Rapidshare i drugi

Pise da cekas 15min?
Jednostavno iskljucis i ukljucis modem i skida normalno.

ne, ja koristim ip changer, on automatski menja ip adresu bez restartovanja modema :)
nije u tome problem, nego što me iritira
i ne piše da treba da čekam samo da je istekao download limit
nego ne skidam par dana ništa sa rapida, pa zato nisam postavila šta mi se pojavi

jel koristi neko možda cryptload od vas? čula sam da je dobar, ne znam da li da probam da skidam preko njega...

A sta,neradi vam usd?

btw stefane...koristi:
edit.gif

Kad vec pricamo o promeni ip adrese, ja imam kablovski net i ne uspeva mi da promenim ip. Pokusao sam sa ip changer-om, ali ne sljaka. Pretpostavljam da imam staticku ip, jer i kada iskljucim modem na vise sati, adresa se ne menja. Moze li mi neko reci nesto vise o tome, ili dati link sa gradivom na datu temu? :think:

Ili zajednicki gate.....

Meni se desavalo par puta da pratim kako RS prekine download.....freeze....pa posle 1,2 min oporavi, a desavalo mi se i da ga ubije skroz....
Pri tome ne zavisi od mog racunara, vec tacno od udara lokalne vuce....
Zato je petak-subota.....do 9h .....masala.....nabija maksimum, ukine obavezno cekanje (to vam je ako nema naleta na download RS) pa ide file za fileom....i jasno je da najvise rapid gadjaju zaposleni....jer su vikend ogranicenja rs mnogo manja....

Ranije je sa cekanjem bio problem samo cekanje, a ne i protok, jer je ogranicenje bilo mrezno , a ne RS....dobro mozda do nekih 5MB/s , preko je vec znalo da fluktuira....ni rs nije svemoguc, pa da stalno daje 6, 7 MB/s.....a prosecno je davao uvek preko 3,5MB/s......(MB/s a ne Mb/s)

Sada je malo drugacije....ali nikad bolje psihologe, sociologe i marketing mahere od ekipe rapida nisam video.....Ti ljudi su genijalci....i srbima su doakali , a kamoli zapadnjacima....

Poslednja izmena:
Pozdrav, na ADSL EUnetu sam i poceo sam danas da koristim USdownloader, pa me interesuje zasto mi se posle skinutog prvog linka pojavio prozor system32 pa mi trazi da pritisnem bilo sta na tastaturi pa tek onda nastavlja rad.Mozda nisam bio bas najjasniji nemojte mi zameriti danas sam poceo sa svim ovim.Hvala.

Pozdrav, na ADSL EUnetu sam i poceo sam danas da koristim USdownloader, pa me interesuje zasto mi se posle skinutog prvog linka pojavio prozor system32 pa mi trazi da pritisnem bilo sta na tastaturi pa tek onda nastavlja rad.Mozda nisam bio bas najjasniji nemojte mi zameriti danas sam poceo sa svim ovim.Hvala.

Ma ja sam koristio mnogo tih downloadera, ukljucujuci USDownloader ali nisam bio bas zadovoiljan sa njima. USD mi je cesto stajao na 99%, trazio mi da skinem neke thanks fajlove i svasta. Sad sam nasao resenje, program je odlican, znaci stvarno ima sve sto coveku treba. Ima opciju za reconnect, moze automatski da ugasi racunar kada zavrsi download, moze automatski da raspakuje RAR arhive, pa cak i da spoji HJSplit fajlove. Ne zaglavljuje uopste. Non stop se updatuje. Podrzava sigurno 50 sajtova za sharing (rapidshare, megaupload, megashare, netload, filefront, depositfiles........).
I sto je najbitnije, nema korumpiranja fajlova. Skida punom brzinom (ovo naravno zavisi od opterecanja na rapidshareu). Stvarno sam odusevljen. Predlazem ti da koristis njega. Evo ti link, skini ga (u tom fajlu se nalazi i program za menjanje IP Adrese koji su ovi forumasi pomenuli):

http://rapidshare.com/files/162828232/jdownloader_v0.3668.zip

Evo ti i screenshot: http://i34.tinypic.com/6tcx8n.jpg

edit: napomena za moderatore: Ovaj program je pod GNU licencom, zato ne podleze pravu o zastiti autorskih prava -> nije potrebno strahovati da li je piraterija :D

