Galadmanasijin
Domaćin
- Poruka
- 4.408
Tamo nema mrzitelja Srba i Srbije,mislim meni je poznato kakvi sve degenerici zive u Srbiji,ali evo svakim danom se to i potvrdjujeРаспиши референдум и у Влашкој.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tamo nema mrzitelja Srba i Srbije,mislim meni je poznato kakvi sve degenerici zive u Srbiji,ali evo svakim danom se to i potvrdjujeРаспиши референдум и у Влашкој.
Тако је. Пљевља су везена за Пријепоље преко Јабуке и брзо се стиже из једног места у друго. Поред тога из Пљеваља људи иду даље ка Чајничу, а Бијело Поље није толико наслоњено на њих ни они на њега.E da, bila sam i u Pljevljima - tamo se govori u suštini sprski ijekavski standard, kao i u Pp, Pb i Nv. Ostatak govori arhaični zetsko južnosandžački dijalekat
Не заборави да распишеш и тамо према Димитровграду и Босилеграду. Све обухвати.Tamo nema mrzitelja Srba i Srbije,mislim meni je poznato kakvi sve degenerici zive u Srbiji,ali evo svakim danom se to i potvrdjuje
Da, planinama se stiže do Sjenice, to su i pravci migracijeБијело Поље није толико наслоњено на њих ни они на њега.
Kakvom sad Sandžaku ? Država Srbija treba da prihvati nekakvu teritorijalnu podelu okupatora , jel možda treba da prizna i Vakufe, Čitluke ?Ja bih organizovao demokratski referendum,bez ikakvih pritisaka u Vojvodini,Sandzaku,Presevskoj dolini pa bi te oblasti imale mogucnost da se lepo izjasne o njihovoj daljoj buducnosti u ovoj drzavi.Bolje je da se Srbija vrati na granice pre 1914. nego da zivi sa dzelatima i mrziteljima
Бијело Поље је везано за Бродарево и даље на југу ка Мојковцу, а део иде ка Рожајама, даље ка Косову или горе на Нови Пазар. Људи у Бијелом Пољу су крупнији, другачије говоре и другачије се понашају. Велики број њих иде за Подгорицу и напушта тај крај.Da, planinama se stiže do Sjenice, to su i pravci migracije
Odakle ti da je Turska nama “ustupila Sandžak” o još da se Srbija “složila s tim”?Novopazarski sandzak je bio deo bosanskog vilajeta do 1878 god. Bosna je do tada bila u sastavu otomanske imperije. Turska je ucestvovala u krejiranju granice i formira NP Sandzak kao nezavisnu jedinicu od Bosne. Ideja je bila da CG i Srbija nemaju zajednicku granicu.Na zahtev Austrougarske,verovatno.
Prema tome,jasno je da je Turska stvorila granice Sandzaka,posebne jedinice.
Brodarevo je vezano za Prijepolje.Бијело Поље је везано за Бродарево
Odakle njoj ideje o “sandžacima” u Srbiji? Osmanlije su najurene.Бијело Поље је везано за Бродарево и даље на југу ка Мојковцу, а део иде ка Рожајама, даље ка Косову или горе на Нови Пазар. Људи у Бијелом Пољу су крупнији, другачије говоре и другачије се понашају. Велики број њих иде за Подгорицу и напушта тај крај.
Пљевљаци изгледају као људи из Ужичког краја - високи и мршави. Енергичнији су и говорим им је готово исти.
Први град преко границе је Бијело Поље, а туда пролази и пруга. Има и Гостун, али то је ситно.Brodarevo je vezano za Prijepolje.
A pravci migracije ka Sjenici su pravci koje dijalekat sugeriše - jezik ide sa ljudima.
Адела није опредељена за аутономни Санџак.Odakle njoj ideje o “sandžacima” u Srbiji? Osmanlije su najurene.
Dobro poznaješ kraj. Granica je Vrbnica, blizu manastira Kumanica.Први град преко границе је Бијело Поље, а туда пролази и пруга. Има и Гостун, али то је ситно.
Pa zar ti ne vidis da u srcu verovatno i u srcu sistema imas ljude koji iz dna duse mrze Srbiju.Ne znam kako drugacije da se resi ta mrznja,evo neka uzmu sve to ,neka nose,nadam se da bi bili zadovoljniji u novim drzavamaKakvom sad Sandžaku ? Država Srbija treba da prihvati nekakvu teritorijalnu podelu okupatora , jel možda treba da prizna i Vakufe, Čitluke ?
To je zato što nisam Adela. Da jesam, ne bih garantovala.Адела није опредељена за аутономни Санџак.
Наравно да познајем. Ја овде не причам о стварима које не знам (за разлику од осталих, који се у све разумеју).Dobro poznaješ kraj. Granica je Vrbnica, blizu manastira Kumanica.
Ni tamo,na tvoju zalost ne postoji mrznja stanovnistva prema SrbijiНе заборави да распишеш и тамо према Димитровграду и Босилеграду. Све обухвати.
Oni mogu da nose ono malo zemlje na kondurama koje su doneli iz Anadolije i ništa više. To je Stara Raška.Pa zar ti ne vidis da u srcu verovatno i u srcu sistema imas ljude koji iz dna duse mrze Srbiju.Ne znam kako drugacije da se resi ta mrznja,evo neka uzmu sve to ,neka nose,nadam se da bi bili zadovoljniji u novim drzavama
Зашто на моју жалост?Ni tamo,na tvoju zalost ne postoji mrznja stanovnistva prema Srbiji
Imam ispravnu predstavu,neko postuje austrougarske knjige iz tog vremena,nema dobre namere.Ja sam se tih knjiga nacitao i napricao sa ljudima koji malo bolje poznaju prilike u dunavskoj monarhiji tog vremenaЗашто на моју жалост?
Имаш погрешну представу.
Замена теза.Imam ispravnu predstavu,neko postuje austrougarske knjige iz tog vremena,nema dobre namere.Ja sam se tih knjiga nacitao i napricao sa ljudima koji malo bolje poznaju prilike u dunavskoj monarhiji tog vremena
Lim
I uzgred da termin nije smislio Šešelj .Замена теза.
Ово је шамар онима који тврде да Стара Рашка или Рашка област не постоји. Поред тога, књиге приказују да је Рашка далеко већа од онога што се нама овде продаје за мале паре......