Raskid ugovora sa prodavcem

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
81.608
Zakon o zaštiti potrošača je dugo čekao na svetlost dana ali je i to nekako kilavo.

Ideja da nekorektne trgovce prijavljujete bankrotiranim nevladinim potrošačkim organizacijama pala je u vodu. Tu se htelo da ti zakon tumači onaj ko nema ovlaštenja da bilo šta preduzme a onaj kome je to posao da lebdi po vaseljeni...

Elem, tema su tehnički bofl uredjaji.
Znamo da iza svakog domaćeg uvoznika stoji neka stranka pa se inspektorima ne mili ako je vlasnik bahati političar i to aktuelni.

Pa opet kakav god da je zakon, postoje korektni prodavci koji će zbog dobrog poslivanja izaći u susret mušteriji a postoje i dalje oni koji bi da se igraju sa neznanjem nasamarenih kupaca.

Izgovori nekorektnih trgovaca su krajnje maštoviti, vremenom prešli u rutinu...

Šta kaže zakon?
Ako primetite poprilično je zakukuljeno i zamumuljeno napisano i prepisivano na više sajtoba ali fora je sledeća:

ON-LINE naručivanje
možete odustati od kupovine i biće vam vraćen novac bez navodjenja razloga. Proizvod ne sme biti otvaran, korišćen itd.

Lična kupovina:
Ako ste dobili bofl prema važećem zakonu vi možete tokom garantnog roka:
1. Tražiti svoj novac nazad samo u prvih 6 meseci
2. Tražiti zamenu
3. Pristati na servis (bofla)

posle 6 meseci od kupovine možete:
1. Tražiti zamenu
2. Pristati na servis

Koliko god pokušavali da vas navuku na tanak led, nemaju pravo da krše zakon koji je morao biti donet, na tugu i žalost političara vlasnika, a zbog EU usaglašavanja. Naravni, dalo se sve od sebe da se koruste idiotski izrazi u predugačkim rečenicama kako bi se polupismen zbunio...

TEST PROBLEM:

- kupili ste uredjaj za koji se ispostavilo da nije nov tj vraćen je u prodaju
- uredjaj ne ispunjava rezultate iz reklame zbog koje je i kupljen
- obaveštavate firmu o problemu pisanim putem preko e-maila i zahtevate vraćanje novca tj "raskid ugovora".
- firma vas upućuje na objekat u kom je bofl preuzet ali vas tamo prodavačica dočekuje sa: "nemam keša, dolaze ljudi i plaćaju karticama kao i vi, obavezno me zovite da proverite da li se nakupilo za povrat" (???)

ŠTA SAD? :D
Može da se donese zakon koji hoćeš, vešti uvek nadju foru...

Ako je plaćeno karticom to je onda otišlo u firmu, zašto ne bi uplatili pivrat na isti način ako nemaju keš ?

Vratio sam tv u roku od 14 dana kupljen online,nije mi se dopala slika,eponuda i tako neki sajtovi od njih uzimati iako oni mozda kupuju od tih gigatrona,win wina,tehnomanije i sl
eponuda nije prodavnica
niti išta imaju sa prodavnicama
oni samo navode raspon cena

za online imaš 14 dana fore
za ličnu kupovinu 6 meseci

Dopada mi se ono kad Elektronski naručeno možeš vratiti bez objašnjenja

Ja tad volim da kažem prodavcima: "Tražili ste socijalizam, evo vam socijalizam."
ne s...ijaj z:mrgreen:

to se moralo uskladiti sa EU zakonima i regulativama, zato su se potrudili da narodu objasne na najmutaviji način koja su mu prava...

dakle, VeSeLI PrODaVaC se dosetio:
hoće da pristane na raskid ugovora
hoće da uzme robu nazad
ali - nema keš u kasi da ti vrati pare? :rotf:

pa ja i nisam plaćao kešom nego karticom
to je tako svetski...

Tehnomanija, uzmes komponentu , ona polovicno ispravna , tj neispravna za ono sto je osnovno.
Onda ti napisu da postoje sitne ogrebotine na ventilatoru, cisto da bi se oprao onaj u prodavnici , a nisu nastale nasiljem nego montiranjem, ako se to moze nazvati ogrebotina.
Onda ti kazu da ne moze reklamacija nego ide kao servis iako je juce kupljeno.
Onda ti kroz 15 Dana kazu da je obicno odgovor posle mesec I po.
Pa ti kupi u prodavnici komponentu bez provere na licu mesta kao da kupujes bez garancije kod kineza.

Sa druge strane zakon o zastiti potrosaca je doveo do toga da ciganija zloupotrebljava reklamaciju kod postenih prodavaca obuce.
Bnbos je zatvorio svoju prodaju , metro ne uvazava reklamacije vise od 1 po korisniku sto je odlican kompromis u ovakvom narodu.
Samo sto ja ne podnosim metro kvalitet obuce.

Vratio sam tv u roku od 14 dana kupljen online,nije mi se dopala slika,eponuda i tako neki sajtovi od njih uzimati iako oni mozda kupuju od tih gigatrona,win wina,tehnomanije i sl
ja kupila od mikija sa kup.prodajem...tv iz madjarske (pravljen za EU)..
dobila racun, garanciju, servis u bg, doneo mi u roku od odmah, namontirao ga i dao mi daljinski u ruke....
isti takav u tehnimaniji bio skuplji za oko 160e...
a nznm odakle tehnomanija nabavlja

Back