Raskid iz ljubavi

Pa idbijanje na kao lep način.
Al iskreno nije lep, još gori je! Jer je providno, pogotovo u tim godinama :bljak:
Ne kajem se jer sam iskazala interesovanje, a njemu hvala jer je postupio tako. Ali, to nije bila ljubav već samo afekcija koja se nije prihvatila. Grozno mišljenje bih imala o njemu samo da je koristio moju afekciju, pa onda tek sročio da me ostavlja "iz ljubavi". To je ipak džentlmen i imam poštovanje sad, iako nisam razumela baš dobro tad.

Pa kako ne. Čula ovu priču od jednog planinara. Naime imao je oko 25 a ona 40 i decu. Voleli se jedno god dana baš,putovali zajedno, išli na planinarenja, kaže žena mu pasala, zgodna, lepa, stabilna, itd. I posle god dana ona mu reče da je najbolje da raskinu jer njega čeka da nađe sebi devojku itd oženi se i to. I kaže nisam ja to hteo tad, ali ona kaže to te čeka, a biće mi sve gore kasnije, bolje što pre. I tako kaže izgubi se ona, ja se posle oženio, ali to mi bio zaista sjajan deo života.
Nisam izmislila, čovek mi ispričao, vodič jedan.
Znači kako mislite da nema raskida a vole se? Ima i drugih situacija, kada neko oseća da nije za tog drugog.

Znate ono ostavljam te, ali te stvarno volim i treba da ideš svojim putem, a ja te usporavam ili skrećem sa njega.
Kad nekog stvarno voliš ostavićeš ga za njegovo dobro da bi bio bolji bez tebe... i sl.

Da li postoji raskid iz ljubavi?

Ljudi to predstave tako.
A zapravo je to raskid iz istog razloga kao i svi raskidi: neko tu vise nije srećan i želi za sebe sreću.
Samo su ljudi često neiskreni, pogotovo prema sebi.

Pa kako ne. Čula ovu priču od jednog planinara. Naime imao je oko 25 a ona 40 i decu. Voleli se jedno god dana baš,putovali zajedno, išli na planinarenja, kaže žena mu pasala, zgodna, lepa, stabilna, itd. I posle god dana ona mu reče da je najbolje da raskinu jer njega čeka da nađe sebi devojku itd oženi se i to. I kaže nisam ja to hteo tad, ali ona kaže to te čeka, a biće mi sve gore kasnije, bolje što pre. I tako kaže izgubi se ona, ja se posle oženio, ali to mi bio zaista sjajan deo života.
Znači kako mislite da nema raskida a vole se? Ima i drugih situacija, kada neko oseća da nije za tog drugog.
nasla izdrzljivijeg a izgleda da se taj bas primio a njoj to ne treba...take su vecina razvedenih sa decurlijom cesto ko pustene sa lanca te samo gledaju nekog klinca da navataju.

Znate ono ostavljam te, ali te stvarno volim i treba da ideš svojim putem, a ja te usporavam ili skrećem sa njega.
Desilo mi se da je na tu priču jedna devojka raskinula od mene. U tom konkretnom slučaju mislim da nije bilo zarad mog dobra već više što se smorila jer nam je veza bila u ćorsokaku (generalno nam zajednički planovi nisu bili u istoj ravni).
Kad nekog stvarno voliš ostavićeš ga za njegovo dobro da bi bio bolji bez tebe... i sl.
Voleti nekog u ovom kontekstu znači da toj osobi pridodajemo značaj i vrednost gotovo koliko i sebi + ako imamo osećaj da je druga strana u nekom vidu minusa dok smo zajedno tipa mi smo im kamen oko vrata jer nas vole/ne ostavljaju uprkos našim problemima ili da su oni nama kamen oko vrata zbog X,Y,Z...
Da li postoji raskid iz ljubavi?
Kontam da i to postoji, mada verovatno je baš retko.

Ja verujem, ali su tako nesebični ljudi postali retkost :(

nasla izdrzljivijeg a izgleda da se taj bas primio a njoj to ne treba...take su vecina razvedenih sa decurlijom cesto ko pustene sa lanca te samo gledaju nekog klinca da navataju.
Au brate, kad progovori višedecenijsko iskustvo :mrgreen: pa gde baš ti da naletiš uvek na takve razvedene žene? :mrgreen: generalizacije nikada ništa dobro donele nisu ...

Sasvim moguce da se ovo dogodilo osim dela gde ona kao zeli da mu podari slobodu. Jos na pocetku zna koja je razlika u godinama i da mozda ne zeli vise decu, a ne da se toga seti godinu dana kasnije. Narocito jer kaze da je zrela sto znaci da je dobro promislila sta zeli od daljeg zivota.