Poslednja izmena:
Ma ja sam koristio mnogo tih downloadera, ukljucujuci USDownloader ali nisam bio bas zadovoiljan sa njima. USD mi je cesto stajao na 99%, trazio mi da skinem neke thanks fajlove i svasta. Sad sam nasao resenje, program je odlican, znaci stvarno ima sve sto coveku treba. Ima opciju za reconnect, moze automatski da ugasi racunar kada zavrsi download, moze automatski da raspakuje RAR arhive, pa cak i da spoji HJSplit fajlove. Ne zaglavljuje uopste. Non stop se updatuje. Podrzava sigurno 50 sajtova za sharing (rapidshare, megaupload, megashare, netload, filefront, depositfiles........).
I sto je najbitnije, nema korumpiranja fajlova. Skida punom brzinom (ovo naravno zavisi od opterecanja na rapidshareu). Stvarno sam odusevljen. Predlazem ti da koristis njega. Evo ti link, skini ga (u tom fajlu se nalazi i program za menjanje IP Adrese koji su ovi forumasi pomenuli):

edit: napomena za moderatore: Ovaj program je pod GNU licencom, zato ne podleze pravu o zastiti autorskih prava -> nije potrebno strahovati da li je piraterija :D

ja sam ga skinuo ako mozes da napises npr.to kako se podesava automatsko menjanje ip i kako se podesava to gasenje kompa.

Ne znam sta da vam kazem...Toliko puta je ispricana prica o USD.Dovoljno je pogledati u options da ti bude jasno sta sve moze.
Jednostavno mozes da namestis da u odredjeno vreme,posle ili pre downloada,kada ne mozes da zapocne download i u jos niz drugih slucajeva , da pokrene odredjeni program(ili neku od ponudjenih stavki) sto ukljucuje i bat fajl ili bas program za promenu IP adrese. Ovo je samo jedna opcija u options.
Ma nahvaliti ga ne mogu nikako,koliko je on stvarno dobar. Za RS je bukvalno bez greske,plus sto podrzava i gomilu drugih servera.
Dovoljna je cinjenica da ja nisam imao potrebe da ga menjam vise od godinu ipo dana....za par meseci ce biti 2 godine.

@Nexilion
Cekaj,kakvo korumpiranje fajlova? Ako je fajl sa greskom uploadovan ili zbog oscilacija u protoku doslo do greske prilikom downloada,to sa programom nema nikakve veze.
I to za raspakivanje i spajanje...po meni to nije nikakav plus.To je posao koji traje nekoliko sekudni...dobro za par giga par minuta...
Nekazem da drugi programi nisu dobri...ali tesko da doskociti USD , upravo zbog njegove jendostavnosti i funkcionalnosti.

btw mozes i u usd to da izvedes. Napravis bat fajl sa komandama za raspakivanje (znas vec unapred kako se zove fajl,pre nego sto ga skines) i brisanje onih sto si skinuo...Postavis ga kao i onaj za promenu IP i to je to..

@Tuzni_patak
Kome je rapid davao 3-5 MB?? Govoris o bajtima?

@Nexilion
Cekaj,kakvo korumpiranje fajlova? Ako je fajl sa greskom uploadovan ili zbog oscilacija u protoku doslo do greske prilikom downloada,to sa programom nema nikakve veze.
I to za raspakivanje i spajanje...po meni to nije nikakav plus.To je posao koji traje nekoliko sekudni...dobro za par giga par minuta...
Nekazem da drugi programi nisu dobri...ali tesko da doskociti USD , upravo zbog njegove jendostavnosti i funkcionalnosti.

btw mozes i u usd to da izvedes. Napravis bat fajl sa komandama za raspakivanje (znas vec unapred kako se zove fajl,pre nego sto ga skines) i brisanje onih sto si skinuo...Postavis ga kao i onaj za promenu IP i to je to..

A ne, ne.... Licno USDownloader je korumpirao i stajao na 99%. Znam zato sto posle snikem fajl preko Firefoxa (isti fajl) i on je ok. Obratio sam se autoru programa (neki Rus sto sve prevodi preko Google, pa kad ti napise nesto na engleskom, da se krstis:D), on mi je ladno rekao da se to desava na nekim racunarima i da nema pojma sta bi to moglo da bude niti kako da ga resi:dash:. Nazalost nisam sacuvao poruku koju mi je poslao da se svi dobro nasmejemo (poruka je otisla u nepovrat kao i njegov program:cool:).

To onaj Dimonius sto obozava lavove...muzicar?:lol: Ili neki drugi tamo sa foruma?

Ma to je tako mala sansa da se desi i sigurno se jako retko desava pa se gresci ne moze uci u trag...ne moze se izolovati problem. Ali ako program radi na velikoj vecini racunara,onda generalno gledano nije u programu problem.
Ja sad prvi put od tebe cujem za to...Listam onaj forum povremeno,ali nisam naleteo na slicne zalbe,a tamo pisu ljudi iz celog sveta bukvalno.

