Evrope, imali su zakon "Ius primae noctis", pa ni Turci nisu odoleli ...

У Србији и у Босни, прави Турци нису ни владали, него махом Срби потурчењаци.

Naravno. Turci su u carstvu bili isto što i danas Nemci u EU. Jesu glavni, ali ih nema najviše, i nisu na svakom mestu. Jednostavno, za njima su krenuli narodi i preslikali njihovu državnu organizaciju.
A jednog dana, posle više vekova uspešnog suživota, kad je ondašnja EU počela da propada, te da bi lakše napustili umiruću Evropsku uniju onog vremena (Osmansko carstvo), deci su Turci predstavljeni kao baba roge. Oslobađali smo se od 1804. do 1878. pa sad vi vidite koliko smo zaista želeli da se odvojimo (nikoliko !).

Imamo sadašnji odličan primer, gde studenti da bi smenili postojeću vlast bukvalno sve proglašavaju za grešku, promašaj ... okrivljuju SNS. Nit je sve greška niti promašaj, niti je za sve odgovorna SNS. Ali eto to je ono zašto građanin mora sam da ima razvijen analitički duh, da mu se ne bi desilo da gine za nečiju fotelju ..!

Milosevic je inace, sve odluke u najbitnijim trenucima doneo pogresne, od Krajine, do nekih desavanja u BiH pa sve do Kosova i bombardovanja Srbije. Izgubili smo neke bitne teritorije koje nikad vise necemo vratiti, ovde pre svega mislim na Krajinu, Sarajevo i Kosovo. Drzava BiH bez rata sa mirnim razilazenjem bi bila neuporedivo jaca kada su srbi u pitanju vec sto je sada. Da se desilo mirno razilazenje u Hrvatskoj pa onda BiH sasvim drugacija klima bi bila u BiH sto se tice hrvata prema srpskoj strani, medjutim uradjeno je sve kontra. A tipovi poput Seselja i slicnih mogu da prde do sutra i truju narod, inace smo kao narod sa jako niskim koeficijentom inteligencije a mislimo da smo narocito pametni.
A el neko iz tvoje blizine vec primetio da ti nisi mnogo bistar momak ?

Ali zato treba da se poveća i udružuje EU.
Ja poštujem Eu, nego samo navodim paradokse.
To je ista pretpostavka o Edvardu Kardelju ( moja primedba mislim da je od starta US špijun ) , i njegova teorija o ukidanju države
( Jugoslavije prvenstveno , a time i Srbiju ) mada pretpostavljam da je to bila njegova propaganda usmerena ka Sovjetskom Savezu .
Naravno, po njemu, Slovenija da bude čista nacionalna država , svoji na svome i tudjem moru , dok Srbi za to more ne zarate sa Italijanima, a ostali ''Jugosloveni'' da popuše u medjusobnim nacionalnim sukobima i mapama republika koji su crtali ili zli ili umobolni .
Mada mi nikad neće biti jasno zašto se države koje oteraju drugo domicilno stanovništvo i postanu jednonacionalne zovu prefiksom ''republika'' ta i ta.

Misljenja sam da:
Smo trebali uraditi nesto kao SSSR 1991.
Ok, Jugoslavija ocigledno vise ne funkcionise idemo u mirno razilazenje iskljucivo bez rata, da se tako uradilo dosta drugacija situacija bi sada bila. Mogli smo takav scenario tada vojno osigurati bez ikakvih problema, otvoriti vrata izbeglicama odnosno nasim ljudima koji nece da zive u novonastalim drzavama.

Medjutim mi smo bez mnogo razmisljanja krenuli u rat kako bi zadrzali sve teritorije pod nasom vlasti gde zive nasi ljudi, to u modernoj istoriji nikom nije poslo za rukom i to je nemoguce. U tom ratu smo izgubili mnogo resursa, jer smo ratovali na mnogim stranama. Na kraju smo dobili Republiku Srpsku i to opet u sastavu druge drzave, a izgubili smo mnogo, mnogo, mnogo toga, raseljeno nam je stanovnistvo sa vekovnih ognjista ko zna gde sve ne, to se vise nikad nece vratiti na staro, sa svim komsijama smo na noz i uopste ne treba cuditi ako opet negde pukne. Ne kazem da smo mi krivi za sve, apsolutno mislim da nismo, ali zar se nije moglo drugacije politicki uraditi da ne dodje do silnih krvoprolica do kojih je doslo, da se rat izbegne po svaku cenu, u tom kao i ovom trenutku smo bili lideri u regiji, mogli smo to drugacije sve izvesti!?
s kim smo to na nož?
samo sa tri budaletine
komšije iz Madjarske, Rumunije, Bugarske, Grčke - sve ok

Odvođenje najjače dece na školovanje i karijerni razvoj možeš i tako nazvati. Samo da znaš roditelji tog doba nisu tako razmišljali.

Da, bilo je toga po feudalnoj Evropi, rastrgavanja konjima za repove, spaljivanja na lomači, kod nas nabijanja na kolac ... Da, bilo je.

Kurčeviti su bili feudalci Evrope, imali su zakon "Ius primae noctis", pa ni Turci nisu odoleli ...

