Raspad Dveri?

Жао ми је што чујем да је Паровић избачен из Двери, изузетно је паметан човек. Мада ми није јасно због чега. Изгледа да је Паровић можда нешто договарао са ДС-ом, а Двери су обећале пре избора да нема коалиција са, сада већ бившим режимом. Није ту још увек све разјашњено...

zapravo obrnuta je situacija... Parovic je dogovarao sa SNSom eventualnu zajednicku koaliciju, a centrali se to nije svidelo, zato sto ih Parovic navodno nije obavestio o tome

Parovic je najveci kriticar DSa i LSVa... ko prati novosadsku skupstinu zna o cemu pricam... otvoreno ih naziva separatistima i fasistima

mene brine ono o 'Djilasovim Dverima'... ja i dalje ne zelim u to da verujem, ali da sumnjam sumnjam

Жао ми је што чујем да је Паровић избачен из Двери, изузетно је паметан човек. Мада ми није јасно због чега. Изгледа да је Паровић можда нешто договарао са ДС-ом, а Двери су обећале пре избора да нема коалиција са, сада већ бившим режимом. Није ту још увек све разјашњено...

Ne verujem u to jer Parovic doticne naziva separatistima i najvise ih napada u medijima i skupstini .
Ocigledno jeste da je NS razlog zasto je doslo do raskola .
Ovo je kljucni trenutak i odredice u kom pravcu ce se razvijati pojedine stranke u Vojvodini ako Canak ostane mozemo imajuci u vidi da kontrolise kljucna preduzeca ocekivati dalje jacanja njegove stranke i stabilizaciju DS-a . Zato se koriste sva sredstva jer Canak nikada nije bio u ovakvoj poziciji do sada i imaju sansu da zagospodare gradom a time i zacementiraju pozicije u Vojvodini .
Jedan od kljucnih igraca koji im je glavni adut su Radikali koji ih podrzavaju .

Poslednja izmena:
Dveri moraju aktivnije da se uključe u politički život. Gledanje sa strane, pisanje saopštenja, davanje intervjua, vikati izbori su pokradeni i tome slično nije dovoljno u trenutku u kome se Srbija nalazi. Sve to podržavam, ali uz aktivnije učešće u političkom životu.
Skoro su na svom sajtu imali obaveštenje da ponovo pozivaju ljude da im se priključe jer su uvideli grešku što nisu prihvatili pomoć u predizbornoj kampanji.
Ali, verujem da su ovo normalne početničke greške i da će ih u hodu ispravljati. Ovaj sukob treba da reše jer je šteta odricati se ljudi koji su postigli dobar rezultat, sem ako postoji nešto što mi nije poznato.

zapravo obrnuta je situacija... Parovic je dogovarao sa SNSom eventualnu zajednicku koaliciju, a centrali se to nije svidelo, zato sto ih Parovic navodno nije obavestio o tome

Parovic je najveci kriticar DSa i LSVa... ko prati novosadsku skupstinu zna o cemu pricam... otvoreno ih naziva separatistima i fasistima

mene brine ono o 'Djilasovim Dverima'... ja i dalje ne zelim u to da verujem, ali da sumnjam sumnjam

Али како то кад су га Обрадовић и Глишић и гурали у то да преговара са ДСС и СНС да би скинули са власти ДС и ЛСВ. То ми није јасно јер су они њега од почетка подржавали у томе...
А видео сам и на сајту Двери да су га сменили јер је нешто договарао око јавних предузећа, а Двери нису због тога ушле у политику и неће да преговарају о власти ради тога...

Dveri moraju aktivnije da se uključe u politički život. Gledanje sa strane, pisanje saopštenja, davanje intervjua, vikati izbori su pokradeni i tome slično nije dovoljno u trenutku u kome se Srbija nalazi. Sve to podržavam, ali uz aktivnije učešće u političkom životu.
Skoro su na svom sajtu imali obaveštenje da ponovo pozivaju ljude da im se priključe jer su uvideli grešku što nisu prihvatili pomoć u predizbornoj kampanji.
Ali, verujem da su ovo normalne početničke greške i da će ih u hodu ispravljati. Ovaj sukob treba da reše jer je šteta odricati se ljudi koji su postigli dobar rezultat, sem ako postoji nešto što mi nije poznato.

Проблем је што њих игноришу ови највећи медији, не дају им нимало простора...

Проблем је што њих игноришу ови највећи медији, не дају им нимало простора...

