Rasa Psa??Pomoc

kizito93

Početnik
Poruka
6
To je jedna autohtona rasa na našim prostorima, a ime joj je "Kućni ljubimac". Sudija si jedino ti, hoćeš li je staviti u ovu rasu, ili nećeš.
A ako te neki snob pita koja je rasa, kaži mu da je "češki pomeranski ridžbek". Pa neka gugluju.
I jedna zamerka na tvoj račun: Nisi rekao kako se zove.
Uživaj u druženju sa "njom", i nadam se da će uskoro dobiti ime, i da ćeš postaviti još fotografija ove fotogenične kere!
 
Kakva pozerka! :heart: Sta fali sto je mesanka?! Ja trenutno ratujem sa mesankom pincha i jazavichara i sa cistokrvnim ovcolikim gonichem tochkova, eno ih, intenzivno se mrze sa komsijama. :lol: I da, kako se zove i kolika je? Mislim, kojih dimenzija?
 
Ma nisam ja nikakve plave krvi....nego bzv zanimalo me.....ubacicu jos slika samo da je slikam tel me zeza tj bluetooth pa dok to sredim...........A ime joj linda.........neumorna je i sasava skroz..........a za dimenzije cu drugi put da odg nzm sad tacno...........Slike cu da postavim sutra ujutru.............pozz...
 
Kakva pozerka! :heart: Sta fali sto je mesanka?! Ja trenutno ratujem sa mesankom pincha i jazavichara i sa cistokrvnim ovcolikim gonichem tochkova, eno ih, intenzivno se mrze sa komsijama. :lol: I da, kako se zove i kolika je? Mislim, kojih dimenzija? za dimenzije cu da odg tek drugi put.........kako sam se iskidao za ovcolikim gonicem tockova xaxaxaxa Respect!!..............Pozdrav
 
Ko zna al bas ono pitam sve redom i niko nezna.........Dajte neki predlog da damo ime za ovu rasu xD............................PS dimenzija je otp duzina 50+cm a visina oko 50cm........ima oko4 meseca.........Poz svima!!!
 
Zanima me cisto informativno koja je vrsta ovog psa imam ga tj imam je 2 meseca kao rekli su mi da je stara otp 2 meseca kad sam je uzeo bedak mi kad neko kaze kaja je rasa a ja da kazem dodz a ne lici da je neka dzukela.... a ovo su skorije slike
http://www.dodaj.rs/f/1m/YY/2Atdtxzp/untitled.png :lol:

http://www.dodaj.rs/f/1R/fB/4EHzqWUx/untitled12.png :lol::lol::lol:

http://www.dodaj.rs/f/1K/y0/15rQ8RHA/untitled22.png :lol::lol::lol:

Bilo bi mi lepo da znam sta je msm koja rasa....Hvala Unapred :super::super::super:

dorčolski gonić:)
 
Ljudi, sad meni treba pomoc! :)

Neko je ostavio ovu lepu kerushicu, moji matori je udomili, a posto se ne razumem bas najbolje u rase, moze li neko da mi kaze koja je (ako uopste jeste)?
Lici mi na nekog pticara?


 
Moguce, nisam narocito pazljivo gledala, na drugoj slici mi se ucinilo da je braon doberman, moguce da je mesanka rota i dobermana, a mozda je i cist dobermanski shkart, kod njih i dalje ima belina, koliko znam.
 
Lepa kera! Ako joj je samo rep kupiran, može biti da je radni pas tipa ptičara, ali "od grupe autora" :) kako koleginica kaže.
Žao mi je što je na lancu, sigurno ima razloga :(
Prati kako se ponaša prema pernatim stvorenjima, da li markira ili napada, ili ignoriše.
I, naravno, kako se ponaša prema ljudima. Ubrzo će se videti da li je čuvar ili lovački blenton.
Slatko kuče! Svaka čast tvojima što su je udomili!
 
Koja je ovo rasa?

262108_2100902573004_1558644971_2347768_698217_n.jpg
 
I naravno, ako neko zna koja je da mi kaze nesto vise o tome. Nabavka, dresura, cene, uopsteno o rasi. Naime zivim u stanu i ko zna kada i da li cu se uopste preseliti u kucu tako da vise ne mogu bez psa. Zivotinje volim previse i vec 20+ godina ceznem za svojim dvoristem i psom. Imam neke rase u glavi koje volim, a za stan ne bih isao nekom semom koji je najbolji pas za stan, nego ovaj mi se svideo i ako ostaje tako mali i kad 'poraste' bas mi je sladak.
 
To je nešto ošišano što ne bi trebalo da bude ošišano, a je li pomeranc ili čau čau, ne vidim jer nemam sa čime da uporedim dimenzije. Ako je pas jako, jako mali, to je pomeranc a ako je nešto veći, oko pola metra visine, u pitanju je čau. Prva je poreklom iz Nemačke, srodnik nemačkog špica, a druga iz Kine, sa karakterističnim plavim jezikom. Inače, po mom skromnom mišljenju, apsolutno savršen pas za stan je engleski hrt-u stanu je skoro nepomičan, sklupča se na jednom mestu i čeka svojih "5 minuta", ustvari, sat ipo istrčavanja. Ako ikad budem mogla, životna mi je želja da usvojim isluženog hrta trkača.
 
pomeranian-temperament.jpg


Pomeranac?

Pa do koje visine/tezine on raste? Chow chow je presladak, ali nikako za stan. On je ogroman. Mislim nije za stan od 300 kvadrata, ali za moj jeste :) Hrtove ne volim nikako.
 
Pomeranci su bas, bas patujasti psi, manji i od malog nemackog spica i s te strane su pogodni za stan.

Sad vidim, volis buldoge? Oni su zgodni za stan. :) A pomerancima u standardu dlaka uopste ne izgleda kao onom na prvoj slici, ova druga je vec bolji reprezent rase.
 
Poslednja izmena:
Gledam sad, previse mi je to zenski pas. U temi o omiljenim rasama sam postavio 3 rase koje su mi mnogo iznad 'ostatka ekipe', tesko bi bilo mojoj licnosti da se prilagodjava necemu drugom. Bulldog je extra, samo se bojim neprijatnog mirisa, balavljenja, hrkanja, i na kraju, umeju i oni solidno da porastu, na stranu sto mama ne moze da ih smisli, ali aj to da zanemarimo, kako resiti ostale probleme? Tj da li ih ima kao sto se prica... Mislim na neprijatan miris, bale, hrkanje konkretno.
 

Back
Top