Naravno. Turci su u carstvu bili isto što i danas Nemci u EU. Jesu glavni, ali ih nema najviše, i nisu na svakom mestu. Jednostavno, za njima su krenuli narodi i preslikali njihovu državnu organizaciju.
A jednog dana, posle više vekova uspešnog suživota, kad je ondašnja EU počela da propada, te da bi lakše napustili umiruću Evropsku uniju onog vremena (Osmansko carstvo), deci su Turci predstavljeni kao baba roge. Oslobađali smo se od 1804. do 1878. pa sad vi vidite koliko smo zaista želeli da se odvojimo (nikoliko !).

Imamo sadašnji odličan primer, gde studenti da bi smenili postojeću vlast bukvalno sve proglašavaju za grešku, promašaj ... okrivljuju SNS. Nit je sve greška niti promašaj, niti je za sve odgovorna SNS. Ali eto to je ono zašto građanin mora sam da ima razvijen analitički duh, da mu se ne bi desilo da gine za nečiju fotelju ..

Само ненормална особа може отимање деце од родитеља на силу, да назове одвођееенм деце на школовање и каријерни развој. Да се врате једног дана и пале сопствени крај. Неке су одводили у Јаничаре, а неке у хареме. Јер, видиш, богати турци су осим харема жена имали и хареме дечака. Никакве везе нема инквизицијско мучење по западној мрачњачкој европи и азијатско иживљавање набијањем на коцу. То су сасвим супротне ствари. Наравно да ни јендо от тога није лепо. Али ако већ упоређујеш жрте земљотреса и жртве аушвица, морам да ти скренем пажњу на грешку у корацима. А такве грешек правесамо они без идентета. Немци нису оно што су били Турци. Турци су били окупагтори. А немци данас нису окупирали државе око себе. И не одводе децу на силу. И нема родитеља који својој деци одсецају прсте да их не би отели. АКо хоће, сами оду. И то је сасвим друга ствар. Мислим , ако је то сасим ок, шта мислиш да ми неком отмемо децу и да их школујемо.

Само ненормална особа може отимање деце од родитеља на силу, да назове одвођееенм деце на школовање и каријерни развој.

Nemoj da se gicaš dok ti pravim sinapse, imaš mnogo nepovezanih informacija u mozgu.

... Неке су одводили у Јаничаре, а неке у хареме. Јер, видиш, богати турци су осим харема жена имали и хареме дечака.

Jao, strašno. To više kod Turaka nema, jedino se zadržalo kod Amera na onom ostrvu ...

Никакве везе нема инквизицијско мучење по западној мрачњачкој европи и азијатско иживљавање набијањем на коцу.

Ono inkvizicijsko opravdavaš vidim. Shvataš njegovu neophodnost. Pa ti si bogati već Europljanin, ne ?!

То су сасвим супротне ствари. Наравно да ни јендо от тога није лепо.

Idi ... :roll:

Немци нису оно што су били Турци. Турци су били окупатори. А немци данас нису окупирали државе око себе. И не одводе децу на силу.

:hahaha::hahaha::hahaha: Ovu izjavu da uramiš, zaista si maksimalan. Pa ako te se sete, sete ...

И нема родитеља који својој деци одсецају прсте да их не би отели. АКо хоће, сами оду. И то је сасвим друга ствар. Мислим , ако је то сасим ок, шта мислиш да ми неком отмемо децу и да их школујемо.

Na kraju ćeš doći da su Turci potpuno u pravu ... ccc ... Moram polako sa tobom, mnogo sinapsi ti fali !

Nemoj da se gicaš dok ti pravim sinapse, imaš mnogo nepovezanih informacija u mozgu.

Jao, strašno. To više kod Turaka nema, jedino se zadržalo kod Amera na onom ostrvu ...

Ono inkvizicijsko opravdavaš vidim. Shvataš njegovu neophodnost. Pa ti si bogati već Europljanin, ne ?!

Idi ... :roll:

:hahaha::hahaha::hahaha: Ovu izjavu da uramiš, zaista si maksimalan. Pa ako te se sete, sete ...

Na kraju ćeš doći da su Turci potpuno u pravu ... ccc ... Moram polako sa tobom, mnogo sinapsi ti fali !
Не оправдаввам ја никаву инквизицију. Жао ми је што их нису спаљивали још више. Јер,видиш,нису Србе спаљивали. Њих су спаљивали њихови. Нас су клали и на колац набијали окупатори. Масовно убијање Срба од стране турског окупатора, ничим се не може оправдати, па ни католичким садистичким дивљањем над сопственим становништвом. Отимање деце, насилно потурчивање, не може се објашњавати одласком на усавршавање. Не фали мени ни једна синапса, него теби фали идентитет пре свега, а и свест о духу времена. Андрић је живописно описао отимање српске деце. Него, јеси ли ти Србин'- Српкиња?

теби фали идентитет пре свега, а и свест о духу времена.

Ne fali meni identitet, već je tebi moj identitet nejasan, doživljavaš kulturni šok kad me čitaš. To je zato što ti imaš identitet fudbalskog navijača koji vidi samo svoj tim, ostali ga ne interesuju. Ne bi interesovali ni mene, ali za razliku od tebe, ja vidim koliko smo mi mali, a svi veliki. Ja kada analiziram politiku ili istoriju razmišljam na način svih, a ne na način samo Srba. I onda mi je sve jasno i posledice razumljive. Tebi nisu, ti uvek vidiš da smo mi zakinuti za nešto ...

Него, јеси ли ти Србин'- Српкиња?

Ja sam Srbin koji je nekada bio spreman da rizikuje život za SFRJ.

Back