Taj problem smo konstatovali još pre raspisivanja izbora. Na tome su morali da rade. Meni je svaki dan puno poštansko sanduče kojekavih reklamnih flajera i ni jedan nije od njih.
Od prikupljanja novca za Šutanovca nisam upoznata ni sa jednim njihovim uličnim performansom u Beogradu.
Ako su mediji zatvoreni, nisu ljudi i trgovi. Ne treba tu puno novca da se naštampa njihov program i njihove ideje i uveče podeli u Knez Mihailovoj.
Meni se dopada akademski nivo na kome oni i jesu, ali nije naš narod i moraju mu se približiti.

Старешинство Покрета Двери донело је одлуку о искључењу Мирослава Паровића и Александра Ђурђева из Новог Сада из Покрета Двери.

Због нарушавања јединства Покрета и прављења фракција, због непоштовања структуре и правила Покрета и изазивања међуљудских сукоба у Дверима, због необавештавања Старешинства и Руководства Покрета о преговорима о локалној власти у Новом Саду, Старешинство је одлучило да Паровића и Ђурђева искључи из Покрета Двери.

Даном доношења ове одлуке Мирославу Паровићу и Александру Ђурђеву престају сва овлашћења у телима Покрета и Управи повереништва Двери Новог Сада.

Пошто су, по Закону, Паровић и Ђурђев власници својих мандата у скупштини Новог Сада, позивамо их да, у складу са вољом грађана који су гласали за Двери, одборничке мандате врате Покрету Двери, или уколико то не желе да ураде, учине све да се сруши власт Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине у Новом Саду.

Такође, Старешинство је донело одлуку да разреши дужности Управу новосадског повереништва те да привремено, до даљњег, Управа Руководства управља радом новосадског повереништва и представља Двери у Новом Саду.

http://www.vaseljenska.com/politika/miroslav-parovic-iskljucen-iz-dveri/#comment-59393

Da, reklo bi se da je stvar ocekivana. Pred izbore su rekli da na svim nivoima nece ulaziti u koaliciju sa strankama tadasnje vlasti, sto je u ovom slucaju, da bi srusili DS i LSV u Novom Sadu, potrebno. Ocigledno da ovi iz vrha nisu za gazenje reci ni pod koju cenu, dok su ovi odbornici nesto pragmaticniji jer ipak su oni u pitanju i njihova sansa da budu u vlasti... Prilicno nezgodna situacija, nadam se samo da ce uspeti da je rese i iz toga izaci jaci :D U suprotnom moze biti jako nezgodno

Ако су за дверјане "све странке исте", шта их онда мори брига са ким ће да да врше власт у Новом Саду ( ако ће је вршити)?

Ма која је бре то странка, безвезарија једна која је одслужила своје и свој задатак обавила - отерала радикале са беџом испод цензуса да би Алек смео да се појави у скупштини.

А где је разлог искључења ове двојице?

Зар не знаш да читаш?

Dveri u Novom Sadu ne priznaju odluku rukovodstva

NOVI SAD - Novosadski odbor Pokreta Dveri saopštio je danas da ne priznaje odluku rukovodstva te političke stranke o isključenju lokalnih funkcionera Miroslava Parovića i Aleksandra Đurđeva.

Rukovodstvo Dveri saopštilo je ranije da su Parović i Đurđev isključeni zbog "pravljenja frakcija", nepoštovanja pravila i neobaveštavanja rukovodstva pokreta o pregovorima o promeni lokalne vlasti u Novom Sadu.

Taj problem smo konstatovali još pre raspisivanja izbora. Na tome su morali da rade. Meni je svaki dan puno poštansko sanduče kojekavih reklamnih flajera i ni jedan nije od njih.
Od prikupljanja novca za Šutanovca nisam upoznata ni sa jednim njihovim uličnim performansom u Beogradu.
Ako su mediji zatvoreni, nisu ljudi i trgovi. Ne treba tu puno novca da se naštampa njihov program i njihove ideje i uveče podeli u Knez Mihailovoj.
Meni se dopada akademski nivo na kome oni i jesu, ali nije naš narod i moraju mu se približiti.

Слажем се :ok:

Треба сви да спусте лопту и да наставе да раде оно што су започели,без обзира на то што се десило.Одборници имају мандате на своје име и није важно да ле ће писати Двери или не ,оно што је важно је како ће радити и гласати.
Ако се не организују као странка,овакве ће им се ствари дешавати и у будуће.

Back