Раскол цркве

Raskol je kad se odredjeni broj jeretika odvoji od zvanicne Crkve i pobegne u shumu da baca anateme na sve sto se ne drzi kanona i pravila iz 7 veka n.e.
Necu sad da ih imenujem, verujem da ce se sami prepoznati, zato stalno i otvaraju teme o ekumenizmu, raskolu, jereticima...:fotograf:

Мда и Свети Модест који је анатемисао монофизите је расколник по теби.

Тада ћеш добити други одговор,али не од мене и неће ти се свидети.Поготово кад видиш да те бацају у извесно језеро одма пошто почне Страшни Суд-

Ziloti nastavljaju tradiciju katoličkog, ekumenskog oca koji je napisao da njegova radost bivstvovanja u "raju" neće biti potpuna kao ne bude mogao da gleda grešnike kako se muče u "paklu".

Daj prvo da vidimo taj kanon,a zatim i da se pozabavimo njegovim tumačenjem u istorijskom kontekstu u kojem je nastao.
Sv,Oci jesu govorili da se treba odvojiti od jeretika,ali mi nije poznato da je neko od njih izričito rekao da je dozvoljeno da se odvoji par sveštenika i nekolicina vernika.Ponavljam,najpre je potrebno da Sabor donese odluku da li je neko jeretik ili ne.Svi smo mi pogrešivi,dok Saborom upravlja Duh Sveti.

jel Irineja izabrao Sveti duh?

Раскол је управо оно што се сада дешава у СПЦ. Изворно православље губи са великом разликом од поклоника екуменизма.

Јок.Изворно православље постоји упоредо са званичном СПЦ од 1996.године у Србији.А у свету од 1924.године.:rtfm:

Јок.Изворно православље постоји упоредо са званичном СПЦ од 1996.године у Србији.А у свету од 1924.године.:rtfm:
Изворно православље је вера у Господа Бога јединога, Крсна слава и Бадњак. Изворно православље постоји од кад постоје Срби. :rtfm:

Изворно православље је вера у Господа Бога јединога, :rtfm:
Ово је изворно Православље!

Крсна слава и Бадњак.
Ово је снисхођење Србима

Изворно православље постоји од кад постоје Срби.
Изворно Православље постоји од прве Педесетнице, на овамо..

Back