Rascep realnosti,uticaj ili misterija?

• Začetnik teme Začetnik teme ogre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ne verujem da ce zbog toga neko da odlezi u bolnici

pa mozes da menjas ponasanje s nickovima, sta znam, deluje to : )) deluje i avatar. ali ono moze da se zastrani ipak u zivotu

Pa, pazi :) Ne znam da li se sećaš koliko si puta noću ovde, rano jutrom, pisala kako nisi svoja baš zbog dugotrajnog sedenja ispred kompa :D A imaš samo taj jedan nik i stabilna si ličnost.

Sad zamisli koliko nije svoja neka koji sedi kao ti dugo, a piše sa tri i još pritom histeriše.

Meni je to dijagnoza.

pa mislim da je ona stabilnija od mene

moze da napravi problem virtuelna realnost, kad krenu stvari nekako da se menjaju, kad vidis neke realne stvari i slicno

ovo je kao neko mnostvo svega i svacega, pa sad ti biras sta ces i kako ces. a nekad moze i metak da lupi odnekud

a to o pomerenoj realnosti je druga tema, kao neki prozor u neki drugi svet ali to je bas druga tema i moguce da neki ljudi uopste na taj ne funkcionisu sto nije lose nego se samo razlikuje. eto tako

meni se svidjalo da funkcionisem u tom nekom malo sf kontekstu ali u nekom trenutku to vise nije moglo da opstane i moze se reci da imam problem.
mada ne moram da ga imam... to je onda pitanje da li si ok ili ne

Poslednja izmena:
Sizofreniju je prvi u klasifikaciju bolesti uveo Eugen Brojler, pocetkom XX veka. Ime bolesti je nastalo od reci phisis-dusa i phrenia-cepanje. U sustini on je oznacio kao cepanje od stvarnosti. Medjutim vecina psihijatra danas se slaze da ova bolest ne oznacava odvajanje od realnosti, vec drugacije posmatranje realnosti tj. halucinacije koje se javljaju kod ove bolesti se dozivljavaju kao stvarne, kao da je to stvaran svet. Sizofrenicar cesto moze ubedjivati i druge (uslovno receno normalne) da ono sto se njemu desava da se desava i njima, da im kontrolisu um. Cesto se desava da sizofrenicari "normalne" smatraju ludima jer ne vide stvaran svet.
Evo jedne ilustracije kako izgleda paranoidna shizofrenija

Ovo sto je ovde postavljeno vise izgledaju kao tripovi, sta je stvarno, a sta nije. U svakom slucaju ako te ta pitanja muce onda morasda se obratis psihijatru pa da on odredi pravilnu dijagnozu.

Back