Da,da, jdownloader je mnooogo bolji od us, pogotovo sto sad imam premium rapid :cool: a usdownloader to ne konta i dalje skida jedan po jedan link i ceka tih 90 sekundi izmedju skidanja :roll:

Prvo,program je zamisljen prvenstveno kao resenje za free usere,ali mogu i oni sa premium nalogom...sve sto je potrebno je da se ubaci jedan plugin i zatim unese username i pass.
Dakle to sto ne vidis ne znaci da ne postoji :D

Druga stvar,sta ce vam i USD i bilo koji downloader specializovan za RS i slicne hosting servere , kada najobiciniji FlashGet podrzava tu opciju (za pemium user-e)...i jos mnogi drugi download manageri.

Pozdrav svima! Dakle unapred da kazem da nemam neko veliko iskustvo sa rapidom,uglavnom sam rapidshare korisito kao Free User,pa bih zamolio da neko od admina ili bilo ko sa iskustvom,da mi odgovori na sledeca pitanja vezana za Premium Rapidshare,Unapred Hvala :

1: Kako i gde Uplatiti premium Acc i koliko bi kostao Sesto Mesecni acc?
2: Nakon uplate,koliko je vremenski potrebno da dobijem Username i Password?
3: Koristim Internet 1536/128 ADSL,download posle 00:00 kao free user me ide negde oko 150-160kb/s ,sad mene interesuje dali bih imao isti download ili brzi ?(jer na svakom linku za rapid moze se videti da pokazuje iznad maximuma,jer to cisto radi reklame ili Ozbiljno???]
4: Interesuje me sto se tice rapidshare menager-a {za addovanje linkova] jer treba neki program da skinem uz to ili to dobijam na profilu kao premium korisnik ?
5: Koliko se maximum moze skinuti GB-a u toku nedelje kao premium korisnik ?
6: Dali se uopste isplati da se kupuje rapidshare premium acc. ?

Dakle,jos jednom bih naglasio nemam neko velika iskustvo,ko zna nesto o ovome neka pise. Unapred hvala i veliki pozdrav iz Nisa! :ok:

Odgovor za nekog ko me je pitao....

Da rapidshare je davao free userima 3-5MB/s naravno na 600Mbps mrezi.....koja se racva, pa nisam siguran koliko stvarno dolazi do merne tacke u ovom slucaju.....Kad je pocinjao da radi rapidshare.com....onda je prvih sedam dana bio premium free.....i kad su uveli kontrolu cekanja po onome koliko je bio protok, onda je moralo da se ceka prvih 7 dana posle toga, koliko su ljudi naskidali za tih prvih 7 dana....i up i down.....

------------------------------------------------------------------------
Kako radi ip changer....da li je to nezavisan program, kako radi taj deo kod USDownl..... a kako kod drugih....

Da li radi tako sto rasdial "Name of Connection" /disconnect , sto znaci da radi diskonekt , pa posle konekt....ili nekako drugacije (?)

I vidim ima vise raznih ip changera, koji je najbolji , najjednostavniji i najupotrebljiviji za mene kao laika u ip change vodama (ali i zahtevnog po pitanju kontinuiteta veze radi drugih servisa koje koristim)

Najbolji ip changer ti je bat file (u slicaju da imas dinamicku IP). Znas koliko je potrebno tvom provajderu da ti dodeli novu IP i toliko stavis. Sam se diskonektuje i sam se konektuje. Sta ces jednostavnije.

FileFactory radi,ali bilo je nekih promena tako da je sada nacin na koji funkcionise meni previse zamarajuci za objasnjavanje.

@UltraZz
Na sva tvoja pitanja vec je dat odgovor. Prelitaj temu,pa ako nesto nije jasno pitaj ;)
pozz

@nissan
Isto vazi sto i za UltraZz ;)
pozz

Vidim da USD ladno okine vezu kad je ff u pitanju....
Vidim i da trazi od svih formata , bas jpg, a ima i bmp i png

U ini fajlu pise da captha radi sa gif, a ako treba jpg, onda se rati convert...ali mi nije bas najjasnije otkud promena....

Iam problem sa USD(nisam nikad koristio program).Naime,skinuo sam program sa linkova sto su postavljeni u drugom postu,na prvoj strani ove teme.Uradio sam sve po uputstvu,i kad ubacim linkove,startujem download,i on zakuca,a kad ocu da ga iskljucim,izbaci don't send.Zna mozda neko do cega je?
P.S.
Koristim Rapidshare kao Free User,tako da zna mozda neko jos neki program za free skidanje sa Rapida?(za ovaj JDownloader,treba ubacivati nekakve plug-ine u program?)

Pa vidi,program je kod svih radio korektno. Jedino Nexilion kaze da nekada korumpira fajl. Mislim da je to zbog oscilacija u protoku,al' dobro. Kod tebe nece uopste da radi. Hm..
U proteklih godinu dana od kada je izasla ova verzija radi odlicno,sto dovodi do zakljucka da nije problem do USD vec do tvog kompa. Sad ja ne znam sta imas instalirano i koji je sp (mozda i to ima veze). ;)

Back