Mene ova prica podseca na klasicne izgovore: "Nisi ti kriv, ja sam kriva.", "Previse si dobar za mene." itd. sa osvrtom na godine i jos neke stvari ali opet dobro je to sto je nastavio sa zivotom i nasao zenu kojoj odgovara i stvorio porodicu.

Samo sto je ovo iz njegovog ugla, njegova verzija price. A on je mogao znati samo ono sto mu je receno.

Ne kazem, mozda je i bas tako bilo, ali mozda je sa njene strane zapravo xy razlog.

Може бити тако, али није нужно да можеш знати само што ти је речено.

Naravno, razumemo se.

Ali mi je ovo zvucalo kao “ona mi je tako rekla”, sto je ok, mozda je i rekla bas sta misli, ali nesto poznajuci ljude za ovoliko koliko sam ziv, niko nikoga ne ostavi jer je predobar za njega/nju ili zbog te druge osobe.

Svako gleda da nadje sebi sto bolje, a ne gore.

Mislim da je to posebno kvaran čin, ostaviti nekoga na najljepši način, u uvjerenju da ljubav još uvijek postoji, znači da ostavljeni godinama možda neće uspjeti ugasiti čežnju jer praktično nije razočaran... vrlo vrlo wicked game

Mislim da je to posebno kvaran čin, ostaviti nekoga na najljepši način, u uvjerenju da ljubav još uvijek postoji, znači da ostavljeni godinama možda neće uspjeti ugasiti čežnju jer praktično nije razočaran... vrlo vrlo wicked game
+1

E da navesxu jos jedan primer kad sam ko klinac ostavljen iz ljubavi, ja bio sa starijom devojkom, i ono ona bila zaljubljena meni bilo lepo, njen bivsi decko bio neki opasan krimos iz sto je nije preboleo pa je proganjao na sve nacine, pakao od zivota joj napravio , i ona me ostavi radi moje bezbednosti 😅😂 Ja sa 21 nisam previse pridavao znacaja tom klinackom odnosu i sa klinackim mozgom, sad se ne bi ni petljao, al tad sam bio u fazonu ko je taj? Reci 😜
Eto mozda zanimljiva prica. Al nisam oatio il nesto, pricao pricu drugarima i tako

Naravno, razumemo se.

Ali mi je ovo zvucalo kao “ona mi je tako rekla”, sto je ok, mozda je i rekla bas sta misli, ali nesto poznajuci ljude za ovoliko koliko sam ziv, niko nikoga ne ostavi jer je predobar za njega/nju ili zbog te druge osobe.

Svako gleda da nadje sebi sto bolje, a ne gore.
Да, раскид из љубави можда није најбољи израз. А има и оног: "Не волим те више", али речи не одговарају истини. С друге стране, знам неке људе који су се волели, па ипак раскидали.

Samo sto je ovo iz njegovog ugla, njegova verzija price. A on je mogao znati samo ono sto mu je receno.

Ne kazem, mozda je i bas tako bilo, ali mozda je sa njene strane zapravo xy razlog.
A ženska verzija priče koja se meni čini izvesnom je ta da posle god dana je ona primetila da on gleda mlađe žene baca pogled, priča možda kad ja budem imao decu itd.. a ona zna da ona ne može to biti. Vidi da je došlo vreme da ne povređuje više sebe i da potraži nekog starijeg ko nije u fazonu traženja žene za porodicu jer je recimo razveden kao ona itd...

Да, раскид из љубави можда није најбољи израз. А има и оног: "Не волим те више", али речи не одговарају истини. С друге стране, знам неке људе који су се волели, па ипак раскидали.

Ima i toga, naravno. Ostavio sam i ja devojku do koje mi je najvise stalo od svih, ali vidis da to nije normalno i dzaba.

A ženska verzija priče koja se meni čini izvesnom je ta da posle god dana je ona primetila da on gleda mlađe žene baca pogled, priča možda kad ja budem imao decu itd.. a ona zna da ona ne može to biti. Vidi da je došlo vreme da ne povređuje više sebe i da potraži nekog starijeg ko nije u fazonu traženja žene za porodicu jer je recimo razveden kao ona itd...

Vrlo moguce, moguce da je shvatila da je taj odnos drzi na oprezu sve vreme i da joj postaje veca bol nego radost, jer se upusta sve vise i dublje u to, a zna da ce kad tad ostati bez toga itd.

Zato mi ovaj “argument” i ne pije vodu, kao ostavila ona njega zbog njega… vazi.

Back